Неадекватно поведение от работодател - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Неадекватно поведение от работодател
преди: 8 месеца, 15 дни, прочетена 834 пъти
Здравейте, завърших курс, преподавателката много ме хареса и ме назначи в нейният салон за красота. Това много ме радва, защото другите от курса нямаха тази възможност и ще си търсят сами работа. Проблемът е, че шефката ми е много хаотична и несериозна. Още като се уговаряхме за курса, преди да преведа парите беше все на линия за въпроси от мен, ако е заета ми пишеше, че ще върне обаждане. Като и дадох 2 заплати накуп, спря да ми отговаря, понякога чак ми ставаше неудобно да настоявам да я търся и то за важни неща, не съм досаждала или нещо такова. Комуникацията се случваше страшно бавно. Курсът вместо 2 месеца се проточи 4. Забелязах, че клиентите и са с предимство и, ако сме се уговорили да имаме обучение някой ден, но за тогава се появят клиенти, тя отменя мен, защото моите пари вече ги е прибрала, а иначе ще загуби потенциален нов клиент. Веднъж и казах, че се бяхме разбрали да се виждаме еди коя си дата за курсовете, и тя ми написа "Появиха се клиенти и трябва да си ги взема, СОРИ" Дори се наложи да започна работа вечер след курса и събота и неделя на 4 часа, щото 4 месеца без заплата няма как, с това темпо. Случвало се е да не се видим за обучение, защото било много лошо времето. Станах сутринта рано, облякох се и на тръгване получих съобщение да не идвам, че е лошо времето, сякаш на пътя работим. (Беше мрачно и духаше, нито дъжд имаше, нито нищо) Както и да е, завърших и почнах работа. Още на първия ден аз бях на работа от 15:00ч и тя в 12 ми пише, че имало клиентка, която искала веднага да я вземем, да идвам. Аз да не съм линейка? Писах и, че имам 1 час оправяне и 1 час път, да ме очаква в 14ч. Само сийна. Аз бях по пижама и бях разхвърляла да чистя, живея на другия край на София... Онзи ден трябваше да работя до 18:30, защото вечерта щях да пътувам до друг град, имах работа сутринта там и се разбрахме с нея, като си направя клиентите да и се обадя да дойде да си заключи салона, защото още не ми е дала ключ. В 17:45 се обадих да идват, като очаквах към 18:30 да са се придвижили вече, при положение, че са в същия квартал. Знаете ли в колко дойдоха със синът и да затворят? В 19:30! Час и половина седях и чаках, провали ми се пътуване и всичко и никъде не ходих. Станах сутринта и тръгнах по-рано, вместо вечерта. Днес нова случка, трябваше да съм там в 9, но не за клиент, а по друга причина. Облякох се и 9 без 5 вече вървях към спирката, когато ми писа да дойда в 10 и аз се върнах у нас! Наистина салонът е много хубав, много клиенти има, жени с положение и мога да науча много неща, искам да се усъвършенствам и да се отделя да работя за себе си, а това може да стане като съм около нея. Но това несериозно отношение много ме дразни, аз съм работила на 2 работи и съм ходила на лекции, разчитайки изцяло на градски транспорт и в 90% от случаите съм точна, та даже и по-рано. Стигам до извода, че не и пука. За клиентите е точна като часовник, но за други неща е ей така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 167268a276
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж си трудовия договор - там е написано работното ти време от колко до колко часа е и кои дни работиш.
Често шефовете на фирми нарушават трудовите договори и държат сметка на служителите за неща, които не са написани в трудовия им договор и в длъжностната им характеристика.
На мен са ми се карали понеже не съм видял в неделя имейл от клиент и не съм му отговорил на имейла, а този ден не ми се води работен според трудовия договор.
Съвета ми е да натрупаш опит в този салон и след това ако искаш може да инвестираш и да почнеш да работиш за себе си същата професия.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 60a3b1488b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това не е сериозен човек. Пренасочи се, намери си работа и се махни оттам. Тези неща са адски дразнещи и мен ме дразни в България това несериозно отношение и че това като те обучава някой, може да разполага с времето ти както реши. Аз също имах проблеми в работата с една жена, която ме обучи, но в процеса на работа се разбра, че аз трябва да работя нещата на 4-те жени в стаята, докато те си цъкат във фейсбук, възрастни жени, прецаках си зрението и много изнервена отидох при шефката да ме прати да работя с други хора. И след тази възможност, ако нямаше щях да напусна със сигурност.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: c1f4c78783
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За това е взела теб, 9реценика е, че теб може да влачи в извън работно време и размотава.
Съвет: натискай си д... то известно време и опознаването клиентите и нуждите им. Научи професията достатъчно за работа самостоятелно, но се сближава и с клиентите.
Говори с нея, че имаш строг график към който трябва да се придържат, но приеми, че няма да се промени. Говори не за друго, а за да напомняш за злоупотребата и с теб.
Първата ми професия е фризьорка. Когато си тръгнах от първият салон, в който работех (подобни причини, но и ми удържаше от процента за консумативи :))) моята по- изрод беше) си тръгнах с почти всички клиенти хаххаха
Последваха ме около 80% от редовните клиенти.
Имай го предвид. Дори и да не те последват, че те препоръчват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker