Онлайн бизнес - нужна ли е фирма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Онлайн бизнес - нужна ли е фирма
преди: 2 години, 11 дни, прочетена 1061 пъти
Здравейте, искам да започна нещо свое, но много неща са ми неясни. Доколкото знам Еконт работят с НАП, а при Спиди също ли е така и какъв е лимита, преди който ще си докладван на НАП ?Доколкото знам глобите са солени, обаче винаги има вратички. Моля не нападайте с думите, че Бай Ганьо винаги иска да мине метър. Естествено, че искам всичко да ми е изрядно и да не се притеснявам дали един ден няма да ми лепнат глоба, за която после трябва да работя една година, но нямам големи възможности, на 20 съм и нямам кой да ми удари едно рамо, а и искам да се развия самостоятелно.
Може ли преди достигане на лимита да се изпраща от друго име, пак от мен, но с декларация. Наистина ли и социалните мрежи, чрез които ще популяризирам това което правя, е възможно в даден момент да докладват на НАП, затова ме посъветваха ме да не използвам собствено лого.
Също ме интересува колко би ми струвало създаването на фирма и какъв е процентът, който държавата иска върху печалбата, мисля ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 дни
hash: fb4d49a84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей! Аз съм на 19 и имам онлайн бизнес. Нужна ти е фирма. Трябва да си регистрираш фирмата в търговския регистър, цените са различни, около 100- 200 лв. струва, можеш да отидеш при адвокат. Трябва да избереш как да я регистрираш-ЕТ, ЕООД, ООД, сдружение, но те съветвам да избереш ЕТ, за да нямаш проблеми в бъдеще и не дай си Боже някой да реши да те съди и да загубиш всичко, има такива случаи. Трябва да вкараш и капитал, колкото искаш но да не е по-малко от 2 лв.
Корпоративният данък за България е 10%. В куриерските фирми ще те таксуват, ако правиш много пари, например по 1000 лв. на месец и повече. Всяка една пратка, която изпращаш се следи и не можеш да мамиш НАП. Щом си бизнес, а не частно лице, трябва всеки път да издаваш фактура. Надявам се да съм ти помогнала и ти желая успех!

 
  ...
преди: 2 години, 8 дни
hash: 3af3100a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Да, трябва фирма. Не че не може и без, но на твой риск. И да, лесно могат да те хванат, защото всички куриери са инструктирани да следят и да докладват. Много е вероятно рано или късно да те забележат.

Колко ще ти струва е въпрос за счетоводител и е много дълъг. Зависи дали ще си ЕТ или ЕООД. Най-общо трябва да се самоназначиш на работа, да си плащаш сам на себе си заплата и осигуровки на държавата. Ако например се назначиш на минимална заплата, това са около 300-400 лв осигуровки печелиш, не печелиш. От там нататък върху остатъка от печалбата след приспадане на всички разходи, вкл. твоята заплата и осигуровки имаш 10% данък печалба за фирмата плюс 5% данък дивидент, за да прехвърлиш печалбата на себе си като физическо лице. Разбира се всички разходи като интернет, покупка на стоки, счетоводство и т.н. си ги признаваш. Но имаш и допълнителни разходи като касов апарат, за който се плаща стотина лева годишен абонамент, счетоводство, което ще е вероятно 50-100 лв на месец и т.н. Има значение дали си регистриран и по ДДС. Ако да, трябва да внасяш 20% от надценката. Например купуваш стока за 100 лв без ДДС, 120 с ДДС, продаваш я за 180 лв с ДДС крайна цена за клиента (без ДДС е 150). Взимаш 60 лв надценка. Върху разликата от 150-100=50 лв дължиш 20% ДДС, т.е. 10 лв. Т.е. надценката ти от 60 пада на 50 лв. От тия 50 си приспадаш разходите, вкл. и заплата и осигуровки и върху остатъка, който ти е печалба, например 40 лв, плащаш още 10% 5%, т.е. още 6 лв. При годишен оборот от 50 к, регистрацията е задължителна. При износ на стоки също.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker