Бизнес идеи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес идеи
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1223 пъти
Здравейте, уважаеми читатели, интересно ми е в какво бихте вложили 50 или 100 хил. лв. Като идеята ми е за собствен бизнес. Винаги съм искала да работя за себе си. Имам парите. Знам, че не е лесно и изисква много труд. И сега работя много поне да е за себе си. Имам Икономическо образование, което досега не ми е помогнало кой знае колко за професионална реализация. Владея чужди езици. Жена на 36 г. съм. Живея в Пловдив. Имам някакви идеи и ще съм ви много благодарна да споделите вашите, мили приятели! Ще споделя след това моите.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: f7ff210909
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Салон за красота-маникюр фризьор козметик Всеки ходи на такива услуги.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 51348a434e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Имаш икономическо образование, но все пак ще пусна някои съвети.
Никога не влагай над 50% от наличната сума.
Винаги имай отделени пари за поне 6 месеца издръжка на бизнеса без да буташ от приходи.
Търси да включваш и на консигнация допълващи твоите неща ако бизнеса ти позволява.
Идеи: нищо не казваш за себе си, какво ти харесва, а е важно работата ти да ти харесва. Креативна или сух човек на числата, работа от в къщи онлайн или физически обект/магазин/офис т. н
Да речем за нещо по сигурно като стокообръщение би могло да бъде магазин за дрехи, обувки, но и бижута втора употреба, среброто (втора употреба) например в Испания е по- евтино от в Бг.
Организиране на партита - предварителни заявки, сигурни поръчки, предварителен % от услугата.
Производство на да речем ароматни сапуни с различни романтични или дори по- закачливи форми/дизайни.
Можеш да видиш и опции за франчайз.
Щом владееш езици, примерно и различни стоки на цена на едро от чужбина за Бг.
Заведение само мелби, шейкове и подобни- без алкохол.
Законни копия на скъпи марки, по- достъпни цени.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 00706fdafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Здравей,

първото и най-важно нещо, което трябва да решиш е дали ще правиш онлайн бизнес или ще е нещо на живо.

Това е много важно, защото са много различни двете неща. При онлайн бизнеса е важно да платиш да ти се направи хубав сайт и дизайнерски сайт или съответно да поддържаш добра страница в някой от големите сайтове и да плащаш за спонсорирани реклами, за да виждат много хора какво правиш и предлагаш.

И ще работиш предимно онлайн, с чести ходения до "Еконт" и "Спиди" евентуално, ако е някакъв продукт, а не услуга. Ако е услуга ще ти трябва помещение, т. е. освен за поддръжка на сайта и спонсорирани реклами, ще плащаш и наем ако нямаш собствено.

На живо си спеставяш разходите за сайт/страница, но пък трябва да познаваш добре района, в който ще правиш бизнеса - има ли човекопоток, имаш ли магазинна площ или ще наемаш, колко ще ти е наема на магазина и т. н. Имаш и разходи за разрешителни, първоначално обзавеждане и други.

Аз мисля бизнес идеи от 20 годишен. Фирмата ми, ЕООД е регистрирана, когато бях на 20. Досега най-добрите идеи, които съм имал за бюджет до 50 000 лева са комбиниране на две дейности - храни и атракация, на едно и също място, на живо, с максимално широк диапазон от потребители - от деца до възрастни хора.

При въпросната идея дори да не потръгне може да изгориш с не повече от 10-15 хиляди в началото т. е. ако си със 100 000, пак ще останеш с едни 80 000 натрупан опит.

Идеята е следната: нещо за ядене - например сладоледи(много добри пари се правят) атракцион - примерно блъскащи колички за деца, или батут, или дори някакви джаги. Локацията - някой парк.

Плюсове:

- нисък първоначален бюджет
- бързооборотно е(за ден може да продадеш и над 100 сладоледа по 3-4 лева, ако е силен денят и си на място, където минават много хора)

Минуси:

- сезонно е
- трябва да се мисли къде ще стои бизнес оборудването през зимата/през нощта
- дори лятото при кофти време може и 20 лева да не изкараш за целия ден(което пък се компенсира от силните дни - дългите, слънчеви и топли)

С малко повече пари и връзки - около 100 000 - същата идея може да се пипне на много по-високо ниво - пак атракция храни - примерно, капанче разходки с джет НА МОРЕТО.

Там сама разбираш, че вече нивото и сумите са съвсем различни. Само от джета могат да се изкарват над 300 лв на ден. Но пак са същите логистични трудности - къде ще стои оборудването през нощта/зимата, ще ти трябва да наемеш и момче за джета и наемът за плажовете е доста висок, ако искаш да си на хубаво място. И пак си много зависим от времето. За деня може да изкараш и 1000 лева с такава идея, може и цяла седмица да си на 0та, ако вали.

Твоите идеи какви са?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bffacf7f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   100 хиляди са нищо в днешно време... За съжаление живеем в изключително трудно време за дребен бизнес. Аз съм говорил дори с дърворезбари примерно, викат, Китайците и техният бизнес са развалили, защото бълват дори такъв тип стоки в големи количества и евтино. Т. е. от гледна точка на стока която да продадеш, дори артистична, забрави...

Има един тренд който набира популярност - свястна храна. По-богати се усещат, че ни тъпчат с боклуци, и си търсят качествена храна, имат и парите. Но да отвориш една ферма, пък дори и малка, да организираш гледане на животни, хранене, транспорт... Горовим за милиони, и дълбоко разбиране на тая материя, и яко бачкане. По-евтино е може би нещо от рода на пчеларство, и ако имаш канали да изнасяш тоя мед там където наистина плащат за качество, не да разчиташ на прекупвачи... Но пчелите са още по-сложна материя, хората десетилетия я учат, не е от днес за утре. Нещо по-просто и евтино е примерно да отвориш една хлебарница. Това което го продават днес не е хляб... Но пак много зависи дали наоколо има хора които могат да си го позволят. Няма нужда да казвам, и това иска да се убиеш от работа и да работиш по нощите.

Преди 10-тина години тръгна един бум - селски туризъм. Общо взето малка инвестиция 100-200К може да е някакъв старт, и по-лесна работа. Но това не потръгна по ред причини, най-вече политически. Самата страна трябва да се представи в положителна светлина и да се разработи в тази посока. Трябва и здрави закони, трябва да се поддържа, да се инвестира. Не става само на индивидуално ниво. И с тая война в момента, и т. н. "ковид"... забрави. Много хора изгоряха яко.

Според мен, особено ако си сама, забрави. Намери си добра работа и се научи да не си даваш толкова зор. Ще станеш на 40 и ще ти мине мерака. Парите дето си събрала, си направи проучването как да ги вложиш, за да не изгорят. Това само по себе си също не е лесно...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b40d616900
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Производство на ниски, широки и мощни зверове на 4 колела. В началото може и на самоделки, понеже са значително по-евтини и бързи за разработка и предлагат скоропостижна възвръщаемост на вложението за около година след започването - обикновено след третата продажба, а после печалбите не са никак лоши. Най-хубавото е, че поръчките се изпълняват след предварително заплащане на 100% от цената от страна на поръчителите, така че рискът от загуби е практически нулев, когато моделът е привлекателен, качествено изпълнен и съобразен с търсенето на пазара.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 82044337ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Повечето хора не могат да разберат, че бизнеса или ти идва от вътре, или не. Да, има и го момента с обучението, но то помага, ако поне малко си го имаш в теб. Ако ти идва от вътре, дори няма да се сетиш да питаш случайни анонимни хора по форуми. Ако пък не ти идва, и Безос да ти каже някаква идея, нито ще я разбереш така, както трябва, а още по-малко ще имаш потенциала да я реализираш. Ако с питане по форумите се правеше бизнес, до сега всички да бяхме милиардери.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: caa2a00671
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   За мен лично трябва да е нещо което си работил/а имаш опит и знанията в конкретния отрасъл. Започването на тотално ново нещо е грешно

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 49b057d255
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Наистина ли смяташ, че някой, който се занимава с бизнес, ще сподели с теб идеи, вместо да ги реализира сам.
В бизнеса нещата стоят така, решаваш и действаш, рискуваш и инвестираш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 494db26a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Без правилните познати в НАП и хората които са в този бизнес който желаеш не се занимавай с нищо, дръж си парите в злато или имот. Ако си мислиш че при проблеми с жалби в полицията ще стане нещо се лъжеш, приготви си много пари за адвокати защото системата ще те обатачи нарочно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1cf25f5da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Може да опиташ в спедитордкия бранш. Щом владееш чужди езици няма да имаш проблем. Няма да ти трябва да влагаш пари - трябва ти само компютър и принтер. И да заплатиш годишни такси към борсите. Но там ти си определяш може да ползваш една, може няколко. Таксите за година варират между 1000 - 3000 лева. Може да работиш от вкъщи с фирми от цял свят. Можеш и от дома ти да работиш. Ако потръгне ще имаш нужда само от място за архива. Ако имаш и счетоводни познания още по-добре. Но има моменти, в които напрежението е огромно. Ти ще си посредник между двама клиенти. И много често от теб не зависи нищо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f7b5cff671
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Фирма за преводи и легализация на документи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2d2357d0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Не споделяш твоите идеи?
Да ти кажа от опит - еуфорията е в началото, нямаш шеф над главата! после започваш да съжаляваш, че не работиш за някого, но вече си с двата крака вътре и нямаш избор. Така, че си помисли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 76c8a8add3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Здравейте, мислех да ви споделя идеите си, но песимизма е характерна бг черта, така че по-добре да ги запазя за себе си. Нямам нужда от негативизъм, пораженческо мислене или подигравки. Благодаря за всички конструктивни идеи. Бъдете здрави!
От авторката

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b40d616900
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   До номер 14, авторката (ако е жена изобщо и темата не е измислица):

Аз в почти всичките мнения в темата прочетох редица предложения за започване на собствен занаят. Ако ти виждаш основно "подигравки" и "пораженческо мислене", значи вероятно несъзнателно пропускаш всичките положително настроени мнения, в които хората са отделили от времето си за теб, с цел да ти помогнат със съвети и да се обосноват защо техните предложения за работа си струват обмислянето.

Най-важното правило - що се касае до работни или каквито и да било междучовешки отношения - е надеждността на заявеното от теб обещание, т. е. то после да бъде изпълнено наистина, а не да е някакво хвърчащо обещание, вметнато само с цел да се накарат други хора да свършат нещо за теб и после да се отречеш от думите си. Второто най-важно нещо - в случай, че обещанието не бъде изпълнено - е да не се борави с емоционални оправдания тип "цупене". И двете не са спазени в мнение номер 14. Независимо дали лесно се отричаш от свое обещание пред обикновен човек или пред предприятие, и в двата случая би изглеждала ненадеждна на отсрещната страна, защото показваш с действията си, че на думата ти не може да се разчита. Дори и да заявиш сега, че това е просто място в Интернет с непознати хора, това не променя обстоятелството, че се отмяташ.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c55540940b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   До 15 - Пак хленчиш. Не е нужно да приказваш толкова много (аконси мъж и не си измислен, де! ), а по-сбитичко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker