Изолация на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Изолация на работното място
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 950 пъти
Здравейте!
Представете си следната ситуация: работя на едно и също място от доста години, справям се с работата си. Но за тези години стана така че се смениха всичките ми колеги, аз останах като най-старши. Обаче се получи така че всички нови колеги които идват и почват работа се познават от преди това (университет, друга работа) и аз от колега който е най-старши станах такъв който всички изолират. Говорят си само помежду си, чатят в собствена група във вайбър, избягват ме, взимат решения и споделят идеи след работно време в заведения, където аз никога не съм поканен...
Вие как ще постъпите в тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1b4d56a2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   А ти опитваш ли се да завържеш разговор с тях относно работата или други неща извън нея? Помагаш ли им в работата, искаш ли им съвет, или си вършиш само това, което ти е зададено да работиш и от друго не се интересуваш? Например питал ли си дали можеш да им помогнеш с нещо или ако имат спешна работа да можеш да им помогнеш? Защото и аз където работя има възрастни колеги, които си вършат само две задания, любимият ми израз "това ми пише в длъжностната характеристика" и друго не ги интересува, може половината ден нищо да не правят, а иначе с голямо его са, че имат 30 години стаж, а е ясно че почти нищо не знаят, просто си кютат до пенсия, защото са на някой човек. И ако искат нещо от мен казват, че те го знаят, но да питат или да им покажа, не казват, че не знаят и това още повече ме отблъсква от тях. В повечето случай мен товарят двойно- тройно с работа и прекия ръководил работи и той двойно. Думите на прекия ми ръководител са: "Нали знаеш, че другите не могат да се справят освен мен и теб? " и аз се дразня, защото те взимат същата заплата колкото мен, но мен ме товарят с повече работа. Иначе за клюки и интриги нямат грешка.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 14ec13a157
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Хич няма да ми пука честно казано.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f1d6eaa972
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мен са ме изолирали много пъти в живота: винаги извода ми е такъв, няма смисъл човек да се бори на среща с хора, които са си решили да го изолират. Нещата стават по-зле с времето. Аз напускам тези групи, преди да са ме поставили в твърде унизително положение: а са ме поставяли както приятели, така и роднини, роднини на човека до мен. Съвета ми е да напуснеш работа и да не се обръщаш назад.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a70468fd1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За мен би било идеално. Нямам нужда някой да ми надува главата с битовизмите си. Аз сама се изолирам от мойте колеги, въпреки че съм "старша" с още едно момиче. Те като излизат навън да пушат аз си оставам на компа. Нямам нужда да дишам гадости и слушам тъпни.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c7d9029882
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хич да не ти пука. В такива моменти важното е това да не ти влия или да не ти личи. Ако вземаш добри пари и си на добра позиция си стой. Не е нужно изобщо да напускаш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 33db4924b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако не ти влияе пряко на работата, какво те интересува? Ти си най-старши, имаш опит и знания, действаш си по твоите неща. Тия може да се окажат и някакви еднодневки, днес ги има, утре ги няма.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9424fd2f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Там отиваш да работиш, а не да се харесваш на другите голяма работа като те изолират, така няма да те замесват в клюките и интригите. Работи си и се абстрахирай от тях, ако пък се чувстваш зле смени работата, но няма гаранция че и в следващия колектив няма да е същото. Най -добре не им обръщай внимание и това е! Имам приятелка работи в предимно женски колектив, в който интригите са ежедневие и предпочита да е по -дистанцирана с колежките си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker