Допълнителен доход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Допълнителен доход
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 9638 пъти
Та така моята болка е че не ми стигат парите вече, едва ли съм единствената в бг с такива проблеми. Работя от 9 до 17 часа като продавач-консултант, живея сама на квартира, сама си плащам сметките. Общо взето съм доволна от работата си и заплащането си, ако има клиенти стигам до 420-450 лв месечно. За момиче без висше образование и квалификация предостатъчно бих казала.

Живеех си добре, без притеснения, лишавах се от някои неща, но за сметка на това имах тъй желаното спокойствие, което ми липсваше когато живеех при родителите ми. Но последните 6 месеца всичко тръгна наопаки -баща ми се разболя наложи се да му ампутират крака и досещате се сега е безработен, гаджето ми остана без работа, замина да живее в негови роднини до град близо до моя.

Пращам му парички всеки месец -по 80-100 лв (според зависи) да не е хептен в тежест на леля си, помагам и на нашите с каквото мога и за мен не остава много. Но както и да е аз не съм важна толкова много искам на тях да им е по-добре. Подтикната от желанието ми да съм им още по-полезна на всички се ориентирах към търсене на допълнителен доход.

Питах в няколко заведения да ме вземат ако ще и за чистачка или миячка изобщо каквото и да е, но на всякъде ми се затръшваше вратата-не набирали персонал, въпреки нахалността ми и уговорките колко ще си спестят като не ми плащат осигуровки, ако ме вземат. Пробвах с надомна работа да правя торбички за брашно. Трябвало да заплатя 30 лв за материали, и не знам си още колко за пощенски разходи. Плаща се на 1000 торбички -5 лв, малко съм тъпа, ама позамислих се, че нещо не се вързва и се отказох.

Ок обява номер2-почасова лесна работа за всеки. Хубаво звучи нали? Кандидатствах, отговориха ми с линк към сайт, какво точно представлява работата. Пак за закупуване на някакви мостри, които после трябва да ги препродавам. Айде и това отпадна, колкото и да не исках се заврях в един от онези сайтове, къде трябва да кликаш на рекламите и да ти плащат по 0, 01$ на клик. Обаче нещо не можах да се регистрирам в paypal, пък и имам един познат, който миналата година се занимаваше с това и накрая го излъгаха един вид.
Тогава пишеше дипломната си работа и нали в обявата примамливо пише удобно за теб време и дъра- бъра, се оказа, че не е точно така. Има си определен час в който пускат рекламите на сайта и ти трябва да кликаш, ако не няма парици.

Та така в крайна сметка, познатият ми цъкаше когато имаше време-през ден и когато свари реклами, паричките които беше навъртял не му ги прехвърлиха с оправданието че не е бил активен и един вид тоя, къде разпространява линка с цел да си наеме "рефеали", които да му носят допълнително парички в сметката си ги одържал като обезщетение.

Вече не знам какво да правя, отчаях се, последната ми надежда е ако ми отговорят на запитването към една обява за сглобяване на детски играчки и ако там трябва да внасям пари ще се гръмна вече. По мрънках ви предостатъчно, споделете вие с какво се занимавате с цел допълнителен доход и дали има смисъл и може ли да ми помогнете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8a803864c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай в програмирането.
Ако разбирасе имаш нужния умствен багаш и железни нерви. Можеш да вадиш пари като пишеш код на свободна практика.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ff3c50e826
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такова нещо просто не намерих, а ми е жизнено необходимо. Сама майка съм, нямам мъже бащи, баби, дядовци... Търсих, писах. Само от askgfk. com събрах 30 лв във форма на ваучери за храна, и то за период от година и половина.

Честна надомна и печеливша работа за съжаление просто няма. Личен печален опит. Ако има такава, пишете. Вече разпродавам вещите си, защото се чудя как да я карам с две малки деца...
По-реалното е да си намерите нощна смяна като работа, отколкото надомна.

Допълнителен доход има и на Кишинев, 16А, ИКЕ-България, но ви лепят с лепенки и се задължавате с определени дни и часове. Ако нямате алергии, разбира се. Аз нямам и така си докарвам нещичко вече 6-та година. Водя децата с мен и поне нещичко вземам. За ИКЕ-то мога да дам полезно инфо.
Всичко това, само ако живеете в София.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e0a5ec2c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей,
ако пишеш правилно и увлекателно
независимо на какъв език - може и на български.

Доста се търсят хора които да пишат статии на дадена тематика, да редактират, преразказват или превеждат такива.

Единственото което трябва да имаш е компютър и интернет.

Ето един форум за целта - http://www.predpriemach.com/

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7c2d142260
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помня твоята предишна история. Там беше споменала, че гаджето ти не те обича. Имаше и проблеми със семейството си. Още тогава ти казах да бъдеш повече егоист и да мислиш за себе си. Престани да пращаш пари на приятеля си, как може да си толкова наивна - той живее в друг град, не го виждаш най-малко по една седмица, кой знае с коя се развява там, а ти делиш от залъка си да му пращаш пари. И 450 лв. ако си в София, са много ама много малко, не знам как оцеляваш изобщо.
Иначе ако знаеш език можеш да си изкараш доп. доходи с преводи.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4b38554198
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Вече си разбрала, че с надомната работа повечето "оферти" са някакъв вид измами. Изобщо много се спекулира с думите "допълнителен доход"...

Макар да си без образование, звучиш ми като умно момиче, при това работливо и при това с реална преценка за нещата на практика. Създаването на добър и стабилен допълнителен доход отнема време, но по-важното: преди това трябва да имаш някакви пари спестени. 500лв или 1000лв, да се застраховаш ако не дай боже нещо стане с работата ти или нещо спешно изникне. Това ти е буфер.

Оттам вече ще си по-спокойна и ще имаш свободата да се оглеждаш за нова работа, евентуално да идеш на интервю в друг град ако искаш, или пък да отделиш малко пари и да започнеш нещо свое. Обаче си е трудно, да знаеш. И бавно.

Ако имаш някакви умения - примерно нещо да шиеш, или пък да пееш, или пък де да знам каквото и да е - можеш да направиш някакъв курс и да научиш хората. Или пък да изработваш нещо и да го продаваш.

Хубаво е, че помагаш на приятеля си, но сигурна ли си в него? Защото в твоето положение тези 80-100лв никак не са малко.

Стискам ти палци и се радвам, че има българи като теб дето се борят и не се оплакват!

-Рая

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bc63653b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не си губи времето, Рая - такова животно в българия нема. В най-добрия случай можеш да се хванеш детегледачка в някое по-заможно смейство. останалото - кликове, пликове, дистрибуция са 99 % фантастики. пази си здравето и силите за по-смслени неща. баща ти пенсионира ли се по болест?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4b38554198
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам в последния коментар защо се обръщат към мен, не съм аз автор на историята.

И не знам админа защо в предния пост ми е махнал линка към кадебг, при положение че си беше точно по темата и щеше да е полезен на момичето.

Както и да е, хайде :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7c2d142260
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не си губете времето с това момиче /авторката/. Жената има нужда от специализирана психологическа помощ, парите са най-малкият и проблем. Аз лично досега не съм срещала по-смачка и по неуверен в себе си човек. Прочетете само това изречение от историята й :"Но както и да е аз не съм важна толкова много искам на тях да им е по-добре. Подтикната от желанието ми да съм им още по-полезна на всички се ориентирах към търсене на допълнителен доход. "
Човек, който не смята себе си за достоен да живее, да се забавлява, заела е позицията на жертвения агнец и чака около главата й да светне ореол. Е, докато чакаш, твоите връстнички си живеят живота, съдзават семейства, правят кариери, забавляват се по почивки и заведения. Сериозно, момиче, направи няколко сеанса с психотерапевт, ще са ти от полза.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c59184ff84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не можеш да си представиш колко е прав номер 8.
Ти остави това, че си заблудена - знаеш ли какво следва ако недай боже си съсипеш здравето от стрес и умора, жертвайки се?

Кой от хората, за които в момента се жертваш ще ти подаде ръка? Родителите ти поне с подслон могат да ти помогнат и домашна топлина, но къде ще е тогава тъй нареченият ти приятел?
Не разбирам как може да приема парите ти? Нагъл човек!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 85fac61086
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ехее, изобщо не очаквах че някой ще пише. Благодаря ви. Същата съм номер 4, да ти кажа доверие нямам на никого, такава съм от малка, но няма значение и не съм от София. Рая благодаря ти за отзивчивостта, но за съжаление нямам таланти и заложби и спестяванията се похарчиха за татко. Ами номер 6, чакаме решение на Телк вече 2 месец, иначе не може без да е минал през Телк. Номер 8 не чакам никакъв ореол да ми поникне:-)Не можеш да съдиш човек и да му даваш определения без да го познаваш. Съдиш ме, че предпочитам на близките ми да им е добре отколкото на мен, а ти самият или самата не се замисляш ако ти беше в същата ситуация как би постъпил/а. Със сигурност и ти не би действал/а егоистично. Но както и да е всеки си има различни виждания за живота и е глупаво да се опитваш да налагаш своите на някой. номер2 и аз не намерих такова нещо, но горе-долу влязох в релси, благодарение на шефа ми, който ми дава 50% от парите, които връща с кредитно известие една фирма при изпълнения на условията им за които аз се тормозя да ги изпълнявам всеки месец. 80 лв, извънредно добре ми идват. а номер 9 не очаквам да ми върнат "помощта", възпитава ли са ме да се оправям сама

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e5c84df947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката - "нямам никакви таланти и заложби" - я стига :)) Време ти е да почнеш да вярваш в себе си малко повече.

Хубаво е да помагаш на близките си, стига да не се затриеш съвсем заради това - после ще вземеш ти да им тежиш, вместо да им помагаш.

Но според мен си достатъчно практичен човек да намериш баланса. Успех!

-Рая

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker