Да работиш в Ада! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да работиш в Ада!
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3328 пъти
Здравейте, приятели. Не зная как да започна своята история, за това просто ще се отдам на емоциите. Който изгуби интерес- нека спре да чете. Най- големият ми проблем, е че не мога да споделя с никой. Имах страхотна работа, която много харесвах, но по независещи от мен причини трябваше да я прекратя. Потърсих си друга работа и съвсем случайно на обява за офис- сътрудник се озовах на интервю за оператор в агенция за посреднически услуги. Едва когато започна обучението разбрах, че това е нещо като Фирма за запознанства.

Стана ми много интересно и си създадох впечатлението, че работата е почти благородна- запознаваш хора, които живеят в самота, подтиснати от ежедневието; самотни, отрудени, обезкуражени. С удоволствие се съгласих да започна. Но!!! Вече няколко месеца работя тази работа, а разочарованието ми нараства с всеки изминал ден. Чувствам се като грешница, мизерница и лъжкиня, за жълти стотинки. Какво да ви кажа. Трудно е да призная, че източваме хората за пари.

Всеки ден се обаждат изтормозени, нещастни хора, които си търсят половинка, с последна надежда; прибягват до нашите услуги, защото вярват че все още имат право на щастие. Обаждат се и желаят да се запознаят с измислени, несъществуващи хора. Тъй като разговорите стават само по телефона, хората чакат напразно и плащат- няма да кажа колко струва минутата.

Знам, че сега ще започнете да ме критикувате. И може би с право. Вижте, очаквах да бъда нещо между брокер на самотници и брачен агент, но се оказа, че съм лъжкиня- трябва да се престувам на нереални жени. Какво да кажа повече, приятели, не мога да напусна веднага, защото трябва да оставя няколко месечни заплати. Не мога и да разтоваря стреса и напрежението, защото никой от познатите ми не знае къде и какво работя (срам ме е да кажа!- друго щеше да е ако всичко е чисто и реално- отиваш в офис, предлагат ти подходяща половинка, гледаш снимки, одобряваш.. и т.н.)

Надявам се скоро да намеря изход от ситуацията, ще съм благодарна на съвети, добронамерени, разбира се! Ако някой реши да използва обидни епитети по мой адрес, напомням, че не аз съм собственика на тази фирма, и че аз съм толкова набутана, колкото и нашите клиенти.

Може би на тази история не й е тук мястото, но от къде да почерпя съвети, които да ме ориентират по- добре в ситуацията. Разчитам на подкрепата ви, и моля ви, помислете преди да звъннете на импулсни телефони. Ако желаете запознанство- използвайте интернет или най- добре отидете на място в офис. Искрените хора, занимаващи се с този бизнес никога не крият адреса, на който извършват дейност. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4960e49bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тези /шефовете ти/ са луди! Сигурно са най-обикновени прости кокошкари.
Ако извършват подобно престъпление, би трябвало поне от съображения за сигурност да те позлатят от главата до петите - за да си доволна и да не ги издадеш някъде. А тия те държат гладна и не им пука! Ами те направо си го просят.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b228024b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   До някъде те разбирам и аз работех, работа, която не хресвах. Ставаш сутрин и си казваш "оффф... още един гаден ден, ден на лицемерничество... " Но все пак трябва да се прехранваш с нещо, нали?
Моят съвет е да си намериш някакъв спорт, което да те накара да забравиш поне за малко грижите си и натрупания стрес. Примерно: бокс, джудо, че дори и тичане. (Аз това правя, Бягам - в букален и преносен смисъл)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e4dadcc454
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Благодаря ти, че го написа това. Мисля, че си много свестен човек, не се чувствай виновна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6bee4f04dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До кога те държат с договора?
Иначе, напиши от интернет клуб в разни форуми, че тази фирма са измамници. Гледай как се разпространява и скоро са фалирали.
Иначе, не смятам, че трябва да се чувстваш виновна. Както писа - ти самата си измамена и още - наивниците винаги си плащат за глупостта си.
Търси си паралелно друга работа и нека адвокат ти погледне договора, за да измислите начин да напуснеш, без да загубиш тези пари.
Не говори на познати и близки за това, какво ТОЧНО работиш. Не знаеш, кой ти мисли злото, кой какво ще наговори на бъдещ работодател. Не взимай нещата присърце - в крайна сметка хората си плащат, за да говорят с теб, за надеждата. Е, твоето време да не е без пари. Който пуска тото, после няма, какво да се сърди, че не е спечелил. Риск печели-риск губи!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5922d5fb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще ти кажа две неща. Първо, докато има телета, ще има и касапи. Телетата в случая са онези, които вярват, че с три-четири телефонни разговора ще се сдобият със сериозна половинка, която да огрее самотния им живот.

Нещата не се случват по телефона! Но някои от тях може би са оправдани от своето лековерие. Телета сме и всички ние, които позволяваме да ни вкарват в разни нечисти схеми, за да забогатее някой на наш гръб на цената на собствените ни принципи.

Преди година и малко (баш в разгара на кризата) напуснах работа за 1400 лева. За сравнение - средната заплата в бранша ми е около 500 лв нето. Случваха се неща, които ми стана наистина непоносимо да преглъщам - като започнеш от неправомерни уволнения на колеги и стигнеш до завишени цени за клиента, който вече се е хванал на хорото и почти няма опция за мърдане.

Беше ми трудно - честно! Не се захвърлят лесно толкова пари. Но в крайна сметка не си задаваш само въпроса: "Колко ми плащат?", а "Какво ми взема това? Какво от себе си продавам, мааму??". Въртяха ме известно време, защото си гледах собствената работа наистина добре. Но накрая ме пуснаха. Вече поне за себе си знам, че мога да направя избор в свой ущърб, ако това деформира човешкото в мен.

Ако ти е толкова непоносимо да продаваш лъжи, просто не го прави (наистина е гадно). Не измервай всичко в живота с пари и с "колко ще се прецакам, ако напусна сега".
Вземай решение - оставаш и приемаш нещата, каквито са и своето участие в тях. Или си вдигаш гълъбарника..

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 993906294a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите. Беше ми трудно да реша, но вече съм наясно. Отново благодаря за подкрепата и разбирането. Бяхте страхотни. :-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8d304af14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Животът ме е научил да не търся по какъвто и да било повод фирми, които нямат офис и да разговаряме само по телефона. В случая не си виновна, общо взето у нас просперират селските бизнесменчета и махленските тарикати - намери си друга работа и този път бъди по-внимателна. Успех!
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4e882ab73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Недей така, Мечо Пух. Не се намираме в каменната ера. Аз работя във финансовия сектор - изкупуваме лоши ипотечни кредити в България, макар че банките до сега се опъваха. Направихме наскоро много тлъста сделка и взехме на половин цена имот „доброволно“ от кредитополучателите, а нямаме офис в България, дори и телефон. Научих хората да ме търсят по мейла. Ако всичко върви добре, ще напомпаме доста пари в този кризисен пазар, но не пилеем парите си за офиси, секретарки и глупости. Когато трябва да се върши нещо - хващам един полет до България и който ме хване, ме хване.
В Америка вече стационарните офиси изчезват. Има едно coworker офиси, където подобно на хостел се настаняваш и плащаш за бюро всеки ден. Харесва ми идеята много, защото там има млади start-up фирми и има обмяна на идеи, правят се междубраншови връзки. Така съвсем без офис, без секретарка се прави бизнес. Защо не?
С хората от екипа си в България пък си говорим по скайп, разменяме файлове чрез файл-облак и т. н. Разходите ни за глупости са сведени до минимум

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e4dadcc454
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А. , как се нарича професията ти? Искам и аз с нещо такова да се занимавам след време

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6ef5c3ecde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никак - мениджър просто, знам ли. Разработих си проект, защититих си го и ми го дадоха да го водя+ми отстъпиха финансиране. Много работа и нерви, защото няма още разработен процес при българските банки и закони няма за бързо осъществяване на подобни сделки. Всичко в момента зависи от добронамереността на кредитополучателите. В банките в момента е пълен хаос, сключвали са неизгодни за тях договори, когато са се конкурирали на пазара за кредитиране. Да не говорим, че в банките често работят „наши хора“ и са страшно некомпетентни, мързеливи и бавни....
След време да го работиш не става - ще е вече друго време и може и да няма логика да се прави такова нещо.
Иначе - трябва ти образование по финанси, икономика някаква. Рокефелер правят в момента нещо подобно, но те не работят със собствени средства и купуват само търговски центрове. (в Пловдив и София).
Учи икономика и си размърдай сивото вещество, има много потенциал за нови бизнес модели в момента. Кризата е преди бума. Прекрасно време за започване на нови неща и затваряне или преструктуриране на стари.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e4dadcc454
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Супер, благодаря ти:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker