В коя държава да отида да работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

В коя държава да отида да работя?
преди: 4 месеца, 9 дни, прочетена 858 пъти
Искам да събера поне 3-4 хиляди лева, които ми трябват спешно. В България също бих работила, но достойно заплащане тук няма. Даже отношение няма като към човек, та какво остава за парите?

Досега съм работила само за българи, или в "побългарени" чуждестранни фирми - абсолютно всичко е измама. Едно лято изкарах и на морето, там също излъгаха за много неща, за други премълчаха. Работя честно, усърдно, коректна съм, искам същото в замяна. Има много обяви за чужбина, ама като не познавам никого, как да отида? Страх ме е да не попадна на поредните мошеници.

Какво мога? Работила съм основно по заводи и складове, не ме плаши трудът. Работила съм и на рецепция, знам почти перфектно Руски и средно английски. Била съм също сервитьорка и касиерка, ама със сервирането не се справих. Студентка съм втора година, специалността ми е инженерна.

Моля, споделете вие къде работите и доволни ли сте? На кои сайтове да търся?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 9 дни
hash: b3349b9094
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Поне в1 ниво език, иначе влизаш пак капана. И кой нормален човек очаква коректно отношение на морето.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: ee1bfee969
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   "Искам да събера поне 3-4 хиляди лева"

Ми то за да отидеш в чужбина ти трябват повече. Сметни си пътя, предплата на квартира за поне месец-два, евентуално комисионна на агенция и първия месец, докато вземеш заплата да живееш. Може и два-три месеца, зависи колко бързо ще си намериш работа. Ми те ти трябват едни 6-7 хил поне, само за да заминеш. Освен да заминеш с фирма, която да ти осигурява всичко и да не ти иска предварително парите, ами да ти ги удържа във времето от заплатата, ама със сигурност няма да стане за месец-два.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 4bb7db6ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   В Нидерландия живея от 20 години. Каква ли не работа съм бачкал за общаци. Чистач, кутириер, в производството. Реално това, което и ти търсиш. Истината е, че на всякаква такава работа хамалогията е голяма, алчни началници на всякъде. Трябва да се мазниш на старите работници, ако искаш да се задържиш. Журобадженащината си я има и на запад. Местните винаги ще са с предимство пред чужденеца. С много лишения и къртовски труд може да спестиш някое евро, но наистина с много лишения. Като това включва носене на дрехи втора употреба или най-ефтините. Ползването на транспорт само колело. Ядене само от най-ефтиния супермаркет. Никакви излизания с компании. Абе само спане работа. Съпругата ми като дойде почна в един хотел като камериерка. Тя е по-затворена, не е толкова общителна нарочиха я насъскаха шефката срещу нея и я освободиха. Почна във втори хотел, един ден не можа да отиде беше наваляло и заледено, аз не можех да я закарам, и не исках да я пускам и с колелото защото беше бременна и да не падне и да направи спонтатен аборт. Неблагодарните началници само заради този ден, че не можа да отиде я освободиха. Аз сам я спрях от работа. Не искам жена ми да става слуга на някакви си нидерландци, а те да се отнасят с нея като с роб. Аз също сега съм спрял да работя. Взимаме си 3000 евро социални помощи гледаме си детенцето и алчните началници да си търсят други роби. Ние роби не сме. Съвета ми е, ако не си готова на къртовски трудни много лишения и мазнене на стати работници и шефове, и ако не тънеш в мизерия в България, по-добре си стой в България. Чужбина отдавна не е това, което беше преди 20 години.





Успех момиче!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 69bce3286f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Където можеш да научиш езика и не те дразни как звучи. Всичко друго се изтърпява. Аз така и не мога да свикна с гадни езици като Английския, Немския, Гръцкия и всеки Славянски, който не е български. Противно ми звучат и това си е. Много повече харесвам повечето Латински езици и дори Скандинавските. Унгарският ми звучи интересно, но няма шанс да го науча.

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 9eaab25104
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 2. Ти кога си ходил в чужбина? Пълно е с агенции за работа, които плащат на втората или третата седмица. Разбира на човек му трябват пари за храна и транспорт. На повечето места е трудна и робска работа по ферми или заводи. Транспортът, който ти предоставят в Нидерландия е колело и понякога трябва да караш повече от 10 км. Навсякъде за хубавите работи разбира се иска отново връзки, препоръки или местните са си с предимство. Отношението в Нидерландия е много любезно и културно с хората и си ценят на добрите работници в някои компании. Суми от 3000 4000 Хил лв се спестяват тук за 2 месеца с минималната им заплата, но ако те настанят в квартира с още 7 човека. В противен случай, самостоятелно наистина трябват много повече пари - от 700 до 1000 евро са едностайни квартири.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 3f4c1dfd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Виж обяви за ферми или сезонни работници за Великобритания.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: faaf151669
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 3, ще може ли да споделиш какви са изискванията, за да може човек да получава социални помощи, без значение на каква стойност са?

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 46c5dc7134
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   В БЪЛГАРИЯ. Има достатъчно работа тук. “Работа тук няма” е оправдание на хора, които ги мързи и търсят всичко наготово. Стегни се. Голям човек си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: ec3a041e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Коментарът на номер 8 е точен.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: e8470820e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Мацка, номер 2 е прав, даже е посмалил бая цифрите. Само да заминеш ти е около 10 хиляди лева. Почти всичките ми познати, с малко изключения, теглиха кредит, за да заминат. Ако имахме 10 хиляди лева, сигурно нямаше да тръгнем изобщо за чужбина. Аз не теглих, взех борчове от няколко приятеля и успях в рамките на 6 месеца да се издължа на всички. Наистина ли нямаш дори и един роднина или познат, който е в чужбина и би ти помогнал в началото?
Вече си втора година, запиши се на бригада в Америка, но и за там ще ти искат поне 5-6 хилки за заминаване.
Ж24

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker