Гръм от ясно небе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Гръм от ясно небе
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2550 пъти
Мили участници в сайта, моля да ми помогнете, защото не знам какво да правя. От 8 месеца работя в една фирма, работата ми харесва, резултатите са добри и шефовете се отнасят добре с мен. НО наскоро направих скайп, за да се свързвам с колегите в другите градове и по лесно да координираме работата. Споделих с една от тях плановете си за новогодишните празници и я питах как ще се почива. Оказа се, че не се почива, както и не се плаща работата през тези дни. Коментарите ни съвсем не бяха злобни или срещу шефовете.

На другия ден шефа се обади, че ще търсят друг човек за офиса защото аз... дословно ми повтори думите. Останах като гръмната, обадих се на колежката с която си чатих. Двете стигнахме до вероятноста някой да е влизал в скайпа и да е прочел какво сме писали. До нейния достъп има другата и колежка, за която знаем че е натегачка на шефовете. До моя скайп никой няма достъп, защото работя сама.

Много ми се иска да я хвана за гушата, но не бих искала да се навирам между шамарите на шефовете. Те толерират такъв тип хора като нея и сега съм в шок и ужас. Аз съм над 40 г., а не зная как да се справя с 22 г. пикла, която ме компроментира пред ръководството.
Моля ви дайте съвети, че ако не реагирам правилно ще си изгубя работата. Погнусена съм от интригата, другото момиче и то е много разтревожено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 93ce653f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искам да ти кажа, че си била набелязана за отстраняване и целенасочено си била провокирана да се компрометираш. Неслучайно са ти подхвърлили тема, която не би оставила никого равнодушен - и просто са те оставили да влезеш в капана.
Какво ти казаха - дадоха ли ти едномесечен срок, докато "търсят нов човек" - трябва да напуснеш около Коледа, така ли?
Ако е така - знай, че няма да търсят нов човек, а такъв е бил плана. Може би всяка година наемат хора от април до декември и после ги освобождават за мъртвите месеци.

Я си спомни - кой те накара да си направиш скайп? Всъщност е без значение. Целта им е постигната...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2afd2e8a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен пък „приятелката“ е интригантката.

Но сега няма значение.
Сега е важно да си запазиш работата. Преглътни гордостта си и се извини за думите си, не си ги мислила така, било е тъпа шегичка. Кажи, колко е важна тази работа за теб и тем подобни, просто направи компромис и преглътни.
В следващите месеци бъди много делова, никакви такива по скайп и т. н.
И наблюдавай.
Негодникът ще си излезне наяве. Само дебни като котка. И в подходящ момент, информациика за човека ще ти падне и хоп - капанчето ще се затвори.

Иначе, не си мисли, че над 40 имаш по-малко шансове на пазара на труда. Точно млади хора трудно си намират работа, защото нямат стаж. Ти си в перфектната възраст, а и едва ли очакват да излизаш в майчинство... Повярвай ми, на една по-млада от 30 жена е много по-трудно да си намери работа днес.
Успех и споко.... Гледай да си запазиш работата, а иначе.... върни го тъпкано, но бъди търпелива!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 181e460a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   1, мисля, че не те са я провокирали, защото е била предварително набелязана. Авторката казва, че тя самата е попитала за празниците... но както и да е.
Към авторката: ти на други места не си ли работила, сега за първи път ли се сблъскваш с това нещо? ! Не знаеш ли, че навсякъде е бъкано с такива доносници, натегачи и "свои хора" и НЕ БИВА да говориш НИЩО пред никого, защото НЕ ЗНАЕШ кой какъв е и какво ти мисли, и дали няма да отиде да те наклопа /дори понякога за неща, които не си казал или направил/. Не знаеш кой е кум, сват, брат, любовница и т. н. Аз когато съм отивала на работа на ново място, се е случвало да ме предупреждават да не говоря НИЩО.
Много е жалко и долно, но... такива са нещата, какво да се прави.
Не съжалявай за тази измислена фирма - по-добре да напуснеш. Празниците по кодекс на труда се работят САМО ПО ЖЕЛАНИЕ И СЕ ЗАПЛАЩАТ ДВОЙНО. Ако на мен ми кажат, че съм длъжна да работя на празника и няма да ми се плати двойно, напускам на часа. Без да мисля дали ще си намеря работа, дали няма, без да мисля нищо.
Те на това и разчитат тия гадове, на такова мислене: след 40 дали ще си намеря, кога и какво ще намеря... и се свиваш и те е страх, и им ставаш подлога квото кажат, за тях добре дошло, НО: уважавай себе си малко повече, имай вяра в себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 181e460a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си прав, 2, да и казваш да им се моли, да се извинява и унижава. Стига сме "търпяли" и "преглъщали".
някой беше написал текст от песен, много ми харесва:

Мразиш ли ме - мразя те,
газиш ли ме - газя те...

имаше и: пазиш ли ме, пазя те.

И какво, 2, те пазят ли ни, че и ние да ги пазим? !? ! Или дай те да газят върху нас, а ние да им треперим, да им се извиняваме и да им се молим. Авторката каквото и да е казала, си е в правото, за тях няма кодекс на труда, няма нищо... но ние сме хора, имаме достойнство. А така, днес ще наведеш главица и ще се извиниш, утре... и така губиш човешкия си образ, ставаш един смачкан страхливец, потиснат и зависим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker