Дрескод през горещините - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дрескод през горещините
преди: 10 месеца, 9 дни, прочетена 1457 пъти
Как се справяте с дрескода през топлите месеци? Успявате ли да се чувствате комфортно и леко? При лен дрескода е доста строг включващ задължително риза, вратовръзка, сако, тъмен панталон и задълбително затворени обувки на висок ток(още недоумявам защо трябва да съм по цял ден на 12см токчета). Вчера беше първия по-топъл ден и се почувствах малко нелепо при няколкото ми излизания на открито. Разбрах че, през летните месеци ще мога да съм без сако, ако ризата ми е с дълъг ръкав! Още по-неприятното е че панатлона и затворените обувки (на висок ток) остават задължителни през цялото лято! Така навлечена не ми се мисли, как ще е лятото. Има ли ли сте подобен проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 162a8e27d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Авторке-какво точно работиш? Какви са тези 12 см токчета, които ти изисква професията?

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 3cd3b77bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Всеки работодател си има определени изисквания за това, какво да се носи и какво да не се носи на работното място. Често идеята е служителите да изглеждат официално.
На всяко правило си има изключениe.
Мен от началото ми се скараха, че ходя със прекалено скини панталони, но продължих да ги нося и вече не ми казват нищо.
Ако нямаш униформа, то не си длъжна да носиш определените видове дрехи, които искат.

Обличаш риза с къс ръкав.
Сакото го оставяш на работното място и не го носиш, като свършиш работата или като излизаш в обедна почивка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 0785395e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Къде работиш, че те карат да носиш 12 см токчета?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 3d2fc7e9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей,

Да, това е нормално да има някакъв дрескод. Аз трябва да ходя с дълъг панталон, работни обувки (от ония тежките с метални бомбета) и тениска. Като работя на открито, тоест нямам климатик през повечето време. На мен не ми е чак такъв проблем, но ако трябваше да ходя на токчета, щеше да ми е проблем. Просто не мога, токчетата са ми една ужасна болка. На 30 години съм и съм имала точно 3 чифта обувки на токчета, които са ми пасвали на краката и съм можела да изкарам една вечер с тях.

Но аз си знаех условията преди да започна работа и са ми ок. Даже мисля, че дрескода или униформите са хубаво нещо, стига да са нормални де... В студентските ми години работих в онлайн казино с живи игри и там униформата беше разголена къса рокличка и високи обувки (поне позволяваха платформи, не държаха на токчета), но го чувствах унизително да се държа мило с някакви хазартни типове от арабските страни и за капак на всичко облечена провокативно...

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 81c7edcb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При нас в офиса няма строго определен дрескод някои дни се нося спортно -елегантно, други по -небрежно, лятото ходя в с рокли ме прекалено къси и естествено не ходя по къси гащи.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 81c7edcb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако толкова ти тежи повдигни с други колеги въпроса на някоя оперативка поне да не ходите с тежки обувки лятото или ризата да бъде в определен цвят, но с къс ръкав. Но обикновено шефовете са тези, които поръчват музиката така, че искаш ме искаш се съобразяваш. Дано те чуят ако не винаги може да смениш работата с друга ако на тази не се чувстваш добре

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 5435e572c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Носи си дрехи в торбичка, за работния ден, разнообразявай с дълъг гащеризон, дълъг панталон, където аксесоарите не се виждат, сако с потник е за предпочитане, пред дълъг ръкав, без сако през лятото, попитаи някои, които разбира от мода, специалист, да ти приготви няколко модни находки, ежедневния ти вид, да е практичен за града с които стигаш до работното място.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: fc0e79a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6 е ако се съберете повече хора и повдигнете въпроса пред шефовете може и да ви чуят и да се намери компромисен вариант. За токчетата съм съгласна, че не е удобно особено пък цял ден едвам издържам час два с тях а какво остава ако трябва да ги нося между 8 и 10 часа. Така и не се научиха да ходя с тях. Винаги може да се заменят с официална ниска обувка за преходните сезони и балерини да кажем в черно през лятото. Може да се повдигне въпроса и лятото ризата пак да е с вратовръзка, но с къс ръкав вместо с дълъг и панталонът да е тъмен, но от по -лека материя през топлите месеци. Но гледайте да сте повече иначе няма да се трогнат особено а съм сигурна, че не си единствената, която се чувства неудобно с това облекло. Борете се поне да спре изтезанието с токчетата, другият вариант е да идваш с разни обувки на работа и на влизане и излизане от офиса да се преобуваш. Ако ли нищо не помогне работа има. На първата си работа носех униформена тениска и спазвах изискването на шефката да съм с дънки, на втората работа имахме определен дрескод, от който се изключваха разголеното облекло и маратонките, но за тях масово се нарушаваше правилото, в настоящата работа нямаме определен дрескод, в повечето случаи съм в ежедневно облекло, понякога съм в спорно елегантен стил, а лятото в повечето случаи нося рокли не прекалено къси средна дължина.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 13d2be7ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Щом мъжете нямат проблем да ходят с панталон през лятото, то жените могат да си наврат отзаде нуждата да ходят по къси боксерки от които им стърчи част от дупето навън, оправдавайки се с това, че е горещо. Това е просто оправдание и използване на случая за да ходят като абсолютни курви и парцали. А никой не е длъжен и не е редно да им гледа голите задници по улиците. Плачат си за дрескод вулгарките и е крайно време някой да го въведе.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: fc0e79a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И къде жената е споменала, че иска да ходи разголена на работа номер 9? Просто споделя, че този дрескод не е подходящ за горещите дни лятото и той наистина не е. Панталонът дори тъмен може да си го купи от по -лека материя моя бивша колежка си беше купила подобен за работа, ако е с пола после може тъмна средна дължина съобразно това, че е в официална обстановка. А и както казах токчетата спокойно могат да бъдат заменени с ниски официални обувки и черни балерини.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: a61d6d9862
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   10 ами такива дето не знаят как да се обличат ходят. Не е нормално. Иначе младите ходят по- разсъблечени до към 30 г нормално е. Аз такива дрехи, които тогава съм носила не бих облякла сега.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 54b7a7251d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Впечатли всички с дързостта си, ходи по монокини!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 32fae89231
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Към номер 6,
Панталонът може да е от всякаква материя, а за ризата къс ръкав със сако или дълъг ръкав без. Да, гледам да използвам възможно най-леки и свободни. С балеринки щеше да е много удобно, но никога няма да разрешат. Исках поне токчетата да са някакви по-ежедневни за да не ми се изморявам толкова толкова, но уви такива били правилата : затворени, на 12см, с не много дебел ток.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 39133b3dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако идеш с къса пола и прозрачна риза, без сутиен - вероятно никой няма да те върне.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: f7efb63111
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Жените сте по-добре.
В консултинга при мъжете на 35 градуса трябва да си с тъмен костюм, а сакото никога не се сваля и трябва да е закопчано, а вратовръзката стегната.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: fc0e79a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Както казах повдигнете повече хора тов въпрос пред шефовете току виж склонили да облекчат положението. Вариант Б носиш си резервни дрехи и обувки в един плик и се преобличаш на излизане от офиса.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 1eb2537ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз цяло лято си ходя само със сандали! Не мога да си представя да обуя нещо затворено! А това с високите токчета е доста неприятно, особено ако е задължение и то всеки ден. Спортувам и постоянно се движа, а като съм пробвала с токчета се чувствам доста нелепо. Все едно съм вързана и имам белезници на краката Ходя по няколко километра на ден и би ми било нелепо да хващам автобус за една спирка или да се чудя как да мина 500метра едвам едвам със ситни крачки.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: f289c83edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Опитвах всякакви варианти за по-нормални и удобни обувки. Редувах с по-ниски токчета, а в жегата си идвах и със сандали(така ми беше най-леко и удобно). Правеха ми няколко пъти забележка че не съм представителна и официална, като след отпуската, просто ми връчиха два чифта обувки на токчета, които стават част от офис облеклото. Много ми е трудно като съм всеки ден с тях, въпреки че имат леки платформички отпред, но самите токчета са 13-14см и в края на деня буквално не си чувствам краката. Най-лошото е че вече нямам възможността да ги редувам с други обувки.
Как мога да направя положението по-поносимо и д аме болят по-малко краката?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 7cc09a8b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Нормално е да не си усещаш краката! Аз и два часа не мога да издържа с такива обувки. Представям си какво е всеки ден, по цял ден

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker