Май всички БГ шефове са наследници на комунисти, а? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Май всички БГ шефове са наследници на комунисти, а?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1159 пъти
Гледам един от създателите на Нексо бил и политик. Бил роден 1987 г. в Западна Германия, ясно е кои са ходили преди 89-та в Западна Европа. Тоест пак син на хора от тогавашния строй, не е случайно издигнал се какво се представя. Е как пък все такива са шефовете в България? ! Но пък явно не е от най-умните защото си е хванал една миска като кон у главата да му харчи откраднатите от чужденците пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: a752a150d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Хубава е жена му.
Сега погледнах коя е - красавица е.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 569a73ce82
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Какви да са, като комунистите едно време избиха интелигенцията и всякакви с някакъв управленски и политически опит? И после някой комунист като ми почне "ама то едно време по бай Тошо беше рай, а сега демокарцията виж каква е". Ами каква да е, като твоите приятели не са слизали от власт? Ами никаква. От комунист да очакваш демокрация да прави. Комуниста разбира само от крадене.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7aeb5f0dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами да

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 844c4208ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не са паднали от Марс, то е ясно. Макар че ще е добре да си вземат летящата чиния от Бузлуджа и да отлетят вече.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ef9b3c4eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ех, българино, ако беше така толерантен колкото си и неграмотен....

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0e75ea1955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, сам си отговори! Ние тука да ти светим ли? Като питаш нещо, следващият път гледай да има въпрос!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a85b1b1442
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   То да е само тоя... а колко шефове на големи фирми има станали генерални директори на 20. Големи гении, голямо нещо! На 20 станали изпълнителни директори. Ей сега, повярвах, че е заради таланта и знанията им.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 02bc16816a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не само син на човек от тогавашния строй, а и агент на ДС!
Точно така е всички собственици на фирми и мениджъри на по-високи нива, дори и в най-малките предприятия са синове, дъщери или внуци на комунистическа номенклатура! Пипалата й са обхванали дори и международните компании, опериращи у нас. ИТ сектора също не е изключение, както много хора си мислят. Пълно е с некадърни издънки на доносници, които буквално едва си пускат компютъра и са избутали едва средно образование, а ги спускат директори, търговски директори, директор бизнес развитие и др. подобни в ИТ фирми. В останалите сектори положението е още по-зле. Лично съм свидетел на поне 30 подобни случаи, всичките от които фрапантни. Тоест въпросният парашутист е тотален некадърник, без опит и без образование. Освен това не си мислете, че структурите на ДС от едно време са се разпаднали и не работят. Работят си и то изключително организирано. Децата и внуците на доносниците от преди 1989г. поемат щафетата. Дори структурите на дребните квартални доносници, които преди са донасяли за съседи и приятели функционират с пълна сила. Познавам такова семейство. Слухтят и събират информация за всички от обкръжението си - какви са ти политическите нагласи, какво мислиш за местните политици или "бизнесмени" и т. н. Доста пъти съм ги засичал да насочват разговора към хора, които познавам и да събират информация. В същото време се преструват, че изобщо не познават обсъжданите лица, а всъщност е точно обратното. Като награда за събираната информация са им дадени сладки службички. На единия в държавна администрация, а на другия в частна фирма на "наш" човек. Месечният им доход в забутаната провинция е около 5-6 хил. лева нето на месец. Не е зле, като се има предвид, че на практика нямат почти никакви задължения, и двете длъжности са кухи. Друга част от задълженията им да играят ролята на инфлуенсъри около близкият си кръг приятели и познати. Обикновено си избират лесно манипулируеми хора, към които се присламчват и започват да моделират политически. Тези, които не се поддават биват отстранени от средата им, тъй като няма смисъл да си губят времето с тях, а и за да не отклоняват другите от "правия" път! В тези структури, колкото и невероятно да звучи дори се женят помежду си. Поне на два-три такива случая съм пряк свидетел.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9cf2dd7c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Интересното е друго, българите от второто поколение след освобождението, в по-голямата си част избити зимата на 40та година, докато армията ни (царска) е пратена да громи фашистите - да няма кой да ги защити... Та те, хората от второто поколение след освобождението са знаели вече езици, били са кадърни, предприемчиви, можещи... А децата на неуките партизани, клали и живели в домовете на закланите - вече четвърто поколение не могат да родят свестни хора, тук и там да има някой който да е успял, като въпросния господин. И то след живот на Запад и колосални ресурси от родителите... Просто е много интересно, едните 30-40 години след Освобождението вече градят европейска култура е нас, а другите и 80 години - от 1944 до 2023та - понеже са се окопали във властта досега - но пак трудно им се получава... не е лесно да имаш морално недъгави предци явно...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e62c18ca14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Зад всеки успял мъж стои…Държавна сигурност

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8ba4fbce3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 8 - Много Карбовкси гледаш...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4410e051e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   За съжаление е точно така. Познавам даже гореми шефове, които си признават, че след 89 са получили куфарче и благодарение на тези пари са станали големи бизнесмени. Да не говорим за разните висши мениджъри на по 20... леле какви гении само! Не могат името си да напишат без грешка, обаче изпълнителен директор, познай как? Просто са от "правилното" семейство и тате или дядо са получили едни пари за да може детето едвам завършило скъпото частно училище с 3 и изгонено от университета в чужбина за преписване или системно проваляне на изпитите, да се върне и да стане голям шеф, нищо че всяка секретарка във фирмата му е два пъти по-грамотна и подготвена от него. Ама нали не е от правилното семейство...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 02bc16816a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Познавам лично може би поне 20-30 човека от всякакви сфери и позиции, които цял живот са били парашутисти. Една доста голяма част от тях винаги са заемали висши мениджърски позиции от ден първи на трудовият си стаж. Някои дори са станали такива преди да завършат и тук не говоря за назначени във фирмата на татко или чичо, а за хора, спуснати на висши ръководни постове в големи, международни компании, опериращи в България. Познавам генерални мениджъри, финансови, търговски, производствени директори, ИТ проджект лидери и т. н., които буквално си нямат идея и от най-базисните неща в съответната сфера. Виждал съм с очите си как служител на голяма компания, световно име в областта си, върши абсолютно безплатно работата на подобен некадърен "мениджър". Всичко това при положение, че тази работата е изрично изключена в подписания между двете компании договор и ориентировъчната цена на "допълнителната" услуга би била от порядъка на поне 10-15 хил. евро! Също така хората от споменатата случка изобщо не се познават по никакъв начин. Просто единият получи "нареждане" да свърши тази определна задача.
На номер 11 мога единствено да кажа, че утайки не гледам и никога не съм гледал. Информацията, която споделям има за цел да помогне на нормалните и независими хора. Много бих се радвал, ако преди 15 години имаше някой, който да ми ги обясни на мен тия неща.
От номер 8

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d070e636de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13 а как да им покажа средния на такива освен да отказвам ентри левъл позиции? Сещам се само за създаване на свой бизнес или да запиша докторат, защото в университета пак ще има шефове връзкари, но като цяло са доста по-начетени и образовани от масовите мениджъри-идиоти в компаниите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker