Неувереността ще ме довърши - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Неувереността ще ме довърши
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2919 пъти
Здравейте!
Доскоро не можех да формулирам проблема си, но вече знам - неуверена съм. Ама дотолкова, че не мога да спя вече, безпокойството ме убива.

В момента работя като учител по български език и литература - на 26 години съм, това е първата ми работа като преподавател. Безкрайно се тревожа дали се справям, дали ще съумея да науча децата, дали няма да допусна грешки. Никой досега не ми е правил забележка, но вътрешно се измъчвам с мисли: "Готвя ли уроците достатъчно добре? "; "Полезна ли съм на децата? "; "Интересни ли, освен полезни, са часовете за тях? ".
Днес един ученик ми заяви, че материалът по български език, с който в момента се занимаваме, е скучен. Аз го приех лично, а вероятно не биваше.

Та, всеки детайл, всяка малка случка ме измъчват.
Така се случи, че преди време бях съкратена от първата през живота си работа - истината е, че тя изискваше компетентност, подготвеност и опит, който аз не притежавах. Работодателите прецениха, че им трябва опитен човек, който да е врял и кипял в бранша, и ме съкратиха. Оттогава имам усещането, че съм некадърна и все не успявам да се почувствам на място, където и да работя - все си внушавам, че съм неспособна.
Много ми е трудно да повярвам истински в себе си. Миг спокойствие нямам.
Какво да правя? Моля ви, помогнете ми! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 085ed35774
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами първо бъди малко по уверена колкото и да е трудно трябва да кажиш '' Аз мога !'' А не като малките деца като кажат не мога не искам и се предават, а ти не трябва ! Вярно е първа години си там, но постепенно всичко ще си дойде на мястото ! .. Трябва да правиш уроците интересни за децата , така че да могат да го разбират по лесно. Не го слушай това дете, което каза че е скучно. То всеки така си говори. Давай по смело и ще видиш как всичко ще се оправи! :) Айде успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 992e5e6d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ти какво си виновна, че е скучно. И на теб ти е било скучно когато си била ученичка. И какво си работила преди, че те е стресирало толкова много? Всеки е добър в някаква област, но че има други с повече опит това не значи че примерно ти не ставаш за нищо. А колкото до децата-те като не искат да научат нещо и ако ще и професор с 10 висши да дойде да им приподава все тая

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d79f4ff474
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В моя уноверситет, в края на семстъра пускаха лек въпросник за дадена леция, така че да се оцени професора, като накрая имаше и поле за препоръки. Ако толкова се съмняваш в себе си, дай на децата възможност да ти дадат идеи, какво биха искали да четат или как да направиш урока по-интересен. Може да съзададеш една кутия: идеи и препоръки. Нека всяка седмица да кажем или на месеца веднъж да се преглеждат, да се отделят по-добрите, а най-добрата идея да бъде наградена по някакъв начин.
Лола
П.П. Бъди уверена в себе си, децата усещат, когато се съмняваш и реагират. Опитът се събира...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 043e9b1d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   --"Безкрайно се тревожа дали се справям, дали ще съумея да науча децата, дали няма да допусна грешки. Никой досега не ми е правил забележка, но вътрешно се измъчвам с мисли: "Готвя ли уроците достатъчно добре? "; "Полезна ли съм на децата? "; "Интересни ли, освен полезни, са часовете за тях? ". "

Споко - тия въпроси ги интересуват нищожна част от учениците :))))) ... и да ти отговора - не, не са особено полезни твоите уроци по литература за тях нито интересни, сега поуспокоили се? :))) Обучението по литература по принцип е отживелица от по-миналия век (19-ти) и първата половина на 20-ти, а като капак в този си вид у нас в БГ е помия от времето на соца.

Можеш да си полезна по граматика и да учиш децата на грамотно писане.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 36f1fd7702
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Материалът ще е скучен за болшинството ученици по причината, че на тях всичко в училище им е скучно. Да учи който иска, останалите да покриват минимума, за да си нямаш неприятности с образователната бюрокрация. Постарай се да разнообразиш материала, особено по литература, с факти, пикантни истории за наши майстори на словото, изиграйте част от произведенията, най-важното - накарай ги да четат творбите и да ги анализират сами - без да ползват критика и без да им налагаш твои възгледи. И каквото сабя покаже...
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dd8f47270c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди уверен в себе си, защото Бог те създаде по свои образ и подобие. И защото това му е волята. Просто е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0275ec5439
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз съм на 23 и в момента работя първата работа в живота си и няма ден в който да не се чувствам така както ти казваш, не само докато съм там, а и като се прибера и като легна и т. н. Не ме напуска това чувство, мислех че само аз съм така...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker