Живот извън матрицата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Живот извън матрицата
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 2271 пъти
Става въпрос за хората, които са в Rat race, ако не знаете какво е това може да проверите в интернет за повече информация. Като цяло хората, които ходят на училище и изкарват добри оценки, после отиват в университет (или не) и си намират сигурна работа 9-5 и дават времето си за пари, плащат данъци, кредити и така нататък докато не се пенсионират, после живеят малко и умират. Това е лош живот и хората не са щастливи, но се държат така, всякаш нямат избор. Те са роби на системата и според тях, за да оцеляват, те трябва да ходят на работа. И това е вярно, но в същото време не напълно. Те самите са нещастни, но се подиграват на хората, които не живеят като тях. Сега ще ви обясня какво имам предвид. За да не живееш по този начин, ти имаш 2 варианта-единият е да си в същата система но да си богат, да имаш бизнес или да си инвеститор, другият вариант е напълно да се откъснеш от системата. За да живееш по първият вариант, трябва да положиш много труд и се изискват знания, опит, определен начин на мислене, качества и други неща. Това е донякъде най-печелившият вариант, защото имаш пълна свобода-имаш пари и време. Но има определени проблеми, защото вси пак все още си в същата матрица.
Вторият вариант означава, че напълно си откъснат от матрицата и при този начин на живот няма да имаш проблемите при вариант 1, но много малко хора могат да си го позволят и след време не се знае дали хората, които управляват света няма да унищожат и това. Да живееш по този начин означава да се откажеш напълно от парите и от материалните неща, да си произвеждаш храната сам, да пътуваш пеша и с колело, ако имаш нужда от нещо да използваш бартер както в миналото, по желание може да ходиш на риболов или лов и да не работиш разбира се и да не плащаш за нищо. Тези хора, както първите имат свобода и имат време и нямат нужда от пари, защото се е намерил заместител на тях. Противно на това, което повечето хора си мислят, хората от вариант 2 са много по-здрави, силни, приспособими което е най-важното за да оцелее човек и са най-щастливи от всички, пътуват често. Такъв човек може да стане всеки, както и богат, но за да живееш като вариант 2 специално, се изисква да имаш напълно различен начин на мислене и характер. Такъв човек няма как да стане някой, който е материалист, което е хубаво защото всички хора в днешно време се интересуват от парите и ги гонят на всяка цена, правят лоши и неморални неща за пари, робуват, дават си здравето и времето, имат стрес и други проблеми, които идват от материализма. Трябва да си минималист и да умееш както при богатите да рискуваш, да си смел, минималист, трябва да си по себеразвит и обикновенно такъв човек може да стане някой, който е будист или много религиозен човек.
И двата варианта изискват определен начин на мислене.

И да се върнем на това защо хората от първата извадка на темата се подиграват. Те работят за пари като роби до 65, не ми се обяснява вие знаете как живеят повечето хора по света, посредствен и лош живот и те самите си го знаят. Депресиращо е и в същото време тези хора се оплакват всеки ден от живота си, но в същото време се подиграват на хората от вариант 2, които са много по-мъдри, щастливи и свободни от тях. Това е толкова смешно. Аз лично предпочитам да бъда свободна и да имам време, което е най-важното нещо в живота и да нямам всичкият този стрес, да бъда здрава, независима и никой да не ме командва и да ме провали или да се гаври с мен, да водя здравословен и изключително щастлив живот, време за семейството и приятелите си, истинска свобода и никой няма да ти сложи чип, да ти промива мозъка и какви ли не ужаси, които се случват. Аз лично не завиждам на хората от Rat race, а им съчувствам и не знам защо тези хора са толкова арогантни. Добре, не си харесваш живота и той е наистина лош, но защо тогава в същото време мразиш богатите и смяташ минималистите за по-низши от теб, когато е точно обратното?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ff5ceb16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Авторке, като цяло съм съгласна с нещата от поста ти, но имаш някои сериозни заблуди-говориш за богатите как можели нещо да променят и това да се отрази на всички, дори и на онези, които са извън матрицата. Авторке-ти самата си още ВЪТРЕ в тая матрица. Говориш за будисти и религии-матрици и още матрици...
Щях да напиша някои неща, за да уточня по-добре, но пък на мен никой не ми е наливал с фуния в главата определени неща, сама съм си вървяла и си вървя по пътя, а и всеки сам стига до Истините някой ден, но в точно подходящия за това момент:)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ee6618f20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не съм напълно извън системата (все още) но много в страни.
Не ползвам никакви облаги от въпросната матрица (за които да не плащам) но и не давам.
Мога много неща, които за средностатистическият човек са "невъзможни".
Човекът е единственото (висшо хаххахах) същество, което си плаща за да живее на планетата.

Ж ;)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4d76425ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нали пушката и патроните струват пари също.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e2474774eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Не знам защо някои хора си мислят, че като завъртиш един бизнес и вече си независим. Явно книжките тип Юли Тонкин са започнали да дават плодове. Само едно ще ти кажа - точно бизнесмените са зависими. Защото работещия е зависим само от шефа си. А бизнесмените са зависими от един куп хора - клиенти, доставчици, конкуренти, служители, банки, институции и т. н. Един да му направи сечено и целия бизнес отива по дяволите. Отделно бизнесмена трябва да учи цял живот и да е гъвкав, защото времената се менят. Ако сега е успешен, утре ще дойде една голяма верига и чао с бизнеза. Ти като служител, като стане 5 ч. и си шапка на тояга, бизнесмена трябва да се оправя с цялата бакия около липса на клиенти, закъснели плащания, лоши доставки и какво ли не. Защото ако не ги бизнеса му отива по дяволите. Ти като служител просто ще отидеш в конкурентната фирма и те боли фара. А бизнесмена си остава с лошата репутация и неплатените дългове и може и никога повече да не може да изгради нов бизнес. За бизнесмена няма отпуски, болнични, празници. Ако работи, има пари, ако не работи, няма. Да не мислиш, че бизнесмените по цял ден лежат и обикалят чалготеките и бизнеса сам се управлява? Работя за може би най-богатия човек в България и ако си мислиш, че този човек не работи, дълбоко се лъжеш. Работи и то не до 16:30 като мен, а понякога и до 23:30. Защото не ввсичко може да се делегира, а и трябва все пак някакъв контрол да осъществява.


Аз пък мога да ти кажа, че е 100 пъти по-добре да си един добър специалист и да работиш за хубава заплата, отколкото да поемаш такива огромни рискове с бизнес и да си зависим от хиляди хора. Аз примерно работя на трудов договор от 8 до 16:30, но изкарвам 5-цифрена сума и ме боли шнура. Живея доволно добре, работата ми е лека, не поемам никакви рискове, разполагам с времето си и си живея спокоен и щастлив живот. Лятото си ходя по почивки в чужбина, вечер се прибирам спокоен, излизам си, радвам се на семейството. Отделно съм си накупил имоти и биткойн сега на евтиното и след някоя година дори мога и изобщо да не работя. Но аз пак ще работя, защото ми става скучно да безделствам.

Колкото до другия вариант - това е вече нихилизъм. Да живея аз на хляб и сол и да не излизам от селото си цял живот, че сакън да не работя и да не съм в матрицата. Не, мерси. Предпочитам да работя, да печеля и да обикалям света и да имам качество на живота.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d86ed2006
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не знам каква е тая мания в последно време да се живее като в пещера. Ако автора наистина го влече такъв живот, не виждам никакъв проблем. В България има достатъчно изоставени села, отива там, живее извън системата: без ток, без течаща вода, без телефон и Интернет, отглежда си храната и всичко е на 6.
Не виждам как ще пътува, щото за това трябват пари, но да кажем, че ще е хепи че е извън системата. Само че ако го заболи зъб, счупи си ръка или хване пневмония, да не тича да го спасява същата тази гнила система.
Нещата са прости: работиш в системата, ползваш и определени блага. Не работиш в системата, спасяваш се сам. Обаче повечето хора предпочитат първия вариант, сети се защо. А ти ако искаш, нямаш проблем, хващай пътя за някое село, има колкото искаш такива и си живей на воля.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b0414fbc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Какъв е този "минималист", който има време и материалната база да публикува такива теми - писани в оправдателен режим, от уюта на дървесната си къщичка/заслонче?? Комбинацията "риалити" предавания и пандемия явно не се отразява добре на психиката...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 65096a2f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Много хубава тема, жалко, че голяма част от хората няма да я разберат.

Днешната световна финансово-сатанинска система е създадена и замислена само за заробване, хората да бъдат принизени под материалното - роби на парите.

Истината е, че за да живееш извън системата трябва да си много смел и силен човек. Едно не повече от 10% от хората имат сили да го направят.

Повечето просто ги е страх. Страх ги е да останат без работа. Страх ги е да не бъдат здравно осигурени. Ламтят за глупави неща 0- телефони, екскурзии, дрехи.

Свободата и времето са им последен прироритет. Сякаш са им достатъчни 20те дни отпуска в годината, - а през другото време приемат за нормално да са под хомота.

Взхищават се на всякакви спекуланти, инфлуенсъри, криптаджии и прочие негодници, които са успели да си осигурят лесен и изобиелен живот.

От нас, - хората зависи да съборим тази изгнила, сатанинска, финансово-корпоративна банкерска система. Защото иначе пътят е ясен - бачкане до дупка, роби на парите, роби на съвременната медицина, роби на рекламите, затънали в дългове, реклами, в повърхностни и кухи неща.

И така докато не махнат парите и не сложат печат на хората, с който да могат да плащат и купуват - като кредитна карта, само че директно на тялото - жигосани като добитък!

Струва ви се научна фантастика, но е самата истина, още в Библията е казано, че ще маркират хората и малцина ще се противопоставят и ще защитят свободата и правото си на качествен(не робски) начин на живот.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: de772a516e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се обиждай, но не разбрах какво чак толкова те дразни в това? След като си толкова сигурна, че можеш да направиш това, за което говориш какво ти дреме? Аз, ако съм такъв човек какъвто ти обясняваш няма да ми дреме на ку** какво и кой мисли. Иначе какво да ти кажа - "с какъвто се сбереш, такъв ставаш" са казали хората и е абсолютна истина. Дори да не си такъв тип човек, да речем започваш някъде работа и хората постоянно злорадстват и обсъждат и клюкарстват, ти за да влезнеш в колектива трябва да станеш малко или много като тях, да започнеш да говориш и злорадстваш като тях. Това е самата истина. Аз лично го преживях, но напуснах защото не издържах и от няколко месеца съм безработен. В повечето работи е така и да особено в България с тези заплати как искаш хората да не са лоши и агресивни. Ходят на скучни/досадни работи, работят дълги смени и накрая взимат стотинки... И на мен ми се иска някой ден да се откъсна от матрицата както Andrew казва, но на този етап си остава една фантазия. И реалността е, че един беден/обикновен човек като мен е много, ама много трудно да го постигне и няколко пъти по-трудно да го постигне легално(почти невъзможно даже). Дори да искаш да се развиваш като например да учиш или да станеш професионален спортист например, се искат пари няма какво да се лъжем. И то много пари и време и ти затова почваш работа, за да изкараш пари, но после осъзнаваш, че с едни 1000-2000 хиляди лева на месец нещата ще се случат "баш никога" щото като си платиш сметки, едно друго и оставаш с няколко стотин лева, примерно пък, ако имаш кола нещо за съжаление и се строши и примерно и малкото останали ти свободни пари отиват и айде пак чакаш края на месеца и така до безкрай... Все пак ти желая успех и не само на теб, а на всички които искат да се "откъснат от матрицата"!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bef3eef419
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Добре, а утре ако ти се наложи да отидеш на лекар, да си купиш лекарства? А тези деца, щото нали казваш семейство, те какво, няма ли да ходят на училище? Или ще ги обучаваш вкъщи? Излизането от матрицата е да правиш това, което ти харесва. Аз за да изляза от матрицата съм решила да работя две тотално различни неща за по 4 часа. Хем разнообразие, хем не стоя в офиса от сутрин до вечер. Излизането от матрицата е и собствен бизнес, но не свързан с търговия, а с някакво твое умение, например счетоводна кантора, консултант, зъболекар със собствена практика, и т. н.
Зъболекарите сигурно са в голяма матрица завалиите с работа три пъти седмично по 6 часа. По-д-бре слез на земята и учи, вместо да тръгваш по уж лесния живот и на стари години да се чудиш откъде да вземеш пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fec9c7d1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Авторе, работил ли си някога селска работа?
Защото аз съм и мога да ти кажа, че да си отглеждаш храната си е къртовски труд.
Ако гледаш животни още повече.
И там няма настинала съм, ще си взема 1 седмица болничен - там ако не нахраниш и не издоиш кравите няма как, те не могат да чакат 1 седмица да оздравееш.
Да не говорим за липсата на медицинска грижа - недай си боже нещо да се разболееш или да си счупиш нещо и веднага ще разбереш за какво ти трябват пари.
Въобще живееш във фантазии и не знаеш на кой свят се намираш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7691b479f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Самата ти толкова много си противоречиш. Доколкото знам хората проповядващи тези теории мразят и новите технологии. Изолират се изцяло от всичко. Ти като гледам имаш интернет - или си със смартфон, или компютър. Това ме навежда на мисълта, че теб просто те мързи да работиш. Помня имаше един такъв льольо преди време. Уж извън системата, не работел, спрял тока и парното, но вечер спи в банята, за да се топли на тръбитге от съседите. Ако някой го почерпи не отказвал нищо. Интересно ако си счупиш ръка / крак сама ли ще си направиш шина и ще се бинтоваш? Или ще тичаш до болницата?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a70500aaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Успех в независимостта, авторке!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 65096a2f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Достатъчно е да прочетеш част от коментарите, за да разбереш защо повечето хора НЕ заслужават да бъдат свободни.

Защото ги е страх. А най-сигурното наказание за страха е робството! Просто няма по-добро наказание за прекомерния страх от робството. За да бъдеш свободен първо трябва да се бориш и да победиш страховете си.

Дори тук на прима виста веднага изникнаха страхове - какво ще правиш без лекар и т. н. Все едно хората хиляди години не са живели без съвременна медицина и не са се лекували кой както намери за добре.

И пак са живели. И да, развивали са по-силен естествен имунитет, защото не са бии на хапчета и ГМО храни непрекъснато. Авторката е права. Като си роб на хапчето, няма как да си по-здрав от естествен имунитет спорт билки.

А в момента в цял свят цари страшната заблуда, че много пари = свобода. Нищо подобно. Никой не се е спрял на първия милион или на втория. Винаги иска да трупа още, гонят го данъци, фирми, падежи, вдига си стандарта на живот и пак е част от системата!

Няма как да се освободиш по пътя на трупането на пари - колко ще 'струва' свобдата? 1 милион? 100 хиляди? После ако си страхливец пак ще ти идват мисли наум "ама я по-добре още 1 милипон за лекар ако нещо стане, ама я по-дорбре още 1 милион за като стана на 65 за всеки случай" и така пак ставаш роб на парите и разчиташ за всичко на тях.

Пътят е да си осигуриш най-необходимото и да НЕ влизаш за друго в системата. Правиш си къща, осигуряваш си някакъв месечен доход(примерно магазинче под наем), соларни панели, сонда за вода, взимаш си животни някакви, сееш храна.

И живееш ЕСТЕСТВЕН, ПЪЛНОЦЕНЕН, а не РОБСКИ по 8 часа на ден живот! Свободата е борба със самия семебе си и не е за всеки. Да, докато си осигуриш минимума блага за свободата ще трябва да пестиш пари, - но по-добре ли е да ги дадеш за дрешки, дискотечки и екскурзии?

Още древните гърци са размишлявали по тези въпроси и имена като 'Аристотел' са смятали, че някои хора просто по душа са роби и няма как да разберат и оценят свободата.

На тях им да й някакъв измислен балон на сигурност(постоянна работа, здравни осигуровки) и т. н. за да живеят с илюзията, че са подготвени за всичко възможно в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d6286259ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз бачкам от вкъщи или от където пожелая на планетата. Изкарвам добри пари, за българския стандарт дори съм в топ 5% сигурно. Не се натоварвам на работа, всичко е лежерно. Аз се възползвам от матрицата, а не тя от мен. Минимум усилия - максимум резултати. И то защото много добре я разбирам. Ако си прост бачкатор може и да си в rat race, ама и половин мозък да имаш, ще знаеш как да се възползваш.

Психо-патко.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d86ed2006
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   13, от километри се вижда, че пишеш на фантазия и не си живял "свободен извън системата" :-)
Казваш "магазинче под наем", хубаво. Какво ще продаваш в това магазинче? Нещо, което ще купуваш от други хора (пита се с какво) или което ще произвеждаш? Какво ще е това и как ще ги осигури живота?
На това откровено се смях: "взимаш си животни някакви, сееш храна. " Има 1 приказка "твоята е лесна, ори, мели, яж" :)) Не си и помирисвал село и нямаш представа как се работи селска работа. Това са доста повече от 8 часа на ден, нямаш болнични или отпуска, както вече ти писаха по-горе.
Вместо да пишеш общи приказки, защо не пробваш? Села бол, иди и живей естествено и пълноценно. Пиши после как е, да привлечеш още съмишленици. Много привърженици на "естествения и свободен" живот на думи, малко практици.
номер 5

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fdca5fdd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ако има матрица, тя е основана точно върху тъпотиите, които започнаха масово да заливат света в последните години, като разни медитации, йога и все повече абсолютни накадърници тип Юли Тонкин. Да не говрим колко опасни са йогата и източните "учения", с които колкото повече се занимаваш, толкова повече буквално се побъркваш. Мой приятел от съвсем нормално и весело момче, отличник в училище, от четене на подобни книги и медитации, в момента е психическа развалина. Освен това винаги ми е било чудно колко много хора нямат собствено мнение. Илиза някой пълен дебил, написва книга от типа "как да забогатеем за един месец" или "как да променим живота си веднага" и давай да купуваме и да правим глупости, защото в тая книга така пише. Ама, коя е тая книга, кой я е написал, какъв е тоя човек? На никого не му пука! Друг му дошла "гениалната" идея, че сме били в матрицата и не сме били щасливи. Той щял да ни каже как да станем! Че кой си пък ти, да казваш аз щаслив ли съм или не съм. Всички подобни кретени са били пълни неудачници и понеже нищо не могат, единственият начин да спечелят някакви пари е от наивността на хората. Всеки човек сам преценява как да си устрои живота. Ако на някой му допада нещо, това не означава, че на всички ще им допада. На мен например ми харесва точно да си ходя на работа и да се срещам с хора, защото съм социален. Мразя да работя от вкъщи. Обичам да се срещам с приятели и изолиран живот не ми допада.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fec9c7d1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 13, хората в древен Египет, без лекарска помощ са живеели 35 години. Ти сам си прави сметката. И да, сега хората са по-болнави, но не заради лекарства и гмо, а защото има висока детска преживяемост - преди детската смъртност е била масова и са оцелява ли само тези с най-добър имунитет. Ако някога си страдал от апандисит, пневмония или бронхит - честито, в едни други векове си щял да бъдеш част от статистиката по детска смъртност. Също така сега живеем на много по-голяма гъстота на населението, което предразполага към грипове и усложнения от тях. Много си далеч от реалността човек, ходи се лекувай.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0c2d278395
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Виж сега, дори да отвориш на прасето вратата на кочината, то едва ли ще хване гората. Така е и с повечето хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 65096a2f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   От 13 до 16:

Дори не си ми прочел коментара както трябва, но вече хвърляш боб какво съм правил и какво не!

Говорех да купиш магазин или друго помещение, което да ти носи някакъв минимум пари на месец. Не да го наемаш. Наема пак е матрица. Пак си зависим. Купуваш го като вид базов доход/пенсия, а останалото си правиш сам, с ръцете.

За другото също си доста далеч от истината. Помирисвал съм селски труд достатъчно. Включително и тази година съм садил ръж и орехови дръвчета, събирах и билки за през зимата. И не, не ми е отнемало 8 часа на ден. Доста по-малко, доста по-приятно - сред околната среда, а не наврян в 50м2 офис като мишка.

При това без да използвам комбайни, сечячки и прочие модерна техника, а съм копал и сял сам, така както са го правели хората хилядолетия на ред преди да станат дигитални зомбита.

И още нещо, защото усещам, че може да изпаднеш в другата крайност - за твое съжаление не съм и злобен селяк да ме набедиш за такъв, не завиждам на "ИТ-та, борсаджии, певци" и прочие 'успешни' хора. Учил съм висше, говоря два чужди езика и имам апартамент в София, който ми носи пари постоянно. Достатъчно ли ти е инфото или искаш още да гадаеш?

Иначе всичко е въпрос на избор. Който иска нека се навира по офиси, нека се гърби по 8 часа, да затлъстява и да слага очила от постоянно цъкане пред монитора. А който иска и има смелостта - нека се опита да излезе от системата. Аз в момента имам време за всичко, живея най-добрият живот от години насам, при настинки и простуда залагам на билки, имам недвижимо имущество, което ми носи доходи и най-ценното остава за мен да разполагам както желая с него - ВРЕМЕТО.

Мога да си позволя да спя до 10:30 през делничните дни, да се излежавам цял ден или да чета ако времето е лошо, да спортувам когато си искам и не дължа отчет на никой. Дали живея по-зле от тези дето са с най-новия джип, но в понеделник 7:30 ги чакат в офиса, не могат да заспят от стрес и онези работи не им стават без хапче? ! Май аз живея луксозно, а на кредитните роби с парите

1200 лева може да са чисто нов телефон или крава, която в добър сезон може да дава по 25-30 литра мляко на ден(при сегашните цени си смятайте сами! ). Телефончето за 1 година ще си изгуби поне 30% от стойността, кравата ще си избие вложените в нея пари за броени месеци.

2000 лева може да са почивка в Дубай или няколко пчелни семейства с кошери, които години наред да ти дават полезна храна и то в огромни количества.

3000 лева може да са няколко вноски по непосилния кредит, който едва ли някога ще изплатиш или да са соларна инсталация в еко-къщата ти, която ще ти пести 30-40-50% от разходите за ток. И така нататък.

Примери безкрай и пак казвам, - въпрос на избор. А като гледам повечето си избират робския живот, 20те дни отпуска, лъскавото(но на кредит) богатство, което не е тяхно а на банките и са едни послушни роби, на които им олабват каишката едва на 65-70 на пенсия ги оставят да дишат малко по-свободно, но тогава пак са роби - на хапчета, фарма и т. н.

Който разбрал, разбрал. Хора като мен и авторката са най-щастливи от начина си на живот, но въобще не ни е зор да открехваме хора с робска психика за истините в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ff5ceb16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До н. 14-И какво точно работиш? Хвалиш се, че си бил в 5-те процента, които били много успели, но няма ли поне да споделиш с какво точно се занимаваш, защото общи приказки, всеки може да говори.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04500897c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Авторе,
Ще ти цитирам края на една басня на Лев Толстой и ти сам си направи извода кой лирически герой искаш да си в живота.
“Вълкът се зарадвал и тръгнал с кучето да служи на хората. Но като пристъпил да влезе през вратата, видял, че козината на кучешкия врат е охлузена. Той рекъл:
— Ами това, куче, от какво е?
— Така — казало кучето.
— Как така?
— Ей така, от синджира. Нали денем стоя на синджир, та затуй от синджира се е охлузила малко козината на врата ми.
— Тогава прощавай, куче — казал вълкът. — Не ща да живея при хората. Може да не бъда тъй охранен, но поне ще съм свободен. ”
Или ще си вълк в живота и ще си независим от шефове или охранено куче, но със синджир от служебни ангажименти
М28.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 42c5c31ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   " Учил съм висше, говоря два чужди езика и имам апартамент в София, който ми носи пари постоянно. Достатъчно ли ти е инфото или искаш още" - Не, не ми е нужно. То всеки може, да живее, ако има какво да дава под наем. Иначе, авотракта не ми харесва, защото говори за това, какво лошо било в тая "матрица", но няма нищо протови, да експлоатира хората с наеми и бизнес, докато се възползва от паричките, котио изкрва, за да живее извън матричката, благодареие на матричката. Звучи ми като морално пропаднала идеология, таято е ми звъчи като самохвластво.

Ако ти и авторката сте щастливи, живи и здрави. Само не разбрах, защо се оптивате, да кажвате на другите, какви са нещастни. Звучите ми, като LGB-тата преди 10 години, деот казваха на всичк, те щастливи, а тея, коитоне са гей - нещастни били и трябвало да пробват. Живей си живто, гледай си кефа и не ми казвай, дали съм щастлив или не, защот живееш по-друг начин!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d86ed2006
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   13/20, в предния си коментар 13 пишеш точно за магазин под наем, затова коментирах под наем. Да, след последните разяснения стана ясно, че не си извън системата, а си рентиер, който живее от наеми. В това няма нищо лошо, но няма много общо с живот извън матрицата, който се коментира :-) Ти не работиш от 8 до 5 просто защото не ти се налага, имаш си доходи, угаждаш си дето се вика. Ако отгледаш някой зеленчук, ок, ако не - пак ок. Ти изобщо не си извън матрицата, даже добре си се позиционирал в нея.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cf39652167
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До всички: А къде забравихте железничарите-кантонери, стрелочници, маневристи, диспечери и още доста, без които ЖП транспорта е немислим? За тези хора няма делник, няма празник! За да се движат нормално влаковете, т. е. за да можем ние, редовите пътници да пътуваме нормално, трябват хора, които да направят това възможно! Те не са затворени в някаква канцелария по цял ден, а са поели своята отговорност, защото това е цяла система, която без хора просто не може да функционира! Качваме се на влака, дават се команди на машиниста и той потегля, но да не забравяме, че има много хора "зад кадър", без които нито един влак няма да може за мръдне и милиметър! Замислете се и върху това!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0bd6a39a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Единствения изход от матрицата за момента е да имаш голямо наследство от вашите, примерно земя, няколко апартамента в центъра, да ги даваш под наем и на месец да ти идват едни 4000-5000 ей така. Отделно можеш да поработваш и нещо сезонно или за по 4 часа на ден, за още 1000 примерно и ще си супер. Няма да живееш луксозно, но ще си покриваш базовите разходи без да си даваш зор, ще ти остават пари и за хобита, екскурзии и т. н.

Ако ти сега примерно се скъсаш от работа, може да успееш да осигуриш лесен и приятен живот за децата ти.

Варианта с отглеждането на собствена храна е хубаво нещо, но е много трудна работа. За да си подсигуриш (почти пълна) независимост в това отношение ще ти трябват примерно 1-2 крави, 6-7 овце, 15тина кокошки, 2-3 прасета. Да, ама тия животни не се гледат ей така, искат сено, жито, кукуруз... трябва да обработваш 15-20 декара ниви и ливади. Това всичкото иска оране, копане, садене, торене, плевене, поливане, косене, после бране/жътва... Баба и дядо като по-млади гледаха стока, аз съм им помагал та зная... Сутрин рано се ходи на ливадата, пръска се сеното, после на обяд в яката жега се ходи да се обръща, като изсъхне товарене, разтоварване... А, трябва ти и плевня/обор за стоката. Също трактор за земята и транспорта или коне, каруца, инвентар... Отделно тия животни са опасни, не малко хора са сериозно пострадали или убити от неща като ритане от кон, блъскане от коч, намушване от бик, крава. Последните две могат много лесно да ти изкарат вътрешностите с рогата...
После продукцията трябва да се консервира някак, иначе бързо заминава... по цели дни има да вариш буркани, да правиш туршии, лютеници да бъркаш на огъня и т. н.
Като теглиш чертата сигурно 70 % от времето ти ще отива само за осигуряването на храната ти или съпътстващите дейности. Ако годината е била добра, ще можеш да си починеш 2-3 месеца зимата.

Аз се надявам в бъдещето производството на храна и енергия да стане напълно роботизиран процес и да има някакъв вид базов доход, така че човек да може да живее скромно ако пожелае, но и без да се налага да работи изобщо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d433fac40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Знаем, че ти не си от група номер 2 макар да ги хвалиш. Ползваш Интернет /който си платил преди това/, компютър или телефон. Защо така, а? Бива ли тъй да се занимаваш с Rat race? Бягай в някое родно село и произвеждай това, което ти трябва! Има доста пустеещи села, ще намериш къде да се установиш. Щях да кажа да ни пишеш, когато имаш успехи, ама то за да си от номер 2, зарязваш Интернет до живот. Така че духовно съм с теб макар да не те чуя никога повече! Лети, волно птиче мое!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fec9c7d1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Ми 20, като излезем всички от матрицата, на кой ще го даваш под наем тоя апартамент? Като останеш без парички и друга песен ще запееш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7691b479f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Ти като искаш живей като скот. Яж хляб и сол, карай на фотосинтеза или се храни от слънцето. Но защо по дяволите искаш да принизиш хората, които искат да постигнат нещо в този живот? Замисли се, ако всички бяха като теб. Щяхме да сме в каменната ера. Нямаш право да наричаш хората движещи света напред роби или роботи. Теб ако те кефи да блееш в тавана по цял ден, прави го. Тоя па, който си мисли, че с магазинче е извън системата ептен не е у ред. Точно хората с малки магазинчета са най- в матрицата. Търгаши и дребни хитреци, които от всяка криза гледат да забогатеят.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fec9c7d1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз съм работила селска работа и знам колко е тежка.
Обръщане на земята с права лопата, торене, копаене на редчета, садене, пръскане, прибиране на реколта (копаене на картофи, сечене на зелки, бране на домати), консервиране на всичко изброено - абе къртовска работа си е даже без животни.
Повечето от тия свободните души ще изкарат до първия мазол при ваденето на картофите максимум.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cf39652167
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Наскоро имаше точно такъв случай с майката от онова село!
Копирани от сайта на NOVA!

Дяволската система”: Защо майка отказва да регистрира детето си Буда, родено у дома
Самата тя споделя крайно религиозна и природосъобразна система на живот
Абсурден случай от Пловдивско. Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане. Майката, която родила сина си вкъщи в село Иван Вазово, отказва да го регистрира в местното кметство. Сега акт за раждане на детето ще бъде издаден служебно от Община Калояново. Това ще се случи след решение на Районния съд в Пловдив, който е сезиран за случая от прокуратурата.

„Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”. Всяко ЕГН е номер, с който се регистрира и веднага започва подчиняването. Малкият се казва Буда, той се самонарича Ата”, обясни майката Галя Танева. Самата тя следва крайно религиозен и природосъобразен начин на живот и отхвърля създадените административни правила.

На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговаря красноречиво: „При положение, че аз съм Христос, ни най-малко мога да се страхувам”. За детето се грижи сама. Родила го преди три години у дома. Това е второто ѝ раждане в домашни условия, като първото бебе починало.

Майката и 3-годишното ѝ дете живеят без ток и вода в къщата си. Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

Вие на какво мнение сте и бихте ли последвали примера на тази майка и ако да, защо? Според мен това е една будна жена, която е рушила да се противопостави на системата, т. е. матрицата, както я нарича автора на темата!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d86ed2006
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   31, големи борци се извъдихте, но все пред клавиатурите :-) Жена, която се мисли за Христос, е луда, а не будна. Никъде не прочетох да се издържа сама извън системата, да не говорим да я бори :-) Как точно се противопоставя на системата, като се възползва от подаянията и практически живее на гърба на хората, т. е. на същата тази система?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e37525a6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Гледах я преди години при Карбовски, когато беше умряло първото й бебе. Вместо да отиде в болница да ражда, тя се пробва сама, после вика приятел и детето се ражда мъртво.
Сегашното дете не знам какво го прави, но ако е без ваксини, а то вероятно е без, е обречено.
За храна разчиташе на бабите от селото и цигари вземаше от някакъв. Сега май пак е на издръжка на хората, които се смилят.
Ако мечтаете за такъв живот и сте същата като нея, за вас може и да е будна. За мен нищо не е постигнала.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e11be3b377
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Разсмя ме с тая, дето била Христос, а детето ѝ на близо 3 години се казвало Буда, но се наричало Ата. Да взема да я запозная с някой, който по документи се казва Петър Георгиев да речем, ама се нарича Наполеон! Същият може да е или да не е Кришна - тепърва ще се уточнява!

Изперка тоя народ! Но какво се учудвам? Нали ви чета темите в сайта? Санитарите да идват!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15335fa00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Говорите тука за нещо което е невъзможно, сякаш чета мислите на дете, което иска да порасте за да може да се прибира когато си иска и да си ляга когато си иска, обаче само след няколко години когато порастне същото дете се прибира и си ляга навреме, защото на другия ден е на работа рано сутринта.
В живота свобода няма, лесно няма, нито е лесно да се образоваш и да печелиш добри пари от работно място в "матрицата", нито пък е лесно да живееш извън матрицата, там също трябва да се образоваш, кое как се прави, кои билки за какво са полезни, кое растение какви грижи изисква и пак си вързан за системата, а ако удари една градушка точно преди да обереш плодовете на труда си, или ти умре кравата по някаква причина, цяла зима разчиташ за оцеляване на подаянията от хората работещи в системата.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8b12e2058e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Живот извън матрицата означава да не ползваш нищо, което принадлежи на матрицата. Парите са част от нея. В този смисъл авторката и коментиращият № 7, 13, 20 са си в матрицата, но пък се стремят да се измъкнат от нея. Матрицата е равносилна на робство, животът извън нея - на свобода. За живот извън матрицата са готови не повече от 10% от населението на земята, но то винаги е било така всъщност. Всички останали 90% са бъдещите и настоящите роби в дигиталния концлагер, който е на финала на своята реализация. Точката ще бъде поставена от цифровите пари.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 3f3bb5a8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Въпросът не е да избягаш от матрицата (тези, които бягат от матрицата, обикновено се набиват в друга, още по-коварна матрица). Въпросът е да си организираш живота така, че матрицата да работи за теб, а не ти да работиш за нея. Как става това? Най-общо казано: като отхвърлиш робството на парите и спреш да се живееш според обществените разбирания и очаквания за "успялост". Дълга е темата, но поздравявам номер 13/20 за правилните разсъждения. Радващо е, че има хора, които са схванали капаните на матрицата и ги избягват, доколкото могат

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 6c951358e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Има начини за излизане от матрицата, но не знам защо не се говори за тях по-настойчиво. Според мен системата просто трябва да се обнови и балансира. Ето как в най-прост вариант - вместо работната седмица да бъде 40 часова, да стане 20 или 25-часова с условие да се запазят заплатите спрямо стария модел. Скандално? Не мисля. Плаща се за свършена работа, а не за часове висене пред монитор и симулация на дейност. Нека си признаем. Количеството работа, което се върши за пет работни дни, може да се свърши и за четири, или дори три. Ще трябва да се преустанови и преосмисли как този модел да бъде ефективен. Например това не означава че от понеделник до сряда ще се работи, а от четвъртък-петък няма да има никой в офиса, а просто хората ще работят на смени и ще се редуват. Така всеки ще има достатъчно лично време и за други неща освен работа. Намирала съм неща по темата, доколкото разбирам елита не желае това да се случи, защото ако обикновения човек има повече свободно време, ще преосмисли живота си и може да се разбунтува, тоест революции от всякакво естество. При 40- часовия модел, човекът е изтощен и се интересува главно от задоволяване на физическите си потребности - наспиване, храна, секс, забавления, и не мисли толкова за такива мащабни промени.

С развитието на технологиите реално този нов модел може да се осъществи, така машините биха вършили голяма част от работата, а хората ще могат да отделят време на близките си и на своите хобита. Да, обаче земята е пренаселена. Едва ли елитът са ок с идеята 8 милиарда души да си развяват байрака наляво и надясно, докато роботите вършат по-голямата част от нещата. Така се застрашава оцеляването на елита. Те зависят от това да притежават роби. Ако робите ги няма, няма го и елитът. Хората по природа нямат чисти намерения да създадат общество, където масата да имат благоприятни права.

По принцип мисля че тази тема може да се развие и повече. Има неща, които могат да се добавят към нещата, които споменах, но сега не се сещам какви други потенциални развития и последици могат да се случат при намаляване на работната седмица. На теория мисля че е възможно човешките права да се подобрят за масата народ, просто на практика е прекалено трудно заради алчността и желанието за власт. Така че за тази матрица, моето решение е по-разнообразно ежедневие, 4-3 седмичен баланс вместо 5-2, и възможност на хората да имат повече лично време. Друг е въпросът какви с намеренията на онези, невидимо управляващите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker