Работа с ниска диплома и без стаж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа с ниска диплома и без стаж
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1061 пъти
Здравейте, на 25 съм и не мога да си намеря работа, защото нямам трудов стаж. Учех висше, което не ми се отдава за да угодя на мой близък човек, а и имам много проблеми - личности, психологически, за които никой не ми влиза в положението. Решила съм да бъда себе си и на интервютата казвам истината, колкото и глупаво да звучи. Пробвах да излъжа, че съм работила вече, но задават уточняващи въпроси и няма как да го скрия. Оплитам се. И за чистачка не ме искат. Каква работа би била подходяща за мен, такива каквато ще ми дадат шанс, въпреки проблемите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 19e6215dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   "ниска диплома" е нещо ново за мен. Нещо като "нисше висше" :) Взела си тапия някаква, 4 години загубени, ама защо...

Принципно, чистачките в Българи вземат почти толкова колкото тези с висше. Такъв е пазарът на трудва когато си в страна от третия свят.

Кой тук те познава, знае какви са ти интересите, какво си завършила, че да ти даде отговор на въпроса? Поне си на 25, и сега ако се оплакваш че нямаш възможности... представи си след 10-20 години.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 10c429836c
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   В моментното ти състояние никаква работа не би била подходяща за теб, защото работата (професията), няма общо с проблема ти. Ти сама казваш "имам много проблеми - личности, психологически" - ами там ти е и проблема с намирането на работа. За да печелиш пари трябва да имаш социални умения. Нямаш ли ги, каквито и квалификации, образования, курсове и пр. да имаш, каквато и професия да си избереш, няма да ти върви. Работодателите искат хора, които могат да се изразяват ясно, които схващат бързо, които са приветливи, не закъсняват, не мърморят и не карат околните да се чувстват неудобно, по една или друга причина. Е, понякога избират и темерути, които са фанатично работливи и фанатично лоялни, които портят колегите си, но дори и това си е вид социално умение.

Така, че предлагам ти следното: ако обичаш да пиеш твърд алкохол, примерно, обиколи няколко бара в града, колкото можеш повече. Обърни внимание кой барман как се държи. Направи една класация на качествата на барманите. Помисли като клиент, кой ти допада и защо, и кой те отблъсква и защо. После се замисли, ако си собственик на бара, кого би наела от всичките и защо. И сетне си задай въпроса, аз ако трябва да върша тази работа на кого приличам най-много от изброените в класацията? Имам ли от добрите качества, които открих? Имам ли от лошите?

Повтори същото упражнение и спрямо други услуги. Направи си изводите, какво ти липсва като социални умения, какво притежаваш, какво имаш на средно ниво. Когато си шлифоваш социалнмите умения, чак след това има смисъл въпроса каква професия да търсиш.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fa72cd4ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Най-големият ти проблем е липсата на стаж.
Запиши се на бюрото по труда. Там може в момента, да има програми за заетост, които да ти осигурят макар и минимален стаж.
Искай познати и приятели да те препоръчат, ако н тяхната работа търсят хора.
Постарай се да бъдеш мотивирана и да имаш желание за работа, като ходиш по интервюта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 637040e66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Защо не пробваш в кухня? Хората винаги са гладни, работа да искаш. Добрите готвачи са много търсени.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5848e096d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пощальон. Винаги има нужда от пощальони. Обаче заплатата е ниска.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ad88e22081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много истина каза номер 2. Наистина са важни социалните умения. Виждал съм на работа братче, хора дето ги мързи та две не виждат постоянно болни, скатават се, обаче успяват да спечелят някакви хора покрай себе си, и най-вече тия, от които им зависи да ли ще бъдат там или не. Просто не спирай да кандидатстваш и да търсиш възможности. В много фирми има огромен недостиг на персонал и са готови да вземат когото и да е, да го обучат и да работи за тях, стига да фи убедиш, че наистина имаш желание. Аз, ако имах почистваща фирма бих те взел, стига да видя, че имаш наистина желание. Понеже има кандидати, дето уж има желание, ама само като му видиш умрялата физиономия и някакъв такъв незаинтересован и направо ти е ясно, че тоя работа няма да свърши. И какво значи да ,,бъда себе си,, ?

По-скоро честна и скромна. Миличка в днешни времена тия качества по-скоро ше те дърпат на долу от колкото на горе. Днес ако не си нахален и нагаждащ се според ситуацията, ще си постоянно на резерватната скамейка.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker