Готвачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Готвачка
преди: 10 месеца, 14 дни, прочетена 715 пъти
Има ли хора в сайта, които работят като готвачи или помощник-готвачи най-вече? Имам няколко въпроса. Аз съм на 20 и работих като помощник-готвач в един италиански гурме магазин, но ме караха да върша заедно с готвенето и много други неща, включително и обслужване на клиенти, понякога и на касата. Навсякъде ли ви карат да правите неща, които не са ви в задълженията? Използваха ме като човек за всичко. Другият ми въпрос е, тъй като виждам, че за обявите за помощник готвач никъде не искат опит, това означава ли, че аз мога да не работя цял живот, тоест да нямам опит и един ден, ако съм на 40-50 години и реша, че ще работя, ще ме наемат като нямам опит? Според мен готвач е хубава професия, защото заплатите са големи, често ти наемат те жилището и ти плащат сметките, храната или транспорта, не се иска образование и опит… И да, мога да готвя, и то много добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 13 дни
hash: ff6a191e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   В България на много места те карат да правиш и други неща които са извън длъжностната ти характеристика.
Аз работят в офис и ни карат да почистваме сутринта офиса въпреки че това не е написано в длъжностната ни характеристика.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: a0e23f0d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не съм работила точно готвачка, но в повечето български фирми (или чужди фирми управлявани от българи) е така. Наемат те за едно, а съвместяваш още 3 неща.
Колкото до това, че уж не искат опит, теоретично е така, всеки може да кандидатства, но познай кой ще вземат накрая? Е, няма да е 50 годишната без опит. Иначе никой не те спира да кандидастваш, но шансовете ти да те наемат са нула. Така, че не разчитай много, че цял живот ще си лежиш и изведнъж на 50 ще те наемат.
По-добре си работи, учи, стани добра в професията си и на 40 ще си главен готвач.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 3aec973b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Започни работа като готвачка в ресторант, в скоро време, интересуваи се от интересни рецепти от българската кухня и от цял свят, готви ги, натрупай опит, участваи в реалити шоу за готвачи, създаи готварска книга, даваи интервюта за списания, отвори собствено заведение, може с кредит, докато нещата станат балансирани, животът ти ще е интересен, реализираи си идеите, щом това е твоето призвание в живота, после ще си доволна много.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 25a391a9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Нещо бъркаш двете професии готвач и помощник готвач.
За помощник готвач опит не е нужен, всеки сръчен в ръцете човек може да реже домати и да пържи картофи, но готвачът има задължения които без опит не би могъл да върши, например задължение на готвача е да прецени и да си напише поръчка към доставиците и поне три пъти годишно да прави ново меню, без опит тези работи не стават.
Отделно бъркаш и разбирането на текста "не искат опит", когато работодател напише "може без опит" следователно си търси балък който да работи много, но пък за малко пари. Хората с опит си знаят как да си вършат работата и повечето знаят за колко пари да продават труда си. Хората без опит трябва да ги насочва работодателя, но пък ще се съгласят да работят за много по ниски суми и ще се съгласят да работят на 5 длъжности точно както ти си се съгласил/а да обслужиш онези клиенти.
Ако ти до 50г възраст стоиш безработа е много малка вероятността да те наемат където и да е било, за каквато и да е работа. Но ако до 50 годишна възраст си работил/а сладкар или пицар с удоволствие ще те наемат да готвиш чорби, макар да нямаш опит в това. В втория случай ще имаш трудови навици, и опит в приготвянето на храна, опит в плейтването на храна и т. н. А това че нямаш опит в професионалното проготвяне на супа няма да бъде проблем,

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 4ecf11cec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към Номер 1, абсолютно всеки е длъжен да си чисти работното място!

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 0dcd68f9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам кой те е излъгал, че на готвачите са им добри парите. Супер мизерия е, почти робски труд. Почти нямаш почивки. Работиш де факто за мутри. Покрай Ковида стана ясно, че за един ден можеш да си загубиш занаята.
Единственото, което може да ти докара успех, е да те дадат по телевизора. Джейми Оливър ти е пример. Човекът НИКОГА не е бил главен готвач, но очевидно има други таланти. Стана известен, че се показваше гол по телевизията.

Няма готвач, който да иска да се пенсионира готвач. От това по-показателно аз не знам. Готвач има смисъл, ако ти се пътува като млад - по кораби, по хотели по света... обаче и там ЗВЕРСКИ гърч. Може да направиш пари само защото няма да имаш време и сили да ги харчиш.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 7f5b6d4d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Търси ресторант със шеф, който не е българин или друг балканец, турчин или арабин. Аз на интервю винаги питам "А шефът какъв е по народност? "

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker