Защо продавачите в магазините масово са нелюбезни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо продавачите в магазините масово са нелюбезни
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1403 пъти
Посещавам често различни магазини. Много често попадам на груби и много рядко на любезни продавачи. Случва се редовно да ти направят забележка, я че не даваш точни пари, а даваш едри пари, я че даваш жълти стотинки, я за други дреболии. Личното ми мнение е, че не е нормално да ти се карат, че пазаруваш при тях и им даваш пари. Защо в европейските държави никой не ти се кара, а винаги са любезни и те поздравяват, и не ти правят никога проблем. А аз тук се чудя вече къде да си пробутам банкнотите и стотинките без да ми се скарат. Ако са изнервени, че работят такава работа, не е ли по-логично да си сменят работата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: cb3f456627
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Отвратителни са, да. Но това не е характерно само за продавачките, а си е национална черта. На пътя например също е така. Няколко пъти ми се е случвало да се опитат да ме избутат извън пътя. И на мен ми писна да ме овикват и реагират с агресия за глупости.

Българина не можа да осъзнае, че каквото прави на другите това му се връща. Ти като овикаш някого, после той ще овика друг, защото ще му се скапе настроението, тойще овика трети, пети и т. н. и на края всчико се връща при нас. А може просто да си кажем една макар и дребна добра дума и всички да се чувстваме добре. Ама върви го обясни на бай Ганьо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7da6fea65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Никога няма да забравя и аз някои случаи, в които продавачки са били груби и нелюбезни с мен. Даже една, след години чак разбрах какво е имала предвид, намекна, че съм искала да крада от стоката й. Премерих няколко рокли повече от веднъж и тя се подразни и заяви, че не била малоумна. А друга особа даже директно ме изхвърли от магазина й, понеже решила, че искам да крада. Аз обаче не съм крадла или натрапница, а клиент. И действително трябва да си малоумен, за да си позволяваш да държиш такъв тон на клиенти, от които ти зависи бизнеса.
А една продавачка просто ме изгледа ужасяващо злобно и ненавистно, преди още да сме се заговорили. Веднага си тръгнах.
И смятам, че като се отнасяш с клиентите си като с парцал, заслужаваш бизнесът ти да фалира.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6854c9c6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз живея в малък град и тук касиерките са зле, особено-старите.
Намръщени, злобни и т. н., но пък не го вземам навътре, защото в някаква степен ги съжалявам, това цял ден там да висят прави и на мизерни заплати-кофти е, отчайващо направо и с някакви си униформи-нормално да са кисели.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 714770e2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Защото тук изкарват 8-10 часа на ден за жълти стотинки, а на запад не ги гледай...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: df2cd18de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Защото българските "бизнесмени" са масово прости селяни/ парашутисти/ разглезени хлапета на мама и тате, които с всички възможни подли средства за забогатели/ наследници на занаята по семейна илиния/ мутри. Такива назначават персонал на един или няколко от следните принципи:
- да е роднина;
- да е евтин;
- да покорен и съответно тъп и безхарактерен;
- да спи с шефа, срещу мизерната си заплатица.

От там имаш продавачки, които нямат никаква професионални заложби, нито подготовка. В същото време смятат, че клиента им е длъжен - в първия случай, защото той е външен елемент спрямо семейни кръг, в останалите, защото на него си избиват унизителното положение, в което са се докарали.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 72e97f8e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   В магазина, от който пазарувам всеки ден има невероятно текучество на персонала, изкарват два-три месеца, някои седмици и напускат. Експлоатация, мизерни заплати, прави по 10 часа. При такива условия и вие няма да сте с положителна нагласа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f35c164c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Такъв ни е маниерът у нас, на българите. Ние сме директни и откровени, особено ако не сме на кеф. Гледаме да си го изкараме на някого, най-малко вербално. Българинът има малко селски маниер и да си възпитан и учтив го смята за глупост и наивност. Не е само до продавачки и продавачи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7c5c00504f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много рядко попадам на нелюбезни и нервни продавачи. Явно по моя край хората не са чак толкова злобни. Вярно е, че има такива които се държат лошо с клиентите си и при такива няма да искам да ходя. Не мога да разбера защо ти се ядосват като им даваш едри пари. Всеки продавач трябва да е подготвен за това и да се снабди с дребни пари, за да може да връща. Когато изтеглиш пари от банкомат излизат винаги едри пари. Дори ти се ядосваш когато им даваш жълти стотинки. Това наистина не мога да го разбера, няма угодия за някои.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1e87630dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не знам, аз преди малко бях в един магазин и детето си беше взело сокче и аз докато видя и сока и бъркам в чантата и се чудя къде съм оставила парите, по принцип с карта плащам и жената каза, че е от нея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d4948377bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Много зависи къде се пазарува. Аз например ходя всеки ден след училище до Фантастико, за да си взема нещо за ядене от топлата витрина и там касиерките винаги са много дружелюбни с мен. Но в кварталите магазини е съвсем друга историята. Преди 2 месеца отркиха квартално магазинче(за алкохол, цигари, снаксове и сладки) до училището ми. Ходила съм там точно два пъти и двата пъти са се държали отвартително с мен. Аз им казвам :Здравейте! , а те ме гледат с един поглед, като че ли съм им аз виновна за лошото настроение. Изводът :Пазарувайте там, където касиерите са любезни. Няма смисъл да си трошите нервите с нелюбезни и начумерени касиерки.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5d8039b051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз също печеля жълти стотинки и работя с хора, но някак си не си го изкарвам на хората, както много продавачи. От това да се проверяват на едни и същи хора торбичките, до това да те накарат да минеш цяла опашка с клиенти с покупки като не си купил нищо, за да излезеш от магазина, трябва да си призная, че по-начумерени определено са жените, в сравнение с продавачите мъже. Тук не искам да обидя никой, попадах и на много лъчезарни продавачи, но болшинството са начумерени. И като гледам заплатите в Лидъл, където предимно срещам неприветливи продавачи, жълти стотинки заплатата определено не е. Да, вършат се много неща каса, подреждане на стока, но заплатата не са жълти стотинки. И ние вършим 100 неща в работата и жени вдигаме тежко, търчим, но ако смеем с хора да не сме приветливи, после шефа ще ни направи на нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d81404afc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Въпрос на манталитет характер лошо възпитание съвкупност на поведение към клиента.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1d24c40943
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравей, .
Аз. првдк 5г работих около 3г в хранителен магазин. Винаги съм гледала да съм любезна, винаги да поздравявам клиентите, с някои редовни си ставахме приятели, но пък шефката само се чудеше за какво да се заяде и напуснах. Баба ми пък цял живот това е работа. В момента работи за себе си в нашия квартал, работата не върви много, повечето клиенти пазаруват малко неща, ходят да пълнят количките в Кауфланд и Лидл... , но пък баба винаги поздравява всички, промотира им разни неща, шегува се с тях много и ги разсмива винаги. Често след покупките остават по 1-2мин да си говорят с нея за нещо. Като влязат малки деца винаги им дава по една от насипните бисквитки, близалка или бонбонче. Другата й колежка, с която се сменят, пък не я харесват. Много от хората като видят, . че е тя там и се връщат, когато баба е на смяна. Другата също е любезна и поздравява, ама все пак едни изказвания... и е много дребнава за всичко. Иначе масово в магазините те гледат на кръв. По заведенията е същата работа със сервитьорите, а после реват защо нямат хубав бакшиш. Много рядко има читави сервитьори, даже повечето добри сервитьори забелязвам, че са вече над 40-годишни явно с много опит в бранша, а младите само цъкат на телефоните и не идват при теб да питат всичко наред ли е, да отсервиват, да сменят пепелника... В администрациите е същия начин... В болниците отношението към пациента е плачевно. Като цяло обслужващия персонал в България за нищо не става. Ниски заплати - ОК, много отговорности - ОК, шефа е гъз - ОК, но клиента не е виновен.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 069ca2e569
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Съгласен съм с коментар 8, не е нормално да имат претенции с какви пари се плаща

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4e22b1f141
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Кво па толкова? В края на краищата тва са едни смачкани от живота хора, как искаш да се държат?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e60032dd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Работя в казино и понякога найстина е трудно да си любезен с всички, но нямаш голям избор. Няма как да ми е весело, когато 12часа съм била с 10см токчета, краката са ми станали на понички, едвам издържам вече, а всеки те разкарва насам натам за щяло и нещяло.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 741acd0c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Защото в по-малките градове продавачките обикновено са жени, любовници на собственика/шефа и са кухи лейки.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 302e075986
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Българинът не обича да обслужва. За него това е унижение.
А номер 5 като е такава умница и кепрокопсала софийска гражданка да; змисли иак да забогатее, че да престане да злобее.
Ако говорим за обслужване в големите хранителни магазини определено във "Фантастико" е най-добро, най-лошо е в "Lidl".
В малките ввриги магазини като "Балев" и "Берьозка" обслужването също е много добро. В кварталните плод и зеленчук и цветарски, където продавачите са собствениците - също. С някои моаки изключения, от които отдавна не пазарувам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a75b52217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Била съм продавачка, държала съм се любезно винаги, хората все още като ме срещнат, ми казват "Беше по-хубаво, като работеше там".
Да, но скъпите клиенти са толкова ужасни, толкова много нерви и трябва да мълчиш, все едно си им роб, груби са, с много претенции, не са възпитани, по между си се блъскат, пререждат, обикалят целия магазин и идват на касата и ти вика дай ми това, дай онова(имам предвид, че е на самообслужване, ате искат да застанат простои да им носиш), крадат много, карат се с теб за цените, все едно аз ги измислям, просто страшно зле. Разбира се има си и готини хора, но на са малко. Още много неща мога да кажа, за да разберете, защо са груби, а всъщност да си продавач не е толкова лесно, иска се психика, ум, бързина, търчиш, мъкнеш тежки неща, виждала съм 50 годишни и не могат да върнат ресто. И така. Просто всичкитрябва да бъдем малко по-добре. Като влезеш, усмихни се кажи и добър ден, дръж се мило, да видим дали ще е сърдита. То просто някои срещу теб като излъчва добро как да му се сопнеш и да си лош.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: e8004da229
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Това си е национална черта! И продавачките и клиентите са злобни и груби. Никъде в чужбина няма толко намусени и гадни хора!!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 88b6a7787d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз пък рядко попадам на нелюбезни хора в частния сектор.

Може би, защото се отнасям с уважение към всеки труд и не считам никой честно работещ за "смачкан от живота", "евтин", "слуга", "роб" и т. н. И това се усеща.

А като виждам как масово от един продавач се очаква да съвместява 5 длъжности в една, защото на собственика не му се плащат заплати, още повече ги уважавам тези хора.

Но съм ставала свидетел на много грозни сцени от страна на клиенти, които явно считат, че са с нещо повече от продавача. Но така не унижават човека зад касата, а самите себе си.

Иначе има и комплексирани и озлобени хора навсякъде. Но това не е до професия и доходи. До желание и нагласа към живота и околните е. Ти, ако си добронамерен човек, каквото и да ти се случва, ще си поне учтив с околните.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 684fd5d30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да, не е приятно, но постави се на тяхно място, работят за малко пари, често извънредно (без да им се заплаща за това), наели са ги на 1 позиция, но се оказва, че тъй като не достигат хора, трябва да правят още 10 неща, клиентите също не винаги са от най-любезните... и накрая на тоя човек просто му избиват нервите. Няма как да се разкреши на клиентите, защото ще си загуби работата, но определено не му е до усмивки и само си мечтае да му свърши смяната и да се прибере. И ти когато си накрая на силите си едва ли ти е до любезности. А и не знам какво работиш, но понякога клиентите могат да те изкарат извън нерви.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 46a52fceda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Повечето продавачки са нелюбезни и груби, защото повечето им клиенти се държат грубо и нелюбезно с тях.
Аз лично се отнасям много любезно с всички. Много скоро го забялязват и почват и те да се държат любезно с теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker