Как така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как така?
преди: 8 месеца, 23 дни, прочетена 1141 пъти
Доста странно ми в стана в последно време, като разбрах случайно, че един колега разполага с доста сериозни финансови възможности. Общо взето всички на работното място сме млади и се борим да се развиваме и доказваме м професията и да изкарваме по-добри пари. Реално, за да имаш вече доста пари в нашата работа се изисква години труд. Този колега е свестен като човек, върши си работата, сериозен е. Но не е от хората, които скачат, които се бутат, които както се казва ги сърбят ръцете. Дори никога не се интересува какъв приход имаме за месеца и какви заплати ще вземем. Ходи съвсем нормално облечен, има стара кола, а по-често движи с градския транспорт. Но няколко пъти съм го забелязвал, че носи часовник, който струва поне 10 хиляди лева. Веднъж го питах от къде е и просто смотоляви, че му го били подарили. Веднъж бяхме няколко колеги и говорейки за ежедневието, за коя професия с какъв доход е и т. н., един по-възрастен колега каза, че ако професията ти не е свързана с някакъв бизнес, предприемачество и т. н. може да имаш добър стандарт на живот, но не и да си наистина богат. И случайно спомена младият колега, който не беше около нас с думите "Ето го *****. Той най-добре се е ориентирал. Май повечето от нас ни е върнал в първи клас, ако се сравняваме по печалби. ". До колкото разбрах от години започнал да купува по малки площи обработваеми земи и така ставали повече. Бил купил и някакво помещение за офис или магазин. Софиянец е и имал някаква земя, която си взел от общината, но не я продал за строеж, а се борил сума ти време и в един момент нашият тих и кротък и направещ впечатление на никого ***** успял, че направил платен паркинг и си изкарвал едни сериозни пари от там. Чудя се, как може един човек, който пак казвам е свестен и отговорен в работата си, но не е активен, не се бута, не е биткаджия, не иска да се докаже и да изпъкне, разполага със сериозни възможности? Дали пък не е просто много умен и прозорлив и да си слага някаква маска? Наистина ми е много странно. Блъскат се, бориш се години и на края печелиш един гол кокал, а някой си господин никой, който никой не го знае се оказва, че е пълен с пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 00208c425f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   И защо тези, дето имат възможности, не може да са възпитани и скромни, а не нагли.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: cd382dfcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ами не е толкова странно, просто е разумен човекът. Не е задължително да си нагъл бутач, за да се ориентираш накъде духа вятърът. Скромен не значи тъп, значи, че цени парите и не демонстрира възможностите си, което е похвално.

Моите родители са направили същото и благодарение на тях сега мога да работя каквото искам или пък изобщо да не работя и да си живея добре. Да имаш земя в София и то със сегашното пренаселване хич не е малко. Около нас има няколко частни паркинга, абонаментът е поне 200 лева. В единия паркират към 30 коли. Преди това беше малка къща с вътрешен двор, прави си сметка. Други хора пък просто се раждат красиви и без да имат други особени заложби печелят от външния си вид. Чист късмет и съобразителност.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 5645a425ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   Господин никой в случая си ти... наблюдаваш, завиждаш, дори вече знаеш как е напреднал и пак не можеш да направиш крачка и ти напред. Гледай и се учи как се прави!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 1c38e88972
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Фразата "тихите води са най-дълбоки" не е случайна И аз имам повече възможности от приятелките ми но не обичам да се перя. Не чакам на заплата, но никой от колежките ми не знае. Защо да се хваля. Винаги съм била по-потайна. Не изпитавам необходимост да споделям. Донякъде и поради страх от завистливци. Донякъде и поради страх от използвачи.
А ти си пълен комплексар. Никой не ти е длъжен да дава отчет какво има и какво няма. Представям си с колегите ти как мишкувате по ъглите и злобеете по човека. Намерил е начин - печели. Вие седите и чакате манната небесна да се изсипе върху вас.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 48965e69c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Усещам завист от твоя страна.
И освен това си противоречиш! Не бил борбен и амбициозен, а пишеш, че не продал веднага земята, а чакал удобен момент да направи разумна инвестиция. Да, явно е имал късмет, че е имал земя, която да му се възстанови, но пък се е борил да си я вземе. Доколкото знам, там процедурите ся дълги и сложни.
И след като е спечелил някакви пари, ги е вложил в друго начинание, а не ги е изпил и изял, както биха направили някои. Не завиждай, аз не виждам по някакъв начин нечестно да си е спечелил парите. Напротив - с прозорливост го е направил. Това се нарича предприемачески дух, не всеки го има.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: f2f045e26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Баце с честен труд никой до никъде не е стигнал, освен дъното разбира се.
Не е трудно да се досетиш, че и да забележиш.
Че 90% от "изстрадалите българи" се занимават с далавери и престъпления. На заплата живеят основно смотаняци и глупаци като мен и теб.
Та това е реалността ако все още не си я осъзнал приятелю.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: c6f3c700bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ами браво на пичагата, че не е някой дето парадира и се прави на интересен. Имам подобен познат, който е много земен човек, ако го видиш на улицата няма да разбереш, че е супер богат, с всички се държи еднакво, без значение дали си милионер или чистач. Обаче който го познава знае, че е фрашкан с пари и може да сложи в малкия си джоб всички дето се фукат с някакви коли и глупости.
Това е тенденция при много богатите, които не са направили парите си с измами и схеми, особено от тех индустрията в америка.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 5924314e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   А ти защо си вреш нос и задаваш въпроси, които не са ти работа. Глидай себе си и излез от този провинциален манталитет. Като чуя некой да каже софиянец и веднага ми става ясно какъв комплексар е, още повече като обсъжда нечии имоти. Гледай си в твоето канче. Никой не е длъжен да ти дава отчет, кое колко струва, от къде го има и т. н. А ти си доста посредствена да задаваш такива въпроси.. Директен ми е коментара, ама дано се замислиш. В 21 век хората са граждани на света, ние още говорим за софиянец, варналия, пловдивчанин.... пълна простотия и комплесарщива. То всъщност кой е софиянец вече, масата в София, децата им родени в София и по документи всички софиянци.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 5924314e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Завистта е възхвала със знак минус. Нямаш сили да признаеш, че се възхищтаваш и вместо да завиждаш, се замисли как ти да дръпнеш напред.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: b3c3734817
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Те така авторе
Две мои познати едната сервитьорка другата работи в магазин на по 25-27г с по около 7-8 години стаж си събирали почти всички доходи и си купиха апартаменти през последните няколко месеца. Спестявали, лишавали се, взели и малко кредит и сега всяка от тях има собствено жилище.
Човек само може да се възхищава на такива хора.
Твоят човек не си слага маска но и не се развява, да се хвали наляво и надясно. Иди разбери че припкащото с табла девойче, което се радва на 10 лева бакшиш, имало 70 хил лева събрани от заплати и бакшиши за 7 години.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 9c9b73d342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз пък имах колега, на който почина някаква бездетна леля на баща му. Хоп - наследство четиристаен на Фритьоф Нансен. 400к Евра надиплени, без да си е мръднал пръста, без много и да я познава тази жена, просто единствени наследници. Баща му беше болен и като продадоха имота, всички пари му ги даде. Този почна да си купува дрешки, да черпи наляво-надясно, след 2-3 години няма да има и следа от парите.
Истината е, че да започнеш нещо сериозно си трябва солидна сума за начало и да си умен, не прахосник. Ако се замислиш - ами почти всяка баба има по апартамент за половинин милион (говоря за София). Уж бедни, скромни, но изведнъж им пада отгоре една такава сериозна сума, която и с цял живот работа няма как да се спести. И който е умен, прави нещо с нея.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 4db82693ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Човекът просто е умен и избира правилно битките си, не е нужно за всяка глупост, заради която ще ти увеличът със 100 лева заплатат, да си скъсаш гъза и нервите. Трябва да мислене, кое ти е приоритет и да си пазиш силите за важните неща.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: f04508ed47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Интерсно, как колегата ви бил много потаен, но вие всичко сте разбрали за неговите инвестиции? ! Спомням си за мен бяха пуснали някава неверочтна клюка колко съм богата, някаква напълно измислена биография и то, хора които знаеха достатъчно за семейството ми. Недоумявам защо хората измислят такива небивалици.
А, за теб, не мога и да разбера, че чак тема пускаш. Нямаш ли с кого да си споделяш дълбоките мисли, що ли.
За колегата ти, браво!

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 575caa5932
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Какво те вълнува, какво е постигнал друг човек? Но поне се разбра, че си тежко комплексиран злобар и завистливец.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: ccec3a9980
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Всичко е индивидуално, този човек каквото може прави за готин живот да има, сръвнения няма смисъл, защото тези неща са лични, не е твоя работа, кои какво има, трябва да се стараеш твоя живот да е добър.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: a87ec6b996
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторът съм. Явно съм се изразил погрешно. Казвам за него господин никой, не защото искам да го обидя, а защото той не е човек, който по някакъв начин се бута, който е активен, на който се чува гласът му. Т. е. доста ми е странно как такива хора успяват в живота. А други, които си скъсват задника да работят, да се доказват, да са винаги на върха на края получават едно потупване по рамото и подигравка.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: ba727a6ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Асторе (18) същото е, правилно си се изразил. Той не чака други да го потушат по рамото, че да се почувства ок със себе си от това, че е оценена работата му ОТ и ЗА другите. Работи си, но работи и за себе си като сам си се тука по рамото (часовника например).
Ти пък и подобни си скъсване задницата от работа за да изпълнявате чужди мечти, не своите си... макар, че те твоите май стигат до шефа да те потопа по рамото. Еми за всичко си има хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker