Въпрос към работещите в офис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос към работещите в офис
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1144 пъти
Знам, че това е много обширно понятие, но само аз ли работя, колкото да имам работа и да тече стаж и пари? Някак си като дете никога не си мечтаех за работа в офис, даже ако знаех какво е никакво щях да продължа обучението си максимално дълго. На училище свършвахме учебния ден в 13 най-късно.

А на работа ми минава целия ден. Само аз ли мечтая за нещо повече от това? Буквално живея за уикенда, но през него толкова допълнителна работа имам - пазаруване, ремонти, че реално нямам ден почивка. Това ли е животът на повечето хора? Не очаквах, че е наистина толкова отвратително да си възрастен.

В същото време гледам доста по-малко образовани хора от мен назначени на сладки постове, които изобщо не работят, а печелят много повече. За известните личности да не говоря - цял ден фотосесии и позиране, грачене на микрофона (защото каквото и да си говорим повечето популярни сега не пеят кой знае колко добре) и за това получават луди пари. И най-вече признание и слава, на мен това ми е по-важно от парите. За инфлуенсърите няма да отварям дума...

Пред мен компютър, очите ми червени, а като затворя очите и сякаш съм в друг свят и има камери и фотоапарати, а като лягам да заспя в просъница ми идват мелодии за нови песни и текстовете им, дори често ги записвам. Дори животът на село с мотиките и копането идеализирам, знам, че е трудно, но поне виждаш реален резултат като прекопаеш градинката. Да не говорим как в малките градове хората буквално живеят в хармония с природата. Там дори работата в офис сигурно е хубава, защото всички се познават, сигурно си разменят кошници с картофи за сланина примерно. Аз поне помня в училището на село в учителската стая някоя учителка беше донесла картофи в кошница.

Само аз ли съм така и не мога да се адаптирам, вече няколко години към живота на възрастен и работата от 9 до 6 в офис в голям град? Като гледам сутрин тълпите в метрото и си викам "Боже какви отчаяни физиономии! ". Бързат и те не знаят за къде, а това бързане е стрес. Нископлатен според мен стрес, ами просто не си струва!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d47c0aab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   "Работата" в офис е реално детска градина за възрастни. Депресът при теб е защото си осъзнал, че "работата" ти е абсолютно ненужна и безсмислена. Имаш три варианта:

1. опитай да излезеш от дупката (т. е. офиса). Няма нужда да е отведнъж, но търси начини, търси ново поприще.

2. прави големи дивотии почивните дни. Разбивай се. Ако искаш наркотици, ако искаш алпинизъм, парапланеризъм, бойни спортове до откат... нещо, с което да можеш да игнорираш седмицата

3. почваш като повечето жени да се самозалъгваш, че от работата ти има сми.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1e1bd5f624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Добре дошла в реалния живот.
Права си, по-необразован хора живеят по - лесен живот.
Аз понякога завиждам дори на онези от чистотата, които сутрин се подпират на метлите и си пият кафето.
Но има и по зле. Хора, които не са на работа само от 9 до 6.
Някои работят на 2-3 места, работят и през уикенда, работят и нощни смени. И то само за едното оцеляване.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d7819d97b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Добре дошъл в реалния живот! Класика в жанра особено в България. Тук ако ще да си последния идиот, ако имаш връзки ще си живееш леко, а ако не 40 години стрес, нерви и безсъние и накрая, ако доживееш, минимална пенсия. От години съм като теб и когато останах без работа преди 2 месеца го приех като шанс... да се наспя! Идея нямах колко съм била изтощена. Не знам какво да ти кажа, милиони живеем така, че и масово за без пари си съсипваме здравето. Шефът-мутра с кола за 100 хил, а ти бъди благодарен, че поне ти платих 1500 лв навреме.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 17aa1d877d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не си само ти. Завърших филология, мечтата ми беше да науча няколко езика, да си работя към някое издателство като преводач, да давам частни уроци или в някой езиков център... Да превеждам интересни романчета вкъщи... Ама х. й. Фактури, банкови извлечения, банкови преводи, получаване, изпращане на документи... скука от сутрин до вечер. Мен и уикендът не ме радва вече - два дена и от понеделник пак тъпня. И заплатата не ме радва, и нищо. То се е видяло че ще съм в тъпата администрация та сега се опитвам да завържа връзки и да се уредя на държавна работа. Пак ще е тъпня, ама една идея по-добре.
Яд ме е че си пропилявам младостта и красотата в тъпия офис, ама какво да правя. То всеки втори вече е инфлуенсър Няма къде да се бутам и аз

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 00b6e01483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами търси си нещо друго, вместо да седиш в тази ситуация и да мрънкаш. Хоум офис, работа на 6-7 часа, ти проучи ли какви възможности има?

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3c5393f147
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може да прочетеш моята тема малко по -надолу казва се "Издънки в работата ". На почти 30 съм когато преди 2 г. и половина започнах работа в счетоводна къща отначало ми харесваше. След време обаче започнах да усещам, че натоварването става все повече и повече. Всеки изминал ден ходя изнервена на работа особено след наши издънки с колегата шефката ни кара да доработваме и уикендите каквото не сме успели през седмицата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b207e6fcd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   А ти авторе какво толкова правиш, че засклужаваш да получаваш повече пари от онези "доста по-малко образовани хора от мен назначени на сладки постове, които изобщо не работят, а печелят много повече"?

С какво твоят труд е по-уникален или по-добър от онези "известните личности да не говоря - цял ден фотосесии и позиране, грачене на микрофона (защото каквото и да си говорим повечето популярни сега не пеят кой знае колко добре) и за това получават луди пари"?

Ако мислиш, че все пак си нещо повече и заслужаваш повече, давай напред! Но, ако си седиш в офиса и само мърмориш, нищо няма да постигнеш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 80a340af3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз пък като дете и винаги съм си се представяла, че работя в офис. Всичко е супер, единственото гадно е, че работния ден е прекалено дълъг. Ако беше от 9 до 15 щеше да е много, много приятно. Това, че не ми стига свободното време е единствения минус. Сега си представи, че имаш и деца. Ей това вече е много трудно. Затова завиждам съвсем откровено на учителките. 56 дни отпуска и много свободно време.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4430681a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 2 - Аз затова няма да си пращам децата на училище. За да са щастливи!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0de9e45abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Започвай работа в ЖП-то! Има всякакви професии! След обучетелен курс, веднага започваш работа! Важното е, че имаш избор!
https://www. bdz. bg/bg/c/karieri

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 971e9a347d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Повечето хора в БГ са така, понеже работят каквото има, а не каквото им харесва. Да, докато работиш нещо, което не ти доставя удоволствие, винаги ще се чувстваш гадно. Познато ми е. И на мен ми се е случвало. А най-гадното е, когато мисленето ти се изкриви до там, че започнеш да приемаш това като единствената работа на света.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ca7f89b3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз още като завърших исках да почна да работя в офис и си намерих работа в офис. Аз също като теб чакам уикенда да дойде. Преди работех от вкъщи в фирмата в която работя и ми беше добре. Но фирмата откри офис в моя град и почнаха, да ме викат в офиса да работя. Определено натоварването е голямо и понякога ни карат да оставаме извън работно време. Стреса е голям.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: aa7a244927
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Можеш да започнеш да работиш за себе си. Сам да си намираш клиенти, да свършиш работа и те да ти платят, което често не става веднага. Тогава няма да имаш работно време. Ще работиш, когато имаш работа, без значение дали е вечер, събота, неделя или празник. И ще трепериш дали ще ти платят, защото освен, че трябва да се издържаш, в края на месеца трябва да платиш заплата на работниците си, които свършват работа в 18. Аман от капризи и лиготии.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 031180d0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   11 ами аз вече така мисля за съжаление. Но то е и така донякъде, като отворя сайтовете за обяви примерно. Иначе на мен ми доставя удоволствие да съм певец или актьор, но трудно ще стане да стана такъв без НАТФИЗ например... но е важно поне работата да не те дразни, както е при мен и да дава повече свобода от обикновената офис работа. Мислил съм за това да стана университетски преподавател, защото там имаш повече автономия и свобода, както и повече свободно време. Освен това е по-престижно и офисът се нарича кабинет и може да бъде изцяло твой или най-много да го делиш с 1-3 човека, а не да сме 50 както сега...


Автора

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cf09d13bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Азсъщо съм така. Знам, че трябва да се работи, но в БГ знаем условията и нещата как стоят. Истината е, че целия ни живот минава на работа, и докато се усетим сме стари, близките ни ги няма, децата ни са пораснали, здравето ни заминава. Просто цялата схема е ужасна, ограничена, жестока. Докато се пенсионираме и вече може да живеем спокойно, живота ни няма да го има. Аз лично искам свои бизнес поне да няма някои да ме ограничи, но на този етап е трудно и то най-вече финансово, млада съм още, нямам кой да ми помогне и нямам избор, но работата и офиса ме смазват.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 031180d0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На мен просто вече ми се смее, за да не плача, от тълпите в метрото и автобусите. Метро работа сън и на другия ден още от същото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker