Свикнах с домашния офис и не знам как ще отвикна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Свикнах с домашния офис и не знам как ще отвикна
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1146 пъти
Малко след началото на пандемията всички колеги от офиса неизбежно започнахме да работим всеки от вкъщи. Преди това по принцип винаги пристигах навреме, а ако по случайност закъснеех, то беше от порядъка на няколко минути. Пътят ми до офиса не беше много, 15-20 минути. Така, че домашният офис не ми спести много разходи по отношение на време и пари, защото ходех пеша.

Друго обаче стана с дисциплината. Постепенно започнаха да се прокрадват навици, които изяждат от работното ми време. Например, да си правя закуска след началото на работния ден. Или ако съм излязъл да спортувам, да закъснея до половин час. Или да домакинствам у дома, да измия мръсните чинии, да почистя с прахосмукачката, да подредя нещата ми. Понякога си лягам за известно време, ако се изморя. Все неща, които няма как да ги правя ако съм в офиса и край мен са разни началници и колеги. Не че и преди не си гледах в интернет разни неща без да има нужда да го правя, но сега на ден губя по час-два от работното време, в някои дни дори повече.

Някой може да попита как не са ме хванали. Не знам, може би защото проектите рядко имат точен краен срок, всичко е когато го направя. Дали ще стане утре или вдругиден е все едно. Лошото е, че за две години свикнах доста на такъв лек режим. Имам идеята да си сменя работата, но от перспективата да пътувам почти час в едната посока ме побиват тръпки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: b46040da1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Говори с работодателя си, намери баланс няколко дни работа вкъщи, няколко в офиса. Винаги търси решението, а не дълбай проблема. Това е бъдещето, работа от вкъщи когато е възможно, гъвкавост, време за себе си. Статистиката показва, че хората са много по-работоспособни от вкъщи, когато работят и всъщност вършат много повече работа, нищо че вършат и доста лични неща.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1255829859
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей!
Пет години работих в офис и основната причина да напусна, беше че ми омръзна всеки ден да пътувам по час и половина в едната и още толкова в другата посока. Умишлено започнах работа от вкъщи още преди карантината и нямам желание да се връщам в офис.

И аз се разсейвам понякога, нормално е. Не е лесно, нито здравословно, а и не е много продуктивно да седиш 8 часа пред компютъра без да ставаш. Шефовете, които предлагат работа от вкъщи знаят това. Тях не ги интересува по колко часа на ден се разсейваш. Интересува ги работата да се върши бързо и качествено.

Не е проблем да губиш по час от работното време. В офиса също има разсейващи елементи - да си поговорите на по кафе с колегите, или някоя колежка да показва снимките си от почивката на всички, или да си говори на висок глас с друга колежка и да пречи на работата. Вкъщи поне можеш да се съсредоточиш.
Набелязвай си кои неща задължително трябва да свършиш за деня и ако не успееш до края на работното време, продължи докато не ги свършиш. Така ще се научиш да не си губиш времето ако имаш много работа :)

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6ff54979b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Леле, само аз ли стоя вкъщи пред компютъра плътно, само до тоалетна и за вода ставам. Нищо не си позволявам да правя в работно време, освен да работя. А работа има толкова много, че не смогвам. От умора спя в обедната почивка. Ако към това изстискване като лимон трябва да добавя и по час път плюс не мога да спя по време на обедната почивка, не бих издържала на натоварването. Сега е модерно хибриден модел. Разпитай дали нямате такъв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 69a905ee5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще отвикнеш много лесно, ако ти се наложи да работиш в "нехоум" офис отново. Но хубавата новина е, че Ковид е завръща, сега и маймунската настинка (или каквото е там) също било опсно и пак ще има мизерия, а все повече работни места приемат новата реалност и свикнаха с подобен род работа. Ако не ти се връща в офиса, търси си работа, кояот позволява дистанционна работа. Аз работя на дистанционни позиции от поне 7-8 години вече и чеснто казано, освен ако не искам да си разщирявам контактите, не виждам нужда, да се връщам в офис.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker