Фирма за съкращение - 2 част - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Фирма за съкращение - 2 част
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 659 пъти
Здравейте, пиша втора част на темата защото бях изненадан от един от коментиралите. Teмата беше, че искам да напусна сегашната си работа, но да намеря фирма която да ме назначи фиктивно и после да имам право на пълно обещетение от борсата. Kоментара беше, че ще цоцам тези пари незаслужено.

Искам да подчертая, че имам близо 20 години трудов стаж и съм работил какви ли не работи. Винаги съм бил на трудов договор и според мен тези пари който бих взимал за обещетението съм ги внесъл в държавата. Проблема е, че при напускане се отива на борса за 4 месеца на много малко пари, a според мен дори по взаимно съгласие пак трябва да се отива на пълна борса, защото тези пари реално са внесени от осигуровките. Значи на някои хора им се вижда лошо и нередно това което мисля да направя, а не виждат как фирмите крадат европари и има сива икономика. Шефове на фирми правят далавери и карат суперскъпи коли и строят големи имения, a на някои им се вижда нередно моето действие. Странно. Tова беше от мен, поздрави и благодаря за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 65d78e315b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Има си осигурен ред по който се взима обезщетението. Това, че ти се чувстваш онеправдан и видиш ли сега трябва да си вземеш твоето ти е нещо напълно субективно. Аз примерно смятам, че щото съм допринесъл много на държавата и трябва да ме позлатят. Ами не става с мушингии. Това, че някой е скочил от моста не означава, че и ти ще скочиш нали? Еми тогава какво гледаш измамниците и мошенниците? ... уж си много внасял и допринасял, съгласявал си се с условията, законите и пр.... а не можеш да спазваш същите тези елементарни норми. И сега Ганчо се сетил да прави номера, че да точи системата. Щото му се живеело сега, докато вчера ял и пил и не гледал за утре. Един въпрос Ганчо: Ако днес си вземеш "полагаемото", а утре изпаднеш в немилост отново от кой ще взимаш? Да ти имам логиката.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae9edd422d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Че чорбаджиите крадат европари и движат сивата икономика, не оправдава твоите намерения. Борсата е за тези, които загубят работата си, а не за онези, които искат да прекратят трудовите си отношения по взаимно съгласие. Та нали фиктивният трудов договор, който искаш, ще стане част от същата сива икономика, против която недоволстваш. Ти си хем така, хем иначе. Не казвам, че обезщетението, което би получил при напускане, е справедливо. Не е. Но законът е такъв и няма значение, че според теб "тези пари който бих взимал за обещетението съм ги внесъл в държавата". Успех и дано ти се наредят нещата. :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f88c85861d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А защо не си смениш работата? ! Защо целта ти е да получаваш обезщетение? !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d373beca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Тези пари се внасят солидарно според закона и не са лично твои. Да, от една страна можеш да кажеш, че си внесал някакви пари, но те са отишли за обезщетение на друг на човек, а твоето обезщетение ще е примерно от моята вноска! Ако всеки човек си имаше лична партида, където внася пари за подобни случай съм съгласен, но такава е системата, а законът е направен така за да няма измами!!! Например на всеки 3 години да се разбираш с работодателят ти да те освобождава, може и да се разбереш да работиш без трудов договор, а междувременно да си взимаш година 60-70% от заплатата от социалното осигуряване! Е, не е редно в случая според мен!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 703b2d3220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За борса имаш право да влезеш ако си работил 12 месеца от последните 18. Парите се изчисляват на 60% ако не се лъжа от общите ти кинти за последните 24 месеца. За да кандидатстваш трябва или да ти е изтекъл договора, или да бъдеш съкратен.
Ако имаш общ работен стаж под 3 години, тогава обезщетението ти ще бъде 4 месеца, иначе е повече.
Не искат да те наемат, защото работодателите търсят хора да им бачкат дългосрочно, единствените ти варианти са или да лъжеш, което е сложно, защото могат да се опитат да те прецакат, или да работиш при някой близък познат, който да ти направи услуга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker