Въпроси за учител по английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпроси за учител по английски език
преди: 8 месеца, 26 дни, прочетена 722 пъти
Здравейте. Тази година започвам да уча Англицистика в НБУ с профил учител. Въпросът е там, че не искам да съм учителка в училище, по-скоро съм се ориентирала към частни уроци или работа в център за изучаване на езици с малки групи от хора, най-вече деца. Въпросът ми е има ли реализация като учител, ако не работиш в училище? Професията ми харесва, просто не си представям да преподавам на 20-30 деца, като знам какво им беше на учителите аз като учех, не мога да съм усмирител.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: e9e2c10754
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Има, групите са малки и по-спокойни, но тормозят над учителите в частните школи е повече. Щом като една много добра моя преподавателка по английски предпочете да изкара докторат и сега си работи в Старозагорския университет значи не е достатъчно платено спрямо натоварването.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 0fe91bf93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Английски можеш да преподаваш и на частно по интернет или да идват във вас хора които да се учат или ти да ходиш на място. Начините са много.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 34a06322ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Давам ти пример със себе си. Аз преподавам онлайн, защото сертификатите ми не се признават в Европа (а в държави като Япония и Южна Корея се редят на опашка за такива хора). Тук ми казаха, че ако не съм завършил филология или хамерикански колеж - не можело (нищо че имам и С2 от Кеймбридж, освен над 500 часа навъртяни в 5 сертификата от акредитирана фирма с над 30 години опит в областта и постоянно в топ 3 на онлайн сертифициращите органи). Тук пазара е пренаситен, защото е пълно с англоговорящи пенсионери и гастербайтери, които ги вземат само с паспорт (отделно и стандартните връзкарски назначения). За работа с деца ти искат педагогика (нищо че сертификатите покриват тези неща) и толкова - административно блато. Ако ти се развива в тази област и си се преквалифицирала от друго (като мен), ориентирай се към Азия или Арабските страни, където плащат хубаво. В Латинска Америка ще си на 0, но ако ти се ходи на околосветско, също е добра алтернатива. БГ е умряла работа, но пък с претенции до небето.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 73dd767b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Защото в душата си не си учител.
Докато виждаш децата като зверове, а себе си като звероукротител - няма нищо да се получи.
Ще ти кажа кой е ОГРОМНИЯТ проблем на системата.
Колегите, които не можете да проявите уважение към децата. Прекрасни, млади, пълни с път и възможности хора, които някаква тъпачка (като теб) си представя, че трябва да укротява.
Не! Ти си там да им даваш, да ги насочваш, да се грижиш, да ги направиш мислещи, можещи. Да им покажеш, че могат да вярват в мечтите си, че са уникални.

Насочи се към друго поприще, моля!

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: a3b1d298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До н. 4-Браво г-жо-много добре сте го казала! И аз съм на същото мнение, а Вие-по какъв предмет преподавате и да попитам-в момента колко е цената на един частен урок-без значение от преподавания предмет? Интересувам се-за една моя позната, но всеки й казва различна цена, а тя иска да вземе няколко частни урока, защото има проблеми по един предмет в училище.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 2d56e8b5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   4. - Това не могат да го разберат такива като госпожата. Както подходиш към децата така ще са и те към теб. Влизат от първия час озлобени. Отишли за заплатата и отпуската. Грам не ги вълнува едно дете като душевност и като човек.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: fe86fd97b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От авторката
Благодаря на коментари 1, 2 и 3. Идеята с преподаване онлайн или вкъщи ми се струва супер вариант. До коментар 4 - явно сте разбрал/а погрешно запитването ми. По никакъв начин не смятам, че децата/учениците са зверове. Напротив - бъдещето е в младите хора и един учител по никакъв начин не трябва да се възползва от авторитета си и да се държи заповеднически спрямо учениците. Мисля, че е ясно за всеки здравомислещ човек, че младите хора трябва да бъдат насърчавани да се развиват и да разгръщат потенциала си. Но все пак говорим за работа с 20-30 индивидуални личности, трябва да можеш да спечелиш вниманието им, да поддържаш някаква динамика с всички, а не само с тези, които сами изявяват желание да участват. Точно, защото се познавам знам, че бих работила много по-ефективно с по-малка група от хора, на които ще мога да обърна индивидуално внимание. Имам огромно уважение към учителите, които успяват да се справят с цял клас, но всеки си има своята ниша и неща, в които е по-добър. Да не се лъжем все пак, трябват здрави нерви за работа в училище, достатъчно учителки пред нервен срив съм виждала, както и разплакани и тн.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 20a0b0298e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За учители по английски има реализация.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: bdce007638
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   И как се започва в областен град в момента като учител? Имам редица квалификации и съответното образование, обожавам да работя с деца и години (15 общо) работя в частната сфера, но исках да помогна и на децата, които не записват уроци в държавното училище и да науча повече за този тип работа: няма влизане, ако не си с връзки. От първа ръка в конкретни училища ми казаха как нагласяват хора на директора. Това се случва в голям областен град. Желаещи има много, виждам купчини подадени документи правят мними комисии, губят ти времето и си взимат техен човек, който чака именно за заплатата и отпуската, а не защото му е призвание, после се чудим защо резултатите са плачевни. Не са виновни само родителите, в частната сфера, децата работят и нещата се получават-преподавателите са по-мотивирани и наистина си вършат работата. Има такива и в държавната, но са изключение.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 8c832b3bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първо виж самата специалност дали ще ти хареса, защото положението в Ангицистиката в НБУ е доста плачевно. Конкретно говоря за самите преподаватели - половината са адски несериозни. Ако специалността ти хареса тогава помисли задълбочено над бъдещата реализация.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 2b6db9bfa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Стига с тоя английски, учи се дори като сърфираш из интернет. Аз не знаех бъкел, понеже бях в Германия и работех в немска фирма само на немски. После дойде един шеф американец и се наложи да уча английски на дърти години, при това финансово-счетоводен английски, да комуникирам с одитори и пр. Ами след 2-3 години срещи, мейли и комуникация (по неволя) нивото ми е доста прилично. Не казвам, че е на някакво академично ниво, но ми е напълно достатъчно. Това без грам уроци.

Английски беше модерно да се учи през 80-те и 90-те, сега е вече едва ли не рутина. За учителка ще те наемат, защото има липса на учители, особено в по-малките градове. Но за друго - едва ли.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: a3b1d298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Колко струва 1 частен урок по Английски? Никой ли не знае? Сериозно се интересувам...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 9f35a8469b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А защо не се пробваш да работиш като преподавател в университет?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker