Арогантна колежка, която се изживява като шефка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Арогантна колежка, която се изживява като шефка
преди: 7 месеца, 25 дни, прочетена 945 пъти
Здравейте,

Преди две години намерих почти идеалната работа. Тогава въпросната колежка беше по майчинство, но се върна преди 10 месеца. Предупредиха ме, че се изживява като шефка, държи се с абсолютно всички сякаш са малоумни, държи тон, прави забележки, иска да е винаги в центъра на всичко, защото тя знае и може най-много и най-добре. Убедена е, че носи цялата фирма на гърба си, редовно прави коментари, че ако я няма няколко дни, всичко ще отиде по дяволите и т. н. Освен това е страшно завистлива и достатъчно глупава, че да си личи. Прави хапливи коментари, ако някой има по-скъп телефон от нейния, откъде Х имал пари за това, а Y за онова, като накрая все прибавя, че въпросното нещо, за което завижда, не било кой знае какво и не си струвало. Приказката за киселото грозде, но я виждам, че се опитва да навакса и гледа да идва с "по-маркови" дрехи, ако мога така да се изразя, без да пропуска колко пари е дала за тях, колко е платила за не знам си какво и прочее. С няколко думи: иска да е отгоре на всички - било то професионално или финансово, или всякак.

Критика не приема, цупи се, ако ѝ покажеш грешка, спира да ти говори и изобщо се държи като тъпа, кисела гимназистка.
Почти никой от екипа не може да я понася, но собственичката я харесва и то много.
Не мога да изляза на глава с нея и единственото, което ми идва, е да я дразня нарочно, за да ѝ гледам сеира и как се пръска от завист за едното нищо, но знам, че правя глупости.
Трови атмосферата и никой не иска да идва на работа, знаейки, че ще е с нея на смяна. Без нея е песен, разбираме се, спокойни сме, няма непрестанно самоизтъкване и раздаване на команди. Ръководителката на екипа ни знае, съгласна е, говорила е с нея, но тази си е просто такава, дори не осъзнава как се държи. Затова и не вярвам, че може да се очовечи.
Все пак някой има ли идея как да направим ситуацията по-поносима или как да я сложим на място?

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 5ca1c4a4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В 90% от подобни случаи, тези хора са приятели с шефовете. Те ги enable-ват и затова подобно поведение остава непридизвикано и става нормализирано. Това е битка, която почти със сигурност няма да спечелиш, особено ако тя реши да остане там за постоянно. Имал съм подобни колежки и съм напускал отчасти заради ужасното им отношение, което те явно считат за правилно да прилагат по свое усмотрение, но винаги когато шефовете не са наблизо. Както споменах, или шефовете знаят и си затварят очите, или насърчават подобно поведение по бог знае какви причини - 'сплотяване на колектива", "групово наказание", etc.

При всички положения, ако е достатъчно токсична или нарцистична, може да те набележи персонално и да се опита да те уволни (или да направи обстановката достатъчно тегава за да напуснеш сама) така че внимавай как плаваш в тези води.

Помисли си, струва ли си "почти идеалната работа" твоето психологическо здраве?

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 33694c20e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Игнорирай я и я парира с фини коментари, Ако ти крещи и се заяжда, изчакай и кажи: Всичко наред ли е? Така ще я дезориентираш. И аз имах такава колежка, любимка на шефа, обаче си позволи да се държи така с клиент, който явно е по-важен на шефа и я уволниха.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 82cc0a0079
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това е много комплексирана личност, страдаща от комплекс за малоценност. Мога да те уверя, че е абсолютна нещастница, която за да се чувства по-добре си избива комплексите като умаловажава всички останали и се изживява като нещо, което не е, но и се иска. Такива хора са си патология, тя няма да се промени, гледай на нея с насмешка и съжаление.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 82e836ba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Леле такива колко много ме дразнят. От личен опит имах такава подобна колежка. Ама първо тя се държеше приятелски и ми казваше " Ти си ми като син бла бла бла ". Другите колеги се държаха грубо с нея и, и викаха, когато бях на първи ден на работа, като нов работник в цех. И аз си мислех, че само те бяха лошите а тя жертвата. Ама после забелязах неуважитерното и отношение. Надута, дърта, дава акъл, пиеше по време на работа водка. Държеше с мен се едно съм глупав. Няколко пъти ми намекваше, че съм глупав, че не умея нищо да върша. Само ме караше да и върша услуги, да ходя до магазина, да и пазарувам по време на обедна почивка, когато съм изморен. Аз нали от доброта го правех. Ама след време почна да ми писва. Защото забелязах, че има завист в нея. Защото постоянно ме питаше дали съм взел пари или бонуси. Защо аз съм бил взел бонус, а тя не била взела. Постоянно все едно е на състезание с мен. Опитваше се да ме командва, и да се прави на шефка. Само искаше да и се помага и аз и помагах. Когато аз имах нужда от помощ тя ми се сопваше и ми казваше " Не ми казвай какво да правя ". Един момент просто ми писна и не исках да и помагам изобщо, нито да я уважавам. Защото тя беше разпространила клюки пред колегите че съм бил глупав. Това стана когато я чух да го казва пред един колега ужким на шега. И след това чувах и от други колеги подиграватели намеци от както тя го каза на въпросния колега с цел да ме очерни. И тогава на мене ми стана много гадно. И съжалявах, че не се дистанцирах от нея и не се пазих. Тва гадно лицемерно същество. Завистливите хора са много опасни. Точно те могат да ти причинят всякакви зли мизерии. Затова авторе бягай от такива. Много са опасни те също имат една тактика да разпитват за личния живот на някого и после го използват срещу него.

 
  ...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: 47f2af9aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бъзни я, че явно вкъщи мъжо я строява, или не я ощастливява редовно и затова е толкоз кисела и зла.
Иначе винаги има такива змии. Връзкарки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker