Отказах командировка до Китай, а ми се ходеше. Правилно ли постъпих? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123818)
 Любов и изневяра (30467)
 Секс и интимност (14612)
 Тинейджърски (22044)
 Семейство (6695)
 Здраве (9750)
 Спорт и красота (4764)
 На работното място (3323)
 Образование (7414)
 В чужбина (1698)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1769)
 Други (19196)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отказах командировка до Китай, а ми се ходеше. Правилно ли постъпих?
преди: 1 месец, 5 дни, прочетена 1061 пъти
Привет добри хора,
В нашата фирма от време на време идват предложения от наши партньори за събирания в чужбина за обмяна на опит за тяхна сметка. Скоро дойде такова предложение за конференция в Китай, за която аз разбрах без някой да ми е казал и тайно се надявах да ме попитат. След няколко дни се обадиха и ме попитаха аз се направих на изненадан и поисках време да си помисля. Едвам ми дадоха време до края на деня (в отпуска бях). На края на деня приех с еуфория, че ще видя нов свят (бях пил няколко питиета с приятели, без да им казвам за конференцията и алкохола ми даваше смелост). На другия ден си изпратих снимка на паспорта за закупуване на самолетни билети и резервация. След два часа ме обзе ужас, такъв какъвто не съм изпадал. Изпитах страшно притеснение и паника. Реших да се обадя и да се откажа докато е време и го направих. Разбраха ме, казах че се притеснявам и не съм сигурен че мога да го направя. Трябваше ми целия ден да се успокоя плюс половината на другия. Какво ме притесни:
1. Не съм пътувал много освен няколко държави в Европа и такава далечна дестинация с 24 часа път ме стресна;
2. Много мразя за важни неща да ме питат по телефона и да няма време да си помисля. Плюс това питането е на високоговорител в присъствието на най-големите клюкарки на работа които суфлират отзад;
3. Неколкократното ходене до посолството на Китай за виза, като не съм сигурен дали това ще се поеме от фирмата;
4. Притеснения от рода на това че средствата за комуникация там са силно ограничени, притеснява ме да не ми се наложи медицинска помощ, държавата е по строга и ме е страх да не сгафя нещо и да си изпатя (не че бих правил глупости) и такива неща;
5. Всички ми казваха отивай, а когато казах че съм отказал ми казаха че съм глупак и да не казвам на никой че съм отказал защото ще ми се смеят.
Плюсовете са:
1. Виждам нова държава и култура, което е спомен за цял живот;
2. Щях да пътувам с най точния човек от фирмата с който можеш да се разбереш и да му имаш доверие във всяка една ситуация;
3. Щях да науча нови неща които да ми помогнат в работата.

Понякога собствения комфорт е по важен. Смятам че това е прекалено голяма лъжица за моята уста, която не мога да преглътна. Имам колеги които са пътували доста и на тях не би им пукало къде ще ходят стига да е на аванта. Ходи ми се, но съм спокоен вътрешно че отказах. Може би ако пътувам повечко из Европа ще искам в един момент да отида по далеч без да се притеснявам. Както се казва "Всяка жаба да си знае гьола".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 5 дни
hash: 428d5371b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Правилно си направил, че си отказал, не си за там, щом в 2024 не си чувал, че хората, които пътуват до по-далечни дестинации, сключват застраховки за медицинска помощ, за да нямат неприятни изненади, както и има мобилни планове, с включени безплатни минути и мегабайти за подобни азиатски държави.
Ж25

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 2570e4200e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И ти си прав за себе си. Не се съобщава подобно предложение "от днес - за вчера". Ти си в отпуска, не очакваш със сигурност да те изпратят, Китай не е като да отидеш в съседния град на страната си и не може до довечера да си дал отговор. Това се обмисля от ръководството и служителите.

От друга страна, първо си се съгласил, пък после си се замислил за условията, разходите, чуждата култура и прочие. Малко несериозно звучи и твоето поведение.

Аз бих искала да ми изпратят писмено всичко около пътуването и работата там, преди да дам съгласие - за колко време ще е, какви документи ще се искат, къде се ходи за тях, за колко време ще са готови, какво (не) се поема. Иначе какво разрешават в Китай може да се прочете в интернет, може и в посолството да се попита.

Не действай толкова импулсивно.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 6a54b9b378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Щом не си сам е трябвало да приемеш, за колко време е това?
Не всеки ден може да се случи, но вече си взел решението.
На мен много ми се ходи някъде на далеч. Китай не ми е мечта, но бих отишла, ако ми плаща друг.
Не го мисли вече.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 4087b70d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз въобще нямам намерение да посещавам дигиталния концлагер Китай. Нито пък им харесвам културата и манталитета.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: c02736b8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Пъзлива работа. Какво спокойствие, просто си страхлив. От 100 кладенеца вода извади за някакво пътуване. И после силният и смел пол били. Нищо подобно.
Пропуснал си уникална възможност, защото си страхливец.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: a5f5a9dbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щом си такъв тип човек, може би е за добро. Който не може да ти влезе в положение, няма и как да разбере какво ти е и защо си отказал. За такъв човек ще си луд, че си отказал...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 1f15d9cacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Явно е шесто чувство.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 4bfdd40baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако беше Япония или Корея - да те е яд, но Китай като цяло е едно неприятно място с кофти въздух, кофти храна и много дразнещи бигбрадърски порядки. Аз съм ходил над 10 пъти и успях да извлека и позитиви, но като цяло трябва да си доста дебелокож, за да ти понесе добре.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: c914bda9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отиди на ваканция там!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 065ddf1bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Ето това момче/мъж е пример за това какви травми остава грешното възпитание с бой и наказания в детството. Родители, замислете се и възпитавайте децата си да са уверени и можещи, а не people pleasers и без самочувствие послушковци. Боя и обидите не водят до нищо добро.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 355c5f113a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Нямаш енергията и мирогледа за по-висок скок! Човек е толкова голям, колкото са и мечтите му. Тоест дребен си и наистина правилно си казал, в твоя случай- “Всяка жаба да си знае гьола”. Океанът е за волните и смели големи риби!

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 36faec0a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Еми бате, трябва си авантюристичен дух за тия неща. Не е за всеки.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: c908743a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Добре, де, не искаш - не искаш, какъв ти е проблемът, че чак и тема пусна? Искаш да ти кажем, че си прав и да се самоубедиш в това?
Ако питаш за моето мнение, сбъркал си, но това важи за мен. В началото на тази година ми предложиха командировка до друга страна от Далечния изток, макар и не по телефона. Поисках ден-2, за да го обсъдя със семейството си и приех. Но това не ангажира никого, решението си беше мое. Ти като не искаш, твоя си работа.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: c1088d43eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Щом не се чувстваш комфортно и само от мисълта си изпаднал в паника, значи си постъпил правилно като си се отказал. Хубаво е човек да се вслушва в себе си. Направил си грешка като си приел, но си се почувствал под социален натиск и не си могъл да реагираш навреме и да кажеш не. Случва се на всеки. Хубаво е обаче, че щом си установил, че това не е правилното за теб, си имал достатъчно смелост да си промениш решението и да го заявиш пред другите. Така си поправил нещата и си защитил себе си. Браво.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: c94185860c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ами притесненията са ти детински, ако си на 13-14 години ОК, ама май си по-големичък, а очевидно не си се научил да взимаш решения в живота си. Глупаво си постъпил, факт, дали ще "пораснеш", едва ли...

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 1e5d5d849a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ха-ха... Абе ти си гòла вòда бе! Освен ако не си 15-годишен де...
Ама те сега така ви учат - родителите да ви сложат всичко сдъвкано в устата...
Наистина - 2/3 от "притесненията" ти са пълен смях! :)
А щеше да видиш нова, различна култура, щеше да видиш бъдещето направо - там, построено на място.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 764c62eb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Ти си страхливец това е цялата работа, при това нямаше да си сам, мед. помощ ще получиш по-добра и от България ако въобще ти трябва. Много е лесно да си стоиш в зоната на комфорт, а и си мъж. Абсолютно ограничаващи вярвания, кога ще отидеш друг път в Китай??? Никога. Дали фирмата ще поеме ходене до посолството, затова се пита и говори, а не гадае. Бягаш от страх и ползваш с алкохол, а и мразен да го питат по телефона, какво очакваш червен килим и официална покана.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: b4e029fb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Знаеш, че не си постъпил правилно. Пропуснал си голям шанс, но вече е късно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9866bd7c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Веднъж се появява такава възможност

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 6d1bf5ba6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Многа малоумни коментари отново, повечето са дъно в тоя сайт, изобщо те съветвам повече да не пишеш и да не го посещаваш. Единствените точни коментари са, че си постъпил правилно, защото си го усетил. Тези неща се усещат. Градове и страни, при които ти става лошо само при мисълта да отидеш там очевидно не са хубави за теб и това е 6-то ти чувство, което ти казва да стоиш далече.

Китай не е това, за което го мислят, много се развива наистина, но много от хората били там се връщат с най-различни болести както донесоха Ковид в Европа и по целия свят. Преди години една позната почина от емболия, сигурно е било ранен вариант на Ковид. Тя точно се беше върнала от Китай и докторите не можеха да разберат как така се е стигнало до там. Нашите европейски имунни системи не са свикнали на вирусите и бактериите в Азия.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: a5f5a9dbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Тука перфектните ти се нахвърлиха, авторе, ама аз те разбирам. Страхливец си бил, още малко не те изкараха най-долната отрепка, че си отказал командировка. Е*а си специалистите са всички до един тука, те нямат тъпи страхове, те са идеални във всичко и т. н.
Затова по-горе ти писах, че хора, които не са в това положение, няма да те разберат. Особено пък такива, които нямат навика да се поставят на мястото на другия и да гледат от неговата гледна точка. Такива бих ги нарекъл глуп*аци, но няма да ми одобрят коментара и затова няма да ги наричам така. :)
По света има сигурно хиляди фобии. Един го е страх от паяци, друг да излезне от тях, трети от отношения с други хора и куп други тъпотии. Да, повечето са тъпотии. Страх те е от затворени пространства, влизаш в асансьора и "аууууу, колко страшно". Макар откровена тъпотия, никой не си го избира това, но тука специалистите са перфектни, никой от тях няма подобни неща. И затова, щото те нямат конкретната фобия, ти си третиран като най-големия мизерник и страхливец.
Очевидно си разумен човек, щом изобщо ги мислиш тия неща. Доста от тях резонни, макар и преувеличени, аз имам същата склонност да преувеличавам дадени опасности. В крайна сметка и тук може нещо да ти стане и да приключиш курса. Повечето хора биха казали "оооо, Китай, безплатно, отивааааам" и изобщо няма много да го мислят. Такива, които пък са прагматици без разни фобии, ще си предвидят всичко и ще преценят всичко(никога не може всичко, ама повечето важни неща). Ние с теб явно не сме такива, затова сме "страхливци" :)
За теб не знам, но аз ще се справя с повече от 50% (в най-лошия случай) 1в1 с тях, но пък би ме било страх да замина в случай като твоя. Може би бих, но пак с някои от твоите опасения...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: c5d4f54ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Всеки път се заричам да не пиша теми и отговори тук и за пореден път се убеждавам че трябва да спра. С последен зор ще се постарая да отговоря на всички които писаха в темата и благодаря на смислените коментари:

1. Благодаря че ми отвори очите, не знаех;
2. Благодаря за смисления коментар, съжалявам че подведох колегата да се съласи и той;
3. Благодаря, гледам да не го мисля вече;
4. Благодаря за отговора;
5. Не виждам какво сравняваш мъжката сила с пътуванията. Мога да ти покажа дузина "пътуващи мъжкари" които не могат една лампа да сменят;
6. Благодаря за коментара;
7. Може и така да е, нямам си на идея. Доволен съм че отказах;
8. Благодаря за смисления коментар;
9. Може би занапред в бъдеще, за сега едва ли;
10. Не съди за хората по себе си;
11. Не може всички да са големи хора като теб, трябва да има и малки "риби";
12. Така е, аз го имам но не е толкова голям;
13. Като не ти харесва че съм пуснал тема недей да коментираш в нея, никой не те кара насила;
14. Явно коментара е бил брутален и са го изтрили :D;
15. Много благодаря за смисления коментар;
16. Решението си го взех, няма да ходя. Какво решение не съм взел?
17. Явно коментара е бил брутален и са го изтрили :D;
18. Не знаех че съм гола вода, благодаря за разяснението. Ти каква вода си?
19.. Не виждам какво сравняваш мъжката сила с пътуванията. Мога да ти покажа дузина "пътуващи мъжкари" които не могат една лампа да сменят;
20. Не в грешка си, знам че постъпих правилно и не съжалявам. Ходи ми се но не чак толкова;
21. Не се знае, може и за напред да има;
22. Много благодаря за смисления коментар, както казах ходи ми се но не чак толкова че да предприема това пътуване. Предпочитам да обикалям из Европа - също има какво да се види и да ти останат незабравими спомени.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: c02736b8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   22, баш страшливец си е.
Европейската му имунна система не била свикнала.... Буквално цял свят ходи там, само неговата система е кекава.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 1485b3a27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Птичето веднъж каца на рамото. Втори шанс за такава командировка едва ли ще имаш. Твоя работа. Аз не бих отказала да да отида до мечтана държава, Страховете ти са като на детенце в 5-ти клас.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 1485b3a27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Видях нещо много забавно във Фейсбук "Преди мъжете имаха девиз "Дойдох. Видях. Победих. " сега : "Опитах. Уплаших се. Избягах" Колко точно описва и твоята ситуация. По време на воини хората са пътували като кореспонденти и не ги е било страх че могат да умрат. Днес Ганчо го е страх че може в друга държава, много по-развита, да го заболи гърлото. Майтап. Наистина не казвай за това на никого и никъде. Особено при запознанство с жени.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 3d805533f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   23, добър опит, авторе, да се защитаваш самичък.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: c908743a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   "Нашите европейски имунни системи не са свикнали на вирусите и бактериите в Азия. " - по-голям виц не бях чела :-) Хиляди европейци пътуват из Азия, обаче твоята имунна система не била свикнала :-))
И аз когато щях да тръгвам за Малайзия, ме плашеха как от водата и храната съм щяла да изкарам пътуването на легло :-) Нищо подобно, много добре си бях, децата ми - също.
Ся ако ви харесва да се самоуспокоявате с автора колко е кофти там - ок :-) Обаче всичко това го пишат хора, които дори не са стъпвали там, така че ясно колко тежи мнението ви. Стойте си на село и всичко ще е на 6.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: bd0a950dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Предлагам да се игнорират хейтърите в сайта. Така ще може да се неутрализират след време. Сега им обръщаме внимание и те се множат. Между другото едно от правилата за публикуване на тема в сайта е, че хейтърите не се толерират. Защо не се спазва? Ако прочетем теми от преди 10 - 12 години ще видим че се дават много повече адекватни съвети и има много повече емпатия у коментиращите. Предлагам всеки съпричастен да си слага това като подпис във всеки коментар който пише.
ИГНОРИРАЙ ХЕЙТЪР! БЪДИ С ДОБРИТЕ ХОРА!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: bd0a950dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Да отговоря и на останалите коментари:
23. Благодаря за точния и на място коментар. Просто се убеждавам че повечето хора освен пътувания и заведения нищо друго не им е в главата. Ама то няма и как. Цялата индустрия се изнесе към далечния изток. За да се движи икономиката трябва да се насърчават хората да бъдат по големи потребители - да пътуват, да ядат по заведенията, да разбират от всичко и прочее. Благодаря още веднъж!
25. Отивай и ти. Какво чакаш?
26. Не съм казал че ми е мечтаната държава. Защо ми слагаш думи в устата?
27. Какво е това нещо "Фейсбук" за което говориш? Не разбирам. Явно си по напред от мен щом опираш живота си на "Фейсбук".
28. Няма нужда да се защитавам самичък. Колкото и да не ти се вярва все още има нормални хора.
29. Моля ти се. Първи вие сте нас*ани като ви кажат по телевизията че има нов вирус. Успокоявай се колкото искаш.

ИГНОРИРАЙ ХЕЙТЪР! БЪДИ С ДОБРИТЕ ХОРА!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 3d805533f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   31, сам се защитаваш. Страхът е голямо нещо. Искаш всички да те защитават, защото си много крехък да пътуваш извън България. Сакън да не се счупиш. Пък се обърквал като говорил по телефона, цял ден се успокоявал, пък щял да ходи за визи и да се мори, пък щял да се издъни в една от най-силно развитите страни в света. Хленч, страх, хленч, страх. До безкрай.
Само ти от милиарди души по света си специална снежинка. Право ти казват коментиращите и твоите близки.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e8394b277d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Според мен щом така си го почувствал - си постъпил правилно!

Виж сега, случайни неща в живота - НЯМА!
Чрез това безпокойство и ужас, който те е обзел, Господ ясно ти е показал, че не трябва да предприемаш това пътуване!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 1f15d9cacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   29 какво село, аз искам да ходя до цивилизовани бели страни. Не при някакви ситни дръпнати азиатци.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 1f15d9cacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   До 32 Вие като сте много смели физически труд или в офис ли работите или смело преследвахте мечтата си и сега работите като актьор/певец и пр?

Само не ми казвайте, че сте метали да работите на бюро!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: c02736b8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   35, каква е връзката с мечтите и командировка? Каква смелост, да отидеш в командировка ли? Няма никаква връзка между двете неща.
Сигурност е ставало въпрос за пътуване най-много за седмица, а нашият вече развил апокалиптични сценарии, достойни за Холивуд. Можеше като нормален човек след като е приел да се поинтересува какво се изисква от него и какво щеше да направи фирмата.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: e30582011b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   36 защо вие и други мислите, че е страх? Аз виждам по-скоро, че става въпрос за предчувствие.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 8a11a28aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   От няколко години си мечтая да посетя Китай, но нямам необходимото време да го направя (не ми се ходи за 3-4 дни, колкото максимум мога да отделя). Говоря китайски и даже имам приятели китайци, които да ме разведат из Пекин. Направо ти се чудя как така не искаш да отидеш, авторе. Дай ми свободно време и с удоволсвие ще отида там. А в твоя случай даже и пътните разходи са покрити. Какво нещо е съдбата, на едни им поднася на тепсия страхотни възможности, а други ги търсят и не им се получава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 часа
hash: a7182f00a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Абе шега ви се вижда, ама мен два пъти ме налягат сериозни здравословни проблеми при пътувания в Китай. Първият път бяха едни много страшни стомашни болки, втория път някакъв летен вирус.
И да, имах пълна медицинска застраховка и в двата случая, ама смееш ли да потърсиш лекарска помощ на място с непозната медицинска култура, в което един на сто човека говори ангилйски - нито знаеш да им обясниш какво ти е, нито знаеш как ще третират и с какви отрови ще те набодат и натъпчат.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 часа
hash: a5f5a9dbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   До 28 от 23.
От кого да се защитавам, от тебе ли? Хахахаха!!! Я пътувай!
В очите ти гарантирам, че нямаше да ми кажеш нито, че съм страхливец, нищо щеше нещо да кажеш изобщо, само щеше да си го помислиш. Не смятам да ти отделям повече внимание. И не съм автора, а съвсем друг човек, обаче опитвам да се поставя на негово място, да гледам от неговата гледна точка. Нещо, неприсъщо за такива като теб и за повечето от хората. За тях има една правилна гледна точка - тяхната! Лек ден!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 часа
hash: 98e19b7f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Командировка е различно от екскурзия, аз на мои съм бил 5 на летището, цял ден по срещи, конференции, после задължително бизнес вечеря и след това бар до над 1 бг време и през цялото време трябва да си позитивен и фалшив, освен неудобните обувки, риза и сако.
За Китай пишат глупости, аз сам организирах екскурзия през Япония летях за много малко 2018 и сам се бъхтах за виза в посолството. От Шанхай взех мощния влак стрела до Пекин, бях като американците/азиатците на екскурзия в Европа. Няма наистина ни планове, ни Гугъл нищо от западният свят. Но всеки има по 2 телефона още тогава и интернет навсякъде, но всичко е китайско, не говорят английски. Само ти дават на телефона им да говориш английски, после връщат да прочетеш превода, какво са казали. Много обаче помагат, да измамят турист, да вземат повече пари за тях е табу, ако оставиш бакшиш на такси, ресторант е обида... Нямаше тогава почти кеш а всички плащаха 2018 с телефона буквално и на сергиите с техните боклуци. Не случайно цялата техника е от там.
Шанхай е по впечатляващ от Ню Йорк, а Пелин освен забраненият град си личи мизерията и режима много и лошата хигиена... Ще отидеш на екскурзия някой ден там!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker