Защо никъде не ме искат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо никъде не ме искат?
преди: 15 години, 7 месеца, прочетена 9666 пъти
Здравейте! Тук всички се оплакват от работното си място по един или друг начин. Аз искам да се оплача от факта, че нямам такова.

Съвсем наскоро се дипломирах. Завърших "Финанси" с мисълта, че това е една много сериозна специалност и че ще ми бъде много лесно да си намеря работа. От два месеца кандидатствам като луда по обяви (подала съм документи на над 50 места, обадиха ми се едва от 3).

Някой може ли да ми отговори на въпроса: Защо след като в България има ГЛАД на специалисти, никой работодател не се наема да вземе човек без стаж? Къде да го натрупам тоя стаж?

Не ми се работи като продавачка или сервитьорка. Защо учих толкова, като сега не мога да се реализирам? На моменти ми идва да се разплача и да си скубя косите от безсилие. Защо в България стана толкова труден живота. Може би трябва да се преместя в София, където безработицата е 0%, но все още се надявам, че ще успея да се реализирам в родния Пловдив. Благодаря на всички, които прочетоха моята историйка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 месеца
hash: bef7bed8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се отчайвай, аз също от близо 2 месеца си търся работа, студентка съм, уча икономика, но когато кандидатствам за работа и каже че уча икономика и то задочно, вместо да е в моя полза, то ми е минус. Защо трябва да си даваме парите и да си губим годините да учим и то за какво..?? И почти навсякъде искам минимум 2 или 3 години стаж, е мамка му от къде да го имаме като никой не ни взима,а и като започнат да се правят работодателите на луди и трудови договори дори не искат да има..

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 98303c10ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Настоявай, дано намериш нещо, който търси намира:)

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: b5ff10ddde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отивай в София.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 218a1c4787
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Имах същия проблем като теб. Но стана така, че преди около година се запознах с едно момиче, което е завършило психология и работи в посредническа агенция. Тя ми даде много съвети какво трябва да направи човек, на чисто психологическа основа, за да убеди работодателя на интервю, че е човека, който му трябва. Вече имам работа. Ако искаш ми пиши на dvmiv@abv.bg Ще ти пиша какво да направиш.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 2cd37766a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2 месеца са малко, аз си търсих работа 1 година
завърших туризъм, сега имам хубава работа в друга сфера и ми е мн мн гот.

 
  ...


...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 6988702587
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мога да ти дам една искренна препоръка, намали критериите си за заплата, длъжност и очаквания.
Имай предвид, че ситуацията е такава, че в момента финансовият сектор не е твърде стъбилен.
Препоръчвам ти даже да изкараш и малко стажантска програма някъде дори да не ти плащат, просто да се покажеш какво можеш и те сами ще те потърсят.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 6988702587
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И още нещо от мен. Имай предвид не дипломата ще те заведе при работодателя, а уменията. Глад е за кадри да, но за качествени кадри, имай предвид, че няма време в забързаното ежедневие някой тепърва да те учи какво е например срочен депозит или спестовен влог и каква е разликата, това не се учи в българските университети, другото което е никой в университета не те учи на продажбени умения и комуникации в бизнеса, това се учи в профилираните квалификации, според мен залягай здраво на профилирани курсове, където ще се научиш на такива неща, те в допълнение с диплома по Финанси ще ти дадат едно конкуретно предимство. Трябва търпение в момента обучавам стажанти, те казват, че като им завърши стажа и да им предложим работа не биха почнали под 1000 лева, е извинявай ама без един ден реален трудов стаж и без необходимите знания няма как да стане.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: d461c7780a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ами трябва някой познат да те насочи, или твои колеги които евентуално са си намерили работа да ти помогнат, но аз съм от София, не се страхувай да дойдеш тук, с малко повече усилия ще успееш да си намериш работа, дори за малко, докато натрупаш опит и пак можеш да се върнеш в |Пловдив. А защо не пробваш и в чужбина? Много по-големи възможности има там! Или ако решиш да дойдеш в София вземи някоя приятелка и идвайте! Тъкмо ще станеш по-самостоятелна. Желая ти успех и не се страхувай от нови неща, в София не е толкова страшно ;)

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: c337d71f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей, Надявам се да си намерила вече работа. Ако все пак не си успяла, не се отчайвай. Аз бях в подобно на теб положение когато завърших преди години (между другото колеги сме, завърших Финанси) и си търсех работа в град различен от София. При мен обаче критерия бе само работа по специалността и никъде не успях да пробия първите месеци. Ако при теб е така, насочи се към реалния сектор - много по-интересно е, много по-динамично и по-добре платено е. Съветвам теб и всички млади които не могат да си намерят работа да търсят реализация в малки фирми където дават шанс на хора без професионален опит, да натрупат стаж и после да стрелят нагоре. Работодателите гледат с друго око при подбор на лица, които вече са работили някъде и са натрупали какъвто и да е опит. Не те съветвам да пробваш работа във фирми с голямо текучество на персонала, ще се погубиш, не е здравословно при първи крачки в кариерата.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 37df56a0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бягай на вънка ,тук само ще продадеш своя труд на безценица,няма смисъл да търсиш работа, в България единствено ще се възползват от теб,никой няма да те мотивира да се развиеш,повярвай ми,аз съм на същото положение!

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 500014e04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   не се отчайвай не си само ти повечето хора не могат да си намерят работа и работят какво да е само и само да имат някой лев ето аз например ходих тази година в западна европа да гледам деца еми какво да се прави така е лесно няма нали знаеш!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 321afc2c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И сега с моят кратък коментар ще обезсмисля всички по-горни като ти кажа, че грешката ти е, че се надяваш не на себе си, а на парче хартия. Ако ти е мечта от малка да се занимаваш с това и не можеш да спиш от ентусиазъм то ще се сбъдне, но ако си го учила "просто заради голямата заплата и глад на кадри" ще си не продавачка, ами сервитьорка даже ;).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 35d5a05882
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ако беше учила за по-редки професии като за строителство, туризъм, земеделие, медицина, метеорология или авто-техника повярвай ми щеше да намериш по-лесно професията, която искаш и заслужаваш. Тия дни вече всички учат няква данъчна администрация, счетоводство, финанси, пари, пари и пари. ЕМИ НЕ СТАВА ТАКА. Ти в случая кандидатстваш за работа, която я искат още 300 души!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 176761b4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм номер 13 и работя в един от големите магазини на голяма търговска верига, която всички познават много добре и пазаруват от нея всеки ден. Мога да ти кажа, че приятели, които мажат по строежите и бачкат като разпрани взимат по 700, 800 лв. на месец, но нямат представа дали другият месец ще имат въобще работа. Нямат сигурни доходи. От обект на обект са...

А на мен ми завиждат, че точно на датата цак в дебитната карта си ми я превеждат заплатката 500 лв :). На постоянен договор съм, както и имам и ваучер за храна 50 лв. Когато изкарваме бракуваната стока със срок изтичащ днес или утре, описват го стоковедите и ядем на корем каквото има :D.

Пък и фирмата има условия за израстване. 2, 3 от управите са от няколко години и са започнали именно като мен. На най-ниската позиция... зареждане на стоки от склада, подреждане по регалите(рафтовете) в магазина, вадене на брак и куп други задачи :). Но ето, че сега са изградили име във фирмата и са повишени, и то с право. Кой с висше, кой не, но са навлезли в нещата. Иска се практика. Един човек веднъж с образование Маркетинг и Мениджмънт не го взеха.

С мен ти дадох просто пример, от който да се позамислиш малко.

Винаги се започва от нищото :). Много проста нация сме, ама много. Всеки слуша простите си родители и си мисли, че като учи 5 годинки и си вее байряка накрая като завърши и ще влезе директно в офиса на 1500 лв заплатка, на хладничко, в костюм и ще си клати краката - Да ама НЕ.

Гледай нещата от твойта страна. Ако си собственик на някакъв бизнес и за еднаква позиция кандидатстват висшист и такъв който е работел тази длъжност, кой ще вземеш. Ми много ясно, че човека, който го е работел и има навици в тази насока.

От това, което гледам само се оплакваш и нямаш кой знае какви трудови навици и с тези претенции няма да постигнеш нищо. Дори ида си много умен, с висше - две, три не ти вършат работа. Иска се яко бачкане. Това е от мен!!! Ако искате се заяждайте.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: adffc0aae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В Пловдив да се реализираш-вероятността клони към 0. Защо ли? Защото и аз съм оттук, само че съм на 29 и смених 3 работи-всеки път напусках, по 1 или друга причина. Но започването отново-месеци без работа, надежда, доста пуснати си ви-та и нито 1 обаждане. Но аз си имам нетрудови доходи и не съм на дъното. По-добре иди в София-там не работят само тези, които не искат. Успех и горе главата!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b5241f70f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   родния Пловдив?
Oт него съм пропищяла. В родния Пловдив без връзки не става. Багай по-далече!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d68777bc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   За съжаление в България е така. Или си някакъв на някой, т. е. имаш връзки или тичаш от интервю на интервю като луд и нищо. Сега имам работа, но бях безработна близо 2 години та знам за какво говоря. А и като чуят, че си токущо завършил, още по-зле. Та проблемът не е в теб, а в работодателите. Не е нормално да плачеш, че нямаш кадри, а в същото време да искаш човек до 30 години с 10 годишен стаж по специалността (! ) и ако може да работи са 300-400 лева! Пълно безумие! Да, знам, че не ти помогам много, но поне знаеш, че проблемът не е в теб. Питай който и да е млад човек и ще ти каже същото. За това съветът ми е не се отчайвай и продължавай да търсиш, пък дано имаш късмет. А и още нещо, ако намериш нещо, което не ти е по специалността, не отказвай. Защото е много по-лесно да търсиш мечтаната работа ако имаш стабилни доходи, пък макар и да работиш нещо друго. И аз не си работя по специалността, но се оказа, че работата ми хич не е лоша и сега даже си ми харесва, нищо, че никога не бях мислила да работа точно това. Така, че не бързай да казваш не на нещо, което не е свързано с образованието ти. Никой не казва, че това автоматично означава, че ще спреш да търсиш пък и от всяка работа се научава нещо ново, което един ден може да ти е полезно.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker