Въпрос към брокерите на недвижими имоти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122784)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос към брокерите на недвижими имоти
преди: 3 месеца, 8 дни, прочетена 666 пъти
Здравейте, от началото на годината започнах да се занимавам с брокерство на недвижими имоти. Когато започвах ми беше казано, че ще получавам 40% от комисионните за продажба и ако продавачът и купувачът са частни лица са две комисионни, ако едната страна е друга агенция е една. Което е ок. Първите два месеца нямах сделки обяснимо, защото нямам опит, но на третия месец направих 3 добри продажби само на частни лица (с две комисионни за агенцията).
И изведнъж ми казаха че ми дават 40% само от едната комисионна на купувача, защото продавача бил клиент на агенцията, а не мой. И когато доведа аз двама клиента, които да продадат и купят тогава ще взема процент и от двамата. В началото не ми беше обяснено така и за мен няма особена логика, защото продавача може да е базата на агенцията, но ми е даден ексклузивно да продавам неговите имоти и аз съм свършил цялата работа, да пиша обяви, да говоря със сто човека на ден по телефона, да правя огледи, договори и тн. И нали агенцията затова си взима 60%, а дава на мен 40 за свършената работа. И ги попитах ами ако продам на колега, нищо ли нямаше да взема, защото не ми беше казано да не продавам на колеги първоначално (даже шефа ми беше дал един колега да говорим за тези имоти) и сега ми казаха ами няма да продаваш на агенции..
Искам да попитам занимаващите се с тази работа, това ли е практиката в другите агенции? Като продадете имот на агенцията взимате процент само от страната на вашия клиент? На мен ми се струва, че искат да ме изпързалят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 8858b41d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Много лош избор на работа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Съветът ми е да придобиеш нормална професия и нормална работа, вместо да бъдеш поредната пиявица. С тая "професия" днес има, утре няма. Не можеш да имаш сигурен доход.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: b07f5a6857
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Агенциите в някои случаи наистина печелят доста добре. Цените са много високи и комисионните са доста. Но шефовете естествено гледат да печелят те и им е абсолютно все тая колко взима служителят, даже обратното както виждаш ако могат гледат да те ощетят.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 97b209a907
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Обичат да баламосват брокерите си и да ги лъжат по всякакви начини.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това са хора, свикнали да изкарват пари, не защото са дали някаква стойност на някого или са произвели нещо, а на гърба на някой друг - клиенти, служители, все тая. Това са чисти паразити. То е близко да акъла, че щом прехраната им идва от извиване на ръцете на клиентите срещу ненужни услуги, то няма как да са щедри и към служителите си. Истината е, че си изкарват парите със законен рекет, понеже са узорпирали всички обяви и не можеш да ги заобиколиш, ако искаш да си купиш имот, а не че ти вършат някаква работа.

Намери си нормална работа да не се окаже утре, че си бил експлоатиран цял живот и нищо не си изкарал, а в същото време си на 40 и нямаш никакви други умения и реална професия/опит, че някой да те вземе на работа за друго.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: ad5b52cd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "ако продавачът и купувачът са частни лица са две комисионни"

Ми не, не ок. Това е българска простотия, че една агенция може да представя интересите и на продавача, и на купувача, и да чешат и от двете страни комисионна. Всяка от страните трябва да си има собствена агенция. Ако си точиш лигите да се занимаваш с тая "професия" заради такива български приумици, просто се откажи. Баламите не са много, и когато една агенция не е коректна към потребителите си, да не би да очакваш да е коректна към теб?

"На мен ми се струва, че искат да ме изпързалят. "

Недумай... То това е работата на повечето...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 4d1187a28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Автор: моля за адекватни отговори по темата, а не разсъждения каква работа да си намеря. Тази професия е много комплексна и изиска много знания, жалко че в България нивото на професията е ниско.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: c98001749e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Всичко ''казано'' се оформя с договор. Иначе е просто приказки. Друг съвет не мога да дам.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 4d1187a28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До коментар 6: е как да не може агенцията да представлява и двамата? Не е задължително купувача да се представлява от друга агенция. В цял свят е така не само в България. Агенцията върши работата и на двамата в случая по оформяне и проверка на документи. В нашата държава има толкова много измамни собственици, че свят ще ви се завие. Ако няма някой адекватен да провери документите, много пъти купувача съм чувал да изгори. Адекватен брокер, който разбира или адвокат трябва да се наема при покупка задължително според мен.
Сега друг е въпроса, че за съжаление в България има и доста неадекватни брокери, но този проблем идва от държавата ни, защото тази професия не е регламентирана. Трябва да изкарват всичките обучения и дипломи за да го работят това според мен. Професията не е за всеки, но има и доста свестни брокери аз съм работил с такива. Трябва да се работи с препоръчани хора, защото и неадекватни адвокати има..
Относно въпроса на автора, пробвай да идеш на интервю за работа в друга агенция и разпитай тези въпроси. Въпрос на договорка с шефовете ти е.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 4d1187a28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Всички ти викат намери си друга работа, аз пък ще ти кажа стискай поне година, за да изучиш занаята и си отвори твоя агенция където ти да доиш брокерите. В бизнеса с имоти винаги има много пари, така че си се ориентирал добре. Не ги слушай паразити били, яд ги е че те се гърбят по половин година с някаква гадна работа от сутрин до вечер, за да изкарат колкото ти от тия 3 сделки сигурно си изкарал за месеца и си работиш, когато решиш хахаха

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: b786c9052d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Брокерите вземат комисионна и от строителните компании, чиито имоти продават, и от клиентите, които купуват.
Облагодетелстват се двойно.
Не знам как си разпределят печалбите от комисионните вътрешно, но сметките за телефон, бензинът за огледите и обявите в интернет са снешни на фона на парите, които прибират.
Ако искаш да си добре, направи си собствена агенция и работи за себе си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: b786c9052d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Мнението ми напълно се припокрива с номер 5.
Но апартамент вече можеш да си купиш и директно от инвеститора на строежа, като за целта не са ти нужни брокери, които двустранно да товарят сделката с комисионни.
Много от инвеститорите са спрели да предлагат имотите си през брокери.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 1b6295eaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Точно така е ако една от страните е клиент, който преди това е купувал нещо от агенцията, то този клиент се води на някой от брокерите и той си взема комисионната, дори и да не си е мръднал пръста. Ти вземаш от другата страна. Ако си с друга агенция и твоя клиент не плаща комисионна, тогава може да се разбереш с другата агенция или да делите тяхната комисионна или те да качат цената към техния клиент, за да си вземеш ти комисионната.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 1043a4e502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Намери си работа в топ агенция където дано, може би има правила. В цивилизация сват за тази професия хората учат яко, в България всеки отива става брокер и философства. Само да вземат комисионната. Направих си експеримент да попитам брокери при препродажба на имот кога се дължи ДДС, а нямало такова нещо, да ама има.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   7, мненията не са неадекватни, а в твоя полза, стига да можеш да вденеш какво ти говорят хората. НО явно не можеш. Ще се опитам за последно - това е работа с несигурни доходи. Утре като имаш семейство, жилищен кредит и т. н., ще е тегаво един месец да изкарваш 5 к, после 3 месеца да си без доходи.

А и хората все повече се отдръпват от агенции, има си вече фейсбук групи и подобни и гледат все повече да се свързват директно без посредници. Вече не е като 90-те. Скоро такива като вас ще бият кучето по цял ден, защото не останаха балъци да дават по 15 бона за това, че два пъти сте им отворили едни врати.

Ако не можеш да го разбереш, толкова по-зле за теб.

Ясно че си поредния паразит, който иска с нищоправене да изкарва 10 к на месец.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 6ba72774d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Това е една напълно ненужна професия. Масово хората като продават / купуват или отдават под наем бягат като дявол от тамян от брокери. На някои толкова им е писнало че пишат с големи червени букаи агенции да не им звънят. Не можеш да искаш коректност от шефовете си. След като си се набутал в най-долния бранш търпиш и мълчиш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 8858b41d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Какво очакваш да прочетеш?
Естествено че както ти "засилваш" клиентите, че си необходим и имаш това което търсят, използваш похвати да ги убедиш да платят комисионна (това е единственото което те интересува), така и агенцията те е засилила теб, че ще имаш добър доход, гъвкаво работно време и ти е втълпил, как ще развиваш умения за общуване и прочее глупости. Ти на тях им трябваш за да вземат процент от комисионната, обаче се осигуряваш сам, работиш и в събота, нямаш точно определено работно време. Да, в тази среда трябва да си добър психолог и да имаш железни нерви, но всеки иска да те прекара, наемодателя, продавача, наемателя, купувача и най-често колегите ти. Други професии има къде къде по-комплексни, но ти си се хванал за нещо, което е с оправдано лоша репутация. Във Великобритания са предимно жени брокерите и от няколко от тях чух, че го работят това за да има къде да си носят елегантните дрешки, да се разнасят напред-назад, но всички бяха омъжени за заможни мъже.
След време като теглиш чертата колко часа си бил на повикване и колко си изкарал, не си струва. Има и сериозни периоди на затишие.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Като си влязъл в бизнес, където всеки лъже, когото може, ще трябва да свикваш и теб да лъжат.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 2c0eba0668
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   15, мненията са неадекватни. Зададен е конкретен въпрос, а не се пита за разсъждения на тема “заслужава ли си да си брокер”.
Щом нямате нужда не ползвайте професионални услуги и си хвърляйте парите на сляпо. Но имайте предвид, че всеки нотариален акт може да се обжалва в срок до 3 години. Така че това че сте платили и имате документ не означава, че не може да се окаже че собственика ви е излъгал и да ви изхвърлят. Има такива случаи, особено когато продават упълномощени лица, много пъти е без знанието на собственика и когато той разбере и подаде в съда срещу вас ще ви изхвърлят. Съгласен съм че трябва сериозно обучение, за да работиш професията, която далеч не е само да отвориш едни врати…

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 2c0eba0668
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Имам познат, който е брокер от 8 години и сега изкарва по 10-15к на месец. Но вече има клиентела, пращат му препоръки явно защото си върши добре работата. Обаче в началото няма да е лесно, първата година особено ще имаш и празни месеци. Малко успяват да издържат, но може да е доста доходоносно после.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 2c0eba0668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мисля че основната причина масово хората да мислят, че в България тази професия е излишна е че българина хич не обича да дава пари, които “може да си спести”. Тоест за комисионна. Аз съм живяла под наем веднъж директно от собственик и веднъж с агенция и какъв ад изживях като се изнасях от апартамента на собственика. Беше взел два депозита не ни върна нищо, а апартамента беше непокътнат живях 1 година. Трябваше да се плаща на ръка, защото не декларира доход, минаваше понякога без да знаем през апартамента да оглежда в какво състояние е, което е напълно незаконно. Еми да ви кажа такива проблеми с агенцията нямах. Върнаха ми всичко, никой не ме притесняваше, пращах си всичко по банка. Много по-гладко минаха нещата. С онзи собственик щяхме да стигнем до съд още малко. Така че понякога ако агенцията в адекватна по-добре си плати една комисионна отколкото да изгориш с депозити и нерви..

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, не е проблема в парите, а че нищо не получаваме срещу тях.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: dd1f1b643c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   20, това с нотариалния акт какво общо има? Адвоката ми го каза това и ми подготви всички документи, направи всички проверки, аз само отидох и се подписах. И всичко това срещу 200 лв, не срещу 15 к. Капиш?

И за разлика от брокера съм сигурен, че не защитава интереса на отсрещната страна.

И пак ти казвам, като си в такъв бизнес, където всеки е*е когото може, ще трябва да свикваш да е*ат и теб от време на време, така че не реви, ами гледай ти да прецакаш колкото се може пвоече клиенти, служиели, агенции. Нали затова си отишъл там.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 8858b41d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   21 ти как си сигурен, че изкарва толкова?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 97b209a907
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Един познат си купи апартамент през агенция. Оказа се, че предишният собственик не е платил ток или вода (не помня какво точно) за около 300лв. Комисионната на агенцията е точно за да предпази купувача от такива неща. Е, нищо такова - отказали му каквито и да е компенсации. Хем не са си свършили работата хем ще фалират за едни 300лв.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 9b20e3668b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Извод: без брокери.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 0ba14dd07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Изпързаляли са те с големи обещания, но какво очакваш от хора, които лъжат и крият проблеми на имотите от потенциалните купувачи и единствената им цел е да приберат комисион, без да се интересуват как новият собственик ще се оправя след това - нали са си гушнали 3%, а в повечето и 3, 6%. Покрай търсенето на имот на такива некомпетентни, че и неграмотни, наричащи се брокери, попаднах, че започнах да търся директно собствениците и адвокат.
Брокерите са паразити и мошеници. Лично аз познавам само един читав, но той мисли да напуска бранша по същата причина.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 часа
hash: 4ef493bd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Много хора се оплакват, че ги цакат със заплатите не само в твоята сфера, но и в други. И мен са ме цакали. Как? Като съм се съгласила в договора ми да не пише това, което трябва.
Заплащането не напразно се описва в договора. Ако го имаш черно на бяло, няма какво да се чудиш кое как се случва. Като го няма, отказваш да подпишеш и си търсиш друго място.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 часа
hash: 2ec069145c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Защо участваш в незаконни схеми, т.е. визирам вземането на комисионна от двете страни по сделката? Имате договор или с купувача или с продавача, съответно само от едното лице имате право да изисквате пари. Всичко остонало е изнудване и шантаж. Ще мине номера веднъж-два пъти, ама на третия ще е греда. Няма да станеш богат,а и брокерските фирми често фалират. Сам виждаш,че практикити на работодателят те карат да се съмнянаш коректно ли постъпва с теб и изобщо. Отговорът е НЕ. Започни работа в друг сектор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker