Въпрос за програмирането и ИТ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос за програмирането и ИТ?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1386 пъти
На мен са ми много интересни компютрите, но като цяло професиите, където няма разнообразие и всеки ден е почти едно и също седене на компютър от сутрин до вечер НЕ са за мен.
Та как е програмирането, в един момент доскучава ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0ce8c06d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Програмирането трябва да ти е страст, няма как да ти доскучава, все едно да ти доскучае да правиш секс с любимия. Да, има си и тежките моменти, но като цяло не трябва да доскучава, ако те кефи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15483e85d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ако мислиш че в IT е еднообразие, отиди да поработиш в някое производство, на ниските позиции. И тогава може отново да поговорим за значението на термина "еднообразие".

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b94f7e3768
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да доскучава - не. Но е еднообразно, да. Всеки ден ставаш, измиваш се и сядаш на компютъра до здрач. После вечеряш, спиш и повтаряш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f757a073c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако търсиш разнообразието, а не парите, почти всичко от ИТ областта ще ти дотегне от ден първи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b068c22e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Искрено ти казвам-Програмистите са зомбита, в по-голямата си част. Вземи за пример т. нар. кифлоприземител, ако въобще от висене по сайтове и форуми му остава време да програмира, ако предположим разбира се, че с това се занимава, а не е продавач в селската бакалия. Доста хора го надушиха, че надали работи програмиране, защото по цял ден виси в бг. мама, в този сайт и в още няколко сайта, представя се за различни хора и пише по цели фермани... , но ако пък реално е програмист, макар и неосъществен такъв, тоест нереализирал се, а мъчеш се за себе си нещо да програмира, но виж какво прави висенето по цял ден пред екрана, кифляка-съвсем се е побъркал вече.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 54bc48b7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не е за теб :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bca97d2f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами да ти кажа накратко:

- Самата дейност, често е... монотонна. Дори да е "различна", най-често е монотонна. Особено, ако минеш от програмист на "софтуерен инженер". Рядко ще ти се наложи, да правиш нещо ново и креативно. В интерес на истината, 95% е работа с готови шаблони, но натъкмяване ъм специализирани бизнес нужди и голямата част се повтарят. Разбира се, има и интресни проекти, но шансъ да попаднеш на такъв е нищожен.

- Почти всичко останало е... отвратително. Държат се с вас, все едно сте на 8 годинки. Повечето работа се усеща, не като работа, а като някаква детска градина, ама за 22 годишни. Колегите масово не им пука за нищо, защото повечето сменят отдели през 4-5-6 месеца, а средно един програмист седи на работа в една фирма по... 10-12 месеца. Даже мисля, че насскоро цифрата беше стигнала 9.
После имаш ужасяващи "тиймбилдинги", където се претруваме, че сме нормални хора и се правим, че се интересуваме от фирмата, от колегите и прочие, но е една бутафория. Играем игра. И защо я играем - защото шефовете маово са психопати. И не, не преувеличавам - повечето са хора с явни прихопатски черти. Това ми ог каза приятелка, психолог, след като се запозна с еидн от шефовете ми. Дори в нета има доста информажция - масово, собственци и шефове, хич не са норамлни хора.
А и другото - срещи, срещи, срещи. На моменти се чудиш, ти програмист ли си или срещач. Срещи с по 4 човека, после с клеинти, псоле 3-4 групови. Според мениджерите е работа. Според мен е психологически тормоз. Няам как, да съм ефективен в работата си, докато губя средно по 4 часа на ден в срещи.

Кое е хубавото? Ами високите заплати и това, че се търсят хора. И все повечеи повече се автоматизира всички и си мислиш, че ще спадне търсенето - няма братче - съвременния корпоративен свят е интелектуално и морално бнкрутирал - скоро ще се наемат хора, да цъкат по 1-2 бутона на ден и да се усмихват из офиса. Както казах - парите са огромни и работата е лесна за намиране. Всичко останало е... ужас.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами аз съм по-креативен човек, тип артист. Ако в БГ имаше хляб за певци и музиканти нямаше да работя в кол център ако ме разбирате. Но ми омръзнаха всякакви офис дейности, мисля да си отворя някое нощно заведение но май няма да е в БГ, защото там е опасно тук да отваряш. И понеже ИТ може да го работиш отвсякъде е плащат добре се замислих за това, харесвам компютрите, но май повече като хоби. Но в офис бих работил само като програмист, другите офис простотии не са добре платени достатъчно, че да си заслужава тормоза, че съм роб на някаква фирма.

Автора

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   8 всъщност на мен само срещите ми харесват от настоящата работа тип бек офис администрация.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b068c22e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До н. 8, от н. 6; Добре си го казал, най-накрая човек, който искрено споделя какви са нещата отвътре... , разбира се и други хора в тази сфера споделят, но са малцина. За съжаление, повечето работещи, като програмисти, се опитват да се изкарат прекалено успели, заради това, че вземали малко повече пари от др. професии. И много пари да изкарват, като се тегли чертата, идва най-важният въпрос, а именно-На каква цена? ! Защото-нито хартиени дипломи, нито пари, нито етикета, , престижна професия", нищо от това, не може да бъде измервател за -Успех, щастие, радост, здраве-и физическо и психическо; Най-важното е, човек да се чувства ЩАСТЛИВ ОТВЪТРЕ!
Парите -не са нещо лошо, но НЕ си струва заради тях, да се прецаква всичко друго в живота на човек. Много са ми смешни някои, които основно себе си се опитват да заблуждават, че били успели, а в същото време са тотални развалини, накрая-дори не могат да се порадват на парите си. Повечето-съвсем доброволно са се превърнали в роботи, но то си е техен проблем!

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3324e21a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Напушва ме на смях, когато някой е на принципа, че можеш или да изкарваш добри пари, или да си здрав, щастлив и удовлтеворен от себе си. Професията отдавна не е притегателна за зубрачите на класа или за хора с ниска емоционална и физическа хигиена. Даже напротив - високите заплати дават възможност да се грижиш хем за физическото, хем за психическото си здраве. Можеш да си позволиш качествена храна, съвременни медицински услуги при нужда, може да си позволиш да разпускаш на по-недостъпни места, да се отдадеш на хобито си без финансови притеснения и тн и тн. И това не важи само за способните програмисти - май си нямате идея какви пари взимат знайни и незнайни мениджъри или анализатори по интернационалните компании. Нито пък сте наясно, че не всички програмисти са добре осигурени финансово.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b068c22e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До н. 12, от н11; хайде като НЕ си програмист, да не се правиш на много знаещ, повечето програмисти, а и такива дето работят постоянно в офиси и висят пред екрана нон-стоп, са си пълна развалина. Каква полза, че навлекли някакъв костюм и затегнали вратовръзката, като въже за бесене около врата си, и уж много чисти и спретнати, а с едни зомбирани погледи, с едни умрели физиономии-точно Психическото им здраве е под всякаква критика, защото не само, че сами си прецакват Психиката, ами и после дори на Психиатър да отидат-все тая... след дъжд качулка. Те, че могат да си позволят качествена храна-каква ли полза, че можели да си позволят финансово разни неща, като реално се тъпчат пред екрана с Китайски буламачи, с бързо притоплени в микровълновата полуфабрикати, някои и алкохолици стават от стреса, да не говорим, че повечето са без семейства, защото нямат сили и енергия да излизат по срещи и т. н., а ония които имат семейства-не обръщат никакво внимание нито на жените, нито на децата си. Каква полза, че взимали повече пари и можели да си осигурят разни качествени неща н. 12, като РЕАЛНО са развалини, които дори не си позволяват да хапнат нещо здравословно и от работа прекалена, чак не им остава време за почивка и екскурзия някъде. Точно като плъхове по цял ден-сврени в стаята си и натискат копчета на клавиатурата, като роботи някакви.
н. 12-може да има баланс между работа, която те удовлетворява и пари, но повечето, като надушат малко повече пари и се лакомят за още и още-накрая буквално спират да живеят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fea4e7e9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От 8 до 12 - Точно в международни компании, многообещаващи стратъпи, компании за управление на средства и продобни ти говоря. Първо ти взимат мечтите, катоти казват, че ако работиш за тях, ще постигнеш не знам си какво, после ти взимат мозъка, здравето, а накрая, искат и душата да ти вземата, че да си вечно тяхна калинка. Не знам, но на мен и 250 000 лева на година ми се струват малко за това... и 2. 5 милиарда на година не стига... Не знам - колко пари и иам на тоя свят? Не ме балзнят, ако такава е цената. Дано го осъзнаеш на време! Аз имах късмет и малко помощ. Други... не толкова!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6f5439349d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Програмистите ще станат една от причините за следващото глобално робство!

И те ще са още по-виновни, защото благодарение на техния къртовски труд ще го реализират и ще превърнат хората в дигиталнозависими биороботи.

Сатанистите отвъд океана работят така - докато смачкват конкуренцията, налагайки ѝ всевъзможни измислени санкции, дават глътка въздух (разбирайте малко повечко пара) на такива, които да им реализират плановете.

Програмистите са супер ограничени хора. Изключая топ 5-те процента, които все пак са умни. Но какво от това, когато работят за да ни превърнат в трансхуманни същества?

Това тяхното са кървави пари!

Кой направи възможно съществуването на порносайтовете? Съответно кой направи възможно да съществуват ДЕСЕТКИ, ДА НЕ КАЖА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ПОРНО АКТРИСИ? Кой направи възможно непълнолетните момиченца да си публикуват половите органи онлайн?

Кой направи възможни изборните измами в САЩ и България? Питам кой?

Кой сега работи по създаването на дигиталните пари, метавселените, дигиталната самоличност?

Честен труд викате?

Бог забавя, но не забравя!

Да сте чували тази приказка?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c408b958e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   И на номер 15 му хлопа дъската - вижда конспирации навсякъде.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   14 напълно прав си, дори да са свестни хората фирмата всеки момент може да те съкрати за най-глупавата причина. Просто гайки в машината сме в такива работи. Ти сега какво работиш, моля те дай идеи!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3072514ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 15, да се уточним! Порноактрисите си ги имаше преди Интернет и програмистите, щедро окуражавани от телевизията! А преди това пък имаше женици, които се снимаха дибидюс за Плейбой и други подобни издания! Просто да си знаеш!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3324e21a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 11 и 13 от 12, не знам в каква сфера работиш ти, не знам какви са ти доходите, не знам как стигна до заключение аз с каква професия сън, но като говорим за психично здраве, то включва и това да си достатъчно самоосъзнат, за да не хвърляш кал по другите с цел да оправдаеш собствения си хейт. В коментарите ти има някакво стереотипизиране, което е доста далеч от истината, но ти се успокоявай колко си щастлив само защото не работиш пред компютър. Погрижи се първо за собственото си психично здраве преди да коментираш чуждото. С тия китайски булмачи пред монитора и седене по 12 часа само доказваш, че си гледал прекалено много филми, което не е много добре за... психичното здраве.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0ca7dd1d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 15 - Би ли обяснил малко повече, че ми е интересно. Какви роби, какви дигитални биороботи?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И все пак никой не отговори на въпроса доскучава ли му на човек да седи постоянно пред монитора и да програмира, както е ставало на другите не-ИТ офис длъжности на които съм бил.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0ce8c06d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ами доскучава много ясно, ама това е положението, натискаш яко и мачкаш, щото като бях в един завод за сглобяване на бушони в индустриалната зона в Пловдив /да, сещате се кой/, в такава депресия изпаднах, че пропуших треви и пропих редбули, спря да ми става оная работа и какво ли още не. Тук и да ми е скучно, кеф ти тубата, кеф ти квото искаш, в крайна сметка си и на доста силен хардуер, пляс някоя игра и т. н. всеки според вкуса му :) Обаче, ако искаш да си добър, да се развиваш и т. н. няма да имаш време да ти е скучно, на ден имам 4, 5-5 часа само четене на блогове и книги, за да вървя напред като знания... сложи още 10 за работа /щото никога не са 8, всеки в бранша ще ти го каже/ и гледай какво става.. сложи още 2 за фитнес, кога да ми е скучно? !? Петък, събота и неделя яко излизания, ядене и пиене и айде пак се завърта и те тва е живота... мамата си трака

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15483e85d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, предполагам, че си се възползвал от уикенд смяната в Шнайдер. Популярна е със студентите, ама мен лично ме отблъсна кофти поведението на HR-та по време на интервюто.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f1d2e9bbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Програмирането не е "седене на компютър от сутрин до вечер". Сека задача е като един отделен пъзел и ти требва да го решиш. Има множество верни решения да разпознаеш и избереш кое е най-добро за екипа. Ако искаш седи, ако искаш обикаляй.
С времето преминаваш от по-конкретни на по-абстрактни пъзели: първо сменяш гуми, после монтираш колелета, после измисляш системи за окачване според приложението на автомобила.
По принцип кой се занимава му е страст и щом задаваш тоя въпрос вече може да се каже че не е баш за тебе :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0ce8c06d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 24: Възползвах се от 3 смени за 3 месеца преди вече 7 год като задължителен стаж в унито :) Кофти поведение нямаше, докато не сложих подписа, тогава започна то, хаха, но като цяло мразя да куйтвам и затова изкарах цялото лято и отидох 2 пъти на море с "голямата" заплата, пушихме в почивките с хора от либхера и взимаха 2 пъти повече тогава, а само рестартираха машини като се бъгне нещо, така беше тогава :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   25 ама пък да правя уеб сайтове ми беше страст като тийн. Правих си сам сайтове ей така за кеф.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ef627fa782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   23 но от друга страна като ще се кьора на екрана по цял ден не е ли по-добре да съм добре заплатен за това и освен това да правя нещо креативно като фронд енд девелопмънт? ! Отговорът е ясен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker