Страх от всичко и всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Страх от всичко и всички
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1288 пъти
Здравейте!Аз съм студент на 20 години.Дълго време се колебаех дали изобщо има смисъл от такава публикация,но прецених,че не само аз,а и много други хора без значение от пол, възраст и социално положение се сблъскват с подобни проблеми и трудности.Става въпрос за следното-СТРАХ МЕ Е да изразявам позицията си и несъгласието си без значение дали се касае до отношенията ми с родителите ми,със съквартирантите ми или с колегите ми на работното място,дори и за най-малкото нещо.Това е проблем, който изпитвам от най-ранна детска възраст,ала чак сега когато уча и работя далеч от родното място и близките ми и живея забързан начин на живот,изпълнен с множество контакти през деня избуява и започва да застрашава психическото ми състояние. На моменти изпитвам животински СТРАХ и ПАНИКА.Дразнят ме много неща в нашето общество,но най вече това,че масово хората не спазват елементарни правила и норми на поведение,не се съобразяват и не зачитат другия,обиждат,не спазват работна етика и дори не променят поведението си при добронамерена забележка и коментар.Единственият начин да се справиш с такива хора е радикален и включва вербална и дори физическа агресия.Тъй като обаче при такива прояви съм заплашен от уволнение, отмъщение и продължителна ескалация на конфликтите, което само още повече ще повлияе негативно на психиката ми, това не е начинът,по който мога да решавам проблемите в живота си.Ето защо в повечето случаи аз се изпълвам със СТРАХ,не правя нищо,тая в себе си гнева и стискам зъби,чакайки търпеливо формите на пасивен и активен тормоз да свършат.Когато ми кипне избухвам,но краката,ръцете и гласът ми се разтреперват и вероятно изглеждам смешен в очите на арогантните типове, които притежават хитрост, хладнокръвие,манипулативни умения и могат да смачкат всячески такива жалкари и страхливци като мен.Точно затова и избягвам конфронтации с хората, които ми създават проблеми-те са умни,ловки,имат приятели и близки себеподобни,а аз съм сам,свит,тих,мълчалив и често единствен, който е недоволен от средата и желаещ промяна.Балансът на силите е изцяло в тяхна полза и евентуална конфронтация с тях би утежнила още повече положението ми,би ми донесла повече негативи и загуби, отколкото ползи и плюсове.Още по-жалкото е,че на външен вид изглеждам като голям, смел и решителен мъж,а в действителност съм психически лабилно и страхливо ревящо бебе.
Въпросите ми към вас са:
-Как се справяте с такива хора и конфликтни ситуации?
-Как преодолявате СТРАХА?
-Дали е нужно да започна да посещавам психолог/психоаналитик/психиатър,за да се опитам да се освободя от тумора на страха и да поема контрола над живота си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 571694f8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Този страх е в последствие от детството ти. Бил си тормозен или от родител или в училище. Станал си прекалено неуверен, хората го усещат, а човешкия свят е като животинския. По-силния мачка по-слабия. Всеки иска да е със силните, никой със слабите. За това в момента си изолиран от обществото. Трябва веднага да започнеш да работиш върху себе си, защото тоя гняв, който таиш, накрая ще се преобрази в омраза към всичко и всеки, а омразата ще те разболее. Първо промени си мисленето. Ти си убеден, че си безсилен, а силата е в другите. Това мислене те дърпа на долу. Някои неща наистина не са в нашите ръце. Но като цяло всичко относно нашия живот е в нашите ръце. Силата да го променим и да го живеем както искаме също. Ако ти не можеш да отстояваш себе си, няма кой да го направи. Запомни, ти имаш право на мнение. Ти имаш право да го изказваш. Най-добре е да го правиш в очите на хората, а не зад гърба им. Но не е добре да им казваш всичко, което мислиш за тях, защото това ще те вкара само в ненужни конфликти. Имат думи, които могат да предизвикат огромна агресия в някой. Трябва добре да преценяваш, какво да кажеш, и какво да премълчиш. Научи се да се цениш. Да си цениш времето. Винаги слагай себе си на първо място. Уважавай себе си, за да те уважават другите. Научи се да казваш ,,Не,, когато наистина го мислиш. Така ще бъдеш повече уважаван, от колкото да казваш ,,Да,, а да искаш да кажеш ,,Не,, Страховете се преодоляват, когато се изправим срещу тях. Живота без конфликти не е живот. Ако ти само ги избягваш, само ще трупаш страхове и ще се разболееш. Но не влизай и в ненужни конфликти. Трябва да се прецени, кога е нужно, и кога не. Не се влияй толкова от мнението на другите, иначе ще оставиш хората да ти управляват живота, а това ще те разболее. Майка ми така почина на 56г. защото постоянно се влияеше от мнението на хората. Започни от малките неща. Ти мислиш постоянно от какво си заплашен и това те дърпа на долу. Не всеки иска да ти направи нещо. Не всеки скандал във фирмата ще доведе до уволнението ти. Ако някой е започнал да се заяжда, постави веднага граници културно. Ако продължава му повиши тон и го скастри. Ако се стигне до скандал, вероятноста всички да са на твоя страна е по-голяма, от колкото на другата страна. И не взимай всичко прекалено на вътре. Знай, че хората ще те наранят, ако ти им позволиш. Ако им се покажеш като слабак. Ако им се изсмееш в лицето на някоя обида, те ще останат разочаровани, че не са успяли да те наранят. Просто не ставай лесна мишена за хората. Дори някой да е физически по-силен и да си убеден, че ще те премаже, покажи сърце, че няма да се дадеш лесно. Често това ги възпира и те си търсят някой друг по-лесна мишена. Запиши се спешно и на боен спорт, за да се научиш да се защитаваш физически.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 977417f0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Започни някой боен спорт. Първо ще развиеш умения и сила, които ще ти дадат увереност, че можеш да се справиш дори ако се стигне до побой. Второ, за човек като теб, които има много стаени емоции, това е голям отдушник. Трето и най-важното, ще развиеш дисциплина и ще преодолееш психическия момент на сблъсъка с противник. Новаците в залата всичките треперят и тънат в пот, и аз съм бил така. Но след тежки спаринги на следващия ден някой интригант като се опита да ти се прави на интересен в работата, направо можеш да му се изсмееш в лицето.

Не очаквай катарзис на първия ден, пътят е дълъг и труден, но ако си отдаден, ще дойде момент, в който ще ти е напълно през ... за всички, просто ще ти е ясно, че думите им не означават абсолютно нищо и не могат да те засегнат и наранят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker