Щанд под наем в магазин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Щанд под наем в магазин
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1341 пъти
Идеята е пробна. Искам да видя лично и на място как е живота в България (живея в чужбина от много години) дали ще ми хареса, дали ще мога да се реинтегрирам добре, дали може да се развие идеята ми за бизнес без окачени кърлежи разни...
Мисълта ми е да наема щанд в разработен вече магазин със стоки, които могат да се допълват с моите, но различни. Така няма да сме си конкуренция, даже ще се допълваме и подпомагаме развитието и на другият бизнес. Тъй- като стоката ми ще са дребни части, няма да имам нужда от голямо пространство на първо време, един щанд ще ми е напълно достатъчен да изложа достатъчно продукти за да се види как и дали ще потръгне подобна идея. Търсих из интернет, но не видях нищо подобно.
Време за проба: до половин година. Форма на работа: като самонаето лице. Разбира се, с всички задължения- коректни от моя страна, задължително е да проверя също дали са коректни институции и закони така, че да не "изсмукват" над законното в други страни. Ако след 6 пробни месеца потръгне в положителна посока, бих наемала на всеки 6-8 месеца следващ щанд в няколко града.
Защо щанд, а не магазин: Защото стоката е комплимент към други, а не искам да включвам в работата си тези "други" стоки.
Дребни части са и няма нужда от голямо пространство, пък и е за предпочитане да бъдат "разхвърляни" на няколко места в последствие, така по- лесно ще се ориентирам ако някъде може няколко щанда, а другаде нито един.
Разходът за работно място е в пъти по- малък, а ще е допълващ комплимент към магазинът, ще имаме взаимна полза от другият.
Вариантът другият бизнес в магазина, в който ще наема щанд да се опита да ми "открадне идеята" е 99% но да успее да го реализира е почти нулев. Ще внасям продуктите от тук (чужбина) специфично е, малко хора могат да ги закупят точно от тях, точно на цената на която аз, пък и количеството, което на мен ще ми дадат.
В този смисъл могат да опитат със същата идея, но не от същата фирма и не на същите цени, с това не могат да ме бутнат.
Проблеми, които отчитам в момента от дистанция:
Странно, но не намирам предложения за щанд под наем в магазини.
Не знам каква е причината да не отдават място при положение, че биха си помогнали за плащане на наем и за повече клиенти.
Пробно звънях на два по- големи магазина с дейност допълваща моята и обратно, изложих идеята си и в двата случая пожелаха участие хаххаха българска му работа...предлагам да плащам наем, сигурен доход. Не предлагам участие, процент, каквото и да е повече от наем. Разбирам, че ще ми е по- добре аз да наема помещение, а после да отдавам място за щанд/ове на друг/и, но тъй- като си поставям пробен период от 6 месеца, е изключено да наема магазин докато не се уверя дали ще го бъде или да си кротувам, където съм и да не се вкарвам в излишни разходи и нерви.
Та, имам нужда от някакви съвети и насоки, каквото прецените, че можете да посъветвате.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: acc12ef378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Еми, много завъртяно си го представила, вероятно от страх да не би някой да ти открадне идеята. Но по принцип, смятам, че свободни щандове има, зависи къде се целиш. Тоя комплимент не го разбрах, нещо ще подаряваш ли? Едва ли. Освен за опаковки на стока, друго не се сещам.
Още преди пандемията, от предишната криза, много пострадаха магазините и щандовете и има непрекъснато въртене на собствениците на бизнес, дори в моловете. Така, че ако не опиташ, няма как да разбереш. Ако имаш възможност да място да добиеш впечатления , е най-добре. И пак трябва да пробваш, за да разбереш дали ще е успешно.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7da178c417
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Витаеш в облаците. Хем не щеш да плащаш наем на самостоятелен обект, хем да заемеш чужд. Трябва да ти е някой познат и супер доверено лице. Иначе никой няма да се навие някоя никому неизвестна да си тръсне будката в негово помещение, да ползва негови ресурси и да цепят всичко, заради очите ти и усмивка. Ще ти искат препоръки най-малкото, или гаранция, че няма да ги окрадеш. Имаш мечти, но нямаш идея като хората. Че и други щандове ще правиш. Работници ще наемаш ли, заплати? Данъци?
Само с фантазии и четене в нета не става. Или правиш бизнес като хората, или не се захващай. Мечтатели.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7da178c417
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   То така лесно-някой си развивал бизнеса с години, идва коконата от чужбина и ще лапа клиенти наготово.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: bea7946568
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не знам какво не разбрахте, че и трима...единственото, което не съм посочила е видът стока.
Нещо, което повтарям: НЯМА в България, поне не във физически магазин! Тоест: по- скоро аз ще привлека повече клиенти с моята стока. Искам да е в разработен магазин точно за да избегна подобни "неразбрали" и тънки сметки като на двамата, на които звънях за да предложа (беше по- скоро проверка за реакция) да наема място и пожелаха участие.
Но разбирам какво искате да кажете, предупредиха ме за този манталитет приятели в България.
Не се научите още дори как да се възползвате от подадени възможности.
България...
Ще излязат прави, че не бива да допускам подобни взаимоотношения, а да целя високо над средностатистическият българин.
Благодаря ви, наистина бяха полезни коментарите ви!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: acc12ef378
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Интерсно.
Някои не са виждали щандове под наем? Къде живеете , за бога? Обаче, злоба много-ма, как щяла да им земе бизнеса?!

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8861b6a0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4, разработен магазин значи, че някой се е бъхтил години да се налага на пазара, да печели клиенти, да влага пари от реклама и т.н. Може от години да си в чужбина, но мисленето ти си остава българско-да се изкяри на макс. С минимални усилия да правиш нещо. Вземи прочети как са започнали големите предприемачи-от нулата. Ти искаш всичко наготово. Няма нормален човек да се довери на непозната с претенции до небето. Не пишеш на колко си, но мисленето ти е детско и типично нашенско.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8861b6a0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   5, ако визираш щандовете в мола-те принадлежат на някоя фирма. Фирмата сключва договор с мола. Не са там , защото на Иванка/ Ганчо им е кефнало да си тръснат стоката там. Те са само служители в тази фирма.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: ea8524a337
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Това, което разбрах аз авторке е, че не ти се занимава да разработваш бизнес и предпочиташ готови клиенти :) :) :)
Първо: на който му върви бизнеса, няма логика да дава част от мазнината си под наем.
Второ: трудно ще се разберете за консумативите и кой коя част и колко да ползва от витрината.
Трето: Наеми си ти магазин и давай половината на някой друг.
/Ооо, забравих - в случая ще трябва да се разработва .. ;) ;) ;)/

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: c75fad1a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами авторке, значи бизнес моделът, който си избрала, не струва. Не всяка бизнес идея е работеща :-) На теб може да ти изглежда добра сделка даването на щанд под наем, но за другите да не е така. Както вече ти обясниха, ти искаш да ползваш наготово място, марка и клиенти.
Трябва да промениш нещо, за да се получат нещата. Давай % на магазина за известно време, това ще ти даде идея как ще тръгнат нещата. Другият вариант е да започнеш самостоятелно.
И да обвиняваш България и българите е безсмислено, все пак очакваш същите тези хора да то станат клиенти и партньори. Ако имаш такова ниско мнение за тях, наистина по-добре си стой където си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d78c9418f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Свържи се се управата на магазина и направи предложение.

Но трябва да знаеш, че такива щандове са най-често някакво кроспромоционално събитие, което рядко трае пвоече от месец и често цели, да промотира продукт, който ще се продава и в даднеия магазин. По-скоро е, когато примерно Редбул слагат халдилник, който прилича на кенче Редбул, пълен с кенчета Редбул, по средата на магазина. Само че, понякога има и "консултант". Подобни щандове не се дават под наем, защото магазините си имат цели екипи, които мислят и решават,какво и как ще се пдава в магазина, къде ще е разположение и каква ще е "атмосферта" му. Да допуснеш друг магзин, с друг продукт, ще изисква проучване, тестване и поеммане на риск. Освен ако продуктът ти не е изключително популярен, защо ще рискуват?

Но дори и да се навие някой, то имаш два проблема:
- Наемът ще е огромен. Магазинът разчита на клиенти, които влизат и си харчат парите за неговите продукти. Ако ги харчат за твоя продук, то по някакъв начин трябва да им носиш еквивалента или по-голяма печалба, от тази, която биха реализирали, ако не беше там.
- Развиваш силна зависимост с дадения магазин. Представи си, че брандът ти се асоциира само с тях? Това е огромен проблем. Ще е много трудно, да излезеш от там. А после, бизнесът може да потъне за ден, ако големият магазин реши, че не те иска. Да, договорите са си договори, но компенссацията, повярвай ми, няма да те спаси.


Моето предложение е, да преусмислиш бизнес модела и промотирането на продукта. По-добре е, да наемеш малко помещение в търговски център. Това е стандартната практика и всичко е много по-лесно, а ако поради някаква причина, не можеш да останеш в търговския център, то не е проблем, да се преместиш другади. И вероятно, ще е по-евтино. Казвам го, защото ако аз плащам опрелени пари за една площ и изкарвам наем от нея, няма да ти я дам на същата цена, а ще искам печалба. Все пак, не е просто 10 квадрата, е разработен магазин, с определена клиентела, съществува риск и за мен - повярвай ми, цената няма да ти хареса.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2f63daec68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 10, да, прав/а си, разбрах го след няколко разговора и в сайта тук също.
Където живея си е нормална практика и все по- често отдават място/щанд под наем. Явно в България ще трябва време да разберат и приемат подобна идея без "оле, ще ме окраде" или "процент искам" и подобни. Не могат да включат още, че в същност допълваща стока ще донесе повече клиенти за тях, още повече, че няма нищо подобно в Бг.
Зависима...не мисля (абсурд е да го допусна, ако имаше и най- малка вероятност, не бих си и помислила за подобен вариант) но да, определено явно българина ако не мисли, че него ще окрадат, то мисли как той да открадне.
Тъй- като съм решила да опитам- ще опитам. Но в никакъв случай в нечий магазин хахах
В същност най- лесният и спокоен вариант е виртуален магазин, но искам да имам контакт с хората за тази дейност специално. Пък и ще имам възможност така по- бързо да се ориентирам в обстановката в страната въобще и да взема крайно решение за себе си дали искам да се върна.
Пък тази специално работа (занимавам се и с други) бих могла после да я върша и от дистанция.
От чисто любопитство се свързах с подобни магазини (каквито търсех в България) в съседките Турция и Румъния. Обясних абсолютно същото. В Турция ми предложиха веднага щанд плюс човек от екипа им да се включва ако се налага превод. Веднага хората схванаха СВОЯТА полза от подобна добавка. Нито са ми говорили за проценти, нито за по- висок наем.
В Румъния долу- горе същото, но не са ми предлагали човек от техният екип за преводи ако се налага :)
Но в България е друга народопсихологията...
Вече знам как да стане без излишни нерви.
Благодаря за съветите!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: c4daddaa8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Идеята ти няма да се осъществи, авторке! По-добре опитай да навиеш голяма верига маазини за някакъв вид партньорство - има достатъчно начини за такова, но това със щандът е... мъртвородена идея. Намираш такива, чиито продукти биха допълнили по някакъв начин предлаганите от теб стоки и се договаряте, но имай предвид, че те са големите риби и те ще определят правилата! Искаш да ги определяш ти? Ставаш голяма риба и командориш тия малки жалки... Или си наемаш самостоятелно помещение! Няма как да разчиташ да си на тяхна територия, но по твоите правила!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 4d8bed879c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък имам следния въпрос: откъде знаеш, че наемът, който са ти предложили в Турция или Румъния е същият за единица площ, като наемът, който те плащат?
Много ми е интересно.
Иначе не виждам никакъв смисъл разработен магазин с готово работещо разпределение на площта да преотдава част от помещението с 0 печалба, освен ако това помещение не е твърде голямо и натоварва бюджета му. Правилно са поставили въпроса с консумативите по-горе - ток, вода, почистване ще са на една сметка и най-малкото част от нея ще се прибави към наема. Виждам смисъл за стартиращ бизнес, който ще се облекчи от поделянето на сметките. Или ако помещението е собствено, но тук почти всички са под наем, с изключение на големите вериги хранителни магазини. Лично аз не си представям къде би могъл да се помести щанд в повечето магазини (изключвам големите вериги). Тук помещенията се наемат колкото е нужно, виждала съм голямо помещение, разделено с годините на 4 отделни магазина. Със стени и отделни входове. Единият е съвсем миниатюрен и също си стои вече доста години. Ако някъде отдаването на щандове е практика, вероятно не е практика раздробяването на помещенията.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 60f8f94504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Н 13, ок, отговарям и закривам темата.
Не исках да влизам в подробности за Турция и Румъния защото виждам, че почти всички от коментиралите или не знаят що е то търговия и има ли почва у нас...или са възрастни хора с онова квадратно мислене със строги лимити. Ти също задаваш елементарен въпрос с очевиден отговор- естествено, че в цената трябва да влязат ток, хигиена.
Други тук "мъртвородена идея; няма да стане, а заплата за работници ще има ли за други щандове" чак ми става неудобно да отговоря на подобни въпроси или твърдения въпреки че, очевидно няма да обидя интелекта им. Пък и не съм питала дали ще стане, въпросът ми беше за щанд.
Относно Турция: предложиха ми 10 кв.м гратис, щанда и осветлението за щанда също от тях. Условието е щанда да е в срещуположния край на входната им врата и разбира се, да съобразявам с тяхното работно време ...разбираш ли тяхната мисъл за изгода и печалба? Ако в последствие реша нещо за повече щандове, могат да ми предложат в няколко техни магазини като за наем за следващи ще говорим "като му дойде времето".
Това не значи, че едната или другата страна се ангажира задължително да отдаде или наеме в последствие.
За Румъния: наемът е символична сума, искат обаче да се включваме взаимно в реклами и за адрес да споменавам името на магазина.
И в двата случая няма проблем да сложа ясно видими реклами с името на фирмата т.н на/около самият щанд, стига да не закриват или пречат на видимостта на клиенти за техните неща.
Въпросът е, че с малко думи схванаха идеята и изгодите за тях самите.
Беше проверка само от любопитство, за сега поне нямам намерение за работа в тези страни, а ако по- напред реша, вероятно ще е за Турция.
А единият от собствениците на бг магазин, на който се обаждах, явно му е светнало вече, че в същност той има повече нужда от нещо ново и канещо нови клиенти, от колкото аз да съм в нечий магазин. Но...не, направила съм си изводите вече.
Помещение вече съм си намерила, живот и здраве може би до края на септември ще е работещо.
Успехи на всички!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 4d8bed879c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за подробния отговор, беше ми много интересно. Все пак подмятанията за интелекта бяха излишни, ние тук разсъждаваме хипотетично, т.к ключова част от информацията липсва - какво ще продаваш (и напълно разбираемо, не споделяш). Явно е нещо атрактивно и ти пожелавам успех, защото се радвам, когато живели в чужбина българи се връщат и искат да направят нещо смислено.
И да, българите са лоши търговци, доказано е :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker