Не искам да ходя на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не искам да ходя на работа
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 1979 пъти
Може би много хора ще ме съдят, но ще бъда откровенна. Аз си живея перфектно, харесвам си живота, на 21 съм и не работя и нямам и желанието никога да работя, работих на няколко места и не ми хареса и бях много уморена. Омъжена съм и мъжът ми ме издържа и няма никакъв проблем с това, разбираме се и той и аз сме щастливи. Според мен най-важното нещо за жена е да има съпруг и дете, а кариерата е важна за мъжът, но за жената не. И да, домакиня съм, а мъжът ми само работи и удома се грижа за него и си почива след работа, той не върши домакински задължения. Преди няколко дни прочетох едни коментари и оттогава не мога да спра да го мисля. Беше за това как ако един ден нещо се случи и аз съм стара, защото не съм работила няма да има как да оцелявам и затова трябва да работя, за да имам пенсия. Тоест цял живот да работя само и единствено за да може като съм стара да имам няколко стотин лева. Не знам пенсиите в момента колко точно са, но знам, че са прекалено малко пари, старите хора не могат да оцеляват с тези пари. И според мен е глупаво човек да разчита на държавата като остарее, защото хората работят цял живот и после им дават много малко пари. Ако си обичаш работата и ти е приятно или няма кой да те издържа, окей, работи, но ако го правиш само за пенсия и за след 50 години когато не се знае какво ще се случи, то всеки ден нещо се променя, е глупаво според мен. Не е ли по-добре да си спестяваме пари от млади и да не разчитаме на държавата? Знам, че инфлацията ще изяде парите, но може в нещо да се вложат, някаква инвестиция да се направи. Фрийлансърите, бизнесмените и мафиотите (знам, че не е професия) също няма да получават пенсии, но те няма да умрат. Но не знам точно какво правят, за да се подсигурят. И ще мога ли да получавам социална пенсия? Аз имам собствено жилище, ако не успея да го дам под наем, ще живея там, мога да си гледам градина и да не плащам ток, вода и телефон (има начини да се нагрява и да се взима от чешмите на улицата или река) и като цяло да се откъсна до някаква степен от системата. Ако мъжът ми нещо се е случило не дай си Боже и съм сама, ако цял живот се поддържам красива и продължавам да се образовам, може би ще намеря мъж, макар и не мечтаният и той ще ме издържа. Или пък да уча бизнес удома цял живот и един ден, ако се случи да съм подготвена и да си стартирам бизнес и да си изкарвам пари. Много е тъпо да мисля за след 50 години, аз преди не мислех изобщо, но сега съм се стресирала и не мога да спра.
Тази тема може да звучи глупаво, но аз съм традиционна жена, нямам абсолютно никакво желание да се развивам кариерно, за мен да работя е тормоз. Да тормоз, ще готвя, ще чистя, ще гледам деца, ако иска мъжът ми и 10 деца ще му родя, ще гледам зеленчуци и плодове в градина, няма проблем, но само не искам да ходя на работа… :( И в днешният свят с този феминизъм жени като мен са насилвани да ходят на работа, дори е за сметка на семейството. Ами аз не съм силна независима жена-кариеристка, това не е моето нещо. Уважавам жените, които са такива, но аз не съм и всякаш вече няма място за жени като мен и затова страдам. Просто пиша тук, защото не мога да спра да мисля за бъдещето след като прочетох тези неща, а и в реалният живот ми казаха много пъти същото. Вече ме е страх от бъдещето и не живея спокойно както допреди дни. Моля ви дайте ми някакви идеи какво може да се направи, за да се подсигуря и да може да ми мине премислянето и стреса, който изпитвам в момента. Една приятелка също не работи и си спестява многа пари от мъжа ѝ и така си подсигурява, но нейният мъж е богат, а моят е нормален.
И да знам, че най-вероятно много хейт ще има към мен, но бях поне напълно искрена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 25 дни
hash: eb0b270794
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти си жената-мечта!!!

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: b9a761507b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Права си, работата е неприятно нещо за повечето хора, особено тези, които работят ръчен труд или обслужват клиенти, продават, чистят, но също така и ако си роб на системата в някой офис и всеки ден трябва от 9 до 6 да висиш пред монитор. Ти имаш това, което те нямат - а именно свобода. Изгубеното време никой не може да ти го върне.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: c3b1064880
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Само искам да ти кажа, че повечето бедни пенсионери са разсъждавали като теб- работили са за малко пари, имали са години без работа, разчитали са на това и онова и накрая- помощ от никъде. За това, ще бъда кратка- животът трябва да се подсигури по няколко начина, та да имаш надежда, че няма да изпаднеш като прошляк на стари години. И, пак, не е сигурно.
Една пенсионерка.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 14a183692e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Още 1 млада жена, която иска да е домакиня и някой да я издържа :-) То няма лошо по принцип, обаче в това съществуване има и доста минуси, както си забелязала :-) Пенсиите в момента са доста различни: от 500 до 3400 лв. в зависимост от осигурителния доход. С последните може да се живее доста прилично, за разлика от първите. И ако ти се виждат малки пенсиите, може ли да попитам как се живее с 0 лева, щом нямаш доход?
Трябва да ти кажа, че плановете ти са доста нереални :-) Като не работиш, откъде ще спестяваш за да имаш за старини, че и бизнес да стартираш някой ден? :-) И какъв ще е този бизнес, като не умееш нищо да вършиш? Освен да чистиш къщи и да гледаш деца, друго не се сещам. Това обаче не можеш да го вършиш цял живот, нали това е идеята на пенсиите, да имаш някакъв доход когато не можеш да работиш.
За инфлацията правилно си се сетила, 1 вариант е някой да те води на работа формално и да му даваш пари за осигуровки, ако ги имаш, естествено, щото ти не работиш, все трябва мъжът ти да ти ги изкара :-) Иначе сигурна инвестиция за след 40-50 г. няма как да се каже от сега, има застраховки и ценни книжа, но те са с ниска доходност, за да се издържаш с тези пари, трябва да имаш милиони.
Изобщо за да работят хората, има причина, бизнесмените и мафиотите ги остави, ти не си като тях, а явно и мъжът ти не е богат, за да питаш такива неща.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 50b21cbdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен толкова и ще си домакиня. Ако мислиш че да поддържаш двор с къща и да гледаш деца по цял ден и да готвиш на мъж е лесно, ще те разочаровам. Няма лошо в някакъв период жената да стои вкъщи, да гледа деца и да върти черпака-година, 2, 3 на дете.
Може да се осигуряваш фиктивно, може да си самоосигуряваща, майчинството се зачита за стаж-ако родиш 3 деца ще вържеш 10 години. Ако сте женени и мъжът умре първи (много вероятно ако се преработва) ще вземаш някаква вдовишка добавка.
Всеки си избира, според мен ще умреш от скука, дори и най-големите богаташки и съпруги на милиардери се занимават с разни неща, с благотворителност, имат изяви.
За след 50 години вярно не мисля че много ще доживеят до пенсия.
Ако имаш 5 години стаж-например от майчинство, някой ден може да минеш ТЕЛК. Начини има за пенсия, но не е това въпроса. На никой не му се работи.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: a3cf0bbc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Поредната тема провокация писана от мъж. Кое момиче на 21 ще пише по този начин като момиче на 23 г го казвам
. ж23

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 81f604f304
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ами самоосигурявай се, просто всеки месец плащаш и ти тече стаж, осигуровки, всичко.
Можеш да работиш нещо на половин ден също, имаш толкова варианти. Избора да седиш вкъщи на тези години, не е най-доброто. Ще изчистиш, сготвиш и после видиш на компютъра с часове нали.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 6985508a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз ако имах мъж, който да е ок да ме издържа, не бих ходила на работа, но имам стиснат мъж и дете. Не те съдя за нищо от това, което казваш, просто заделях си някаква сума за себе си, не я харчи и по децата, месечно. Аз като ми дадоха този съвет, профуквах всичко по детето, за мен за едни превръзки едвам оставаше, при това и защото имам стиснат мъж. Не разчитай, че ако си поддържана на 50 мъж ще те издържа, а за бизнес трябва сериозен капитал и умения. Имфлуенсърите, които даваш за промер се самоусигуряват и плащат данъци.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 2e1f526d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторката,
Много ви благодаря за коментарите! Полезни са и ме накараха да се почувствам по-добре.
Искам да попитам какво означава да се осигурявам фиктивно? Мъжът ми има приятели с фирми и го бях питала преди дали може някой да ме назначи, но той каза, че полицията ще проверява и ако не съм там на мястото може да има проблем. И също, ако осиновя дете пак ли ще ми се води майчинство и ще получавам пари, същите ли са законите относно тези неща, които сте написали или само за родено от мен дете се отнася? И ако внасям всеки ден сума пари за работни осигуровки, значи един ден ще имам добра пенсия? Няма проблем с това всеки месец да си спестявам пари за бъдещето ми, но инфлацията ще ги изяде. Но работни осигуровки не е проблем да плащам всеки месец, както сега си плащам и здравни.
Най-вероятно в бъдеще ще ми се промени мисленето отново, защото аз съм още много млада, но мисля, че все пак всеки ден ще се образовам на тема бизнес, ще се опитам да науча инвестиране, психология и някакви теми, които са ми интересни. Така поне все пак ще имам някакви основи, ако реша да правя нещо, малък бизнес или коучинг, или да си вложа и запазя спестяванията, сложно е, но според мен винаги си струва, няма да загубя. Все пак всяко знание не е излишно и ми е добре дошло.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 596e048f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Женичката не само че я мързи, но и мисли как да живее на аванта. Да краде от общината, т. е от данъците на работещите.
Има пенсии и пенсии. В моя блок има баба с 3400лв. Зле ли й е според теб?
Аз не мисля че е фейк. Точно защото имам такава позната, на 35 без ден трудов стаж. Мъжът изневерява, но тя го търпи. Удря й шамари, но го търпи. Прибира си парите като му скимне и тя търси заеми. На хората им е писнало от нея.
Какъв бизнес ще правиш? Имаш ли нужнита знания? Нали трябва и счетоводство на фирмата, да декларираш доходи, да ппащаш данъци, да си плащаш осигуровки. Хал хабер си нямаш от нищо.
А защо един мъж да издържа точно теб? Всеки ден се появява нова инфлуенсърка, има нови конкурси за красота и прочее. Прекалено много станахте жените като теб и паралиите им се подиграват. Гаврят се в леглото и после си събират всички подаръци и девойките остават на улицата. Най-мразя подобни търтей - "Аз нищо не мога и нищо не правя".

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: e7dd61afca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Номер 6, всичките момичета на 21-23 ли са едни и същи и пишат по един и същ начин? Или има и различни хора? Не ми отговаряй.
Авторке, ти си бъди майка и домакиня, което никак не е лесна работа, затова днешните лигли бягат с 300, понеже не могат да си барат п*тките по цял ден в някой офис или няма богат чичко, да ги води по почивчици и т. н. и т. н. Аз те съветвам, дори да избереш да си майка и да вършиш всичко вкъщи, отдели си някакво време за себе си, това първо и второ, усъвършенствай се, учи нещо, което ти е интересно. Може да ти се наложи да го ползваш. Имай си своето, пък дори мъжа ти да те гледа и да има тая възможност.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: be6fece93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Как да спестим пари като млади, след като има деца, задължения и вървят по тях. Някоя глезотия и това е. Ти като не работиш от къде да дойдат парите за старини. Може да се вложат в имоти под наем, но малко хора взимат много.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: ad8e2f2b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке познавам жена като теб, през годините със семейните спестявания, купиха имоти, няколко жилища и ниви колкото успяха да купят, които с брачен договор записаха само на нейно име за да е подсигурена и сигурна. Тези имоти дори и при развод си остават само нейни, каквото и да стане няма да ги дели нито с мъжа си (при развод), нито с децата си (ако мъжа й се спомине). От тези имоти има доходи, които днес влагат в покупка на още имоти, но един ден тези доходи биха послужили за финансова поддръжка на живота й ако се наложи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 7ed8fa634c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   И на какво по-точно ще коучваш хората, като ти нищо не умееш, авторке? :-) Как да паразитират? Как да готвят? Кобилкина успешно заемаше тази ниша, скоро не съм срещала нейни реклами :-)
И нали щеше да раждаш и 10 деца, откъде дойде това осиновяване сега?

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: af5e84654c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   За твое успокоение сегашната пенсионна система е пред колапс (навсякъде по света! ) и ще е рухнала много преди да дойде време да се пенсионираш. То и сега си е пробита отвсякъде - бачкориш цял живот и накрая мизерна пенсийка, колкото да не умреш от глад.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: c00f3f90a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Единствения начин да се подсигуриш за старини са работа и работодатела да те осигорява. Инвестиране в пасивни доходи имоти например. Може и сама да се осигуряваш, но съм чул, че е скъпо. Или собствени спестявания. Да лежиш по гръб и да чакаш ей така на нещо ще умреш от глад още преди старини. А както мъжът ти има бизнес и пари днес, утре може да св наложи да бъде някъде общак. Колелото се върти.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: b8f9e53f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Ами и аз съм пробвала на няколко места и не ми харесва. Вечно крива и изморена бях и то основно психически. За жалост моята половинка не ме издържа..
Но изцяло споделям твоето мнение, щом и теб и него това го устройва, ако имате възможност да заделяте дори и 50 лв. на месец за старини, тогава защо не.
Иначе имах приятел пък и цял живот баща му издържаше майка му, до момент в който се разделиха. Тя не беше работила и започна на 50 години да търси тук и там работа, дори той и остави неговия апартамент, за да има къде тя да живее. Трудно се справяше тя сама, тогава се измести в дпуг град, при дъщеря си, тя и намери работа и така... но и беше много трудно да се реализира някъде на 50 години без опит.
Живей си живота така както ти харесва, обичай и обгрижвай мъжа си, създайте прекрасно семейство с щастливи деца и не се съобразявайте с мнението на хората!

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 7ea09e4f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Стискай палци по някаква причина да не се окаже, че мъжът ти не може или не иска да те издържа, че тогава ще видиш как "не ми се работи" и "нямам един ден стаж" ще ги изиграят лоша шега. И тогава няма да можеш да избираш, а ще почнеш първото, което ти предложат, обаче сега си лежи на дивана и си живей спокойно, в крайна сметка се е намерил, който да те храни... за сега.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: babef72016
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Готино е да си работиш, нещо, което ти харесва, и можеш да имаш исвободно време. Не е вярно, че никой не иска да работи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: b9a761507b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21 по мой опит 95% от хората, работещи масова работа в някое предприятели или в офис не са доволни от работата, си но я търпят заради сметките за плащане. Малцина работят нещо, което наистина им харесва, то ако всички работеха каквото харесват почти никой нямаше да работи в сив офис или в запов, а всички щяха да са певци, актьори, модели, космонавти, музиканти, поети, откриватели и т. н. наистина интересни неща.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 7ea09e4f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   На пук на авторката и други подобни жуни без цел в живота, аз пък си обичам работата! И не, не го правя за пари! Археолог съм, заплататахми е малка, но плосто чувството да пазкриеш нещо ново за прадедите си, да се докоснеш, макар и коствено, до тяхния живот... уникално е! Пък вие си гледайте сериалите и чакайте мъжеге ви да ви издържат, но много моля, не слагайте нас, жените с професия, на вашето ниво.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 0fbdd92d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И аз не искам... но ми се е налагало да работя когато не ми стигаха парите (тоест живота ме принуди и не е било по желание)...

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: bf9417acf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Ми не работи, намери си някой балък да те издържа, лежи си у вас, затъпявай си...
Ще си говорим пак след няколко години като станеш на 40, без пари, без стаж и без шансове за свястна работа, а мъжът ти ще си е хванал 20 годишна любовница или ще се е развел с теб.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 20f548b0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Имам една позната която беше като теб, "аз си имам мъж, който ме издържа, няма нужда да работя. " Омъжи се, напусна работа, роди на бързо 3 деца и всичко уж точно. Обаче в един момент парите почнаха да не достигат, как оцеляват 5 човека с 1 заплата? Почнаха скандалите, с времето нещата се влошиха и той почна и да и посяга и сега яде бой. Ама къде ще ходи с 3 деца и без шанс за работа? Кой ще взема на работа 40 годишна с няколко месеца стаж?
Ама нищо, нищо, ти стой пред телевизора. В крайна сметка има кой да те храни.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 494981bc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   А утре тоя мъж като си вземе шапката и си тръгне, какво правиш? Или викаш ще му сложиш 1-2 бебе-котви и няма къде да шава? А ако почне да изневерява и да те малтретира? Никой нормален човек не му се работи, и аз искам да си спя до обяд, да се въргалям вкъщи и да мързелувам, само че светът е такъв, че сме принудени да бачкаме или да умрем от глад на улицата. На 21 си, забрави го детския акъл и се хващай нещо да правиш с живота си.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 695b5ea853
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Мдаа, виждам, че на съпруга ти му се свидят по едни 300 лв на месец да те осигурява, че да измисли оправданието с полицията и т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker