Казус със служител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Казус със служител
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1061 пъти
Здравейте,

От Бюро по труда имат ли право да изискват информация за служител по телефона дали е назначен и от коя дата и може ли да им бъде дадена такава информация по телефон? Те са държавен орган и трябва да им бъде предоставено съдействие. Може ли работодателя да им предостави информация за мен по телефона или това е нарушение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: da71596f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   То няма нужда да се обаждат. В системата се вижда кой къде работи с 2 клика. Нали всеки месец работодателя сам подава данни за теб към НАП за осигуровки и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 19b1f4d9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако си се водил в бюрото по труда като безработен, задължително в седем дневен период от започването на работа трябва да ги уведомиш, че си започнал работа, носиш копие от трудовия договор, за да им го покажеш, за да ти спрат обезщетението за безработица от датата на започване на работа. Ако не се направи това, през следващите 3 години, ако останеш отново без работа, няма да имаш право да получаваш обезщетение за безработица.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4b4f1af37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря за отговорите!
От бюрото са звъняли да питат от коя дата съм на работа и работодателят им е казал. Това нарушение ли е от негова страна?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0ae9e18a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не. То така или иначе той ти е входирал трудов договор, в който си пише. Дали счетоводителката ще изпрати инфо или той лично по телефона ще каже - той е длъжен при поискване на информация да каже, все пак го има и документирано в НАП. А и щом му звънят да питат - значи може. Никой държавен служител няма да си рискува работата за това, все пак не дава пари от своя джоб, че да му пука дали ти взимаш обещетение или не.

Имай предвид, че това че не си подал бележката и да ти прекратят обезщетението, не означава, че няма да получиш последните пари от предходния месец. Аз съм на борсата в момента и парите си се изплащат следващия месец до 15то число. Тоест би трябвало да си получиш парите от декември, понеже са със задна дата. Но дали няма да те накажат нещо, че не си подал бележката - не знам. Но в бюрото по труда всичко е документация и би трябвало да са коректни и да ти изплатят това, за което имаш право. Ако не - консултация с адвокат.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: da71596f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4, ми трябвало е да ги уведомиш в 7-дневен срок от започването на работа. Те в системата виждат, че работиш, но не знаят точно от коя дата, затова са се обадили. Виждат само месеца. Иначе по телефона може и да не им се даде информация, но ако не им даде, те ще назначат официална проверка на работодателя ти и тогава имат право да изискват тази информация. Ако работодателя ти не я предостави, следват санкции за него. Между другото ще има санкции и за теб, че не си ги уведомил.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 359ad221b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   В системата се вижда къде работиш, на каква длъжност и от коя дата, обаждането може да се случи ако работодателя е объркал дата. Когато имат съмнения звънят за да уточнят дали има грешка или не. Дали е нарушение? По принцип би трябвало комуникацията им да е в писменна форма, но тогава ще има писмен документ за грешката на служителя подал данните и съответно наказание за подаване на грешни данни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a8209e2a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спри да търсиш нарушения от страна на други лица!

"От Бюро по труда имат ли право да изискват информация за служител по телефона дали е назначен и от коя дата и може ли да им бъде дадена такава информация по телефон? "

- Това не са твои лични данни, така че не би следвало да има правна пречка, тази информация да бъде изискана по телефона, стига да са сигурни, че това е телефона на работодателя ти или съответното отговорно лице.

"Те са държавен орган и трябва да им бъде предоставено съдействие. "
- Само ако имат право основание, което най-вероятно имат.

"Може ли работодателя да им предостави информация за мен по телефона или това е нарушение? " - Не виждам причина, да не може.

"От бюрото са звъняли да питат от коя дата съм на работа и работодателят им е казал. Това нарушение ли е от негова страна? " - По-скоро е било пропуск от негова страна и от Бюрото искат да се коригира. Отново - не виждам приина, да НЕ може.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker