Психически тормоз на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Психически тормоз на работното място
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3693 пъти
До сега не съм писъл в подобни форуми но реших и аз да потърся съвет как да постъпя.

От няколко месеца усещам един вид психически тормоз от страна на моя шеф, който е чузденец.
Май тази година ме нахока здраво, като един от въпросите му по време на среща на 4 очи "Знаеш ли какво си мисля сега"- да те уволня или не.

След тази среща нещата малко се уталожиха но ето, че преди по -малко от две седмици пак имахем среща във връзка с моята работа и текущ разбор на постигнатото от мен! Този път направо ми каза, че е по-добре сам да освободя мястото, че не съм за тази работа въпреки товя, че показвам резултати в работата си! Намекна го нчколко пъти и това много ме притеснява аз съм от хората, които вземат много навътре нещата.

Моля дайте ми съвет как да постъпя и има ли институция занимаваща се с психически тормоз на работното място?

Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: dc1b4ede82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Настоящата ти работа толкова ли ти харесва, че си още там? Ако той не те харесва, каквито и положителни резултати да покажеш, каквото и да постигнеш ще е абсолютно безсмислено, дори в негови очи ще изглеждаш по-зле. Ако съм на твое място да съм си потърсил нова работа и този ти шеф досега да съм го забравил.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4f04fa40ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Става дума за проблем на културите. Ако шефът ти е немец или северно европеец, не приемай критиката му много насериозно. Тя цели да те мотивира, не е лична и действително е насочена само и единствено към работата ти. Не го приемай като „тормоз“, а просто почни да даваш повече от себе си. Тази тактика я ползват не толкова, ако не са доволни от теб - тогава те уволняват веднага, а когато просто виждат повече потенциял в теб, който ти не използваш. Това ги дразни и съответно те „мотивират“.
Освен това има два други проблема. Първо, в България обикновенно изпращат хората, от които искат да с освободят. Да живееш у нас за хората си е чисто наказание. Поне за хората, които никога не са живяли у нас. Не е изключено да се опитва този човек да си го изкарва на теб, а и по принцип да е имал проблеми с колектива в страната си и да се чувства изработен, пратили го на „заточение“.
И друго. И на мен, когато се върнах у нас и почнах да работя с българи ми се струваше, че хората са много непродуктивни. Ами такива са (сте, сме).
У нас трябва да натякваш, да повтаряш, да ръчкаш, за да се случват нещата, но се случват. Като се случат, почваш да ръчкаш, да натякваш и да повтаряш, за да се случват навреме и да не са наполовина случени. Българската работа е такава - винаги на ръба, винаги с минимум усилия и работа да си на ръба на приемливото. Това дразни един северняк, американец, един западняк изобщо. Той те иска да си на максимума. Независимо какво вършиш. Но вижда и потенцияла, иначе нямаше да си губи времето с теб - предизвестие и чао. Щом те вика да те „тормози“, значи вижда в теб повече, отколкото даваш сега! Това е техният малко перверзен в нашите очи начин, за да те мотивират. Никой западняк не се шашка от такава мотивация, а просто усилва оборотите.
Спокойно. Не се обиждай, а дай шанс на шефа ти да намали сам малко оборотите и да мине на „балканска вълна“. Най-късно като някоя нашенка му завърти главата, когато мине няколко ходения по институции и види, че не е в родината си, ще се успокои и ще стане по-толерантен. Дай му 6 м. до година за това.
До тогава - ами просто давай всичко от себе си. Времето ще покаже, дали е достатачно.
В крайна сметка не си вързан за работата си, не си роб, а шефът ти не е робовладелец.
Дори в тази криза за добри специалисти със стаж има голям глад. Веднага ще си намериш друга работа, но не там е проблемът, нали? Не искаш да се провалиш и да отстъпиш, искаш да се докажеш, искаш да докажеш, че не е прав шефът ти?
Да - точно това и той иска от теб. По-щастлив човек от него няма да има, ако му докажеш, че не е прав, а когато свикне с България и открие положителните страни (и нашенки), ще те покани даже да си пиете бирата заедно. Ако спечелиш доверието на такъв човек, дългосрочно ще си работиш по-спокойно от с всеки българин! Ще почне да ти доверява все повече и повече неща, да делегира повече власт и отговорности върху теб, за да може да си пътува при жената и децата, или да си кара ски някъде, да излиза с приятелката си.... Не взимай критиката лично!!! Само можеш да спечелиш, ако останеш, ако ли не - работа се намира!
Успех.. А.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9bc12d95d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако много ти харесва работата се старай, малко му се подмазвай :D. А ако ще ти е по-добре другаде, първо се застраховай преди да напуснеш или да те уволни. Потрси си друга работа и ако откриеш нещо добро, дори по-добро от това не се замисляй изобщо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 00807e78db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за съветите.
Много благодаря на А за изчерпателното обяснение и схващам логиката в това, но все си мисля, че каквото и да направя все тая да има и друга работа но тук ми харесва в добра компания съм с добра заплата а иначе манталитета на един Украинец е ужасен в стила си на работа и управление!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1ffce9f665
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, съжалявам!
Аз нещата ги казах за северно европеец или американец. Никога не съм работила за украинец или с такъв. Имала съм познати украинКИ, ама това е друга работа.
Не знам - все пак мисля, че тормозът е насочен към това да те мотивира допълнително. Ако действително не те харесват, ще те уволнят - това е много лесно у нас.
Виж, ако продължава тормозът, въпреки, че даваш всичко от себе си, помисли за напускане. Добри компании и заплати ще намериш, но веднъж загубено психическо здраве не се възстановява лесно.
Говоря от собствен опит - функционираш на макс с години, после си толкова down, че няма ставане.
Затова, преди да светне червената лампичка, по-добре напусни. Ти си знаеш. Дай някакъв срок - да кажем 3-4 месеца и ако не си щастлив с шефа си, почни да кандидатстваш другъде.
По-добре сам да напуснеш, отколкото да те уволнят. Не е добре за автобиографията, а и е много по-трудно да намериш нова работа от позицията „безработен“, отколкото от сегашната си позиция в добра компания и на добра заплата.
Успех
А.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker