Не знам дали ще си намеря работа - отчаяна съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не знам дали ще си намеря работа - отчаяна съм!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 22465 пъти
Здравейте, мили хора! Толкова съм наранена и потресена, че реших да излея болката си тук...

По образование съм начален учител. Никога не можах да започна работа в държавно училище, винаги работя в частни занимални. Искам да споделя с вас проблема си.

В началото на тази учебна година започнах работа в една такава занималня. Имаше 13 деца в групата, които бяха в трети клас. Момчетата бяха 10, момичетата -3. Шумът, който вдигаха беше невероятен, всеки си правеше каквото си иска. Когато се опитвах да ги строявам, да им говоря, да им чета нещо, ставаше все по-зле. Сякаш имаше бунт против писането на домашните, против това да се държат като добри ученици с прилични обноски...

Най- лошото беше това, че имаше едно момче на име Косьо, което се държеше най- зле от всички, отказваше да чете и пише, ставаше по всяко време от мястото си и се разхождаше, където реши из стаята... Останалите го аплодираха, беше им забавно. При една диктовка установих, че това дете има слаба писмена култура, да не кажа неграмотна. Чудех се защо вместо да се помъчи да научи нещо е толкова арогантно...

Споделих с майка му, че не се държи добре в занималнята, че дори е невъзпитан. Тя настръхна срещу мен и каза, че обиждам детето й, че това не е вярно.

Всеки ден си имах проблеми с това дете, появи ми се главоболие. Отделно някои от родителите започнаха да се оплакват против мен на управителката на занималнята, че децата им не си били писали домашните. Аз много се стараех, отделно шефката ми идваше почти всеки ден да проверява лично какво става, дали всичко е научено и написано за деня.

Имаше някакви настроения срещу мен определено. Това се засилваше с всеки ден. Имаше и доволни родители, разбира се, най- вече родителите на момичетата, които бяха прилежни и старателни.

Един ден се случи нещо много неприятно. В разгара на усилената работа при подготовка на домашните работи, онова момче пак започна да прави физиономии, да се криви и да закача останалите. Видях, как друго момче, едро на ръст, пълно много се радваше на ситуацията. Не знам какво ми стана, но аз изгубих контрол и ударих шамар на тартора, който се държеше отвратително! Той се развика и избяга от стаята. Напуснал сградата на училището/ има частни занимални с договор към държавни училища/. Остави си багажа и телефона. Не можех да му се обадя... Забравих да спомена, че същото това дете веднъж побягна пак от класа и трябваше да го лъжа по телефона, че ще му дам подарък, за да се върне.

Едно от децата се обадило в това време и казало на родителите си за случката. Аз не смеех да се обадя на шефката си...Тя дойде по едно време и каза, че са го открили пред дома му... Въздъхнах с облекчение, че не му се е случило нещо лошо. Извиних се на майката, която сега беше сигурна, че не детето й, а аз съм лоша.

Продължих да работя в занималнята още около 10 дни. През това време нямаше никакви намеци от шефката ми, че смята да ме уволни. Много се стараех, за нищо друго не мислех, освен за уроците. Аз съм сгодена, но не си спомням да съм си помислила дори за миг за моята любов, защото просто бях максимално натоварена психически.

Преди няколко дни шефката ми раздаде едни бланки на децата, които трябваше да бъдат попълнени от техните родители. Трябваше да напишат оценка на занималнята и как протича работата там. Забелязах, че децата носят попълнените листове, но ги изваждаха от чантите си само, когато управителката дойдеше. На мен нищо не предаваха.

Разбира се, стана ми тежко! Защо ако има нещо, ако не й харесва моята работа просто не ми го кажеше... Попитай я, казах, че се чувствам притеснена от това, което виждам. Тя ми отговори, че не било нищо особено, че всяка година правела такива проучвания. Поисках да прочета какво се пише за мен и моята работа, но тя каза, че искала първо тя да ги прочете.

В петък, след приключване на работния ден тя ме извика. Сложи пред очите ми листовките и каза, че за съжаление трябвало да се разделим, защото отзивите не са били добри за мен. "Ето, нали искаше да прочетеш! Прочети!"- бяха думите й. Аз не пожелах да чета написаното. Казах, че е некоректно всичко това.

Попитах я защо не ме предупреди, че смята да ме уволнява, за да си търся работа, при което тя каза:"Ами сега си търси!"...
Просто ме изгони в момента, като предишния ден кимаше в знак, че всичко е наред. Взех си парите, които ми дължеше и си тръгнах.

Знам, че не биваше да си позволявам да удрям това дете. Просто не издържах психически! Съжалявам и сега, аз не съм такъв човек, но просто се случи.

Изпитвам болка, страх ме е дали ще си намеря работа.
Не мога да работя друго, а съм толкова слаба, когато имам насреща си агресивни деца! Срещам такова неразбиране от страна на родителите им! Няма нито на кого да се оплача, защото това е частна фирма и директорите не искат да се занимават с тези проблеми.
От друга страна работодателите на такива места не искат и да чуят, че нещо не е наред, че има подобни отношения между учител и ученик. Веднага ти каздат, че не можеш да се справяш с тях и те уволнява.
Знам, че никой не може да ми помогне, толкова трудно намерих тази работа, а сега съм пак навън!...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 39cd67d621
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А непременно ли трябва да работиш при някого като служител?
Не можеш ли да си направиш сайт и да си отпечаташ листовки, където да се рекламираш, че преподаваш частни уроци или се грижиш почасово / целодневно за по-малки деца.
Със сигурност ще изкараш повече от 1 заплата, а и доста повече време ще ти остава.
Послушай ме и не се концентрирай само върху търсене на работа, колкото върху широко популяризиране на уменията ти чрез самореклама. Потърси в интернет и ще откриеш безброй симпатични картинки и подобни рекламки в чуждестранни сайтове, от които ще черпиш идеи и вдъхновение.
Вярвам, че сама или с помощта на познат ще успееш да направиш примамлив дизайн на флаер, с който ще спечелиш не едно и две майчини и детски сърца.
Отпечатване също можеш да си уредиш - вече има много евтини оферти за печат на цветни флаери. Наблегни на голямото количество и ги разнасяй смело в изобилие, защото всяко начало иска много силна реклама и известно време може да изглежда, че няма ефект, но упорството и адекватните мерки накрая се възнаграждават...

Кураж и енергия ти желая - и знам, че ще успееш!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 908931b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, хем ти съчувствам, хем не.
Аз съм дъщеря на начална учителка, тя има над 30 г. стаж в държавна занималня. Майка ми като се прибираше, нямаше силички за нас - нейните собствени деца. Капеше ? косата от напрежение, проверяваше тетрадки до полунощ, но НИКОГА НЕ Е УДРЯЛА ДЕТЕ. Ако го беше сторила... съд. Директорът е задърлжен да я даде на съд!

Спасила си се, че е частна занималнята и не са искали да се разчуе за случая и да си загубят клиентите, но в държавното училище щеше да има огромни последици.
Вече ти се е пуснало име в града, ако е малък. Съветвам те да се преместиш.

Съветвам те освен това да кандидатстваш в държавни училища, където да можеш да трупаш опит. Не, че ще е по-лесно, но ще имаш колектив и колеги, които да ти помагат.

Всяко зло за добро, авторке - отървала си се преди да се сринеш нервно и си разбрала... ами, че имаш сериозни пропуски в образованието си. Съжалявам, но с нагласата, че това и онова дете били виновни, няма да постигнеш нищо. Винаги, абсолютно винаги в един клас има един такъв Черен Петър, това са хиперактивни деца-момченца, които имат сериозен проблем, но ти като педагог биваш платена, за да се грижиш за такива деца.

Сега вместо да се замосъжаляваш, тръгни из училищата и питай за НЕПЛАТЕНО стажантско място, където можеш да правиш практика - например, замествайки учителки като са болни.

Защо неплатено - просто, сега едва ли търсят учители, бюджетитите и часовете са разпределени, второ - като си стажант, грешките са позволени - знаеш как е, ще ти се помага. А и можеш да си прибереш багажерите по всяко време. Освен това, това е начин да си изчистиш името, да се докажеш пред себе си и да си направиш връзки в училищата. Няма какво да се лъжем, всичко е с връзки. При следващ конкурс, ако си се представила добре и си била симпатична, ще те вземат.

И споко - имаш златна професия, ще има все повече работа за теб, от теб зависи, дали ще си в състояние да я упражняваш, да се напаснеш към изискванията на професията. Това е призвание, това е повече от професия. Ако го нямаш това призвание, откажи се....
Ще си вредиш на теб, а и на децата, които са ти доверили. Вярвай в себе си, ще се справиш, ако го желаеш силно!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b937eff6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Директорката си е измила ръцете с вашето уволнение. Всъщност тя е най-отговорна за всичко това, но се е възползвала от емоционалния заряд на ситуацията и Вашето очевидно непрофесионално отношение и несправяне с децата и се е измъкнала без никакви други последици за нея самата и останалия състав. Вие сте от една страна нарушител, а от друга страна - жертва. Имате ли педагогическо образование?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3afd872dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябвало е да промениш подхода към децата, те не са възрастни мислят по друг начин реагират на различни неща много далеч от това което работиш е примера който ще ти дам но все пак ще го спомена имаше едно предаване по някоя от кабелните телевизии казваше се "Супер бавачки" там се показваше как да се справил точно с такива случай, казвам го защото и аз съм с много деца в къщи е много трудно.

Нищо не казваш за това непослушно дете дали не е било хиперактивно има нещо в поведението му което ми говори в тази насока ако е така тогава при него подхода е съвсем друг. Работа ще си намериш почни да даваш обяви за уроци на частно по вестниците.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ff30c0f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Виж мила, дала си достатъчно информация, за да се анализира ситуацията. Ако искаш да работиш само с кротки деца, наистина не си за учител. Съвременните деца са много по-различни. Трябвало е да намериш подход към тях, и той в никакъв случай не е със забележки. Трябвало е да ги обикнеш, осъзнавайки, че нито на една страна не е лесно. Да не мислиш, че те искат да учат по цял ден? Да нямат време за игри. Децата в занималня са именно тези, които няма кой да ги взема след училище и да им помага за домашните, да им приготви домашна храна, да ги окуражи, когато са направили грешка и да им помогне да я оправят.

Било е греша да казваш за дете, че е невъзпитано. Трябвало е да попиташ майка му, дали има някаква причина за неговото държание и как тя смята, че можеш да помогнеш.

Ще ти дам един пример: в училището на дъщеря ми имаше "трудно" дете - беше агресивно, никой не го харесваше, учителката постоянно се оплакваше от него. Аз също не го харесвах, до момента, в който разбрах, че няколко месеца преди да тръгне на училище баща му се е самоубил пред него. Учителката не издържа и напусна, дойде друга. С тази другата това дете бе съвсем различно, никой вече не се оплакваше от него. Така, че е въпрос на подход, както и на психология. Може би момчето не иска да е на занималня, може би е вид простест, трябвало е да стигнеш до сърцето му.

Моли се майката да не заведе гражданско дело за насилие, защото трудно ще си намериш работа като учител след това. Тук трябва да си отговориш и на въпроса защо си настроила и другите деца срещу теб? Може би си била по принцип изнервена и те са усещали това.

Добрият учител работи с всички деца, не само с тези, които са най-кротки и се справят добре, с тях е лесно. Това, че са вдигали шум, означава, че не са имали респект към теб. Следващият път, грледай на децата, като на приятели, на които трябва да помогнеш, да предадеш знанията си в достъпна за тях форма, защо да не организираш състезание с бонбони за най-добре написано домашно и т.н. Има много начини, за да си прекараш приятно на работното място.

Вземи и чети книги за децата. Имам предвид психология индиго-деца и т.н., които ще ти помогнат, ако си готова за такава информация. Съмнявам се, че в университета ви учат на това.

Ти казваш, че още преди да удариш детето е имало настроения срещу теб, помисли си защо. Върни се в тази ситуация, изживей я отново и се попитай какво би направила различно. Но отговора не е само, че не би ударила отново. Шамарът е само черешката на тортата. Има нещо отдолу, за което трябва да си дадеш сметка. Ако децата те дразнят и не ги разбираш, по-добре се занимавай с кандидат-гимназисти, но повярвай ми и с тях няма да ти е лесно.

Най-вероятно срещащ неразбиране от страна на родителите, защото само обвиняваш децата им, а не показваш, че си разтревожена и искаш да им помогнеш, заедно с тях. Ами, нормално е, когато обвиниш нечие дете, родителя на подсъзнателно ниво да се настрои срещу теб.

За мен по това, което си написала е ясно, че има проблем в комуникациите и подхода към децата и родителите. А шефката си не вини, най-вероятно, тъй като занималнята е частна, родителите са й казали, че ще отпишат децата, ако не те уволни. Като един управител, тя е длъжна да се съобрацзи с исканията на клиентите.

Направи си анализ на ситуацията, чети книги, бъди добронамерена към децата, създавай състезателен елемент, изкарай добротоа , а не лошото от тях. Направи ги по-добри, направи така, че след време да си спомнят с благодарност за теб. Порасни!

След като си задаваш въпроса Защо, сигурна съм, че ще успееш. Но за тази работа се иска много търпение и любов. Имай предвид и че учебния материал изобщо не е съобразен с днешните деца, това не е моето поколение, което учеше като обезумяло и му тупкаше сърцето, когато го изпитваха на дъската, или го хванеха с неизрязани нокти и не дай Боже с риза, различна от бялата.
Желая ти успех, търпение и много любов към децата и себе си!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: af1ef69cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Я псевдопедагозите да не хулят жената и да я нападат, защото е истина, че днес българското училище е сборище на зле възпитани деца, които искат само свободия!

Примерите, че могат да постигнат нещо в живота и по телевизия и други медии са бол! Децата попиват всичко от родители, обществени нагласи и после се държат по същия начин!

Не е добре, че сте го ударили това дете, но в родителите е цялата вина, тяхната роля е да възпитават децата си правилно, а не да разчитат, че това ще се случи в училище! Горе главата-училища бол!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 78cc74e1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Авторке пиша ти от гледна точка на родител. Всички знаем, че доста от днешните деца са невъзпитани. Но ако ти си завършила за учител би трябвало да си учила детска психология и да имаш много начини да грабнеш вниманието на децата. Все пак си начален учител от теб не се очаква само да знаеш да пишеш правилно, което всъщност го могат и повечето родители, от теб се очаква да възбудиш желанието у децата да научат даденото правило да си напишат домашните сами с минимална твоя помощ. То ако ставаше така да им напиша домашната на дъската а те да я препишат или да им чета, както правят повечето занимални, и аз го мога.

Точно на такива деца като Косьо, би трябвало да му обърнеш повече внимание с поведението си това дете е молило за внимание, това е начинът дете да търси внимание, като прави бели знае, че ще му обърнат внимание и учениците и учителят. Очарована съм от учителя на 10 годишният ми син той успя да го накара да чете с желание "Под игото", а синът ми досега единственото му желание беше да играе компютърни игри, знаеш ли как се очаровах от това връщайки се от работа, вместо да сваря детето да играе то четеше, остави книгата и почна да ми разказва какво пишело. Значи можело някой работи зависят и от учителя.

Размислих по това ако учител говори така за детето ми аз също ще се ядосам и ще накарам и другите майки да се замислят за оценката на учителя която даваме да и на нас раздават същите бланки. Всъщност ти си признала на майката, че не можеш да се справиш с работата си а дори и не си опитала да говориш насаме с детето или да направиш нещо за да му грабнеш вниманието а направо си показала своето безсилие с шамар. Учителят е възпитател като родителят с тази разлика, че учителят е учил за това как да възпитава. Шамарът не е начин на възпитание и не учи детето на нищо добро а нали това е целта на родители и учители да научим децата на нещо добро.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ff30c0f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 6, аз съм номер 5 и съм педагог. Недей да даваш преценки, за хора, които не познаваш. Ще живееш по-спокойно. Тази обратна връзка, която е обективна ще помогне на жената да стане по-спокойна и адекватна в професията си, а събщения като ""Давай, има и други училища! " просто ще мултиплицират грешката, до момента, в който някой ще заведе дело.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 616cbe6227
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Родителите не възпитават децата си, а ги слагат на някакъв пиедестал, позволявайки им всичко. В крайна сметка точно от родителите зависи страшно много и не винаги е възможно да озаптиш дете. Явно професионалното отношение е това да ги оставяш да си правят каквото си искат. Много ми е интересно как, според коментиралите горе, трябва да се справиш, като това поведение е масово и започва от все по-малка възраст.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ff30c0f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Чети в http://bglog.net/nachobrazovanie.
Ще видиш колко учители си споделят идеи как да заинтригуват децата и как да ги накарат да вземат участие.
Липсва ти опит. Учи се от другите. Важното е, че имаш желание да подобриш това, което можеш, иначе нямаше да пишеш тук. УСПЕХ!
Сара

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ff30c0f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Е като не ги взъпитават, другите да ги шамарят, ли? Това ли е решението? Имах една позната, студентка по фармация, която още в 4-ти курс ми казваше, че пациентите я дразнят. Според вас ще излезе ли добър фармацевт от нея. Ще излезе ли добър учител от човек, който го дразнят децата? Може би авторката не е намерила призванието си.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ced769c81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък ти давам абсолютната си подкрепа, че си ошамарила сополанкото. Само докато ти четох писанията ми идеше да го напляскам, а представям си ти. Как изобщо си ги търпяла тези малки лигльовци! Жената какво ви е виновна, че не възпитавате отрочетата си. Това все пак е училище, а не бойно поле.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c14985725f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Да и аз на твое място щях да го ударя. Смени професията, не е за всеки. Не се тормози.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f652daab52
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

14.   Пресен пример - по никое време в училище идва баща да вземе синчето си. Малкият му каза, че трябва да се обади на госпожата. Отговорът беше - "Е*и и майката на тая патка, бе, тя ли ще ще ми каже". Наоколо други деца, чуха всичко. Гордият баща беше със скъпа колица, ниско чело и завидно самочувствие. Децата, уважаеми съфорумци, са точни копия на родителите. Пита се в задачата как точно да се справят даскалите с родителите, то с децата не е проблем. Не за шамар, за една забележка се пишат жалби до инспекторатите. И аз помня униформите, реда и дисциплината, пък ако ме нашамари даскал, се страхувах да не разберат удома, че ще ме довършат - сега унижаването и омаловажаването на професията е масов спорт. Само че вече берем плодовете на подобна простотия, но е късно.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 908931b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Пух, ако си прав и биенето на деца в училище е било някакъв продуктивен метод за възпитание, както и, че децата са копия на родителите си, то днес копията на битите в училище деца щяха да са перфектни граждани.
Но не е така, нали?
Истината е, че е НУЧНО доказано, че биенето не помага изобщо, напротив.
Имали сме учители, които ното са били, нито са повишавали тон и пак в часа им е царяла дисциплина и тишина. Уважение се печели, не се бие.
Имахме в първи клас една „комунистическа“ учителка - беше пред пенсия жената и я бяха оставили, макар че налагаше редовно децата с пръчицата си - пластмасова и черна на цвят, като те перне, цял ден те болят ръцете. Караше ни в час да си държим ръцете зад гърба, за да не сме щракали с химикалите... Един път иска да прави диктовка, ние не смеем да махмем ръцете от зад гърба... И какво - уважавахме ли я - НЕ. Наричахме я Хоп-Троп (от Хоптериева), чупехме ? в междучастието стола, за да падне, сменяхме ? очилата, а като я пенсионираха викахме като луди от щастие, на улицата (като пенсионерка) я замерваха бившите ? ученици с боклуци, големите не я поздравяваха.
Колко пъти ни е удряла - безчет. Какво постигна - нищо, освен омраза, безброй оплаквания на родители, 5 ученика, които напуснаха класа...
Майка ми никога не е удряла ученик. Имала е много трудни деца, днес точно тези най-много я уважават, спират я по улиците, разказват ? за себе си, защото е била човек с тях, научила ги е да пишат и четат и ги е разбирала, когато у дома е имало само бой и караници. Учителят - това е призвание, не е професия. Уважението се печели, не се налива с бой.
А.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8022d6a253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за коментарите! Специални благодарности на Мечо Пух, който ми върна самочувствието на учител. Мисля си, че има някакво страшно разместване на нагласите, на ценностите у хората. Значи някой може да се държи арогантно и учителят просто трябва да го гледа с приведен гръб, едва ли не да угодничи и да му дава специално отношение, от което той се нуждаел... Да, не съм учител, който практикува боят като възпитателна мярка, не се гордея с постъпката си. Но не мисля, че отношението на родителите в подобни случаи е адекватно. Вместо да осъществим взаимодействие и обратна връзка, вместо да се опитат да коригират поведението на децата си, те просто обръщат пренебрежително гръб. Нещо тук ми се губи като нагласа у повечето хора. Да, всеки си търси правата, но същите хора забравят, че имат и задължения. Не може едно дете в училище да отговаря на учителката си, да прави физиономии, да прави каквото си иска! Не е вярно, че нямам подход! Говори се наизуст. Една ситуация е обективна, когато е погледната от всички страни. Разбира се, че имам висше педагогическо образование, как може някой въобще да се съмнява, че в занималня ще работи неквалифициран човек... Истината е, че цялата вина пада върху учителя, а ученика може всичко да прави, защото има само права.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 908931b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторке, права си да не се гордееш с постъпката си, но просто не можеш да очакваш толерантност от родители и ръководство, когато си преминала една много тънка граница и си ударила дете. Има хиляди начини да накажеш ученик, да вътвориш дисциплина в клас, но боят не е един от тях. И аз съм искала хиляда пъти да ударя някакво невъзможно дете, както и всеки възрастен, който се занимава с деца си го е мислил, но човек се контролира. Ти си си избрала една много трудна професия, ако не и най-трудната - ти си отговорна за бъдещето на децата ни, не може да ги биеш и да превръщаш занималнята в място на хаоса. Кажи си, че имаш дъски за гладене, че имаш, какво да учиш още, че ще се попрвиш, не вини децата и родителите. Тази нагласа няма да ти помогне. Ти не можеш да промениш родителите, само себе си.
Лошо отношение от родители получават и най-добрите учители, но не за тях работиш, а за децата. Трябва да си за пример за децата. Удряйки по-слаб от теб човек, ти с право си ги отблъснала и си загубила доверието им. Добре е станало, че са те уволнили, сега имаш възможност с други деца и в друга институция да си градиш някакво име, някаква база за работа. В тази занималня нямаше да можеш и без това да се наложиш. Подготви се обаче, винаги има такова дете във всеки клас. Има методи, как да бъдат обоздавани тези хиперактивни деца, чети - имаш време.
Успех
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fd56296758
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Мечо Пух, последният ти коментар беше чудесен! Като сравним тогава и сега, май нещата не винаги се променят за добро.
Авторката е постъпила ужасно глупаво, неграмотно дори бих казала. Тя ако имаше нужното образование и стаж нямаше да се стига до там да не може да контролира класа. Но и от друга страна, днешните учители са в ужасно положение - изправени сам сами, без дори подкрепата на училището, пред бруталнта простотия и нахалство на хората с нисък манталитет, които не уважават нито учители, ни образование, ни никой. Единственото нещо дето уважават са парите. Затова смятам, че и тя е жертва на шефката си, на ръководството които не са и помогнали да разреши проблемите в класа по-рано та да не се стига до там, а се подмазват на родителите, че те са им клиентелата. Колкото е сбъркала тя, още повече са виновни шефовете и, че са я използвали за боксова круша.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fd56296758
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Да ви кажа също, че напоследък нещата в взеха да се връщат назад обратно. На запад вече разбират, че учителят трябва да бъде защитен от учениците. Образователните системи сега въвеждат нови разпоредби в защита на здравия разум който помага да учител да прецени как да се отбранява от нахален или агресивен ученик. Та това сигурно и в България ще пристигне в скоро време - да се надяваме. Нали всичко копираме досега.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 908931b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19, на „Запад“ защитават учителите от учениците само в гетатата, където емигрантите живеят и то само във високите класове. Никъде по света няма нужда да се защитават учителите от малки дечица, както и никъде в демократичния свят не е позволено да се бият деца - под какъвто и да е повод. Детето, колкото и да е агресивно то, никога не може да нарани физически учителя, който го превъзхожда физически. Затова децата в развитите и развиващите се държави са защитени от закона. В държавно училище случаят нямаше да се размине само с уволнение. В частната занималня просто са потулили работите заради икономически интереси.
Авторката да си вземе бележка и да работи над себе си. Няма оправдание за действията ?. Факт е, че другите учители се справят.
А.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bae7095ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Опитвай още известно време да я работиш тази професия, докато ти писне достатъчно. Аз напуснах тази система преди три години тотално отвратена от ученици и техните родители. Разсипах си нервите, защото мисля, че училището е място основно за обучение и нито един учител не може да замести родителя, а не му е и работата това.

За огромно съжаление нещата в училище са трагични и това се дължи до голяма степен и на възпитанието, което родителите дават на децата си -само претенции и огромно самочувствие!

Просто си потърси друга работа или завърши нещо друго. Спасение няма, а никой няма да ти върне скапаните нерви! Другият вариант е да не ти пука, но мисля, че няма да ти се получи-помисли за себе си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 41b248a23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторке, никой не поставя образованието ти под въпрос, а нагласата ти да се справяш в такива ситуации. Обвиненията, че тук говорят хората наизуст са просто безмислени, защото коментираме според това, което си ни подала като информация, както и защото си писала тук.

Вината, ако изобщо може да се говори за вина не е никога в едната страна, но това, което е в твоята власт е да контролираш твоята нагласа. Затова и съветите са към теб. Не се настройвай на режим защита, защото тогава нищо няма да научиш.

Не знам защо не усети колко са добронамерени съветите, и че никой не те е обвинявал за нищо. Май не си готова за промяна. Може би, когато се случи още 2-3 пъти, ще се сетиш и за другите коментари, които смятам, ако се вслушаш в тях ще ти бъдат полезни.

Желая ти успех и много търпение! Всичко се изгражда постепенно , а не с агическа пръчка. Направи си равносметка и се радвай, че майката не е подала оплакване.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bae7095ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Не би трябвало да се стига до шамари от страна на учител, но също така и ученикът трябва е наясно защо е на училище и от коя страна на катедрата се намира.

От прочетеното дотук ми се струва, че и писалите родители не са много наясно с това. Вярно е, че децата са копия на поведението на родителите си и че много точно отразяват на какво ги учат в къщи. Освен учителите и родителите трябва да са добри психолози. Ако бяха такива, учителите нямаше да имат проблемите, които ги смазват в училище при общуването с учениците. Дайте да е ясно, че не може винаги учителят да е виновен, а ученикът да е прав.

Коментирам като човек, който е отвътре и е работил в училище до скоро, но щастливо вече работи нещо друго и не съжалявам и за секунда! И не ми обяснявайте, че не съм имала призвание. Ей подобни простотии ми го изпариха. Само, който не е работил в момента в българското училище може да дава акъл отстрани-който иска -може да опита! Успех в експеримента!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 78cc74e1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Какви ги говорите бе 23 значи според вас всеки трябва да завърши психология преди да стане родител, за да ви е спокойно на учителите на работното място. Аз мисля обратното вие трябва да сте изучили добре психологията за да пускате след образование при вас хора а не ...... в обществото за да ни е добре на всички на работните места.
Децата се държат по различен начин в къщи и на училище, по скоро подръжават на свой съученици от колкото на своят родител, тази е причината и родителят да не ви вярва за поведението на детето си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b5cc954d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Днешните ученици са отвратителни. Боя е най-малкото нещо, което заслужават. Докато следвах (преди 2г.) трябваше с колеги да правим анкети в едно училище. Е казвам ви, за един час престой там се чувствах като изцеденя. А учителите си съдираха гърлата и си съсипваха нервите, за да укротят "малките невинни ангелчета". Няма такова нещо като "детето е с кристална душа" и т.н. Нека погледнем поведението им и тогава да си помислим дали е така. Учителската професия е адски неблагодарна. Трябва или да си цербер или непукист.

Авторке, бягай надалече от училищната среда. Това няма как да ти донесе положителна емоция. Отмина времето, когато думата "учител" беше символ на колорит, респект и уважение. Може да се занимаваш с безброй неща, които ще те радват, а не да се прибираш вкъщи пред нервен срив.
Ж25

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 31b033c315
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   А аз може ли да попитам защо деца в детската градина имат телефони? Това само показва що за разлигавени, малки к*пеленца са ( с извинение ) И записани в частна детска градина на всичкото отгоре, вместо в държавна да се научат на възпитание.
Авторке, не се отчайвай, както казаха преди мен-започни да даваш частни уроци.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d543296037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Прекалено си добра с децата и те затова ти се качват на главата. Изпуснала си си нервите веднъж, но втори път няма да допуснеш. Работа ще си намериш, щом предишната ти шефка не е изтъкнала като причина за уволнението ти физическо малтретиране на дете все ще успееш да намериш работа някъде.

Сега трябва да си строга с хлапетата, съвест и чувство за отговорност те нямат, не се оповавай на това. а и е естествено, че родителите които ще повярват на учителката са рядкост. може би ако пак случиш на такива гаменчета хващаш ги за ръката и при директора, той да се оправя нататък.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5aea7afe87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   до 24

Естествено, че родителят трябва да бъде психолог -да умее да предразполага детето да споделя с него. То ако не си психолог не знам как ще го накараш да сподели. И ако децата разговарят вкъщи и усещат вниманието на родителите към тях нито ще са толкова агресивни в училище, нито ще се държат като идиотчета в час. Не е необходимо да си завършил психология, за да бъдеш родител, но е факт, че много родители не знаят как да общуват с децата си-то само с парички за разни джунджурии не става...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 05abe2516f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Да уточня, че почти не съм чела предишните коментари. Вероятно ще повторя някого.

Не се паникьосвай, не се преизпълвай с комплекси. И без друго повечето учители преливат от чувство за вина и страдат от ниска самооценка, което е напълно незаслужено. Работа ще си намериш - в момента началните учители са дефицит, а и доста специалисти като цяло. Почини си и направи по-трезва преценка на случилото се. Аз поне мернах няколко твои грешни хода.
Защо по начало си започнала работа в занималня?? Ти на практика не преподаваш там, а уплътняваш следобедното време на децата, помагайки с домашните работи, което, в повечето случаи, се изразява в укротяване, молби и закани към Иванчо, Пенчо и Драганчо да си седнат на местата, вместо да ритат топка в стаята. На теб дори не се гледа като на учител, а като на гувернантка. Друго - никога, при никакви обстоятелства не посягай на (чуждо) дете, освен да го погалиш :)). Всичко добро, което си постигнала до момента, се срива с един шамар. Па дори и да е заслужен. Ставаш уязвима от страна на родители и ръководство - и с основание. Никой не праща детето си - особено в частно у-ще, за да яде шамари. Опитваш с доброжелателност, с твърдост, даваш ясни указания - какво е разрешено и какво не е. Изчакваш, за да видиш ефект, а после, ако нещата не се случват - задължително говориш първо с класната на хлапето, после с директорката, накрая - с родителя. Когато правиш оплакване пред родител, никога не наричай детето "невъзпитано". По този начин казваш на майчето, че не се е справило с облагородяването на отрока :). Обясняваш, че поведението му е недопустимо за учебното заведение и най-вече - че пречи на всички останали, които са СИ ПЛАТИЛИ, за да учат. Ти не си настроена срещу малчугана, а си загрижена за останалите. Ако твърдо си се насочила към частни учебни заведения, това е начинът. Защото е факт.
Грешка е, че не си отишла веднага след конфликта при директорката. Всъщност това е най-тъпият момент в цялата история. Не е трябвало да си премълчаваш, че детето е избягало, защото поемаш огромен риск нещо да му се случи. Всъщност това е единственото, за което бих те упрекнала сериозно. Постъпила си малодушно..

Както и да е. Отново те съветвам да помислиш за реална кариера като учител, а не като възпитател. По този начин опознаваш децата от по-ранна възраст, създаваш им навици за поведение в класната стая, обучаваш ги и на практика виждаш плодовете на труда си. Заплащането в държавното училище е истерично смешно :) - между 450 - 520 лв за висшист с от 5 до 20 години стаж. В частните училища се движи от 650 до 1100 лв. Говоря за чисто възнаграждение. Търсенето наистина е значително. Поне в София. Не се отказвай, освен ако не стигнеш до извода, че това не е твоята професия. Ако не си обичаш работата и/или се чувстваш безсилна през повечето време - по-добре си търси друго поприще. И без друго негативите са много и трайни. Трябва да си обичаш работата и да си наистина добра в нея, за да оцелееш.
Желая ти успех, каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f652daab52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   А., влез и само постой в което и да е училище, само постой, погледай и после ще коментираме. А ако ти стиска се направи на учителка за час-два. Да поясня, че мноооого рядко сме яли шамари от учители, но ги уважавахме, не сме ги мразили. Колкото до образованието - смея да твърдя, че образованието ни беше между първенците в Европа и това е факт, сега училищата и вузовете /с малки изключения/ са места за получаване на дипломи, отсъствията нямат значение, за тетрадки и учебници да не говорим. И най-малко виновни за това са учителите, сега и у нас взеха да се усещат, че са пребили образованието, но ми се чини късно. Авторке, най-добре се ориентирай към друга работа, защото нещата в образованието ще се влошат още повече.
Мечо Пух

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c10d9deea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Днешните деца не са като преди. Те си мислят, че всичко им е позволено, нахални и агресивни са. Преди време пътувахме с нашата кола и спряхме на един светофар да чакаме да стане зелено, до нас спря друга кола и се подаде през полуотворения прозорец едно малко сладко момиченце, което беше на не повече от 5-6 години и което с пълно гърло се развика към мъжа ми "слизай БЕ НЕГОДНИКО и така неколкократно. Аз си помислих, че стоящите отпред родители ще му направят забележка, но уви, бяха гордо засмени и щастливи от факта, че дъщеря им крещи като падарка по колите.
Та не знам колко кристално чисто е било това дете, но определено в мен се събуди чувството да стана и да му забърша един шамар. Естествено не го направих, но и да бях изобщо не би ми минало през акъла, че удрям дете, защото ако това е дете следва да се държи като такова!!!
Авторке, напълно те разбирам. Не си постъпила правилно като си го ударила, за което ти казваш, че съжаляваш. Но според мен сериозно трябва да се замислиш дали искаш да работиш тази професия, защото винаги ще има такива деца, при днешното възпитание е просто изклчено да го избегнеш. Навремето и аз тръгнах да уча начална педагогика, дори имам една година в университета. Заведоха ни на практика в една градина, после в училище и ми трябваше няколко ходения за да се октажа тотално и да разбера, че това не е за мен. Още повече, че децата се държаха прилично. Но може би тогава осъзнах каква голяма отговорност имам, колко нерви и как изобщо не ми се занимава с деца. Така че помисли си, тази професия присърце ли ти е и искаш ли да се занимаваш наистина с нея?
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 192236094b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   В цяла западна Европа, всички страни от ЕС, въвеждат еднакви мерки за защита на учителя. Те не дават право на учителя да бие или да си излива злобата над деца които не харесва, но му дават възможност да се защити от провокация. И в детската градина всичко това е напълно валидно. Колкото и да ви е чудно и там възникват проблеми. И родителската намеса там е много по-осезателна.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 192236094b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   По Тошово време боя беше вездесъщ. Можеше съсед на напердаши дете че му е сгазило цветята. Или да го нахокат и нагрубят до плач, че не е казало Добър ден. Сега за щастие боя е забранен и всеки родител иска да е спокоен, че детето му като отиде на училище се намира в пълна безопасност и има кой да се грижи за него. Вие първо лъжете дете, че ще му дадете подарък - много грозно- втори път казвате, че не можете да го търпите и му биете шамар, което го кара да бяга незнайно къде. Как щяхте Вие да се чувствате на мястото на родител в това положение. На Вас са поверили живота и здравето на това дете. Не мисля, че в скоро време ще успеете да си намерите работа като учител от тази позиция.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c3311cf30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Свидетел съм как учителка се вбесява и озлобява когато пет годишно дете плаче и с това прекъсва урока и. Тоест - дразнител, вреден шум. Учителката го наказва, изолира го от останалите, лишава го от игра за наказание и го подтиска още повече. Той сега е нов - още не е свикнал и се свива и се държи като уплашено коте. Учителката му крещи като луда и въобще не се съобразява с крехката му възраст. Като от роман на Чарлз Дикенз. Всички колеги обаче напълно я защитават. Никой не смее да и каже и копче. Сега за детето се погрижиха други учители - взеха го от ръцете и така да се каже и го прикоткаха и стоплиха. Но на старата учителка никой не смее да се противопостави. Тя никога не пипа деца и заявява, че никога няма да прегърне дете или да го държи за ръката да не би някой да я обвини в малтретиране на дете. А крещенето в ухото на детето и агресивността на фигурата и са позволени.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 616cbe6227
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   33, да се бият децата не е добре, но 1, 2 шамара могат да бъдат оправдани, особено от родители. И аз съм била дете, което е правило глупости. Получавала съм си шамарите дори и рядко и родителите ми хем са ме възпитали, хем нищо лошо не питая към тях.
В училище ако някой учител е правил забележка за мен или съм имала такава в бележника, дори за ненаписано домашно, това е било голям срам за родителите ми и ми е било показвано, че не трябва да се повтаря. Помня, че при родителски срещи децата сме се притеснявали даже. Не става въпрос само за моите родители, а за всички. В гимназията нещата почнаха да се променят, но по-скоро в горните класове, когато бяхме на 17, 18, 19. Когато за пръв път разбрах, че родител отговаря на учител след като той е направил забележка, не можах да повярвам. В крайна сметка съм завършила преди няколко години. Или съм била в различни училища или нещата се развиват със страшна скорост.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c3135d08be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Я стига глупости, 33. Учителите не са пъдари и звероукротители на вашите зверчета, които не сте способни да възпитавате. По-горе се каза, че В СЕМЕЙСТВОТО се възпитава детето, а не да очаквате това да правят учителите!

Факт е, че училищата все повече се превръщат в зверилници, и това е поради ВАШАТА неспособност да им дадете ЛИЧЕН ПРИМЕР и да ги възпитавате!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cc7601953e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Мразя децата. Те са подчовеци. Ще ви дам 2 примера:

1. Девети клас - децата загряват със запалка дръжката на вратата, за да се изгори учителката им по английски език, когато влезе в час.

2. Десети клас - учителят е зад бюрото. На бюрото има пластмасова чаша, а учениците от първите редове се опитват да вкарат плюнката си в нея по време на учебния час.

Гимназията е в малък провинциален град.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 78cc74e1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Затова ли пращаме децата на училище за да им покажат учителите, че лъжата и боят са правилният начин на общуване?
Ако учителят разказва урока като приказка т. е. да е интересно и с въпроси децата ще го слушат с интерес. Ако той се държи като звероукротител децата ще се държът като зверчета.
Дете ми разказа "учихме за мн. ч и ед. ч на думите учителят каза, че има думи който са само в ед. ч напр. гащи и такива който са само в мн. ч напр дънки всички го слушахме с интерес и се смяхме на думата гащи" през цялото време тези деца са чакали друга интересна дума дали ще каже учителят и са чули целият урок.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 908931b582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Подкрепям 38. Мен никой не ме е бил, майка ми е все пак педагог. Баща ми е бил бит и псуван като дете и не ни е посягал никога.
Какво най-много харесало на майка ми, когато от „другарки“ са станали „госпожи“ - забранили са да се бият децата. Като млада учителка е гледала, без да е имала сила да се намеси, как старите учители и самият директор са били учениците за щяло и нещяло.
Аз като бях в 1-ви клас си играех на коридора, скачайки от една плочка на друга, което беше действително забранено. Един колега на майка ми така ми дръпна ухото, че се разцепи и възглавницата ми в продължение на дни беше кървава.
Бях получила стрес от мъже-учители. От срам не казах на нашите. Мислех, че аз съм виновна.
Години ми костваше, за да преодолея страха си от мъже-учители, никога не скачах повече по плочките на коридора.
Какво ми помогна това в живота, кажете?
Казах чак след години на майка, между другото, тя много се ядоса, че не съм казала - този същият учител е малтретирал масово деца.
Това ли е възпитание? Това ли е учител?
Авторката с право се е засрамила. Тя поне е осъзнала грешката си, млад човек е и ще се поправи. Какво мога да кажа за хората обаче, които приемат, че биенето на деца е метод за възпитание в семейството и извън него? Жалко-жалко.
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a76ee42c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   37, а ти си изминал пътя по въжето, вече не висиш над пропастта и си свръхчовек? Дано има кой да разклат въжето ти, за да видиш къде на него, всъщност си ти.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f53b212b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Отново се връщам към миналото. В основното училище нашата класна беше "образцов" учител. Радваше се на много голямо уважение из цялата махала - семействата от района научаваха първо това, че тази жена е образцов родител. Когата майка ми отказва да участва в родителския комитет, тази учителка си изля злобата върху мен. Когато и дадох букет цветя на първия учебен ден тя демонстративно ги изхърли в кофата пред целия клас и каза че миришат лошо. Те в кофата сигурно спряха да миришат. Като направих грешка на дъската, взе мръсната гъба и я натърка в лицето ми заявявайки, че така само ще се науча да не правя правописни грешки. Разделяше класа на "елитни" деца и боклуци. И пак си леше ЕЛИТНА учителка, защото изнасяше открити уроци и посрещаше инспекторите подготвена.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f53b212b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   А тук на тази авторка изобщо не мога да съчувствам. Дори пише, че е сгодена и нямала време да мисли за любовта си, сякаш тя иска да е център на внимание, е работата с децата - това е нещо второстепенно. Дори не си дава сметка, че е преминала границата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 01b62dba6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Авторке, права си за лошото възпитание на децата и нехайството на родителите, но и аз както някои преди мен ще ти кажа, че си постъпила непрофесионално. Вместо да обвиняваш директори и родители, помисли какво и как трябва да промениш в подхода си към учениците. Такова е положението в българското училище и трябва да се нагодиш към него, ако искаш да упражняваш професията.

Аз също съм с педагогическо образование и когато започнах да преподавам (на 22г.) си мечтаех да съм мъж с авторитетно шкембенце и мустаци, докато не си дадох сметка, че проблемът е в моя телевизор, защото в часовете на колежката (също на моята възраст) дисциплината беше желязна. След няколко изгубени години и много потрошени нерви реших да се ориентирам към друга професия и не съжалявам, чувствам се много по-удовлетворена в момента.
Има една приказка, че "който не може да прави нищо друго- преподава", което е истина, само не разбирам защо се слагаш в тази категория. Никъде да видях да си писала, че си обичаш професията и затова държиш на нея.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c3135d08be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   36 съм, децата трябва да ги обичаш и уважаваш. Както и да се държи учителя, каквото и да прави, ако мрази децата и работата си, или е безразличен, това винаги се усеща, и от малки и от големи, и те също няма да го уважават.
Факт е, че едни и същи ученици се държат при един учител по един начин, а при друг - по коренно различен.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7c238a4ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   Авторке разбирам те и ти прощавам, дано прочетеш това мнение. Препоръчвам ти да потърсиш друг тип работа, учителската професия изисква дебелокожие и нерви от стомана. Интелигентна жена си, можеш да работиш и в офис или на друго място. Дано намериш мястото си, поздрави

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 750d1fc22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Разбирам те, но моето дете е кротко, а понякога и нашите кротки деца си имат проблеми с госпожите. Например една по български език умишлено намалявашпе оценките на дъщеря ми. Резултат- детето намрази предмета. Та да ти кажа, може би си права, винаги съм защитавала учителя- не сати издържали нервите. Но знай, че нещата не са само черни или само бели и че има и обратните случаи. Дано да си намериш работа! А за такива деца, които си ходят по време на час- трябва да има повече домашни. Искам да те успокоя и да ти кажа, че не е в теб проблема! Проблема е в системата и тези, които я подържат такава!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 88b1907cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Не бий деца! НЯмаш право!
Както и да се държи едно дете, винаги е защитено от закона, поне до 18г то е непълнолетно!
Късмет с другата работа. Съжалявам, че се е случило точно на теб, но много хора са без работа.
Просто животът е такъв. Трябва да се бориш. Ходи на църква ако си вярваща, и вярвай все пак нещата се променят!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 618959df0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Авторке не се отчайвай, всичко ще си дойде на мястото. Относно шамара ТЕ подкрепям, аман от невъзпитани деца за който са виновни родителите, то както се казва крушата бонбони не ражда. Каквото детето такива и родителите, срам и позор, ще ти дам пример имам сестра 5 години по голяма от мен има детенце момиченце 1 ви клас да и е жива и здрава, едно простаче си беше позолило да ми удари племеницата (забил и шамар еи така), издебнах момента когато имат родителска среща, отидох да попитам БАЩАТА на това простаче то и той се оказа същия про*так, от къде на къде неговото келешче ще посяга на племеницата ми, от там той се направи на мъж. Казах му човешки да не се занимава с мен, че ще бере ядове, той като ме видя на 25, 10 години по малък от него, явно се взе за мъж не знам. Даже и ми налетя чак да ме бие, погледах го погледнах го казах му втори път да не се занимава с мен, ни ме знае ни ме познава, оня инат не пак посяга, от там и двама други бащи скочиха да го защитават, 5 пъти отблъсквайки ги помолих най-учтиво да ме оставят. В един момент ми преля чашата, е такъв кютек не бях правил от както бях учех навремето в спортното училище. До сега не се бях отбивал от бой на някой ( в моя случай 3 ма толупа къде се имат за мъже) те от де да знаят че цял живот тренирам кик-бокс, от там чак пък нагли жалба в районото подали, а единия искаше да ме съди че чак го прибра линейка и го завели в болница, отивам да кажа какво е станало, добре че имало някъкъв цивилен полицай да си взима детето от училище, , та случайно като отидох човека беше там на работа и се намеси и каза какво е станало, и че и тримата са си заслужили боя, та така се оправих, иначе кой знае какво щеше да става. Искам да ти каже, добре че не се стигнало до саморазправа, че и да си невинен ще те искарат виновен. Но какво да ти кажа прости родители прости деца. Не се притеснявай ще си намериш работа. Всичко ще се оправи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 618959df0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   Ей ама сте отворени повечето бе, ако сте ми пред очите, така ще ви ошамаря че дълго ще държи държи влага, погледнете се какви сте простаци и какво възпитание давате на децата си пък тогава плюите вторката

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a029228843
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   стават такива работи да удариш дете когато ти излиза извън нервите знам че всяка майка или учителка не иска да удари дете ама като те ядосва толкова много се налага във моя клас имах пет деца които бяха палави като вашия Косьо и те от толкова щуротии побъркаха госпожата и тя сега пие хапчета заради тях

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker