Работа в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в чужбина
преди: 5 месеца, 22 дни, прочетена 624 пъти
Здравейте, на 23г съм мъж, каква работа мога да си намеря в чужбина със средно образонание и без език, нямам познати които да работят извън страната. Живея в малък град, едва смогвам с наема, не подържам контакт с родителите си, нямам и приятели, които да ми помогнат , абсолютно сам съм. Имам книжка за B категория, обаче след курса не съм шофирал, защото нямам кола, от тогава минаха 4 г и съм позабравил кое как беше. Физически съм добре. Моля за помощ поне да знам на къде да се ориентирам, за какви подводни камъни да гледам в обявите за работа , ще съм благодарен ако напишете и сайтове с обяви за намиране на работа в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 21 дни
hash: c757d26d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   По-големият проблем ти е квартирата. Работа има, но квартири няма. Като за начало си намери работа през някоя агенция, че да има и квартира. Работата ще е калпава, но е някакъв старт. Пък на място ще научиш езика, ще си намериш по-добра работа и квартира с времето. Не е лошо още от тук да запишеш курс, че да имаш поне базови знания по езика. Гледай да отидеш някъде в Германия, Нидерландия, Австрия, Белгия, Дания, Швеция, Ирландия. Не в Испания и подобни. Не и в Англия. Приготви се в началото да е тегаво и работата да е гадна и ниски платена, но трябва да издържиш и да не се отказваш.

Има и друг вариант. Да изкараш един курс за тираджия и няма да ти трябва чужбина. Но ти си преценяваш дали ти се пътува постоянно. Но като за начало пак е някакъв вариант.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: b828e98f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Как си представяш без език да си в чужбина? Може би може, но ако отидеш при близки. Съветът ми е да опиташ да се преместиш в някой близък по- голям град и да си намериш работа и среда, в чужбина не е вариант за живот вече по принцип.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 29560b86a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Общ работник в строителството, шофьор, хамалин, работа в някой склад... Без език ще ти е доста по-трудно, ако говориш езика може да се уредиш в кол център, като продавач в някой магазин, сервитьор, барман... общо взето в сектора на обслужването. Гледай поне английски да понаучиш малко, базисни неща, иначе хептен няма да може да се разбереш с хората и с евентуалния работодател.
Сега, не знам накъде може да се ориентираш. Имай предвид че с тая криза, навсякъде стана лошо. Аз съм в Испания, ама от много години. Голяма стана безработицата. Наемите се качиха много, най-вече в големите градове. Предимството тук е, че езика се научава за нула време. Нито един от българите дето познавам, са говорели испански като са дошли. Ама за няколко месеца са го научили и си говорят без проблем. Ако си намериш работа, примерно 1000 получаваш, около 500 най-много отиват за стая и разходи (ток, вода, интернет). Още 200 за храна и 50 за транспорт. Остават ти 450 да спестяваш. За сам човек не е зле, ама ще трябва да не излизаш никъде за да не харчиш.
Имай предвид обаче, че безработицата тук е страшна. Едва ли ще те вземат на договор веднага, най-вероятно на черно ще ти плащат за да си спестят социалните осигуровки. А на черно по-малко пари ще ти дават. Но щом си млад, имаш време да научиш езика, а и някой занаят. От бюрото за безработни ще те насочат към курсове, които ще са ти от полза.
Иначе климата е супер и хората са готини. Испанския манталитет има общо с българския, тъй че няма да се чувстваш баш на Марс.
Има една група във Фейсбук, Работа и квартири в Мадрид. Пиши там ако имаш някакви въпроси

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: dad6ae3fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В Чехия може без език. Във Фейсбук групи да искаш за работа там

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 8c20bef776
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Виж обявите в EURES. Без никакъв език обаче, трудна работа...
Никога и на никого не препоръчвам да работят с българи в чужбина (винаги, запомни- ВИНАГИ ще те изработят!!! ) но може би в твоят случай поне временно, докато се огледаш на място, може да се прикачиш към някоя строителна бригада. Ако обаче са ти българи посредниците:
1. Пази си лична карта/паспорт и не го давай на никого при никакви обстоятелства!
2. Първата ти работа като стъпиш в чужбина е веднага да научиш къде е бг посолството и къде е най- близката полиция.
Не, не преувеличавам!
В Германия по хотелите често търсят миячи в кухнята, а там можеш да работиш и като камериер/ка, има доста млади момчета така.
Ако знаеш поне много турски, също по дюнерите често търсят помошници и чистач.
В Испания е доста зле вече за работа.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: a09165dc19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря на всички за съветите. Ще поглена групите във фб. До 2 в по-голям град не е вариант, защото квартирите са много по-скъпи, а заплащанито почти същото... В момента работя в един склад за алкохол, товаря и разстоварвам, редя кашони. Вариантът за тираджия не е лош, но аз още кола не мога да шофирам :D. Знам че и в чужбина не е леко, но поне заплащането е по-добро. Искам до като съм още млад и няма какво да губя, да направя някаква по-сериозна стъпка, да пробвам нещо ново, то се е видяло че от мен учен човек няма да стане, но не искам цял живот да работя за минамална заплата едва да свързвам двата края, накрая да се пропия и да свърша като клошар.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d27a9cdc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Здравей, ако формата на сайта не го забраняваше, бих ти дала контакти помогнала да дойдеш в Дания. Аз бях на абсолютно същото дередже преди да емигрирам преди 3 години, по цял месец карах на нудъли, защото нямах пари за повече, нямах и пари да замина, но с борчове от добри приятели успях, искам да върна жеста и към някой друг така, както на мен са ми помогнали. Но това, че не знаеш език е много голям минус, опитай се вкъщи да научиш някакъв основен английски, не е толкова трудно. Иначе всички ще се възползват от теб. Съветите на номер 5 са много верни.
Ж24

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 6d0f3d9e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пробвай през Бюрото по труда в твоя град, свързани са със ситемата EURES и принципно са длъжни да ти предложат. Може в началото нещо да се направят на интересни, но просто не остъпвай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker