Отваряне на изипей - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отваряне на изипей
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 8057 пъти
Здравейте.
Моля за съдействие.
Мъж на 27г., имам стабилна работа с горе долу добро заплащане за региона, но винаги съм искал да работя за себе си.
Върти ми се отваряне на Изипей. Фирма нямам, но тя се отваря за 2 часа, помещение имам на хубаво място, а й в района няма Изипей.
Заобиколен съм от млади хора, залагащи и мисля, че няма да е толкова зле., но тук идва и въпросът, как плащат, на какъв % се работи и за всичко ли % е еднакъв.
Свързах се веднъж с тях, искат всичко да е готово, за да ти кажат за въпросните %-ти на работа, но това мен не ме устройва.
Та искам да Ви питам, ако имате някой познат и сте чували, а й ако знаете, на какъв % плащат, ще се радвам да го споделите с мен.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: e569308881
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   До колкото знам плащат 1% от общия оборот. Покрай изипей може и други неща, като копирни услуги например.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3433d4dfff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Преди години давахме 1. 2% за подобни услуги, като разходите по инкасо и охрана си бяха за сметка на събирача на пари. Сега не знам колко е, но приблизително ще е толкова. Но от този процент ти ще трябва да плащаш и франчайз на Изипей, за дето им ползват марката. Т. е. на теб няма да ти дават сигурно и 1%. С подобен процент ще трябва да правиш огромни обороти, за да си заслужава. Трябва да правиш поне 30 бона оборот на ден (и то ако си работиш сам без нает персонал), за да си заслужава, което е доста трудно постижимо, защото средната сума, която ще плаща всеки клиент, предполагам, е не повече от стотина лева. Ти трябва днес да имаш 300 клиента, за да направиш подобен оборот, което прави по 1 клиент на по-малко от 2 мин, което практически е невъзможно. Ако касата ти е на централно място, ще имаш вероятно макс. 100-200 клиента днес. Това е евентуално 10-20 бона оборот. 1% = 100-200 лв или 2-4 бона на месец. При 2 бона на месец като си платиш разходите по заплата и осигуровки на човека, инкасо, сметки, счетоводство, наем, ще си на минус. При 4 бона може и да ти останат 500 лв чиста печалба. При всички положения с 1 каса няма да печелиш особено. Ако имаш 10, може и да си заслужава, ако са на хубави места и правят добри обороти.

Като цяло е труден, трудоемък и неблагодарен бизнес. Не случайно подобен бизнес се прави като Изипей с много каси из цялата страна, защото иначе с няколко каси, почти нищо няма да ти остава. Ако оставаше, щяха да се навъдят по 10 такива фирми във всеки град. И се замисли защо Изипей продават франчайз. Ако беше толкова доходоносно дали щяха да дават на Сульо и Пульо да си отваря каса и да го оставят да им яде хляба, вместо да я отворят те. Те просто са си отворили касите на хубавите места, където се правят пари, а са оставили лошите места на мераклии за франчайз. Така те не губят от лошите места, ами печелят от франчайз, пък балъка, който го купи да си бие главата и да се чуди как да прави огромните обороти на боклучави места.

Другия вариант е да си имаш друг бизнес (например барче, книжарница и т. н. ) и между другото да предлагаш и подобни услуги за някой допълнителен лев, но в никакъв случай това няма да ти е основния приход. В този случай почти няма да имаш допълнителни разходи, защото така или иначе ще имаш раходи по счетоводство, заплати, инкасо и т. н. И ако направиш между другото едни 5-10 бона оборот, това са ти едни 500-1000 лв допълнителен приход. Отделно че някой клиент така или иначе ако дойде да си плати сметките, между другото може и да седне да изпие едно кафе или да си купи нещо друго покрай това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker