Майчинство и напускане на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96760)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22754)
 Секс и интимност (11239)
 Тинейджърски (20200)
 Семейство (4843)
 Здраве (7805)
 Спорт и красота (4066)
 На работното място (2157)
 Образование (5920)
 В чужбина (1298)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13129)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Майчинство и напускане на работа
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 11867 пъти
Здравейте,
моля за вашата помощ, защото съм в безизходица. Имам хранителен магазин, работя там заедно с още една работничка. Тя забременя, сега е в 3-я месец. Още от първия започна да се оплаква, че й се гади, че го чувства, че я болят краката и т.н. Знам, че при всяка жена е различно, но мисля, че тя малко прекалява. Взе си 2 седмици болнични, а аз това не мога да го приема. Заради нея трябва да ходя по цел ден на работа. Две седмици, не се издържа.
В момента и аз съм болна, но не мога да си позволя да затворя. Искам да си наема нова, а тази да я уволня.

Моля дайте ми предложения как да я накарам да си напише молбата за напускане, защото по закон не мога да я уволня, докато е бременна.
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3b818e2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Наеми си още една работничка и им поемай само болничния и почивките. Така или иначе след 4 месеца ще ти трябва друг работник защото бременната ще излезе месец и половина преди раждането в продължителни болнични. Четири месеца ще ги преглътнеш някък пък и ще има възможност да си починеш. Днешните роботодатели искате с трици маймуни да ловите.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b3517d0d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ж29: Счетоводител съм. Тя не се счита за бременна до издаване на І-ия болничен лист за бременност и майчинство - т. е. 45 дни преди раждането (около 7-мия месец от износване на детето). Болничните листове, които в момента Ви представя, нямат подобна диагноза - бременност, а нещо друго, друго заболяване, неразположение и т. н. Т. е. появи ли се на работа, Вие може да я освободите по 2 начина:
* по нейно желание и по взаимно съгласие ;
* по Ваше желание, поради намаляване обема на работа чл. 326 от КТ. В този случай дължите последната работна заплата + още една заплата=обезщетение и осигуровки върху него.
Ако не се появи на работа и непрестанно Ви представя болничен лист след болничен лист, без прекъсване между тях, то тогава не може да я уволните. Дължите здравни осигуровки за сметка на работодателя. И така, до 135-ия ден след раждането (т. е. 1-годишна възраст на детето) или до 410-тия ден след раждането на детето (т. е. 2-годишна възраст на детето). След това тя ще се върне на работа. През цялото време й дължите здравни осигуровки за сметка на работодателя.
Това обаче не Ви пречи да наемете друг служител/работник. Може да го вземете по заместване, до завръщане на въпросната дама ИЛИ (препоръчителен вариант) на отделен трудов договор. Дали той ще е срочен, безсрочен, с изпитателен срок, Вие си избирате. Когато Майката се завърне на работа, Вие преценявате кого да оставите на работа и вариантите са:
* оставяте и двамата служители ;
* съкращавате единият от служителите, поради намаляване обема на работа по чл. 326 от КТ (дължите обезщетение в размер на една заплата + осигуровки).
Това е.
Все пак, жени сме! Опитайте се да влезете в положение и да се покажете като добросъвестен и загрижен работодател. Някое време тази служителка със сигурност ще Ви се отблагодари.
С ВСИЧКИ майки в България се отнасят така пренебрежително. След това не ги взимат на работа, тъй като най-вероятно ще отсъстват заради боледувания на детето. И заради всичко това, въпросните жени са повече от старателни.
Предполагам, че ако проявите разбиране и обсъдите положението, Майката ще Ви се отблагодари 100-кратно.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 96165eb832
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Как се чувства само тя си знае. А доколкото знам работата в хранителен магазин не е лека. Най - добрия вариант ще е ако може до края на бременността да бъде в болнични , а на нейно място да наемеш друг продавач. Седни поговори с нея, но да е уволняваш или принуждаваш даже е нелепо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2c37c12a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не искам да звучи грубо, но да оставиш жената без заплата и болнични (на които ще има право след 4 месеца и половина), си е безсърдечно. Тя няма да може да си намери работа в това състояние. По-добре назначи друга жена на 4 часа и се редувайте с нея, вместо да уволняваш бъдещата майка.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f0f2329d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Подкрепям 1.
Да си си правила сметката в самото начало и да си наемала пенсионерка. Който има бизнес, ще трябва да умее да се справя и с такива неща. Не може да оставиш служителката си без майчинство, да я уволниш, макар че е забранено изрично от закона. Сега ще трябва да работиш ти, да наемеш друг човек на половин работен ден... И без това не плащаш на момичето, докато е в болничен, доколкото ми е известно. Говори със счетоводителката си, но ако я уволниш бременна, това ще се разчуе и ще загубиш и много клиентки. Аз никога не бих пазарувала като жена в такъв магазин, а и не съм единствената, която мисли така, надявам се. Който има бизнес, поема и икономическия риск от това - не може само печалбата да се гледа.
А.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3ba7841e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Как се уволнява бременна ли? - жалко е дори да коментирам.
Но като адвокат ще ти кажа само едно, почти е права г-жа счетоводителката, само в едно греши, абсолютно вероятно и възможно е, ако я уволниш в този момент, тя да използва защитата по чл. 333, ал. 5 и според мен не само ще те съди, ами ще те и осъди. В подробности, как и защо няма да навлизам, няма да изнасям лекции по право, но приеми, че е така. Скоро осъдих един некоректен работодател, който се чудеше как да скатае 100-200лв, а най-накрая всичко му излезе с такси, разноски, глоби от ИТ около 2000лв. И понеже беше моя близка приятелка, взех случая много присърце и го ошушках здраво и за хонорар. Иначе можеше да се размине по-леко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0bd0c5a03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Авторката: Благодаря на всички за коментарите. Не съм чудовище, мога да кажа дори че съм един добър работодател. Винаги при нужда съм я пускала по-рано, когато й се налага, винаги съм й влизала в положението, не я карам да поема нейната част от осигуровките, а си ги изплащам сама. Заплатата й никак не е малка, не й одържам от бракове и др. Когато бях бременна и мен ме уволниха докато бях бременна, много добре знам за какво става въпрос. Имам малко магазинче, големите магазини обраха всичките ми клиенти, не мога да си позволя да я оставя и да продължа да й плащам, докато тя си боледува. Ако работи, ще си получи заплатата естествено, но дори и 20 или 200 лв да са, това са разходи, а в тази криза на всички са нужни. Живота стана такъв, че всеки трябва сам да се спасява. Влизам й в положението, но.. Знам, че по закон не мога да я уволня, искам ако можете да ми дадете идеи как да я накарам тя да си подаде оставката.
Благодаря

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f0f2329d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо, защо не поговориш като човек с нея?
Обясни си положението, предложи ? по-лек режим на работа - да не вдига тежко и т. н.
Иначе - няма как да си ? плащала неин дял от осигуровките за твоя сметка, защото строго е регламентирано колко % са за работодателя и за работника. Ако си плащала над осигурителния доход, дори това „над“ да е с размера на осигуровките, то тогава ти практически си плащала повече на черно. Така, че внимавай с твърденията, че си плащала уж и дела на работника си.
Трябвало е да съдиш работодателя си на времето. Твой проблем. Това момиче ще те съди, бъди сигурна. Можеш да я тормозиш, за да напусне, но накрая такова име ще ти излезне, че и малкото ти останали клиенти ще изберат някоя Билла или Лидл.
Единствената ти възможност е да поговориш с момичето като човек и да търсите решение. Не плаща ли осигурителния фонд, ако човек е в болнични над 3 дни? Каква е финансовата тежест, която ти тежи толкова, ако момичето е в болничен?
Можеш да я уволниш заради намаляне на работата, но тогава няма начин да назначиш друг човек.
Колкото и да я тормозиш обаче, тя не е тъпа и да напуска сама - нали ще остане без майчинство! Ще си играете на котка и мишка и пак губещата ще си ти! По-добре с хубаво. Нека разбере, че единствения ? шанс и след майчинството да продължи да работи за теб е сега да стори компромис. Ако действително има проблеми с бременността, не знам. Никой не прави такъв компромис.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 96165eb832
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Явно има и нещо друго в тази история авторката е решила, че момичето трябва да освободи работното място. Мислите ли, че не се е сетила да наеме трети човек временно, който после ще мине на пълно работно време след няколко месеца. А дали си чудовище има господ той съди хората. Лично на момичето и пожелавам лека бременност. Авторке прояви човечност моляте.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c45a024523
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   24Ж (ТРЗ)

Номер 2 (Счетоводителката) да си преразгледа практиката по въпроса с майчинството (по възможност) и да спре да дрънка глупости.

"Тя не се счита за бременна до издаване на І-ия болничен лист за бременност и майчинство - т. е. 45 дни преди раждането (около 7-мия месец от износване на детето). "

КОГАТО РАБОТНИЧКА/СЛУЖИТЕЛКА ЗАБРЕМЕНЕЕ ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА УВЕДОМИ РАБОТОДАТЕЛЯ СИ, УДОСТОВЕРЯВАЙКИ СЪСТОЯНИЕТО СИ С ДОКУМЕНТ ОТ ЗДРАВНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪДЕТО СИ СЛЕДИ БРЕМЕННОСТТА. ИМЕННО ТОЗИ ДОКУМЕНТ И ДАВА ПРАВО ДА ПОЛЗВА ПРАВАТА, ПРЕДВИДЕНИ В КТ. ОТ МОМЕНТА НА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВЪПРОСНИЯ ДОКУМЕНТ СЕ СЧИТА, ЧЕ БРЕМЕННАТА ПОПАДА ПОД ЗАКРИЛАТА НА ЗАКОНА.

Послепис: Явно без софтуерните счетоводни продукти не можете да смятате.

"... И така, до 135-ия ден след раждането (т. е. 1-годишна възраст на детето) или до 410-тия ден след раждането на детето (т. е. 2-годишна възраст на детето)... "

135 дни след раждането детето ще е на 4 месеца и половина, а не на годинка. След 410 дни детето ще е на годинка, а не на две, т. е. ще са минали 365 дни, а останалите 45 от въпросните 410 ще бъдат взети преди датата на термина, под формата на болнични.

"... Когато Майката се завърне на работа, Вие преценявате кого да оставите на работа и вариантите са:
* оставяте и двамата служители ;
* съкращавате единият от служителите, поради намаляване обема на работа по чл. 326 от КТ (дължите обезщетение в размер на една заплата + осигуровки)... "

А чл. 333, чл. 1? !? ! И по-специално частта - до навършване на 3 годишна възраст на детето? !? !? ! Нищо лично, ама ако моят работодател имаше счетоводки като вас щях да му скъсам гъза от дела.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c45a024523
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Забравих да дам съвета си на авторката - най-безболезнено и безпроблемно би било да я освободите по ваша инициатива срещу уговорено обезщетение (чл. 331 от КТ). По-добре да инвестирате в спокойствието си, от колкото да се страхувате от евентуални бъдещи проблеми и съдебни претенции, защото само един пропуск е достатъчен да отпадне уволнението по взаимно съгласие.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d2ee9d7ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Работодателите като теб са 90% от частниците в България-чанч до дупка, минимум разходи за заплати и осигуровки и в случай на бременност -шут навън! Ами и вие си имате задължения, които са регламентирани в КТ и се налага да ги спазвате, колкото и да не ви харесва! Направо съм възмутена, но докато е такава реалността в тази държава нищо няма да върви като хората. Такива работодатели трябва да бъдат гонени до дупка от Инспекцията по труда, ама не се случва и затова си правите каквото искате. Т. е. държавата не си върши работата и вие, естествено, се възползвате. Дали ако сте в Германия или Щатите, например ще искате подобни съвети по форумите-няма де ви мине и през ума дори! Защото ще си понесете последствията със сигурност!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1331b8c9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Не мога да дам на авторката кой знае колко компетентен съвет, но г-жо, точно заради такива като вас има толкова жени, които ги е страх да си помислят за бременност! Да, криза е, но това по-скоро е вечното оправдание. Прав/а е номер 5 - да сте си наела по-възрастна жена или пенсионерка. И каква ви е гаранцията, че тя няма да се разболява и не дай си боже да и се случи нещо и да и се наложи да ползва болнични? ! Ами като имаш бизнес, ще го управляваш дори сам, когато се налага, ''Заради нея трябва да ходя по цел ден на работа. Две седмици, не се издържа. '' - хем не ви се плаща на човек, който е в правото си да ползва болнични, хем на вас не ви се работи по цял ден... е, като е така затворете. Който се е хванал на хорото, играе докрай, и си понася и рисковете. Имам позната, която държи малко квартално магазинче за хр. стоки. И работи от сутрин до вечер, сама, няма работнички, и в нашия град има няколко магазина от големите вериги, също не е цъфнала и вързала, но на въпроса ми защо не си наеме някого, ми отговаря, че по-добре да ощетява себе си, отколкото друг човек, ама малко са хората, които така мислят! Днешните работодатели гледат да извлекат каквото могат от теб, и когато вече с нещо не си им удобен започват да се чудят как да ти бият шута деликатно. За моралната страна на нещата дори не искам да говоря, защото ще трябва да ви поздравя до девето коляно!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3b818e2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   От гледна точка на бременната тя никога няма да иска да напусне дори да и предложиш чл. 331 от КТ, защото ще и предложиш не повече от 5 работни заплати пък ако не напусне и се полагат доста болнични и 1 година високо майчинство, а ако напусне и не си намери работа майчинството ще е социално 100лв на месец.
Какво губиш ако я оставиш освен трите първоначални дни от болничния който си длъжна да й изплатиш другата част от болничния й го плаща хазната. Няма да дължиш осигуровки за нея докато е в майчинство те се поемат от държавата или проблема ти е сега следващите 5 месеца да не й плащаш осигуровки.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b98cc20c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   12 - успокой топката. И немците, и американците си имат в момента къде-къде по-наболяли проблеми от някакви форуми - в Германия си имат работа с педофилите и с нео-нацистите, които от години с автомати застрелват някакви нищо не подозиращи продавачи на плод и зеленчук, защото имат тъмна кожа (турци и гърци), а американците си търсят нов президент, следят нета за талибани и кубинци...

Авторката сама е станала жертва на недобросъвестен работодател, БЕЗ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА от своите права и за нея това е нормалното. Да, ама не. Майка ми осъди работодателя си за неправомерно уволнение (НЕ Е БИЛА И БРЕМЕННА) и съсът ? присъди целия стаж + всички осигуровки + за една година заплатката на куп!
Има закони у нас, има и съд, ако човек си търси правата. Горе и адвокат е писал - законът е на страната на служителката.
На всеки работодател му се иска да се освободи от непродуктивни работници - и в Германия, и в САЩ - да, ама не - и у нас законът защитава бременните, хроничко болните и т. н. - само от нас зависи, дали ще си търсим правата! Не може все държавата да ни е виновна, и ние трябва да се поразмърдаме!

Нека авторката да поговори със служителката като човек, да се разберат. Иначе - законът, обществото, съдът и всеки тук е на страната на бременната. Така трябва и да бъде!
Който не си е потърсил правата, сам си е виновен и не може да очаква, че може да прави същото и на своите работнички.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c45a024523
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 14 - ще взима една година високо майчинство, ако е осигурявана на реална заплата, ама аз съм някак си убедена, че става дума за минималната. И да, много си прав да питаш тая "работодателка", какво и коства да плаща здравни осигуровки? ! Ама ей на, криза е, а тя съкращава разходите от всякъде и видиш ли винаги е била коректна към работничката, пък тя наглата забременяла, пък и в болнични излиза, моля ти се... Но добре, че го обобщи - ако договорът е безсрочен, не може да я мръдне, дори и заради намален обем работа.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d2ee9d7ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   до 15:да, иска им се на работодателите в Германия и навсякъде в белите държави да правят същото, но не им стиска, защото знаят, че няма да им се размине. А в нашата държава съдът така работи, че ако заведеш дело за незаконно уволнение ще чакаш около 4-5 години, за да стане ясно, че си незаконно уволнен-говоря от собствен опит. Но си струва да се водят такива дела и да се печелят съответно, за назидание на некоректните работодатели. Точно в Германия, моя близка беше уволнена по време на бременност, защото по-голямата фирма глътна по-малката. Момичето осъди фирмата и всичко приключи точно за 6 месеца-това в България просто няма как да стане за такъв срок поради "работещата"съдебна система

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b98cc20c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17 - не е точно така. Ние в Германия пак при преструктуриране „случайно“ уволнихме майката на две деца, забременяла после нарочно с 3-то, за да не я хванат уволненията и съкращенията на 2/3 от персонала. Съди 3 години и спечелихме.
Майка ми осъди в България на три инстанции работодателя си. 2-3 годинки траеше, но си заслужаваше. Има правила, стига да си търсим правата.
Разбира се, че е неморално да уволняваш бременни служителки, но специално в немския случай онази нарочно забременя, прави номера - болнични, какво ли не, за да не дойде на работа или идва в понеделник и в сряда е в болничен. Уж трябва да дойде в понеделник, но идва само болничен 100-ти номер. Някои хора злоупотребяват с правата си.
Е, в случая на авторката, определено тя не е правата. Момичето едва ли е забременяло нарочно, за да я набутва - такъв е животът, възпройзвежда се. Не разбирам просто, с какво ? тежи толкова финансово работничката. До колкото ми е известно, над 3 дни болничен се покриват от фонда.
Странно...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c45a024523
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравни бе скъпа 18 :-) здравни ще внася в тая криза работодателката.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3b818e2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18 Как се забременява "нарочно" мислиш, че за да ти е гадно тази служителка решава да роди и да гледа 18-20 години още едно човешко същество? Мислиш, че е възможно да забременее с цел да ви съди, ако я съкратите? Ако можеше да е така то защо заради една смяна на работното място би се навила 20 години да гледа дете? Може би заради условията който й предлагате и огромната заплата /не вярвам, че й предлагате кой знае колко по-големи условия и заплата в сравнение с другите фирми в държавата в която сте/.
Авторке кото си решила да бъдеш работодател бъди коректен такъв.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 67429e5a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20, не знам, колко нарочно забременя, но тъкмо се беше върнала от.... 6-годишно майчинство, през което не си е била направила труда поне няколко месеца преди да дойде на работа да почне поне от вкъщи да влиза в час... и... ако щете ми вярвайте - аз не я познавах, исках да съм в добри отношения с нея, дори за децата я заговорих това-онова, но колегите останаха студени. Като ги питам - какво става, те ми казват - „не си прави труда с тази, тя и без това скоро пак ще е в майчинство, задават се страшни съкращения, тя и миналия път така направи“... и бяха прави.
Мъжът на дамата изкарва, разбира се, добри парици. Решили са и без това да не се връща на работа, може и да са искали 3 деца (макар, че не е типично), защо да не са за сметка на обществото? Общо тази жена - до 30 години следване, после 2 години работа, 11 години майчинство + болнични. На 41 ще има същия стаж като мен, а ще е работила има-няма 2 години. Така се прави в развитите държави, където жената била независима и работодателите коректни. Намериха начин да се освободят от нея, все пак, но много ? дреме - фондовете на държавата (данакоплатците) плащат!
Само от детски 750 евро + по 350 евро на дете, защото си ги гледа вкъщи - дори да не е във вечната си отпуска по майчинство, такава жена си живее живота.
Иначе, в България реалността (слава Богу) не е такава и работодатели като авторката действително прекаляват. Тя самата е станала жертва на некоректен работодател, защо не си е търсила правата?
Има жени с лоша бременност, какво да правят?
В моето семейство жените от три поредни поколения вече лежат първите месеци за задържане в болници, какво да се прави?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3b818e2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21 Такива като теб дето смятат, че гледането на три деца не е работа и е лесно са ми ясни, щом държавата и позволява да има стаж значи е правилно, пък и в някой държави след трето дете пенсионират майката, следователно такива като теб ще й плащат пенсия защото те самите не раждат достатъчно.

Не мисли, че тези детски 750 евро + по 350 евро на дете, общо 1800 евро, са кой знае колко и покриват стандарта на живот от който тази дама се лишава в името на децата. Всеки си избира сам дали да ражда или да плаща на раждащите така или иначе и в Бг плащаме на всички майки от данъците. Това, че ти си решила да плащаш а не да раждаш си е твой проблем.

Приеми, че обществото има нужда както от твоя така и от нейния труд и всеки труд се заплаща, както тя ти ражда бъдещи хора който ще работят за благото на обществото когато остарееш, така и ти сега ще й плащаш заплата/пенсия от данъците си. Кога ще разберете, че след 25-30 години тези деца ще работят и ще пълнят с техните данъци хазната на вашата държава за да взимате вие пенсии.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 35e41c3687
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Не очаквах такъв въпрос от жена, а и помощ иска.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a33937ea48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ж35
Към автора на въпроса:
Виждам, че този въпрос е от преди две години, но съм толкова възмутена, че не мога да не коментирам.
Г-жо, вие искате съвет как да намерите вратичка в закона и да се освободите от работник, нали така? Бременна. А защо не използвате закона, за да се освободите от него като му заплатите всички полагащи му се обезщетения? Ако не бъркам, не може да я уволните, докато детето й не навърши определена възраст. Нима кризата оправдава заобикалянето на правата и правилата? И ако имате желание да заобиколите едно правило, колко още сте заобиколили преди това? Осигурявате ли работничката си на пълната заплата? Изпълнявате ли законовите изисквания? Плащате ли си всички данъци? Съмнявам се.
Готова ли сте да отидете на съд? Не, нали? !
Манталитетът на такива като вас дърпат цялото ни общество назад. Вие не можете да проведете човешки разговор с жената, която ви е изкарвала пари за вашия бизнес, и сте готова да я подлъжете по някакъв начин да напусне по своя воля.
Компетентна ли сте да ръководите бизнес начинание въобще? Ако не сте, вината не е в другите. Но това си е ваш проблем.

Успехът ви ще бъде толкова голям, колкото е и разбирането Ви към хората, от които зависи бизнесът Ви. Ако ги обезцените, и бизнесът ви ще отиде на вятъра.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b9ccc36bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Изпадам в ужас! Какво е това чудо? Нале уж в България бременните жени са със закрила на някакви закони? Е, после, защо всички /почти/ имаме само едно дете! Как е възможно жена да коментире състоянието на друга бременна жена? Имам в предвид отрицателен случай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker