Собствен бизнес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Собствен бизнес?
преди: 7 месеца, 21 дни, прочетена 672 пъти
Може ли в днешно време човек да има собствен бизнес ако разполага с 1000 лева капитал?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 69d5fe4de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако си в сферата на услугите

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 771874c762
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Може, да, даже на теб ще ти дадат, за да почнеш бизнес. Ако можеше, всички щяхме да сме бизнесмени.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 61fbdcd118
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не. И за най-малкият бизнес си трябват поне няколко хиляди. Свободна професия да бъдеш може- да правиш преводи, фотограф, ръчна изработка, рехабилитация по домовете, шиене или нещо от този сорт.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: e45342fb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Да, взимаш заем за дълго време, плащаш го на малки вноски, закусвалня може да отвориш в сътрудничество с бг ферми, ако и спечелилия от тотото стане твой съдружник, вероятността да изкарате добри пари през следващите години е голяма, питай го.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: bb184e306f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зависи какво влагаш в английската дума "business": частен занаят, търговия, производство?

Ще ти дам пример как в последните дни успях да изкарам някой приличен лев с временна странична дейност, влагайки едва няколко десетки лева, които така или иначе бях дал за лични нужди. Купих си френски ключ, ключ тип "щъркел", клещи-резачки, клещи-човки, отвертки, фазомер, изолираща лента, тефлонова лента, гипс, прозрачно лепило за тухли и керамика. Целта беше да сменя водонагревателя, понеже се беше спукал, както и да прокарам нови кабели за осветлението в банята и да сложа два ключа и два контакта (кутия "Legrand 782494" за приставки "Forix IP21") на стената пред банята (имаше само един такъв доскоро). Сторих го и мои приятели ми казаха, че биха искали и те така. Речено-сторено. Смених водонагревателя на мой приятел с по-голям и хубав модел, а на него и на още двама им сложих от споменатата кутия с приставки марка "Legrand". За няколко дни работа изкарах толкова, колкото повечето хора в България изработват за цял месец. Е, имаше малко цапане на ръцете, а и работата с електричество не е безопасна, но всеки човек си преценява.

Дейността ми иначе е съвсем друга, но все пак имам някакви основни умения тип "домашен майстор" от младите ми години (придобиват се за броени дни, стига човек все пак да има желание да се научи и да пробва) и това беше удобен начин хем да свърша полезна работа за мои приятели на по-тънка цена от тази, изисквана от фирмите и майсторите кожодери (голяма част от които са мошеници, че работят некачествено), хем и аз да си избия вложеното и да поспечеля нещо отгоре. Така, работейки основно сутрин и до обяд, ми остана и свободно време за следобедни разходки в слънчевото време. Пазаруването на необходимите ключове, контакти и кабели също беше удоволствие за мен, понеже беше свързано с посещението на магазин за строителни материали, намиращ се отвъд една малка горичка и за кратко се откъсвах от градската суматоха, потапяйки се в тишината и аромата на природата. Но това последното е пряко свързано с местоживеенето на човек, така че не бива да се взема предвид.
Мисълта ми е, че стига човек да се реши на нещо и се постарае да го научи, може да си намери препитание дори и на цената на символични средства за първоначално вложение. Сещаш се, че подобен занаят изисква все пак човек да работи, защото носи пари пряко за свършен труд и никой не плаща за лежане.

------------------

Производство също можеш да основеш с вложение под споменатата от теб сума, като например направата на плюшени букви (за което са ти нужни платове, дунапрен, лепило, конци, игли, добра ножица) или малки букви от дърво (което пък изисква да си купиш малък хоби банциг за около 250-500 лева или (ако предпочиташ по-безопасната, макар и по-бавна работа) резбарска ножовка с тънки листови или кръгли ножове за дърво за 50-ина лева. После лакираш и продаваш на цена, която теб те устройва и е съобразена с цените на работещите същите занаяти хора.
Също така, можеш да изработваш разливни картини, при които вложението ти ще е основно в самите брои и платната, опънати на рамка, както и сешоар или пистолет за горещ въздух. Има безброй видеа в YouYube, показващи как се правят такива картини и научаването не е чак толкова трудно.

------------------

Ако питането ти обаче е за вложение, което да ти носи доходи за в бъдеще, без изобщо да работиш (например акции и други подобни), тогава може би някой друг ще може да даде подходящи съвети за съответните области.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 5c453a65af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако отнася до регистрация на фирма минималният капитал в много сфери на бизнеса може дори е да 2 лева.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker