Поредният салон за красота, инвестицията се сериозна, ще си загубя ли парите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Поредният салон за красота, инвестицията се сериозна, ще си загубя ли парите?
преди: 6 месеца, 2 дни, прочетена 1061 пъти
Живея в София и работя в студио за грим и маникюр. Макар да сме на оживено място в хубав квартал, се усеща спад на клиентите. Разбирам, че хората избират за какво да похарчат парите си и се лишават от маникюр примерно. Плюс това съм на % и не съм много доволна от заплащането, просто в бюти сферата като си на % се спукваш от работа и повече от 1500лв трудно ще направиш. От известно време искам да се махна от София и да се прибера в родния ми град, но проблемът е, че там няма работа!! Безработицата е страшна. Ако те вземат някъде ще е за 600лв. Та се чудя дали да си отворя един малък салон и да предлагам качествени услуги, ако мога с това да привлека хората, с качествена работа, хубави материали, хигиена, и отношение. Мисля да работя сама и да правя маникюр и педикюр. Родният ми град в момента е с население около 50 000 души и за съжаление почти няма млади, прибират се само събота и неделя... не знам дали би просъществувало. Заради безработицата и мизерията всеки се чуди какво да прави сам, само и само да изкара някой лев и салоните никнат като гъби. Под всеки блок има по 2! На всеки 200 жители от града има по 1 салон! А колко от тия 200 си правят ноктите? ! Та така. Мисия невъзможна ми се вижда, трябва нещо различно да направя, някаква реклама. Моля, споделете вашето мнение, дали да се захващам, трябва да взимам помещение под наем, да му правя ремонт евентуално. Въобще напишете какво мислите по темата. Наясно съм колко салони има, ама това е което ми харесва и се занимавам от отдавна и просто ми доставя удоволствие. Дори и като работя за себе си пак да изкарвам 1000лв, поне ще си спестя намусените физиономии от някоя шефка, която иска да си и взе на разположение и да се разпорежда с личното ти време. И ако преценя да почивам не взимам часове и почивам, както тя прави. И друго, там живеем на тиха уличка близо до центъра. Имаме неизползваем гараж, който приятелят ми предлага да превърнем в салонче (поне като за начало) ама другите приятели от компанията смятат, че така ще идват предимно циганки, защо така мислят, не знам, може би защото от махалата на някои от братята пътя за към центъра им е от там, иначе живущи такива наоколо нямаме. Та не знам какво да правя. Споделете въобще каквото ви хрумва!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 35a7a8970d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не знам. Успешен бизнес не се прави лесно и трябват доста лишения.
Неслучайно шефката се цупи и муси когато разбере че няма да има кой да обслужи клиентите. Просто клиентката няма да чака и ще отиде в друг салон, щото, нали, къде ще я чака на тая да й се доработи. И край с тая клиентка. Няма я повече. А пък клиентките говорят. Мълвата се носи... И търпението е малко, пък изискванията големи...

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: ea0453c23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ти нямаш ли някакво сериозно образование и съответно професия, та се занимаваш с тия бизнесчета, които са ден до пладне? От кой град си, защото си написала, че е 50000 жители (средноголям за БГ) и казваш, че е масова безработица?

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 3f9b29663d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Огромнага част от салоните, включително и големите вериги работят на потрисаващо ниво, гледат те накриво като влезеш, нямат уеб страница с услугите, съвети опция да си запишеш час. На стъклото да залепиш тази седмица почистване на вежди Х сума, ще влязат днес поне още 5 клиента. Не става само с умения, трябва много набито око как да се озаведе, повечето са аматьорско и грозно обзаведени, защото толкова си могат хората, едно е да пипне архитикт, мръсничко, космаляци, да не говорим да ти предложат кафе примерно. Почват те ома кожата ви... , вие от кога не сте ходили на козмитик... простотия, вместо стратегията лицето ви ще светне с нашите продукти, вижте колко добре изглеждате сега...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 5be14be14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   50 000 души не е никак малък град. Но преди да вземеш това решение си направи един подробен бизнес план:
- по колко лева вървят услугите от този тип в малкия град - задължително направи проучване, защото ще има разлика между София и този град.
- колко лева биха ти били разходите на месец - за материали, консумативи, ако искаш начално обзавеждане, наем, осигуровки, счетоводство и т. н. Определяш една сума и я увеличаваш с 20%, за да имаш за допълнителни разходи.
- решаваш колко искаш да печелиш чисто на месец за теб.
- смяташ чистата сума разходите и делиш на цената на услугите в твоя град. Получанаш колко клиента трябва да имаш месечно, за да си на плюс.
- Броя на клиентите, който получи възможен ли е? Или е твърде голям брой? Тогава вариант е да завишиш цените, но трябва и качеството ти да е в пъти по-добро от на конкуренцията.
И задължително страници в соц. мрежи, реклами, ако пускаш и ФБ ти пусне фактура, ще те задължат да се регистрираш по ЗДДС, тъй че му мисли.
А за гаража - не ми се струва добър вариант. Повечето искат да се снимат и качат от някое ново и лъскаво място, така и на теб ще ти правят реклама. За салон в гаража - наистина по-скоро циганки ще идват.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 40fd6a4ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Търсене определено в София има, въпреки многото салони. Всеки път като реша да отида за маникюр се почва едно звънене по салоните и познай - часове най рано за след седмица или две. Да те вземат утре или на същия ден или дори през същата седмица е абсурд. А иде реч за гел лак, не за нещо кой знае колко сложно или гълтащо време. Впечатлението ми е че маникюристките са супер разглезени и буквално нямат интерес от нови или допълнителни клиенти. Та ниша определено има, стига да ти се работи. И да - много по-добре е да си си самостоятелна.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 4cbfcb9a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами недей. Не си заслужава. Загуба на време и пари Навсякъде е пълно с подобни салони. От какъв зор? Да не говорим, че повечето хора(жени и мъже) си правят всякакви процедури в домашни условия. Ти какво ново ще предложиш? Гаранция- след няколко месеца ще затвориш. Но ако много силно вярваш и го искаш- опитай. Но направи много добро проучване. Логистика, необходимост и потенциални клиенти. Ако питаш мен, опитайте с магазин за алкохол и цигари. Поне има устойчиво търсене и твърда клиентела. А за малките градове- недей се връща в родния град. Стой си в София. Тук е друг свят. Има от всичко по-много и за всички. Работа, възможности и развитие. Да не говорим, че стандартът е много висок. Та една проста миячка взима 1000 лева! Никога, ама никога не бих живял извън София! Преди време живях по стечение на обстоятелствата в малко градче! Ад! Мизерия отвсякъде! Умирах от скука! Всеки ден едно и също! Едни и същи физиономии всеки ден! По едно и също време на едно и също място! С едни и същи физиономии! Да, има едно спокойствие, тишина... ама те са измамни... Центъра беше добър. Чист и поддържан... извън него - гробище! На всякъде никролизи! Някой от години! Тотална депресия! Да не говорим, че имаше много малко млади хора! Деца... Както казах - нищо не може да се сравни със София! Можеш да бъдеш всеки, да постигнеш всичко. Никой не се интересува кой си, откъде си...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: c4bba891fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Според мен в София може да пробваш такъв салон. И аз като съм ходила маникюристките и фризьорките винаги са имали доста клиенти. Ако местоположението е хубаво с човекопоток по улицата, със сигурност така ще хващаш нови клиенти също. В малък град не знам как е, едва ли ще имаш повече възможности отколкото в София.
Също така може да пробваш да си наемеш място в салон за маникюр. Така няма да работиш на %, а ще си плащаш сама наем и консумативите, което реално е същото, но ще по харчиш по-малко пари.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 230ee8a4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Кой град е това. Според мен опитай, по- добре работи за себе си.
Аз не ходя на маникюр, просто не искам да си губя времето, но много хора ходят. Циганки или не, също са клиенти, особено идващите от чужбина.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 230ee8a4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   6 сериозно ли, в София с хиляда лева нищо не можеш да направиш. Ако плащаш наем е мизерия това. Аз живея в малък град и изобщо не бих отишла в София. Там и място в детската трудно се намира. За излизане също трябват пари, а като не ти стигат седиш вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: c37543f05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До 2 от Авторката. Имам образование, с което там не мога да се реализирам, защото не се търсят хора. Навсякъде всичко е с наши и ваши. Всички познати, щом завършиха висшето и избраха да се приберат, работят нещо друго, а не според образованието си. Когато някой тръгне да напуска, вече се знае кой ще е заместникът му. Интервютата са само фиктивни. Достатъчно съм обикаляла и съм се мъчила, преди да се преместя в София. Може да се почне в Кауфланд примерно за 7-800лв, като на една позната за няколко месеца и се изкривиха пръстите от работа и избяга. Няма предварително наместен човек само за най-гадните места! За жени специално почти няма работа.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 21 часа
hash: 4f50edfaa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък когато си правя маникюр, ходя в кварталното студио, помещаващо се в гараж, защото ми е наблизо и е по-евтино, а маникюристката е много добра, но напоследък и за там нямам време. Чувам, че маникюр с гел лак и две декорации вече е 50лв - говоря за град от 65 000 души. Заради гаража и цените ти ще трябва да са по-ниски, но пък няма да плащаш наем, а ако му се направи хубав ремонт и си добра в рисуването, може и да събереш клиенти. Ще включиш към услугата и масаж на ръце, например. Можеш да продаваш и някакви козметични продукти. Сметни колко би ти струвала началната инвестиция за ремонт и обзавеждане и дали би прежалила тези пари, ако не ти потръгне.

 
  ...
преди: 6 месеца, 19 часа
hash: db6b263d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Реализирай желанието си да имаш салон, може да създадеш такъв, които да се посещава от доста клиенти, хора, които ти казват, че е трудно, ги игнорирай, всичко в живота е индивидуално.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 16 часа
hash: 1f43c2a423
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   В малкия град ще те съсипят държавните институции, защото пазят хляба на сегашните.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 часа
hash: 89489d6d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Инвестицията в бюти начинанието на жена ми е над 250 000 €. За да върви постоянно трябва да си в крак с новите машини и тенденции. Ако нещо се счупи и хоп олекваш с 50 000 лв за ремонт. Уж да вади пари, а в крайна сметка аз издържам цялото семейство. Този воденичен камък искам да го разпродава и да ни се маха от врата вече.

Мисля, че ти отговорих на въпроса.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 часа
hash: bc2c4cf348
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 6 от номер 9! Да, абсолютно сериозно! Вярно, че стандартът на живот в София е много голям, и 1000 лева са малко... Но, има за всички по нещо... Поне има възможност за развитие. Та тук и клошарите живеят по-добре! Както казах - София е друг свят. И понеже всички мразят София, всички тичат насам! София много иска, ама и много дава. За детските градини не сте права. Има места, ама има много корупция! Трябва ли да обяснявам как стават нещата? И не сте права... можеш да се забавляваш и със малко. Културният живот на София е много развит. Предлага за всеки по нещо... Аз по клубове и дискотеки и прочие не ходя. Мразя ги! И ще ви разкрия нещо- по подобни места ходят предимно тези, които са извън София... така да се изразя... Както се казва: Битието определя съзнанието, доколкото съзнанието определя битието...

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: eef45f4e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Без последния абзац - подкрепям коментар номер 4. (няма проблем за начало да работиш в гараж! )
Изпълни първо тези неща, описани в него!

И го допълвам:

Ако работиш от душа и сърце - ще пробиеш!

Във всяка сфера и област - могат да просъществуват хора, които имат дарба и талант за това, но трябва да вложат и много труд и любов!

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: a00ca38f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ще трябва да си направиш бизнес план.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: b44f5decf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Само маникюр и педикюр не знам... защо да не даваш стол под наем за фризьорски? Поне ще имаш някаква сигурна сума за месеца макар и малка, но и ще си добавяте взаимно клиенти.
Можеш също да станеш дистрибутор на някоя марка за маникюр или поддръжката коса- "Erayba" например са почти непознати в Бг, а са много добра, професионална марка с веган продукти за коса. Или позната за хората марка да е, но ако има други дистрибутори, ще си "пречите".
Аз лично не бих вложила в гаража само за манилюр/педикюр без нещо допълнително, което да подкрепи.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: ef1acef055
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Хората ходят на едно и също място с години.
За да изпъкне твоето салонче, трябва бая да се потрудиш. Пари за реклама ще дадеш ли? Листовки? Страница във Фейсбук?
Всяка втора иска да си клати краката в салон за красота и да и е гот. Защото друго не умее.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 8a4e42d50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 19. Доста тъпо и ограничено мнение. И злобничко и комплексарско изказване. :) Ще дам пари за каквото е необходимо. Май не си стъпвал да видиш как си "клатим краката" и колко хора се отказват и бягат и какви проблеми с кръста и с метаболизма докарва работата. Ти сигурно смяташ, че и IT-тата си клатят краката, защото не стават за друго, често срещан коментар. От тоя типаж си, дето така говорят. Амаа повечето като почнат се отказват за няколко месеца.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 84e881af09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20, ИТ-тата имат образование. :) Диплома. :)
За другото се иска само курс.
Хората си имат постоянна клиентела и наистина на всеки метър има салон. Като не искаш болки в кръстта, си напъни мозъка. И наистина всяка втора иска да е козметичка, защото е по-лесно по цял ден дъра-бъра, музика и нахилени жени. Няма лошо, но това не е затормозяваща работа.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 581221054e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Какво образование имат ИТ-тата? Би ли ми обяснил? Че аз познавам вече 7-8 човека с курсове от Софт уни, и само един от Техническия, който учи 6г. И престани да се изказваш неподготвен, защото звучиш смешно. ;) И какъв ти е проблемът, че искам да работя "незатормозяваща" според теб работа? Че не искам да слугувам на шефове? Айде чао, нищо съдържателно не написа, за разлика от останалите, само си избиваш комплексите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 84e881af09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, това може да го каже само жена с 12-ти клас, която не е помирсвала ВУЗ.
Работи си, но няма да си конкурентноспособна.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: ef8bb23d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз получавам близо 3000 лв. заплата, за Варна става въпрос и не си правя маникюр или педикюр.
Ходих няколко пъти на гел-лак и то с вачури от Grabo. bg.
Според мен, се ориентирай към друга професия.
Ако отвориш салон, ще фалираш. Кой си прави маникюр на днешните времена, аз моят сама си го правя.
Пък камо ли в малък град, където хората работят за малко пари.
Жена на 46 г.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: ef8bb23d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм предната коменитраща-от Варна.
Как може авторката да сравнява програмисти с козметички? Та дори и Софт-уни да са завършили, ти имаш ли си представа, колко се учи там и колко трудна е материята?
Аз съм жена и не понасям тем подобни фризьорки, козметчки, маникюристки и т. н. и затова и избягвам да ходя при такива.
Аз съм си скъсала онази работо от учене, а някои от тях изкармат колкото мен и повече във Варна.
Естествено, те са изключение. Но това е работа за разглезени жени, чити съпрузи или мъже ги издържат.
Ако ходя при някоя, то е при самотни жени. Плащам им с кеф на такива.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: ca0b902342
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, доста комплексарско, да си избираш козметичката по това дали е самотна, а не по това колко е добра. :D

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 05c12698e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До 26 - Донякъде си прав, но донякъде и 25 има право. Един бизнес, зад които стоят доста пари, може да си позволи много грешки. Една жена, която няма богат човек до себе си и не може, просто да каже "Мило, дай ми малко помощ с наема и смектие за оследните 3 месеца", ще е далеч по-мотивирана. Да не казвам, че ако нямаш сериозни средства, няма да се хврълиш на първото, което ти скимне, а ще е нещо, в което си добър или поне имаш голямо желание да се развиваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker