Да напусна ли работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да напусна ли работа?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1476 пъти
Здравейте, накратко историята е - работя от 3 години и нещо в един завод в софия. Аз съм на 43 години, и в бригадата съм най-млад. Работата е сравнително лесна, обаче старите работници за това време нарочно не ми показаха нещата в детайли. Kрият се документи и ми подават подвеждаща или невярна информация. Шефът в началото ми се видя свестен, обаче сега като пиша се осъзнавам, че той много се доверява на един от старите работници в екипа който както разбрах може да няма и завършен 10 клас. За тези 3 години аз исках да работя добре и се стараех, но ми дават само най-тежката и мръсна работа. Същият този колега се оказа много подмолен и подъл, и сега разбирам, че говори зад гърба ми и прави интриги. Toй много скатава и е пияница, например трябва нещо да се свърши и той казва направи го ти, че ми се ходи до тоалетната и т. н. Аз усещам едно неуважение към мен като към нещо по-долно от тях. Този същия е много мръсен и даже веднъж ми налетя на бой. Заплатата ми е около хиляда, хиляда и сто лева. Започнах да ходя с нежелание на работа вече и мисля да напусна. Живея в собствен апартамент и имам заделени пари. Maйка ми взима добра пенсия и няма да остана например без храна. Kaкво мислите е правилно да направя според вас? Днес докато пиша това си взех болнични защото има доста работа и те чакат на мен да я свърша. Koгато се обадих на шефа, него не го интересува какво ми е, а че има работа и аз не съм там. Toва е, няма да пиша повече за да не стане дълго. Благодаря предварително за вашите отговори!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: c28c3d5cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Търси работа на друго място и ако намериш работа, направо напускай.

Просто се скатавай до заплатата и ако ти правят забележки, да не ти пука. Хубавото е, че не си квартира и имаш собствено жилище. А ако нямаш кредит, направо напусни.

Този гаранция е б**** без никакви качества, но знае да се подмазва на шефа. Такива ги има във всяка една фирма в България.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 42a62a2f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз съм по млад от теб с десетина години и от също толкова време работя по заводите. Бил съм на различни позиции от работник до ИТР персонал. Това което го казваш го има на всякъде, особено по бившите държавни приватизирани предприятия. Няма да навлизам в подробности само ще ти кажа няколко неща:
1. Един такъв стар работник като описания от теб на въпроса защо не учиш младите отговаря: "Да не съм луд! Утре като остарея още малко, да ме изгонят, а него да оставят на работа! " - извода е, че никой не учи никой на нищо. На повечето такива места е имало големи съкращения и повечето хора са готини за пред теб, но ако бъдат поставени в ситуация веднага си завъртат задника на другата страна. Казаното важи както за работници така и за ИТР. Така че ако сам нямаш желание не очаквай някой да те научи на нещо. Има и изключения разбира се.
2. Няма незаменими хора, има неповторими - повечето хора имат огромно мнение за самите себе си, с големи претенции и едва ли не се смятат за незаменими. Това натоварва съвестните и вършещите си както трябва задълженията. Извод - ако си вършиш както трябва работата и си съвестен никой няма да те изгони от работа.
3. Една работа ако е много спешна, все ще се намери кой да я свърши! - тук няма да обяснявам, ти сам си го казал - ходи ми се в тоалетната, гладен съм, ще си сменям превръзката и така нататък.
4. Парите... мдаа болна тема. Постоянно ще слушаш едно и също включително и от хора с високи заплати, как не стигали парите, как ще напускат и в същото време същите тези хора носят дънки от 300 лева и тениски от 100 лева. Тук е наистина болна тема. Не ми се влиза надълбоко.

Ами в общи линии това е. Генерално обобщено трябва да си малко перде, да не чуваш много много подмятания и глупости. Пак ти казвам ако си вършиш работата добре никой няма да те изгони. За това обаче се искат опит и знания ако има кой да ти ги даде. Що годе сигурна работа е. Една идея по уважаван ще си ако си от "редовната смяна" в "белия дом", но там интригите и близането са на квадрат. И се моли прякора на началника ти да не е Мел Гибсън - демек смелото сърце. Пред вас да се напъва и бие в гърдите, а всъщност да е въздух под налягане.

:)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 39e2edbd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1100 лв за София не е ли малко? Потърси работа в джобса, иди на 2-3 интервюта и като те вземат напускай.
Не си заслужава за 1000лв да те правят на маймуна...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6f587f46a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не знам колко началници имаш нагоре, но вземи поговори сериозно с някой от тях. Ако не прекия, то по-горния. Така и така се гласиш да напускаш - няма какво да губиш.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 88a79743ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потърси друга работа и се махни. Най-добре сега, защото след 45 ще ти е много по-трудно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dbbf0ed8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Естествено, че ще напуснеш, та ти вече си го направил поне духом. Не виждам какво би те задържало на подобна работа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e3ce51ea6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Напускай, човече, животът е твърде кратък, за да си го губиш на грешното място.

Можеш да си намериш друга работа и за повече пари, дори в големите супермаркети вече дават повече от това като стартова заплата.

Цехове също има много, а и строителство, зависи каква ти е квалификацията.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 728ff9b708
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Разбира се, напускай. Мъж на 43 г ще легнеш удобно и спокойно на пенсията на майка си... Живееш в собствен апартамент казваш, и той на майка ти, нали? ! Сладурче мамино, само на 43 годиники пита дали да напусне защото няма проблем мама да го храни. Ама не пита дали първо да си търси друга работа.
И после такива идват да ни убеждават как трябва да си вземем по един, че да си ги гледаме също като мама- иначе сме меркантилни, егоистични, кифли.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 718c2f7cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Махай се, много ясно!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7b6d2eb3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Започвай да си търсиш нова работа още сега. Щом 3-ри години не са те оценили по някакъв начин, а само интриги ти въртят то е ясна работата. А и тази заплата за София не знам как се справяш. Има много възможности стига да си упорит и да не се отказваш!

Успех!

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b2ea6d6c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Спукай от бой началника и напускай. И между другото, къде се е видяло син при живи родители да работи. Карай си кефа и това е. Веднъж се живее.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ce282d86c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Напускаш без да се обясняваш, ако шефа те пита казваш, че ти се налага и толкова. Каквото си можел до момента да направиш, си направил. Ако не се е оценило досега - няма да се цени и за напред. Няколко години са минали и ако наистина си ценен, ще се усети липсата без теб. И сами ще те потърсят обратно, ако не го направят - значи няма смисъл да се тровиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ce2eb256c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А ма ти не търсиш работа и не споменаваш, пусни болничен, като начало и пускай св-та. Търси реални осигуровки и читава фирма. За тези пари, толкова работа има.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 68d96816a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз бих подала за напускане ако им примерно един мисиц срок и бих си взела за времето оставаща отпуска или болнични.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6983a846ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Намери си друга работа и тогава напускай, защото спестяванията бързо свършват, а да разчиташ на пенсията на майка си не звучи добре все пак си на 43 г. Отделно с всеки ден цените растат, ако ходиш да пазаруваш знаеш за какво става дума. Никъде няма идеално къде някой ще си приписва твоя труд, къде има интриги и т. н. Но когато се докажеш, че можеш и знаеш, започват да те уважат. Важното да има що годе нормална работна среда и колегиални отношения, а ако нещо не ти харесва намираш друга работа.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3bfdaeb7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   По-дългият ми коментар изчезна, но накратко - от позицията на друг заводски "бачкатор" - ще отбележа, че този съвет с предварителното намиране на работа работи предимно за хора с дипломи и повече квалификации. Те често работят в white collar позиции, където е нормално един кандидат да бъде изчакван. Голяма рядкост е фирма да чака по месец за по-нискоквалифицирани кадри, и се случва по-често ако вече познаваш хората там и вече си работил с тях. Не ти казвам да напуснеш работа без спестявания, но ако просто търсиш работа за да напуснеш тази, и то в една сфера в която кадрите са лесно заменими едни с други, може да търсиш и с години. А де факто дори и да намериш, нищо няма да се промени, защото пак ще работиш по ниските етажи на йерархията. Според мен, решението е допълнително поетапно квалифициране и може би - да, може би - напускане без да си намерил работа, но със сума която да ти стигне за 4-6 месеца. Така ще можеш по-добре да се концентрираш над достъпните обяви.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ab61c7c3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Търси друго, тази работа си я сложи на... в най лошия случай ще те уволнят, което ти дава по-високо и по-дълго обезщетение от Бюрото по труда, докато търсиш нова работа, а също така можеш и да ги съдиш, да пуснат малко дрисък в гащите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker