държавна работа винаги ниско платена, а изисквания до небесата,защо ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

държавна работа винаги ниско платена, а изисквания до небесата,защо ?
преди: 2 години, 11 дни, прочетена 1593 пъти
Как е възможно да искат 5 години опит или просто да си имал опит "някакъв" да ти кажат заплатата ти е 710лв ? ебавате ли се ?

Как ще живея с 710лв ? те в Кауфланда зимат по 1200лв по хубу да ида там... ! "ами то имаш почивки и прочие, знаеш си графика" ебал съм го тоз график и почивките, само тия пари 710лв ми се отвращава...

Буквално една дюнерджийница зима има-няма по 1500лв сигурно, ако е на хубаво място близо 2000лв може.

Държавния сектор е пародия.. само за ПОЛИТИК е добре..

И защо има хора които искат да работят в "Държавния сектор" ? вие не цените ли времето си ? какво по грозно от минималната заплата и то на "Презтижна работа" нали... "Държавно е все пак".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 дни
hash: e3c8a9771a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Навсякъде дават малко за да има за тях . Аз този месец имам изработени 240 часа и няма и 1000 да получа за тях . Не трябва да сме съгласни на малко , но понякога с деца и семейство и хората търпят ...

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: f2b0971e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Зависи каква точно е тази държавна работа. Аз съм работил в една администрация в малък град. Заплатата ми беше 399 лв. чисто, но за това, което имах да правя и това ми беше много. Оставам с впечатление, че повечето хора търсят държавната работа не заради заплата или повишения, а заради това фиксирано работно време и сравнително нисък стрес. Малко работиш, повече се скараваш - кеф! Това е за хора, които не се навират на ръководна позиция, за да лапат рушвети, но за там са необходими яки връзки. Но пак ще кажа, че зависи от конкретното място. Държавна работа е министерство, община, агенция, детска градина ...

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 31d7bffef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   В държавния сектор има една поговорка:ти лъжеш държавата,че работиш,държавата те лъжи че ти плаща, а също и ако не ставаш за нищо стани държавник,мисля че тези поговорки са достатъчни!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 дни
hash: 5a9a970525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   държавната работа е хубава и се плаща ако работиш

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 5a9a970525
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4, добре може да е така, защо хората искат повече там а не "работа" която да им плаща за цял месец ако си от друг град не "София" бих казал 1250-2000лв си е добре за месец.

3, винаги ми е било интересно каква заплата са получавали :) няма как 400лева сегашното полужение е зле,било е сигурно преди много време, Разбира се, ако е 400лева и има идиоти да работят, пази поже (говоря за 2022) ако е така

Ако си депутат браво :Д ако не не виждам мн смисъл (графикът ти просто е добър)

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 дни
hash: f3658e806f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Заплатата на държавна работа е далеч над основната такава. Крайното възнаграждение, което получаваш повечето пъти е поне 2-3 пъти по-голямо от официалната заплата. От една страна има постоянни ДМС-та, които са много високи. Мой познат например беше получил само за края на годината 7 заплати. От друга има всякакви врътки чрез измислени комисии и други кухи длъжности, откъдето се докарват още маса пари. Доста хора познавам на държавна работа и никой не е напуснал. Повечето от тях дори са 2-ро или 3-то поколение в държавна администрация. Като добавим към това, че 90% реално не вършат никаква работа и дори не са редовно на работното си място. Като добавим и че без проблем си излизат по цял месец в отпуск, държавната работа става доста приятно занимание. Затова и всички "конкурси" са нагласени за "наши" хора. Ако беше зле, никой нямаше да се натиска за подобни позиции.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 дни
hash: f2b0971e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От номер 3: Да, работех там преди десетина години и, честно казано, не искам да си спомням за преживяването. Вероятно сега заплатите са по-високи, но едва ли много по-високи, така че да ти стига.

Иначе имаше една колежка, която само регистрираше писма в деловодството и ги разнасяше по стаите, веднъж случайно видях на фиша й, че получава със стотачка повече от мен; аз имам висше, а тя не. Имаше и един тъп ПР, за когото разбрах, че бил на трудов договор за 1500 лв. Искам да кажа с това, че заплатата винаги се определя по това на кого си човек. Квалификация и лични усилия нямат никакво значение.

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 023b253e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Държавен служител - да, но ако си на висока позиция, там прибират много пари под масата.

 
  ...
преди: 2 години, 7 дни
hash: 023b253e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   "Искам да кажа с това, че заплатата винаги се определя по това на кого си човек. Квалификация и лични усилия нямат никакво значение."
Това важи и в частния бизнес, дори чуждите фирми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 дни
hash: 18881794a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   3, не е никакво оправдание на ниската заплата това, че не правиш нищо. Можеш ли да живееш 200 години? Не можеш. Времето тече еднакво за всички. Така че ако някой е решил вместо на 3 човека да плаща добри пари и да правято 50 дейности, да даде същите пари на 15 човека за да не се "натоварват", а той да е спокоен, че и 2/3 да са отпуска и болни, пак ще има кой да е наличен. Никакъв компромис и самоуспокоение, че тя и работата била малко. Животът ти минава - не може да го хабиш за да е удобно на някакъв тъпак отгоре.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 дни
hash: 5a9a970525
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   11, трябва да ни е гадно и да се борим винаги ли ? и хората не им пука ако работиш или не, ти винаги си им работна ръка .. просто има хора дето не искат нищо и не правят нищо, живот...

според мен.. живеят не толкова стресиращо, ама това са мой приказки

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 74a90fed37
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Да работиш в държавната администрация си струва само по 2 причини, имаш яки връзки и те назначат на позиция, с голяма заплата и малко работа, или ти остават 2-3 години до пенсия и просто трябва да ги избуташ някъде. Иначе, не си струва, защото ще работиш двойно и тройно заради връзкарите. Да не говорим, че при съкращения, първо теб ще махнат. Иначе заплатите не са толкова зле, да по документи е така, ама бонуси, ама представителни, ама допълнителни пари за това или онова, ама командировачни, а и като държавен служител имаш и други привилегии... да не говорим, че няма работа в събота (без заплащане), няма "ама да останеш тука 2-3 часа след работа да довършим", нито пък е драма, ако си вземеш повече от 1 седмица отпуска.
Така, че има си и плюсовете и минусите, ако нямаш големи амбиции за кариера и не се впечатляваш лесно от клюки и сплетни, може и да става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cf39b1c02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Да, но има едни две Държавни газови дружества започващи с Булгар , където средната заплата е 4000 лв, с двоен пенсионен фонд.
Въпреки, че по документи тия дружества са фалирали отдавна и държавата ги субсидира.
Така че..не всички държавни работи са зле..

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 9f824ceefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм на държавна работа. Заплатата е сравнително ниска, но работата е изключително лека. Реално извършвам дейност 2-3 дни от седмицата, през които само 2-3 часа извършвам изобщо някъкъв труд. Половината ми работни дни просто не се очаква от мен друго освен физически да се намирам на работа. Не е и като да кръшкам: какво да правя просто няма. Най-голямото ми занимание на работното място е да си запълня времето така, че хем да не пукна от скука, хем да симулирам активност пред началниците.

Разликата е огромна при частника: при него си изцеден за всяка една секунда. Не можеш да седнеш ако трябва да си изправен и не можеш да се изправиш ако трябва да седиш. Почивката ти свършва на секундата на последната минута, началниците ходят по петите ти и те юркат по цял ден, търсят как да те прекарат я от заплатата, я от осигуровките, служителите са настървени едни срещу други.. За мен съм преценил, че каквито пари да ми предложат, не си струва съсипващият стрес под частника. Под частника не се чувствах като човек: прибирам се от смяна пребит, директно заспивам и се събуждам тъкмо на време за работа. Що за живот е това?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker