Издънки в работата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Издънки в работата
преди: 1 година, 29 дни, прочетена 1405 пъти
Напоследък взеха да изскачат адски много мои както и на колегата грешки допускани месеци назад, от стрес започнах да правя и още и шефката е много ядосана. Работата ни по принцип си е стресова и е свързана с непрекъснато гонене на срокове. От 2 г. и половина съм там а в някои по -натоварени периоди се прибирам у дома дива и щастлива. Според шефката фирмите не са чак толкова много около 60 и няколко активни от 70, че да допускаме толкова много грешки. Уж щеше да се мисли за още един човек в екипа, но този вариант отпадна кандидатите или им се виждат неподходящи или като чуят как стоят нещата се отказват.
. Предшественикът ми след година и нещо там усетил, че не е неговото и сменил работата, друг колега също предприе този ход след 3 г. и половина. Много тежко изживявам издънките понякога пренасям настроението от офиса вкъщи, последният път пих 6 валериана и ефектът от тях беше нулев, предходната ми шефка ми натякваше при всеки по - голям гаф, колко трябва да съм и благодарна, че благодарение на нея съм останала още във фирмата (тогава работех в заведение съвместявайки 2 длъжности ), защото друг от шефовете щял да ме освободи, сега при все че тази шефка е по -разбрана историята отново взе да се повтаря. Моя приятелка е на мнение, че предпочита да работи за по - малка заплата, но да и е по - спокойно. Мъжът ми ме подкрепя каквото и решение да взема. Виждайки какви нерви хвърля шефката честно казано не мисля, че искам цял живот да се подлагам на това, а наближавам и 30 и вече с половинката се замисляме и за други неща в живота като разрастване на семейството. Страх ме е и, че на всяко интервю ще гледат на мен като на потенциална опасност, неведнъж се е случвало да ме питат за семейното положение в последните поне 4 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 28 дни
hash: cb0f92fd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Привет,

В каква сфера работиш? Според мен сменяй работата. Ако е твоето работно място, повярвай, няма да имаш нужда от успокоителни, ще се чувстваш доволна, наперена, със самочувствие, няма да си така смазана. Преди години и аз работих на едно такова подобно място - шефа ни цедеше с крайните си срокове, работили сме до 11-12 часа през нощта за да ги хванем, доставяше му огромно удоволствие ако някой остане да спи (буквално) в офиса. Беше страшен манипулатор, хем искаше денонощни смени, хем като стане гаф и натякваше за некадърност - а как да си адекватен като си на работа вче 30-ти час? Аз издържах малко над година, от хората, които бяха по-дълго там имаше само един, който се справяше психически, всички други бяха на успокоителни и аз бях тръгнала към този път. Постоянно ни повтаряше "напомням, че тази година сватбите и погребенията са забранени в нашата фирма". Чукаше всеки път на дърво когато някой спомене бебе - казваше бебета са разрешени тук само за мъжката аудитория, дамите да почакат малко - всичко уж на шега, ама не беше никакъв майтап. След около година напуснах, после смених още 3 работи докато си намеря настоящата (вече 3 години съм тук).

В зазключение ще ти кажа - мачкат те, мачкат те както физически, така и психически. Живеем в 2023 година и няма от какво да те е страх. Напускай, ще си намериш по-добра работа. Повечето български работодатели са такива - ще те цедят до последно, колкото издържиш. Та сигурно и заплатата ти не си заслужава нервите. Млада си, нареди си приоритетите! Никакви пари не си заслужават здравето ти! Тези нерви подхождат на човек, който върти бизнес за милиони и от него зависят над 200 човека. Твоя случай не е такъв, така че бягай от там!

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: a091c6c225
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторката :счетоводство наскоро чух две жени на спирката да си говорят как откак едната избягала от спец. и било по -добре.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: a091c6c225
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1500 чисто ама вече парите не ми носят радост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: ce2f8e3c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не казваш сфера, град, приблизителна заплата... Нямаме никаква информация, авторке. Опиши малко повече неща.

Иначе това го казвам на всички, с които работя или предстои да работя - ако ми е нервно и ме дразнят - няма да си мръдна пръста за нищо на света. Ако щат да ме уволняват. Ако се стараят средата да е спокойна и добра, колкото и работа да има, няма да ми е никакъв проблем. Издържам на натоварване от работата, но не мога да търпя злоба, агресия, арогантност и боклуци. От там нататък както искат да ме разбират.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 8cfb8ffe40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За да се допускат грешки, явно нещо в процедурите липсва. Това, което се сещам е - механизъм за контрол и проверка липсва. Така, че шефката не е права да ви се развиква само на вас двамата, трябва да е наясно, че всеки може да допусне грешка. Трябва да се променят и процедурите. Имате ли възможност с колегата ви да се засичате и проверявате взаимно? Ти правиш нещо, той те проверява и обратното. Ако нямате физическа възможност да се проверявате - да си наемат още един човек. Принципът на четирите очи е толкова широко разпространен в днешно време, всяка една уважаваща себе си фирма трябва да го спазва.

 
  ...


...
преди: 1 година, 27 дни
hash: f5f3e1fee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към номер 4 и 5 малко по -нагоре споменах, че става дума за счетоводство, -кантора. 70 и няколко фирми, от които 60 и няколко активни някои с повече обем документи други с по -малко. Работата нямаща и много много нерви първите две седмици от месеци. За едната издънка ще си платя от джоба, отделно сме наказани и двамата ако не довършим нещо да ходим в уикендите. Тоя уикенд пропусме и бяхме подхванати от вратата както и за други неща. Наскоро чух с метрото две жени едната колкото мен, другата може би около 55-60 да си говорят на тема счетоводство и по -възрастната сподели как сега работела друго нещо за по -малко пари ама се чувствала по -спокойно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: cb0f92fd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Привет,

От номер 1 до номер 5 - всъщност за да се допскат грешки, означава, че се работи. В моята сфера постоянно стават грешки и най-важното е, човек да си поправи грешките.

До авторката - е за 1500лв пък съвсем вече няма за какво да страдаш, моля те, в call центровете започват от 2200, само един що-горе приличен английски ти трябва. Но си права, в счетоводството трудно се намира работа, главните счетоводителки са зли и бдят над свещенния си пост като вещици над съкровище. Това не означава, че във всички счетоводни фирми е толкова зле положението. Имам една приятелка, която също като теб се беше отчаяла, но накрая си намери мястото в тази сфера, сега е доволна, ходи вече втора година с усмивка на работа. В банките положението също е трагично, като цяло сфера ти е малко неблагодарна, трябва наистина да ти харесва, че да работиш това. Освен това е пренаситено с икономисти. Но пък вие гледате в една огранична област - да работите с счетоводна къща или банка. Има още много варианти за развитие - аз съм в строителството и ще ти кажа, че няма голяма строителна фирма, която да няма собствено счетоводство. Не се ограничавай като с това, търси, питай - имаш познати в различни сфери, може някъде да търсят.

Едно знам със сигурност - не е редно да се хабиш толкова. Ще ти е трудно като напуснеш, но пък на всички ни е трудно по един или друг начин, ти не си по-слаба от нас, ще се справиш!

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: f691f4acbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1500 лева и се радваш авторке. Не знам до къде ти стигат. Явно си в тая фирма стаж да трупаш

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: f1fa95e39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   И аз ще кажа - търси си друга работа. Активно. Тихичко, без никакъв шум. Минал съм по такъв път нееднократно. Понеже съм твърде отговорен, като теб, го преживявах тежко всеки път. Най-после попаднах на работа, където не съдят така страшно за грешките, а заплатата е по 3. Бях "служащ", сега съм повече бачкатор, но няма сила, която да ме върне обратно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: 9b8965218b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Към номер 10, малко трудно става така тихомълком ако си 5 на 12 със стандартно работно време от 9 до 17:30 -18:00 без да се налага да вземаш отпуски. На една предишна работа, на която работех 2 на 2 тази възможност повече ми се удаваше в почивните дни. Една приятелка ме съветва ако мислим с мъжа ми да имаме скоро време дете да стисна зъби поне от гледна точка на майчинството и след това вече мога да не се връщам там. Тя така след нейното майчинство смени работата и сега е доволна, не че в предишната фирма не беше доволна направи го от гледна точка да има кой да и помага за детето, защото в София нямаше на кого да разчитат за детето с мъжа и. А аз вече се замислям и за тези неща всеки път видя ли малко дете.

 
  ...

...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 9b8965218b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Отделно това чувство вече се засилва всеки път щом дъщеричката на шефовете (10г. ) дойде да пише домашни при нас. Всяко нейно идване е глътка свеж въздух за мен. Хитрува всеки път да се отърве от домашните, товарят я допълнително с математика а хич не я обича плюс куп други допълнителни извънкласни дейности, някои от които не са и особено любими.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 9b8965218b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Другото лошо е, че повечето бъдещи работодатели с малки изключения не винаги са във възторг, че трябва един месец да те чакат тепърва да си пускаш предизвестие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 05fa9fa385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Лесно няма. Лесно е да се оплакваш. В днешно време работа се търси/предлага основно онлайн. Не виждам причина да не го правиш в извън работно време. Като подадеш "CV", очакваш да ти звъннат. Съответно - телефонът е на "тихичко" и се ослушваш. Като видиш, че "са те", бягаш "на тоалетна". Казваш директно, че си на работа и не е много удобно... Да са конкретни, ясни и кратки или да ти се обадят в извън работно време. Това не е нито срамно, нито минус за теб. Напротив - плюс е. Като дойде ред за интервю на живо - "разболяваш се" ако няма никакъв друг начин...
"Който търси - намира". "Господ дава, но в кошара не вкарва". Клишета, ама факт!

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: a2afe4e312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Затрупах се напоследък покрай гафовете с работа, с много неща натяква ми се, че не смогваме и вината е главно моя, никакви успокоителни не ми действат. Дала съм си срок до края на седмицата да си взема решеннието, но мисля че вече е ясно на къде клонят нещата.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 9b8965218b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   По едно време дойде една нова колежка, с която малко работата поолекна, после друга, с която доста време късах нерви. Заплатите се увеличиха, но с тях и напрежението и притискането за крайните срокове още повече. Здравето уж беше на първо място обаче като ми се наложи да отида на доктор в работно време при все, че съм наваксвала няколко пъти и в почивните дни всеки път шефката ме подхващаше за нещо след това. Един път дори ме постави в положение когато имах проблем да не смея да отида веднага, защото гонехме крайни срокове. При старата шефка се махнах заради подобни неща историята взе и тук да се повтаря. Наложи се да си взема няколко дни отпуск, че щях да стигна до нервен срив извъртя нещата, че едва ли не съм егоист понеже в труден момент покрай гонене на крайни срокове не можела да разчита на нас. След като споделих и другаде проблема хора преориентирали се от бранша ме посъветваха и аз да го направя, приятелите ми също са на мнение, че никоя заплата не си струва да се съсипваш. Единствено ме е страх, че на всяко интервю работодателите те гледат като на заплаха да излезеш по майчинство ако си жена между 26 и 35, а след 3 м. ще навърша 31, но други хора ми казват да не се тревожа от този факт. Почнах да пускам СВ та и другаде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker