Как да си поискам повишение на заплатата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да си поискам повишение на заплатата?
преди: 3 месеца, 12 дни, прочетена 561 пъти
Здравейте,

Мина вече година и половина откакто съм на текущата работна позиция и не ми увеличиха заплатата даже с лев. А пък аз се старая, винаги си върша нещата в срок и без грешки, в екипа ми се смениха много хора, дори и с трудни характери намерих общ език, но въпреки това не са ми вдигали заплатата даже и с лев. Проблемът е, че ми е много трудно да се отстоявам и да си искам. Вие как си искате повишение на заплатата? Какви доводи изтъквате? Не знам какво да кажа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 11 дни
hash: d9f231cbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Там тонер грешката, че си трудиш доводи. Издебваш шефа като е по-малко натоварен и изнервен и му казваш, че си очаквал след толкова време да ти бъде увеличена поне малко заплатата. Ако толкова не можеш да ги кажеш, обърни го на майтап и го метни между другото в някой разговор. Ако имаш поне малко чувство за хумор де.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 6461204f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Колкото повече и бързо работиш, толкова повече работи ти дават. Това, да си съвестен служител не се възнаграждава в повечето фирми.
Говори с шефа на компанията на 4 очи. Направи проучване колко получават хората в дрегите фирми, които работят на същата позици. Направи си списък с неща, с които си допринесла за развитието на компанията и ги сподели.
Ако фирмата е в добро финансово състояние, то тя ще има възможност да ти увеличи заплатата въпреки, че не го прави.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 4f515e934a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Казваш следното: "Шефе, работя тук от близо две години. Смятам, че се справям добре с възложените ми задължения. Заплатата ми обаче не е мръднала. Ако ти смяташ, че не се справям добре и затова не ми я вдигаш ми кажи да знам, за да си търся друга работа. "

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 0a8f9f6e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Най-добрия вариант е да си намериш нова работа и на новото работно място да си искаш повече пари. На настоящото работно място подаваш молба за напускане и ако искат да те задържат, ще те задържат. На тях им е ясно, че отиваш другаде и трябва да се бръкнат за повече ако искат да останеш.

Моя колежка преди време си намери нов вариант и говори с настоящия си шеф, че има оферта от друга фирма, но на настоящото място и харесва и да това говори с шефа си. Шефа веднага се сети за какво става дума и вдигна парите.

Друг вариант е да питаш шефа директно дали има възможност за увеличение. Ако ти каже не, тогава изобщо не му пука за теб и не му е важно да развива кадрите си. Всеки адекватен шеф ще види какво си направил и как се стараеш. Ако не вижда, значи сам си отговаряш на въпроса дали трябва да стоиш там.

Българските работодатели са много зле. Не очаквай да те оценят сами. Много от тях ще изпадат в злоба и ужас и заради едни смешни 200-300лв на година увеличение, ще се стискат. После ще реват как работа имало много ама никой не искал да работи и как младежите не ставали.

Не е нормално година и половина да нямаш нито един лев увеличение. Каквото ще да е работата, не е нормално.

И след такива разговори, без значение как ще се развият, ако не си тръгнеш, никога няма да видиш увеличение от тук нататък.

Съгласите ли се за без пари, няма да ви ценят никога.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: cc95ee24a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много ми е интересно къде ги намирате тея работи ден през ден за повече пари... аз съм от провинцията... тук каквото и да работиш заплатата е една и съща навсякъде, тоест където и да идеш ще си на същата заплата.... та къде са тея работи дето напускате и отивате на друго място с 200-300 лева повече? И то на година? !? !? !? !?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 4431a7bd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По принцип подкрепям номер 4.
Аз лично си повишавам заплатата като си намеря нова работа за повече пари.
Не искам и не се моля за повече пари никога!
Ако работодателя не се грижи за това, то значи няма интерес към работника!
Намеря ли си нова работа, напускам и никакви уговорки не ме задържат!
Предлагали са ми увеличение, отказвал съм.
Давали са ми увеличение, но пак съм напускал.
Ако се съглася да остана, то по-късно те ще ми го върнат.
До сега не съм се върнал назад и винаги съм си повишавал дохода!
Имай в предвид че средно се задържам 1 до 2 години на работа.
Със започването на новото място почвам да си търся отново нова работа.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 204b8d183a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   В нашата работа с определено образование повишиха на всички, с изключение на 4-5 човека. Повишението касаеше разделение по образование и те не им го признаха. По ирония товарят повече именно тези хора. Непряко ги карат, а и самите те търсят вече начин другаде да работят.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 03dd9ba117
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз лично подхождам директно. Искам разговор на четири очи и казвам, че искам повече пари. Ако се разберем оставам, ако не, не му казвам, че си търся друга работа, а го правя без да казвам на никой и един ден, когато ме наемат някъде за повече пари просто му казвам чао намерих си работа за повече пари.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 1bd1fef756
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не се ценят кадрите в България. Имам познат с бизнес и е свестен и въпреки това волно или неволно прави мизерии във фирмата си. Останалите му приятели, с които се събира също имат бизнеси и си говорят какво се случва на пазара на труда в България. Всичко се знае. Почти всички бизнеси си звънят и си говорят кой какво прави и тн. Особено в провинцията.

Ако някъде не ви харесват и сферата е много тясно специализирана, е много възможно и другаде да не ви провърви, защото шефа ще звънне на другия шеф, за който кандидатствате и от некадърност между двамата - единия от подмолност, другия от злоба, че му напускат ще ще ви накисне и така и двамата ще ви изтърват. И после що нямало млади, що напускали. Еми е за тва. Щото никой шеф не е адекватен. Правят пари гьотере и увъртат. Българския бизнес прави много пари. Адски много пари. Това трябва да е ясно за всички.

Може би вече не си заслужава нищо да се прави тука. Може би е време за емигриране.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 73a2c1c619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До номер 9: Как бизнесите у нас правят много пари, ако не плащат добре и не "умеят" да задържат добрите си кадри? Истината е, че пари се правят точно така - с нископлатена работна ръка. И не се вдигат заплати, защото ако накой си поиска повишение и му го дадат, утре всички останали ще поискат. Както бизнесмените си контактуват, така и служителите си контактуват. Може с шефа си да имате приятелски взаимоотношения, но той те е наел, за да печели на твой гръб. Никой бизнес не разчита само на един служител. Един като се махне, друг ще дойде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker