Какво щяхте да "работите", ако парите не съществуваха? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво щяхте да "работите", ако парите не съществуваха?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1733 пъти
С какво щяхте да се занимавате, ако не го правехте за пари? Ако не съществуваха и не се стремяхме да учим и да се борим за високи позиции и добре платени професии? Ако правехме само това, което душата ни истински иска и което ни прави истински щастливи? Колко от нас се чувстват щастливи в този кратък миг, наречен живот и колко осъзнават какви затворници сме?

Задавам си тези въпроси, защото съм в дилема. Умът казва едно, а душата друго. Умът си пази добре платената, но скучна професия, която ми дава огромен шанс за развитие на този етап. Сърцето си иска неговото - страстите и хобитата, от които парите ще са минимални, но ще правя това, което цял живот искам. Да се хвърля ли към непознатото? Все пак никой не е осъществил мечтите си стоейки в офиса, правейки нещо само и единствено за пари. Разсъждавам си...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: b86021e93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Киркегор сполучливо е казал, че ние сме така устроени, че ще съжаляваме за всяко решение, което вземем. Направете това - ще съжалявате. Не го правете - пак ще съжалявате.... Така че, прецени си сам! Няма как да го избегнеш това, да вземеш решение. Какъв ти е приоритета, каква ти е целта помисли също. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c3380bb73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Същото като сега.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 201ca91c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ако парите не съществуваха, трябваше да се бориш ежедневно за прехраната си. Трябваше да копаеш, садиш, плевиш, поливаш и когато градушка ти унищожи реколтата, да умреш от глад, защото застраховки не съществуват. Трябваше да гледаш животни, да ги пасеш, да ринеш тор, да ги храниш (ако има с какво). Тогава още по-малко щеше да се сещаш за хобито си, защото нямаше да знаеш какво е това :-)
Сериозно: прави разлика между професия и хоби. Едното е това, в което си добра и от което живееш и ядеш. Другото е за кеф, за свободното време. Ако останеш само на хоби, много бързо ще направиш разликата между двете. Намери начин да съчетаваш двете неща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 39b2afe5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Здравейте, мъж на 30 г.
Бих работил нещо свързано с научно изследователска цел и много пътувания, ако е възможно по цял свят.
Бих желал да имам повече свободно време, в което да прекарвам с приятели и да се занимавам с хобитата ми.
Реалността обаче е, че ако се занимаваш с научно изследователска дейност в България ще получаваш по-малко и от касиер в супермаркет. За командировки може само да си мечтаеш. Това е парадоксалното в България, че например хора учили 6-7 години висше, получават по-малко, отколкото хора които са с основно/средно и се занимават със строителство.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 57606adbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво са парите авторе? Парите са начин да обмениш твоят труд за труда на друг човек. Например с един час от най ниско квалифицирания труд в България (4, 32лв) си купуваш 2-5минути от труда на масажист.

Начинът да не съществуват пари, означава да вършиш всичко, което би купил саморъчно. Изнасяш се да живееш в пещера и се храниш с каквото намериш в гората.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c84875bf25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   направи така, че да имаш достатъчно средства и спокойствие да правиш онова, което би ти доставило удоволствие.
Щом си открил онова, което си искал да правиш цял живот, направи го, още повече, ако нямаш деца и отговорности. Живота минава толкова бързо, правете това, което ви кара да се чувствате добре. Колкото и да е нископлатено трудно ще мизерстваш, а ако и толкова те влече, каквото и да е то е невъзможно да те държи на ниска заплата...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 898597d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Щях да вися на един клон и да ям манго.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b0e82d6ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако баба ми беше мъжка, щеше да си има дръжка... Сещаш ли се?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1dcd493df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз искам да съм акушерка, не е особено платена професия, но е моето нещо. Тази година записах за да уча и не съжалявам.
П. с. По принцип съм завършила икономика и мениджмънт, но работата в офис не е моето нещо!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7574169560
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тогава стани железничар! Търсят се 1100 души за работа в ЖП-то! Има всякакви предложения за работа там! Работи се на терен, обслужват се ЖП участъци, гарови райони, подвижни състави! А и това е държавна работа, не е като да работиш при някой частник, който ти дава заплатата в плик, осигурява те на 4 часа раб. ден вместо на 8, а самият той да си ходи на всички известни курорти по света с личната си яхта, само защото дава на всеки работник различна заплата, но не толкова, колкото е по Закон (затова споменах, че я дава в плик), така че никой да не знае реално колко получава другия! Другото е, ако искаш да си учител, трябва да завършиш Училищна педагогика, но цял живот ще работиш с деца! А и трябва да си много търпелив, защото днешните деца и особено юношите са твърде непослушни! Но зависи и като какъв учител искаш да работиш-детски (в ясла, детска градина) или училищен! Вярно, че и тук няма да ти е много лесно-има и много административна работа-попълване на електронни дневници, подготовка за всеки следващ урок, подготовка за всеки учебен час, оформяне на оценки, организиране на родителски срещи, беседи с родителите, квестор на матурите! Имаш избор-всичко зависи единствено и само от теб! А заплащането и при двете професии е повече от добро-особено при учителите! Ти си човека!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cbe920f44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   С тез сърца и страсти, дано си жена... В тоя случай ако си намериш някой да те издържа, прави каквоти искаш. Иначе ако си мъж, животът се върти около пари, и тия въпроси - ако можеше без пари, ако можеше да летим, ако можеше жените да те харесват заради душата ти... по-добре да се оставят в детството...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2cfef252ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Певица, актриса или режисьор

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d906ce8ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Бих направила още 2 дечица.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 15f0f06236
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Щях да си лешперя по цял ден и да обикалям света, без да искам да чувам за работа.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f48506391a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   До н. 2- под, , същото, като сега", имаш предвид да си кукуваш в пловдивското село, като стар ерген и да ръсиш злоба в женски теми из нета ли, а и също - да се представяш на програмист, а да не знаеш елементарни неща, когато хората те питат? !

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c3380bb73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Номер 4, за съжаление имаш право. Но следва да се уточни, че нито училият няколко години за придобиване на диплома е непременно придобил опит в съответната област и допринасящ с труда си (примери за висшисти-скатавки има колкото щеш), нито неходилият в университет заслужава по-малко за честно положения от него труд, само защото няма диплома. Другата особеност е, че докато повечето хора имат навика след дипломирането само преструват на работещи, с досада чакайки да дойде края на работното време, то други са истински отдадени на това, което вършат и притежават желание да надграждат знанията и уменията си през целия си живот. Вторите на практика вършат повече работа и са по-полезни за обществото.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2ef510b46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ако не трябваше да работя за пари и за да си плащам сметките щях да пътувам през цялото време, да опознавам нови култури, да се срещам с интересни хора, т. е. щях да съм с професия пътещественик. Сега ми е хоби, за сега доста скъпо, та няма как да го практикувам често.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 56b4aa97d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Бих била библиотекар. Обожавам спокойствието, което носят библиотеките. Мога да прекарам там часове и да не усетя как е минало времето. Възнаграждението обаче в този сектор е смешно. Чувала съм че е дори под минималната заплата. Явно там работят жени с богати мъже.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: c741e5443e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз обожавам да шофирам, за предпочитне големи, руски камиони, но не понасям постоянното напрежение за бързи доставки, нито отвратителните навици на другите шофьори или нулевото ниво на персонала на повечето махленски постове.

Аз харесвам да правя нещата бавно и по мой си начин, така че ако парите не бяха фактор бих правил доставки с личен бус или с отворено камионче за кеф. Градско и извънградскo - цял ден пънк и цигарки. Мега тъжно, че от такава приятна, освобождаваща работа в БГ ти иде да гадиш заради скапани началници, буйстващи възрастни деца на работното място, неизплатени заплати и пр.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: bcbe764098
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Следовател

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 11f117fe4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Може би барман на 4 часов работен ден в някой хубав бар.
Лятото на Созопол, после на Банско.
Но подчертавам не повече от 4 часа на ден - колкото да ми е интересно и да се запознавам с разни хора и мацки :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 96f8cfb9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Щях да съм безработна като сега.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 1a23024edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Щях да се занимавам с някаква доброволческа дейност, обичам да помагам на хората (ама на укри не, дори не ги броя за хора) или уеб дизайн. Мечтаната за мен работа на този етап е от вкъщи - на дивана, с лаптопа и кафето. Не искам да ходя никъде, не искам олигофрени около мен, а такива са поне 90-95% от хората у нас. Друг плюс е, че може без работно време и ставане рано.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 2cfef252ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Певица или актриса...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 4195947bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Аз направих прехода от скучната и безсмислена работа в офиса до любимите си занимания още преди 10 години. Парите са оскъдни до никакви, но не съжалявам.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 4c64b30a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25 а какви са заниманията ако не е тайна? Сериозно питам, имам нужда от идеи. Не, че нямам, но може пък да е нещо интересно и да ме вдъхнови.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 68e530d3ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Полицай, инженер, уеб-дизайнер, човешки ресурси

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 31e747ef63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Нищо. Щях да си разцъквам компютърни игрички вкъщи.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 542542715e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Полицай, инженер, актриса, дороволец

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 879ecf762c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Касиер в банка.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: a1a78fa79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Бих работила с деца, лишени от родителски грижи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker