Какво стана с Бг работодател ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво стана с Бг работодател ?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 7788 пъти
Здарвейте, някой знае ли защо в Бг работотдател не се качват мнения, не пращат мейли като преди, изобщо изглежда като да е спрял да функционира?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: d411ace66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Да, защото българина не е доволен и оплюва всяка една фирма наред и хората май решиха, че е безсмислено да го поддържат.
Така или иначе трябва да се работи, пък с това трудово законодателство и трудовите договори винаги в полза на работодателите и в ущърб на служителите, работи се вече почти навсякъде и в почивните дни, включително и по време на официалните празници на много места се работи, на много места се работи с извънредно удължено работно време или с нощни смени, което не се заплаща допълнително, а условията по време на работа са като за скотове. А иначе навсъкде предварително са супер мазни и любезни и с големи обещания, като че ли не започваш работа, а почивка едва ли не на Бахамите, но още от 1вия-2рия ден след подписването на договора веднага ти става ясно, че са те метнали и са те прецакали яко и че отношението на шефовете към служителите в 21ви век в БГ е като от робовладелец към роба му (само камшиците липсват).
Но няма как, трябва да се работи, иначе няма как да се живее, да се плащат данъци на държавата и сметки и да се харчи за храна, дрехи, образование, здравеопазване, изобщо - за неща от първа необходимост.
При всички случаи навсякъде в България си е тотално робство и пълна експлоатация, затова хората решиха, че не е нужно да правят платформа за отзиви за фирмите.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0d1658438e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Още преди години като влязох в него, разбрах, че е абсолютно безсмислен. И не, защото идеята му е лоша или че няма нужда от такъв сайт, даже напротив. Въпроса е, че когато хората са доволни, никой не си прави труда да влезе и да напише добрите страни на даден работодател, пък дори и да са малко. Но виж, ако си недоволен и са те издразнили, ще влезеш ад излееш цялата си злоба, за да си отмъстиш. Разбирам ги хората, така работи човешката психика в повечето случаи. Само резултата е, че когато влезеш да потърсиш мнение за някоя фирма, то или изобщо я няма там, или само бълвоч. То се обезмисля по-нататъшното ти търсене, защото е ясно предварително какво ще намериш за която ид а е фирма - нищо или злоба. В един момент явно хората просто са спрели да влизат, защото то няма и смисъл реално.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d411ace66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Продължение на Отговор 1:
Ами не е, като да няма и добри фирми, в които ти предлагат действително добри условия като добро работно време (фиксирано от 9 до 5 и от Понеделник до Петък с почивни Събота и Неделя, което е задоволително и предпочитано от повечето служители) и там предлагат сравнително добро заплащане, но за тези места трябват и доста квалифицирани познания и умения, а често и подходящ трудов опит / стаж. Но дори и оттам се чуват оплаквания, като например, че с много голяма мъка им дават почивните дни, които са им 20 дни отпуска по договор, и никога не им ги дават накуп, все по 1 или по 2 дни им отпускат , с 300 зора. А и в днешно време, с тази криза и със скока с цените на сметките и на всички стоки в БГ, дори и 1000 лв. заплата понякога е малко. Защото в БГ сметките и цените постоянно растат, а заплатите - доста по - рядко се покачват. Въобще не може да се сравнява отношението и нивото на работата по фирмите в БГ и заплатите със работата, отношението и заплатите в която и да е друга държава от Европейския Съюз!
А да напомням ли за колко много фирми в БГ ти искат сумя ти пари за започване на работа (като че ли не безработен човек си наемат на работа, а децата на някой петролен шейх), с която работа после или не можеш да си избиеш печалбата, защото ежедневния път - без значение дали е с градски транспорт или ти отиват парите в бензина за колата, плюс ежедневните разноски там - кафе, обяд и т.н. които обикновено са с цени като за работодателите, но не и като за служителите, които винаги получават по - малко от тях? И всъщност, работиш, за да си върнеш половината заплата на работното място, което не е никаква печалба за служителя, на практика.
А да напомням ли колко много е нужно да имаш роднински връзки, а не толкова действително ценни качества и умения, за да започнеш работа на доста от по- добрите работни места в БГ? Тя шуробаджанащината май навсякъде по света я има, но в БГ все още си е народен манталитет това...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1c1602a574
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Сайтът е добър (или беше) най-вече с това, че явно са неподкупни. Защото доста оплюти фирми така си и стояха - само тук там някой платен служител или собственик се мъчи да замаже положението с нагласени приказки. Ползата е, че като е много зле някъде прочиташ конкретни проблеми. Жалко, че за доста фирми, които не са цвете, няма нищо - не смее никой да напише ли не знам.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2264ffdeb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Повечето мения там са от по-корпоративните типове и програмсити, ама тея масово гледат Glassdoor сега.

До 2/3 - Пич, аз баш тея мнения искам да чуя. Ако от 500 служителя, има 200 лоши мнения, извинявай, ама нещо кууууца. Предпочитам, дори да е криза, да ги сложа на дъното на списъка с "искам да работя тук" и да намеря нещо, което няма да ме кара, някоя вечер, да отида с туба бензин там :)

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 86947b9eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте. От около 3 месеца изобщо не мога да вляза в бгработодател. Дава ми еrror 404 или нещо такова, просто отваря бял екран и на него в горния ляв ъгъл изписано еъпросното съобщение.
Някой знае ли какво става? !
Да не би работодателите да са натиснали собствениците на сайта да се откажат да го поддържат повече!?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 439a06e5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Наистина е жалко, че вече не работи. Беше много порезно когато си търсиш работа, гледаш в обявата ти обещават чудеса и после като прочетеш какво мислят хората, които работят там и опаааа, не няма да си пращам СВ, след като масово хората не са доволни.
Много по-добре е, отколкото да почнеш някъде и на втория месец да избягаш. Пък и за хората, които работят там е по-добре, защото като не може да си намери хора, иска или не, работодателят ще трябва да подобри условията на труд и на настоящите си служители.
Така, че сайтът беше полезен, но явно на някоя мутра-бизнесмен не ву хареса да види черно на бяло какво мислят хората за него като шеф и се погрижи всичко да спре.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ac35f1ce8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Да, сайта вече не работи.
Явно на някои работодатели не им изнасяше.
Няма значение, има и други платформи за сходна инфомация ;)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c0726543d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 6, 7 и 8 - Сайтът му се спря подръжката, преди повече от година и вроятно им е изтекал срока за хостинг.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4631c08241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   8, кои са те, моля сподели

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6b5df249d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Българските фирми много често имат порочния навик да изиграват служителите си по всякакъв възможен начин. Включително промените в ТК от сорта почивките, които са изключително намалени и непосилни. Вследствие на това bgrabotodatel. com се напълни с отрицателни мнения и разбира се, когато стана прекалено неугоден на либерало капиталистическото лоби е блокиран.
Тъкмо мислех да изразя мнението си за поредната подобна фирма - Тек Експъртс и да ги понаплюя малко, когато попаднах на блокирания бгработодател.

Просто трябва да се създаде един такъв сайт с външен домейн и да се приключи с монопола.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c263351958
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Този сайт беше супер полезен. Жалко, че са го спряли - толкова много полезна информация имаше за разни измамници. Лично на мен много ми е помагала, като дори и след интервюта лично съм се уверявала защо хората са писали негативни неща за някои работодатели. Дано пак се създаде такъв сайт.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 196702a099
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Наистина е жалко, че вече не работи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4fb9390759
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Заради тъпия Телус спряха този сайт. Правете му сметка колко е зле там.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1ba1f08ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   ХОРА, СУПЕРНОВИНА - още от вчера сутринта, вторник 06. 12. 22 бгработодател отново Е НА ЛИНИЯ!!! Пробвайте още сега и ще се уверите сами!
Аз вчера за всеки случай си направих скрийншотове на всички мои коментари за некоректни работодатели, които съм писал през годините, а уверявам ви - не са никак малко, хи хи хи...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 654f35f88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Наистина е много жалко, че вече не равботи! Преди известно време успях да влеза в него, написах мнение и дотук, не беше публикувано. Ако някой знае други такива платформи да сподели, моля!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a8f36ccf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вижте един развой на събития след необмислено емоционално излияние там:
http://www.court-sh.org/os/dela/2016/0070d816_12240416.htm
Няма как собствениците на сайта да не са имали "ангажименти" по случая.
Такъв сайт трябва да има самата "Главна инспекция по труда". Като гарантира анонимността потребителите. Неразумни постове да не се качват, но да се проверява във възможно максимална степен всеки сигнал. За сметка на това е направено "удобство", такъв да се подава само с "КЕП". Кой обаче ще прочете сигнала и веднага ще те изпее на работодателя ти (срещу подобяващ "обяд"), няма кой да ти каже.
Странно защо изобщо храним (дебелашки) такава институция, а и децата знаят, че правата на работниците у нас са блато!?
Профсъюзи ... също нагли хрантутници! Само имай неблагоразумието да им се оплачеш ...
Изобщо що за Кодекс на труда имаме ...? За да не се плаща извънреден труд, работодателят има право добоЗорно на те назначи на допълнителен трудов договор??? И това е масова практика, не къде да е, а при един от най-големите полудържани работодатели - НКЖИ. Нямате си на идея що извънреден труд (ама не плащан като такъв) работят масата ръководител-движение. Не само те де - целият изпълнителски състав (без ръководството и безмерната администрация). Та, само защото Бог е българин, не ни е връхлетяло нещастието на гърците ... все още.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1175ad2844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Работи си сайтчето, но има в началото някаква проверка за сертификати.... може би от телефон няма да се отвори.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 654f35f88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ами аз два, три пъти се опитвам да пусна мнение за кофти работодател, но не ми го публикува! Немога и да се регистрирам

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 815f7aa0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Всеки некадърник или конкурент може да оплюе работодател, без да удостовери изобщо, че е бил служител на въпросната фирма.
Информацията не е достоверна.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: abd5f7e39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Глупости. Там пишеха бивши служители и управлението на фирмите. Ясно си личеше кой-кой е и негативизма от служители е обоснован. Сайтът си беше добре, но явно има много дела за уронване на престижа и са го занемарили или спрели... на моменти работи, на моменти не.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 8a1efdc120
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Жалко е, че този сайт умря. Беше единственията, в който нямаше цензура (за разлика от Karieri BG, където обаждането на някой Управите/Собственик водеше до триене на мнения).
Ако някой може да препоръчка надежден сайт, където да се прочете нецензурирано мнение за работодатели, нека препоръча!

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: 2af7b1bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравейте,
Определено липсата на свободни сайтове за отзиви от служители дава възможност на много фирми да спекулират. В този ред на мисли се опитах да намеря място, където да изразя възмущението си при кандидатстване за работа в мебели "Виденов" и липсата на обратна връзка след изработването и изпращането на зададената от тях тестова задача.
Смятам, че всяка компания от такъв ранг би следвало да покаже уважение към кандидатите и поне да благодари за положеният труд и изразходваното време независимо от крайният резултат. 11 дена по-късно беше обявен подбор за същата позиция.
Оставам с лоши впечатления за нивото на фирмената комуникация и отношението им към личността.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: bf2018e4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Масова практика е да те викат на интервю с надеждата, че едва ли не извиканите са одобрени. После обещават да ти се обадят, но обявяват същата позиция... Как да ги заобичаш тези използвачи - работодатели. Поне имайте доблестта като обещаете да се обадите, да се обадите!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 1beeab37b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Много фирми те канят на интервю за вече заети позиции. Или ти искат материали, които използват.
За сега се сещам за Андрюс Фешън, Пощенска Банка, Хеленик Ботълинг Кока Кола, Първа Инвестиционна Банка, Институт за изследване на демокрацията.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 18cc9bbaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   В обявите за работа се въртят едни и същи фирми през месец или най-много два... В сферата на рекламата, а и не само! За конкретни позиции се изисква винаги тест, някой от които съпровождани от работни файлове... Много удобно нали? Стана практика на българските или побългарените чужди представителства да получават безплатен съпорт или безплатен криейтив. Интересното е как сред всички кандидати никой не е достатъчно класифициран, защото иска заплата с доказани опит, знания и професионални умения.
Не се знае каква е летвата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker