Какво постигнахте? Мечти/цели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво постигнахте? Мечти/цели
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1796 пъти
Здравейте. Какви са вашите мечти/цели. И колко успяхте да постигнете до тук. ( Вашата възраст) и също според вас какво е успеха? Да изкарваш много пари и скъпа кола+луксозен живот, да имаш 2-3 висшета и всякакви образователни курсове, да имаш що годе престижна работа, да имате деца/семейство, да живеете в чужбина, да си купите мечтаната къща/апартамент? Кое от всичко? Ще ми е интересно да споделите в коментарите. Какво постигнахте до тук и какви са вашите мечти/цели и какво е успеха за вас?

Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: c1d0be18bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Мъж на 26 съм.

Постижението ми е, че най-накрая спах със момиче.

На 23 години бях дебел, неподдържан и със несущестуващо самочуствие. Получавах паник атаки само от това да отида до магазина, като получа поглед от непознат човек.

2. 5 години по-късно, вече съм с плочки на корема, изкарвам 4000 лв. чисто, работя като DevOps в IT сектора и карам сравнително ново BMW, според това което считат за нова кола в България.

Първоначално цялата ми мотивация идваше от желанието, момичетата да ме харесват и да правя секс. След 1 кратка връзка, вече основно го правя за себе си и амбицията ми да съм по-добър от предходния ден.

Решил съм следващите 1-2 години да се наживея и да правя колкото се може повече секс, с колкото се може повече жени.

Малко ми е тъжно, като помня какъв бях преди и че ако бях останал такъв, имаше голям шанс да си умра девствен. Реалността е че нито мъжете, нито жените, гледат вътрешната красота. На времето явно съм бил прекалено голям романтик.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4f45fd4bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Радвам се, че не трябва да ровя по кофите да оцелявам. М 27
Това ми е постижението за сега. Другото е, че съм супер изморен и искам да си легна да заспя завинаги.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e5efbcd159
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   На 25 съм. Имам образование, намерих си работа в края на миналата година (в сферата на медицината). Доволна съм от дейността, точно това е, от което се нуждаех. Изпитвам неудовлетвореност обаче, тъй като работя за друг, който печели на мой гръб. Чувствам времето си като неоползотворено, докато не работя изцяло за себе си. Така че това е успех, но не бих казала, че е най-важното за мен. Успех и задоволство ще изпитам тогава, когато преодолея бариерата от собствения си страх да създам собствен бизнес. И това не е, за да стана богата, а за да е справедливо заплащането за труда, който полагам, за да стана сама господар на времето си.
Друга моя цел, която отдавна стои поставена, е да започна да шофирам. По документи съм шофьор от 2016та, на практика се страхувах много да се пусна сама. И вече го преодолявам този страх, носи ми удовлетворение и ме прави щастлива.
В личен план може би малко изоставам. Обвързана съм и с партньора ми имаме сериозни намерения. Нямаме собствено жилище, но въпреки това съм спокойна, тъй като не сме решили къде искаме да се установим. Деца все още не планираме.
Обобщено - най-големите ми цели ги имам начертани някъде пред мен. Пътят ми до тях не е ясен, но категорично за мен е много важно всеки ден да правя по стъпка напред, да бъда по-добра от предишния път, в който съм правила нещо. Напълно удовлетворена ще бъда, когато имаме собствен дом - гнездо на уют и разбирателство, щастливи деца и двама родители, които имат време да се грижат за тях и за себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2888158281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Почти нищо не успях да постигна. Или поне така го виждам.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: eb09532a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Успехът е щастието, щастието е свободата! Ако си свободен да правиш нещата, които харесваш, си ок. Разбира се, нищо не съм постигнал, като гледам може и да не успея, тъй като времето тиктака, ще видим.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7561de8ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Сам си оправих заболявяния, които никой лекар/екип от лекари не можаха да ми диагностицира на 100%, а камо ли да ми помогне адекватно. От 5 години съм в изключителна форма - направо се преродих.
Завърших и висше (магистратура) с отличия по време на най-големите мъки, и за мое най-голямо съжаление подобна работа няма да има никога в тази държава.
Преквалифицирах се, уча език и надявам се на есен имигрирам.
Имам и идеи за собствен бизнес с нещата, които научих за тези заболявания, но на първо време съм доволен само да се махна.
В личен план - абсолютно нищо, но нито бях физически добре, нито съм още финансово добре и за това не си правя сметки. Знам, че като сменя средата и започна да изкарвам редовни пари (на договор, а не от фрийланс), нещата ще се променят към по-добро. Изглеждам с 10 години по-млад и не се притеснявам от външния си вид.
М29

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 20a62da3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Най-интересното при мен е, че когато се мъчех да псотигна нещо, нищо ен постигнах. Когато спрях да се мъча, нещата се наредиха сами.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89b2440f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   33 години, жена.
Постигнах собствено жилище, кола, добри доходи, високо квалифицирана работа, допълнително висше образование във сфера, несвързана с работата ми. Също така хубава връзка, семейство с подходящ мъж, с който много си пасваме.
Също така преборих една депресия, предизвикана от жесток бърн аут.
Като цяло съм доста щастлива от живота си и виждам, че всички усилия, които полагах толкова много години наред дадоха резултат.
Не понасям мрънкащи хора.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bd3d47e413
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Постигнах семейство и две деца, но в професионален план нищо особено. Имам работа, някакви доходи, но е обикновена работа, не е престижна или някаква кариера. Типично женска професия. Не изглеждам по начина, по който искам, не живея така, както искам. Много ми тежи, че макар да имам книжка, не се осмелявам да шофирам, това би ми вдигнало нивото на живот много.
Ж 46

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 938c4e5711
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Моите цели не успях да ги постигна. Като малък исках да стана конструктор на шасита/двигатели или някакъв състезател. В тази сфера няма бъдеще в България освен за богати мамини синчета. Впоследствие останах тук и започнах да уча компютри. Въпреки това съм доволен и щастлив от живота, защото работата и заплатата ми са добри и ми помагат в хобито ми да карам мотор.
Сега мечтата ми е да имам взаимна любов и да създам семейство. Нещо, което не успях да постигна засега въпреки усилията ми.

М34

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 286b048691
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Какво постигнах ли? . Жив и здрав съм както и семейството ми :). Имаме си работи и живеем както всички хора на този свят.
Нямаме здравословни проблеми и дано никога ги нямаме.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 123c0b65c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До н. 7-Би ли споделил за какви заболявания говориш... Аз също изгубих вяра, че някой лекар би ми помогнал и общо взето сама се възстановявам, както мога. Не те питам за твоите заболявания от празно любопитство, но може би твоят опит- би ми помогнал, ако става въпрос за подобни преживявания.
До авторката-успеха се равнява на начинът, по който човек се чувства отвътре. Постигнах много от мечтите си, други-все още не съм. Не измервам успеха с материални и финансови придобивки, а с това доколко съм щастлива...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 434cbb8e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Повечето финансови ги постигнах, но не съм милиардер :(
Сексуалните почти съм ги минал всичките, ама така и не мога да намеря красиви близначи-лесбийки за тройка.

Иначе - колите, къщите и ваканците ги управих.

Остават - Милрадерство, политическа кариера и да подобря Света и човечеството, според собственте си и правилни разбирания.

За сжаление, все по-често симисля, че няма да стане, а по-лошото е, че имам съмнения, че не ми се и иска. Някой минавал ли е през нещо подобно?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8a8c8517c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Поздравления към номер 10 за нейната искреност! Звучи като земен човек, гледащ на нещата обективно.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c7b941df76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   На 39 г. съм, свободен, не работя! Висшият съм, но лошото е, че искат 5 г. опит, пък аз го нямам-завършил съм в областта на радиокомуникационната техника и технологии и сигналноохранителните системи и технологии! Обаче се оказа, че ще работя като техник-механик ревизор-вагони-като първо трябва да мина през обучителен курс-2 мес. теория и 2 мес. практика! Хубавото е, че работата е държавна и че шефа няма да те осигурява на МРЗ и на 4 часа, вместо на 8! Още със започването на курса, БДЖ осигурява на всеки курсист общежитие, месечна издръжка и служебна карта за пътуване! Какво по-хубаво от това? Обаче не си падам по карането, даже и книжка нямам! Нито пари! Курсовете вече станаха много скъпи поне 3000 лева ще трябват! За една трошка трябва да броя пак толкова, ако не и повече, ако наистина не искам да си хвърля парите за някой боклук, отделно прехвърляне, това-онова-пак пари! Няма какво толкова да описвам-всеки водач се е сблъсквал с това! А и на фона на толкова катастрофи, излиза, че с влака е най-сигурно и безопасно! Вярно е, че инцидентите с тях зачестиха, но това е, защото няма достатъчно хора за преглед и поддръжка на машините и вагоните! А и освен, че ще си върша работата със желание, ще съм и полезен на обществото, защото работата е свързана с проверка изправността на спирачките и инсталациите, отстраняване на повреди, поддръжка и докладване за всичко! Това е много отговорна работа! Но има и награда-прилична заплата, ваучери за храна, осигуряване карти за почивка в почивните бази на БДЖ по време на отпуските, осигуряване служебна карта за пътуване! А другото ще се нареди! Важното е да изкарам курса и да започна работа!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 81964d8074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 9, не се заяждам, любопитно ми е как го постигна всичко това. Стъпка по стъпка. В България или в чужбина?
В коя област е образованието и професията ти?
Сама ли финансира всичко или имаше помощ от родители, мъж?
В каква последователност се случиха нещата?
Образование, кариера, семейство деца или обратното?

И аз не обичам мрънкащи хора, но...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d4f5ae4986
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 3 <3 Поздравления за постигането на това ниво на осъзнаване! Продължавай все напред!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 344a3dcdd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   14, а правописа кога ще Управиш ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7561de8ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   7 До 13: За да не завлачвам темата, описал съм по-подробно нещата в тема 170369 (Инсулинова резистентност с нормално тегло) под коментари 4 и 11. Там съм пропуснал да изредя състоянията, които съобразявам, а именно: инсулинова резистентност (ИР, или пред-диабет тип 2), хиперурикемия (ХУ, или пред-/подагра), куп непоносимости (вкл. лактозна и фруктозна), алергии и обширна симптоматика, породена от съвкупността им. Въпреки че темата набляга на ИР и непоносимостите, справянето с ХУ изисква по-специфичен подход, който не съм описал там. От опита и не малко публикации ми става ясно, че двете са близки и ако човек има едното, то е много вероятно да развие и другото, а двете от своя страна - от неосъзнат прием на храни, към които човек има непоносимост в продължение на години. Ако имаш питане, може да оставиш коментар в тази тема.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 89b2440f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   17, 9 съм.
Не съм имала помощ от роднини или мъж, обратното, аз давам много на родители, защото имат нужда от помощ.
В България съм, да.
Всичко съм финансирала сама, изнесох се от вкъщи на 18 след балът си, делях квартира и работех 14 часа на ден гадна работа и в свободните си дни чистех къщи. Сутрин ставах в 4:30.
Как го постигнах - писна ми да бачкам за без пари и влязох в IT секторът.
Положих и немалко усилия, уверявам те - когато другите обикаляха дискотеки аз учех, когато те спяха аз учех и работех, бая зор видях, много жертви направих.
Първо се оправих материално, после на късмет срещнах прекрасен човек като за мен и се събрахме заедно и градим семейство.
Мразя мрънкячи, защото осъзнавам, че често тези хора не са имали по-малко възможности от мен, дори не са по-глупави от мен, а просто не са направили жертвите, които аз направих.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cff59851c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Успях да завърша трудна специалност в Германия. Започнах да осъзнавам и овладявам тревожните си състояния. Намерих много добър и мил човек, с когото искаме да градим семейство заедно. Захванах се със стари хобита, покрай които се запознах с нови и свестни хора.

Имам още няколко цели, които бих искала да постигна, но не трябва да бързам и да се превръщат в самоцел. Искам да се науча да бъда истински щастива с това, което имам, защото не е малко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b61bbcd563
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Доказах се, че мога повече от т. нар. "здрави хора", тъй като съм със заболяване по рождение, много хора дори роднини ми казваха, че от мен нищо няма да стане, е доказах, че мога. Завърших и две от "елитните" специалности в България, работя по специалността, винаги съм си намерила работа досега без връзки. Макар да е много трудно, тъй като работодателя, когато чуе човек с ТЕЛК настръхва, без да осъзнава, че този човек може да е дори по-способен от т. нар. "здрави" хора и в изпитателния срок на работа човек с ТЕЛК не е защитен, винаги може да го махне. Издържам се сама, имам още какво да желая в развитието си, но осъзнавам, че съм постигнала много от много други хора, макар на мен да ми коства много повече отколкото на другите, тъй като постоянно трябва да се доказвам, че мога, защото също не мога да се подмазвам. В момента работя повече от двама, тъй като другите са някой човек някой си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0ea34a5cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Мъж, на 36
Нещата в моя личен живот започнаха да се подреждат преди около година и половина. Смених напълно професионалната си ориентация и от работа в банковата сфера с много напрежение, стрес и ежедневно гонене на срокове, се преквалифицирах в ИТ сферата. При настоящият ми работодател напрежението и стресът са доста по-малко, работата е далеч по-интересна и разнообразна, а заплатата ми е с близо 1000лв. отгоре.
В личен план бях пълен провал доскоро. Преди по-малко от месец започнах връзка с една прекрасна жена и засега се разбираме чудесно.
Не знам дали съм успял, по-скоро не, защото някак имам чувството, че започнах истински да живея след 30-тата ми годишнина. Тогава почнах да търся себе си и своето щастие по-амбициозно и последователно. Обръщайки се назад, все повече съжалявам, че не съм започнал по-рано.
И докато лично при мен нещата започнаха да се подреждат, в семейството ми се появиха здравословни проблеми. Така че не мога да кажа, че съм напълно спокоен и удовлетворен.
А успехът за мен се състои в това да можеш да живееш по начина, по който на теб ти харесва. Не е задължително в това да влезеш в стереотипната рамка - работа, интимен партньор, жилище, дете/деца. И да си го изпълнил това преди да си станал на 35г. например. Така изпълняваш мечтите на някой друг (обикновено родител), не непременно своите. Колкото и егоистично да е - мисля, че всеки трябва да живее по начина, който го прави щастлив/а, а не да влиза в рамките, които обществото е определило за него/нея и вместо него/нея.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8eebe709f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Мъж в трийсетте. Заплатата е средна, без никакви ядове, спокоен ден, сигурна работа, без пряк "началник". Това според мен е огромно постижение. Направо се преродих.
За сравнение преди работих до побъркване по 12-14-16 часа на ден, безброй проблеми, естествено с няколко говеда за началници. Спиш-работиш-спиш-работиш. Парите бяха 3-4-5 пъти повече, но направо си съсипах здравето и нервите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9b0950de22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не съм постигнал много. Вярно издържам се сам, плащам си наема и тока, не работя на миризлива скара или навън на студ или жега. Но работата си е работа, от нея богат не се става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker