Работата с млади мами е кошмар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работата с млади мами е кошмар
преди: 1 месец, 9 дни, прочетена 1900 пъти
Сигурно ще си навлека гнева на работливи мами, но заглавието е истината. Не стават за нормална работа, нито за колеги.
Вечно мрънкащи, вечно отсъстващи. Вечно някой трябва да им влиза в положението, че са родили и отглеждали бъдещите престолонаследници. Вечно искат да блеснат как хем са мами, хем работят. Вечно техните деца са най-важните в галактиките. Избраните. Още им сдъвкват храната и я дават в устата сигурно.
Ще кажеш, че векове не са работили жените. Текне му сопол-болнични. Подсмръкне-болничен. Кихне-болничен. Кашне-болничен. С температури през седмица. Фалшиви болнични на поразия.
В сегашната ми работа е ад. Дистанционна е, няма шефове на място. Може да се работи от вкъщи, но има и дейност, изискваща присъствието в офиса. Мен не ми пречи да ходя там, по-добре е да не кисна у нас. Работила съм и от вкъщи, потискащо е. Аз върша тази дейност, но и другите са обучени. Малък колектив сме-5 човека, само аз нямам още деца, но мамите не искат да идват със седмици и да помагат. Ако ги видя 2-3 пъти в месеца, пак бива. Само жени сме. Даже две категорично отказали. Кефи ги да седят вкъщи, да джуркат манджи, да хранят в устата челядта и да им плащат междувременно. Били започнали на тези условия, но аз такова нещо не си спомням при моето назначение. Даже май изобщо го нямаше като условие за никого, просто си го извоюваха с мрънкане как са майки и кой ще им гледа децата. А имат мъже и баби. Не е като да няма кой. Щеше да започва едно по-младо момиче, токущо завършило училище. Беше и казано, че едва ли не като са майки имат право да си киснат у тях и щели да идват по-рядко. Офисът им бил надалече, пък докато заведели децата до градината, пък докато дойдели. Отглеждат бъдещите принцове и принцеси, няма как. Теми за разговор различни от мъжете си, манджи и детски болести нямат.
То да е само на тази работа, но и на предишните места беше същото с младите мами. Кошмар и наглост. На шефовете не им пука, работата се върши.
Неколегиални, нахални до безумие. Ето защо никъде не искат майки.
Изпадам в ужас, че като родя и аз ще стана такова нещо, ще се изродя така.
Друга работа ще си намеря, ама и там ще е същото с подобни "колежки".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 1 месец, 8 дни
hash: 5a82cedb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Мерси много за мнението ти, освежаващо и уведомяващо е да прочета какво мислят за мен бездетните ми колеги. Ти като станеш майка пак ще си говорим. И още нещо, като не ги искали мамите навсякъде, защо във фирмата ти е пълно с мами, а само ти си една бездетна, а не обратното? Защо не ти е екипа една майка и много бездетни глупавини като теб? И щом работата се върши какъв ти е проблема? Не те затрупват теб с повече работа заради тях? И да, да си майка и да работиш и работа е статистически изчислено 98 часа работа на седмица. Ти с твоите 40 часа с какво допринасяш за обществото? Затваряй си човката и говори като станеш майка и работиш на 100% в същото време. Е такива пачи ще ми определят.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 4b1581aded
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Права си. По време на следванието си работех в магазин. Заради такива мами съм карала 12 часови смени, щото видиш ли беПчо имал сопол. Но в края на месеца всимчт същите пари като мен. Махнах се на втория месец. След това си търсех такава работа, където няма подобни женици. Отвратително нагли, нахални и безочливи. Сякаш са снесли златното яйце и всички трябва да треперим над него. Като нямат капацитета да гледат деца и да работят защо си търсят работа. За да страдат други хора заради чуждата челяд.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: dce9cd85b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Дама казваш, че още нямаш деца. Всеки мисли, че на другия му е лесно. На работа е много по- лесно, отколкото да гледаш деца. Децата като са болни, разболяваш се и ти.
Тези жени нямат почивка, ти се прибираш, ако искаш ще си легнеш, ще гледаш филм. Работещите жени почти нямат почивка, може би само като легнат да спят.
Ако няма и кой да им помага.
Аз не излизам в болнични, но имам две деца, на работа ми е по- спокойно.
Раждай и ти, щом си мислиш, че те си почиват.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ecca5d3f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Яко ги кефи "да джуркат манджи", не че им се налага. Не съм жена, мъж съм, ама знам какво се изисква от една майка и е грозно да се определят хората така. Да, такива са им проблемите, сигурно и майка ти ги е имала, за да може егоистичното ти дупенце да е сухо и егоистичното ти стомахче - нахранено. Това бездетните жени и "новите млади", сте по-зле и от нас мъжете в дадени ситуации. Влизате толкова в положение, че може би някое теле би проявило повече разбиране.
Наистина, роди и да те видя какво ще приказваш. Принцове, принцеси, та това са децата на тая умираща държава, ама явно само ти си важната.
Следродилна депресия, болки, възстановяване. После я те върнат на работа, я те уволят. Децата боледуват постоянно, трябва да готвиш, мъжа ти недоволен, секс няма, манджа няма, тъпи битовизми, сметки. Честно, майките са много изкрейзили в даден момент, ако мога така да се изразя, обаче изтърпяват толкова много, че по-добре такива като теб да си затварят устите, дори в анонимен сайт.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ccce85bd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Вярно си е, в работата ми е същото. На 22 годии съм и майка ми докато съм била малка не е отсъствала от работа заради мен независимо от състоянието ми. Сегашните пръдне детето айде болничен някой друг да ми вземе смяната, кихнало един път аайде нкой друг да ми вземе смяната, по-рано да си тръгна че не може да жси избърше г*за- няма проблем. Разбираемо, че хората нямат пари и се налага и двамата в семейството да рабтят, ама аз какво съм виновна, че колежката има чаве!? Понеже моята работа не е дистанционна и се налага да се заместваме при такива случаи и ми е много любимо като ми кажат "Е ама ти нямаш деца и ангажименти можеш да вземеш смяната", мда това, че не съм измътила чаве явно ознчава, че аз живот извън работа нямам...

 
  ...


...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 000b25cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

6.   По-гнусно нещо, написано от жена, не съм чела.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: d9a436fcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Нещо ти е скучно и си време носа където не ти е работа. Гледай себе си, и си запиши всички глупости, които написа Няма да спиш една вечер, защото детето ти е болно, та са те видим тогава.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: d9a436fcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Доста грозна ирония. Явно живота ти е работата, скучно ти е, ходиш на работа и други ангажименти нямаш.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 461fc2c1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Позната история.... Отвратителни са, а най-гадното е, че може би не се усещат. Постоянно говорят за децата си, все едно са обсебени от тях. На миналата ми работа даже съм имал конфликти с такава млада мама, понеже работех на смени и постоянно беше аз не мога да карам втори смени, не мога да работя събота и неделя, не мога да работя на празниците, постоянно болнични и т. н. Отгоре на всичкото и коментари как съм си вършил работата... при положение, че аз работех в най-натоварените смени, заради нея, а тя си клатеше краката през деня... Даже оставаше недовършена работа от нейната смяна. Работата беше в заведение за хранене и на първа смяна, както се досещате почти нямаше работа, а втора смяна особено петък беше някакъв ад...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ff61787ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Като станеш мама и ти ще си така. Общо взето жените сте такива и мястото ви е в кухнята и други домашни помещения, а не на работа.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0e8e060ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   Мда, така е като човек има семейство и отговорности, а не само да “кисне вкъщи”. Като толкова те дразнят майките не общуваш с тях извън необходимото, седиш си в офиса щом ти е удобно и си мълчиш. Не си специална, не си с нищо повече от останалите, които си вършат работата като ходиш там. Ако някога изобщо имаш семейство ще разбереш какво е да не спиш, когато детето ти е болно, да го връщат от градина, да го водиш на лекар и изследвания, да имаш реални истински отговорности. Тогава ще видиш, че работата, която явно е целият ти живот е нещо преходно и необходимо. Не всички жени имат възможност да останат вкъщи и да се грижат за децата. Някои им се налага да работят и да разчитат на тези пари, други имат нужда от социални контакти и да се чувстват значими и извън майчинството. Мисленето ти е на недорасло дете - щом си в работна възраст и не си даваш сметка за тези неща и те дразни това, че някой си взима болничен, за да си гледа детето.. си много назад с развитието и емпатията. Отиди при майка си и я питай колко болнични си е взела да те гледа? Или може би са те гледали баби? А да, тогава когато те се пенсионираха на 55, не на 63. За това, че като родиш ще станеш същата грижа не бери - нямаш качества. С толкова омраза и егоцентризъм в сърцето ще си поредната, която си захвърля детето след 6м. на някой и се връща на бял кон на работа, че нали там е незаменима. Майчинството е за жени със сърца - жени, които имат любов, търпение, желание и обичат да се грижат за семейството си. Да “въртят манджи” за мъжете и децата си, “да тъпчат в устата на челядта си”, да поддържат чисто, приятно и уютно вкъщи. Такива сме повечето майки, жени с ценности. А такива мрънкала като теб, които киснат вкъщи… под път и на път. Нищо специално. Не се притеснявай, в безопасност си.

Една щастлива майка

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 2808ad1a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   По-леко със злобата, че ще те разболее!
Какво значи имат мъже и баби-мъжете и бабите работят също.
Пенсионната възраст преди 40 години за жените е била 50-52, сега е над 60. И да искат, не могат да помагат бабите. Да не говорим, че често са на другия край на България.
Елементарен коментар от елементарен човек.
Намери си си някоя нова колежка пред пенсия и няма да имаш проблем. Тогава ще мрънкаш, че цял ден ти надува главата с приказки за внуци и манджи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   1, целият свят не ти е длъжен да те глезондри, че ти се е оплодила яйцеклетката. Трудовите договори са еднакви за всички. Само в България майките са толкова нагли принцеси.
11, майчинството е биологична функция. Не е царско право. Пред банкомата всички са еднакви. С отпуски и болнични е ад. Семейните имат права, защото са семейни. За останалите се почва едно овъртане, едно нежелание, едно гледане на кръв.
Майка ми ме е отгледала във времена, където не са вирели такива кифли. А ти си майчинствай и продължавай да наглееш.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: c5f3a48f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Понякога се налага една майка да се освобождава заради детето си, но има жени които прекаляват с това. Сигурно някои които имат вече пораснали деца на 17, 18 години правят същите неща с цел да не ходят на работа. Така набутват другите колеги да работят повече а те се правят на важни защото имали деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 9db991b33c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз пък имам колежка пенсионерка. Е няма такова недоразумение, все е в работата, все всичко знае, ако може всички да ни махне и да си живее там. Върши глупост след глупост, хората й търпят последствията и мизериите. Работата й е мърлява, заспала е в комунизма, мазна и нагла, но седи като пън, денонощно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   1, самият факт, че обиждаш хората без деца на глупави, затвърждава тезата за наглост.
Наемат ви, иначе щеше да е дискриминация. Но именно глупавите ти вършат работата.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   11, значи имам качествата, необходими за бг мама-злоба и липса на емпатия.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 836833857d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Авторке, страшни злоба и огорчение пръскат от публикацията ти. Личи си, че си сама и огорчена, заради това омразата ти към жени със семейства и деца е толкова голяма. Ако беше малко по-разсъдлива, може би щеше да ти хрумне, че повечето от тези жени гледат децата си без чужда помощ (бабите вече се пенсионират на 63, а не на 53 като едно време, или не живеят в същия град), че при най-малките сигнали на боледуване децата ги връщат от детската градина и колежките ти нямат друг избор освен да ги гледат. Особено в първите 2-3 години децата изграждат имунитет и боледуват постоянно. Вероятно повечето жени предпочитат да си ходат на работа, но просто нямат друг избор, когато децата боледуват. Много егоистичен и злобен коментар и то от жена, това бих казала аз. Честно казано се съмнявам, че ще се превърнеш в една такава майка, защото с тази злоба, вероятно и в момента си сама.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   8, темата е за работно място и затова в този раздел е сложена.
Човек не трябва да смесва работа и личен живот. Работното време е еднакво за всички. Но това не важи за мамите все пак.
А за ангажиментите- на предна работа за малко не ме пуснаха да отида на важно за мен събитие, защото на нечие дете му текнал сополът и трябва някой да изкара смяната. Сопол, който тече цял месец с прекъсвания от 2-3 дни и пак тръгва.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 82af10f350
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Това е от ситуациите, в които трябва да има взаимно разбиране и компромиси между двете страни. Била съм без деца, с малки деца, после с големи деца и мога да се поставя на мястото и на двете. Естествено е да се проявява разбиране към майките с малки деца, но в известни граници, така че това да не е в ущърб на останалите служители и на работата. В крайна сметка хората са там, за да работят.
Щом шефовете са съгласни с това майките да работят от къщи, значи работата не страда. Безкрайните болнични обаче могат да натоварят повече служители като авторката, защото все някой поема задълженията в такъв случай. Мога да я посъветвам да иска точно определяне на задълженията на всеки, за да не се налага тя да им върши работата, поне не без знанието на шефовете.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 000b25cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Номер 13, тъпа си. Нали майките отглеждат следващото поколение работна ръка. А без работна ръка ще внасяме децата на майките от Бангладеш и Непал. Помислере върху тези елементарни икономически закони. Включително и върху това, че майките масово трябва да ходят на работа, за да може семейството да връзва бюджета, понеже на едната гола заплата на “главата на семейството”, сме за никъде - нито следващо поколение ще има, ни нищо. Елементарна икономика!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 5a82cedb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   В чужбина, в една от страните, в които съм живяла както майките, така и бащите имат право на: 10 дни за всяко дете в годината, 10 дни за себе си, по време на Covid, тези дни бяха по 20 на човек и по 20 на дете. Отделно са 25 дни отпуск на година и 3 дни при всяко започване на разболяване. Това са дни, в които ти просто може да се обадиш по телефона и да кажеш, че няма да ходиш на работа и дори не си длъжен да даваш подробно обяснение. За тези дни няма нужда от медицинско и лекарска бележка. Като превишиш тези дни, чак тогава. Като всички започнат да си ги използват как мислиш, че се справят работодателите? Ами не тръшват работата на останалите колеги, а намират заместници. Тоест проблема не е това, че майките с малки деца са болни и децата им са болни и не спят и т. н. , а в шефовете ти. Те да длъжни да осигурят допълнителен персонал, тъй че не са ти виновни майките с деца. Едно време, някой писа по-горе болните деца ги оставиш на бабите пенсионерки, днес не става, майка ми например ще се пенсионира на 65 най-рано, т. е. 10 години разлика от едно време. Тя като е на 65, децата ми ще са вече тийнейджъри и няма да има нужда да ги гледа вече. Времената се промениха и системата също. Даже мога да ти кажа, че една майка и е много по-спокойно на работа отколкото вкъщи с болни деца. Бих предпочела да не се разболяват, а да са си на градина, а аз на работа.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5f8794e3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Нямам нищо против ако ще и 20дни в месеца да отсъстват от работа.
Но не бих работила повече часове за да наваксвам за други, моята част от работата и моята заплата, другото би ми било през оная, както се разберат с шефове, но НЕ за моя сметка.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   22, толкова ги отглеждат, затова са толкова лигави сегашните деца и невъзпитани.
19, никой за нищо не ви завижда. Само на мързелива майка може да и хрумне подобна глупост. Не си направила нищо по различно от нормална, биологична функция.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 0b73f60f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Работи с каквито ти харесват жени, това е решението.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Поне се вижда какво представлят майките в коментарите. Целият свят им е задължен и трябва да ги обгрижва, защото са родили.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: d9a436fcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   2 майките не са виновни, а шефа ви. Елементарно, утре и ти соколи да имаш ще си седиш вкъщи и без дете. Айде без ирония, нямате елементарно мислене.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: d9a436fcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   В чужбина масово жените с деца за разлика от България работятпна половин ден, няколко дни в седмицата или въобше не работят. Да си с дете на работа от 9 до 18 часа никъде не съм видяла, където и да съм работила. Има градини и ясли до обяд, а в петък всички са до обяд. Колежката ми постоянно отсъства, дали тя е болна, дали децата и, колко пъти си тръгва, защото се обаждат, че нещо не е наред. Абсурд да работи тази жена цял ден, но в България жени като нея работят по 8 часа. Обажда се болничен, хоум офис понякога, пиша не ми отговаря и НИКОЙ, НИКОЙ НЕ ЗЛОБЕЕ.. Жена да пише такова нещо е недопустимо, показва незрялост и злоба. Не е твоя работа кой отсъства и кой не, имаш шеф, говориш и се взимат решения, назначаване на хора и т. н. Чиста злоба и комплекси лъха от авторката.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5a82cedb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   От номер 1 до номер 17, да, глупава е да пуска такава тема и да разсъждава глуповат по темата. Нейната наглост няма край. Както и на тези, подкрепящи я. Ще обвинява майките с малки деца, че били нон-стоп болни, както те, така и децата. Малките деца са болни буквално всяка седмица. Ще си призная, че когато бях без деца мислех малко или много като нея. Естествено не съм си позволявала такива грозни коментари, нито пък да пускам теми. Шефовете намираха заместници и се справяхме. Когато вече имам деца и виждам за какво става въпрос, ни най-малко не бех обвинила майките, че си гледат децата докато са болни, защото това е един безкраен кошмар докато са малки и да-наистина са болни с месеци. Юли и август само не са и това е самата истина. Като роди и трябва да го пуска на градина ще види сама.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   Друг пример за безочие от предна работа.
Една колежка се обади, че няма да дойде в понеделник, че детето е с висока температура и припада. Повръща. Нейните отговорности се разпределиха между колектива. След работно време се разхождам из центъра, имах нещо за вършене. И срещам същата многострадална мама със същото припадащо дете, седнали отвън в една сладкарница. До тях много пазарски чанти. Хрупат пасти. Бая се спече като ме видя и измънка, че трябвало да му купи дрехи, че сегашните му омалели, а нямало кога да ходи по магазините. Работата беше до 4 следобяд. Помоли ме да не споделям с колегите и шефът, да не станело проблем. А болнавото дете нагъва тортата и се хили.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: d513f8df9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Алтернативата е да се трепеш за корпорацията и колеги който няма да ти кажат здрасти на улицата за сметка на собственото ти семейство. Няма как да стане.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: c90ed8cf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Е, няма угодия. Пак жените виновни. Когато работиш - кариеристка и феминистка, която не иска деца и семейство. Когато си още по майчинство - аха, родила дете, за да не работи и мъжът ѝ да я издържа. Когато тръгнеш на работа, защото трябват пари, но детето е малко и болнаво - тази не работи, а ние я носим на гърба си..

Странно ми е - тема, писана уж от жена и с никакво разбиране към жените.

Да, хоум офисът е най-доброто за майка с малко дете, или по-болнав човек, но не всеки може да си го позволи. Както и не всяка жена може да си позволи поне 3-4 години да си отгледа детето на спокойствие, без някой да я притиска за нещо.

Още нещо от жените да се иска? Кое е идеалното, за да угодим на обществото и да не ни сочат с пръст при всяка ситуация?

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   30, наглост и глупост е да наричаш бездетните от двата пола глупави. За заболявания, които пречат да имаш деца не знаеш ли? Или да правиш деца изисква интелект? Защо не кажеш на бездетен мъж колега, че е глупав, че работи вместо теб? Защото ще те постави на мястото ти, и то не само с думи. Пред жена много се ежиш.
Именно заради трудът на глупавите бездетни имаш заплата ти. Докато ти си клатиш кълките вкъщи, друг бездетен ти изкарва заплатата. Парите, които взимаш от банкомата са изкарани от някой бездетен. Парите, с които се пъчиш пред мъжо, че си
изкарала с много труд реално не са твои.
Сегашната бг мама пъшка, че работи 8 часа. Ав миналото жени са въртели къщи, ниви, раждали 10 деца. Даже и начело на държави да били и са раждали.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: dd6d2fde5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Затова отказвам да наемам млади жени, освен ако не превъзхождат с МНОГО другите кандидати. Идеята, да пазим 2 години работно място е нелепа.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 82af10f350
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   31, ако детето е болно, трябва да донесе болничен, не просто да се обади.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: f5c5492a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Така е като нямаш деца, никога няма да го разбереш какво е да гледаш дете.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 47e1bf0ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Авторке, ще ти напиша полезен коментар.

Първо, за случката с колежката и сладкарницата. Най-вероятно действително се злоупотребява с болничните от страна на майките.

Но ще ти напиша друго - прави изключително грозно впечатление начина ти на изразяване. Изключително злобна си. Не ти прави изобщо никаква чест да обиждаш майки, а камо ли деца. Отстрани е много жалко и смешно. Моля те на живо недей да се изказваш така никога, ще си събереш много много черни точки.

Този проблем, е част от по-мащабен проблем, и само да те светна че реално погледнато не е вина на майките. Тази държава не функционира добре, а тези жени се нуждаят от ПАРИ, за да хранят децата си. Това че държавата и частния бизнес не знаят как да управляват, и да наемат достатъчно персонал, е причината за всички останали последствия. Един работодател трябва да има заместници, и да има предвид майките и за това че ще има отсъствия покрай тях и тн.

Впрочем това, което написаха за Западна Европа е вярно, работила съм там. Наистина майките работят там почасово. Това са безкрайно много часове за една майка от 9 до 6, а децата боледуват често. Аз самата съм бездетна, и ти го казвам като човек, който също като теб няма деца, но е много много грозно да се изказваш по тези начини. Търсиш проблема на грешното място.

Имай предвид че тези моменти на ядене на пасти няма да се върнат никога. Детето ще порасне, после няма да иска да яде с майка си торти. Тя ако не си открадне сега такъв момент, кога. Наистина търсиш проблемите на грешното място. Трябвало е отдавна да кажеш на шефа ти че те товари за сметка на тях, и да наеме още персонал. Или да ти вдигне заплатата. Или да напуснеш. На грешното място търсиш проблемите и не ги решаваш правилно.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   36, фалшив болничен всеки може да представи.
Доста такива мами има, които играят вечно козът"Имам дете", "Болно е", за да клинчат от работа и да си вършат лични дела. Или просто да излезнат на разходка с детето.
37, толкова добре са гледани тия деца, че затова пушат, пият и се развращават от малки. Гледали са бабите ни и прабабите.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   33, какво разбиране? Тези жени са просто хора, с които вършим някаква дейност във фирма. Подписали сме договори за работно време и заплащане. Еднакви за всички. Еднакви права за всички, без значение кой има 1-3-10 деца и кой няма. Не са ми сестри, майки, лели, братовчедки, стринки и прочие. А просто хора, с които по стечение на обстоятелствата заемаме длъжност Х във фирма У. Това е. Но съм против наглостите, тарикатските изпълнения и явното фаворитизиране. Както и моите отпуски, болнични и ангажименти вечно да зависят от това кое дете решило днес или утре да кашли. Или има 3 месеца температура. Чудеса на медицината.
Моите отпуски да се гледат на кръв, а техните да се одобряват даже без да са казали за колко време.
Уж болно дете, а майката се връща свежа като краставичка или с тен.
Може да започнеш като станеш стриктен работник. Да не лежиш цял живот на кълката, че си жена и си родила.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 4b1581aded
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Повечв от ясно е как майките се възползват от децата си и взимат болнични за няма нищо. Затова никой не ги иска никъде.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 82af10f350
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   38, майката може да отиде на сладкарница с детето след работно време, няма нужда да лъже, злоупотребява и "открадва момент". От такива простотии тръгват приказките, че майките са нагли, мързеливи и злоупотребяват с децата си.
Всеки би проявил разбиране, ако е с мярка, но в крайна сметка авторката е права: те са сключили еднакви договори и получават еднаква (или подобна) заплата. Те са там, за да работят, а не да се скатават. А грозния език го отдавам на афекта й.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   38, то и аз искам да ходя в работно време да ям пасти и да си купувам дрешки. И да изкарвам фалшиви болнични. Или само децата имат тия права и майките им? И аз примерно може да искам да се видя с гаджето или приятелка и да имитирам болест. Или да отида на кино. Но ги върша тия неща в извън работно време.
Кажи го това на някой мъж, ама бездетен, да видиш реакция. Ако сега не краднела момент, кога щяла? Ало, като започваш работа, подписваш договор. Онова листче, което те задължава да вършиш нещо за определен период от време. Работното място не е концерт по желание и място за тарикатстване. След това, ако щеш, не излизай от магазините и яж торти до пръсване с цялата детска градина. Ама да оправдаваш лъжата, че е болно, карането на околните да ти съчувстват, да ти пожелават всичко да е наред, за да обикаляш мола с детето и сладкарниците в работно време е меко казано извратено мислене. И ти ставаш за бг мама. Мен като служител не ме бърка дали нечие дете щяло да яде с майка си торта след години или не. Нито пък, че имала нужда да го поглези в работно време. Бърка ме наглата лъжа и подигравката. Все едно останалите служители сме по-прости да бачкаме в жегите, вместо да се печем някъде и да се шляем. И накрая да донесем болничен.
Навсякъде пълна анархия. Факт, ама козът със съчувствието е до време. Не винаги върви.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: d5ba8bcbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Винаги съм си мислил, че няма по - злобно същество от стара мома без деца. Но се убеждавам, че и по младите са такива.
Аз също се дразня на колеги, които злоупотребяват по такъв начин, използвайки децата, за да се скатават. Също така са ми смешни и разни мамчета с по едно дете, които го превъзнасят, сякаш е най важното за всички. Но това си е до човека. Аз самият съм отгледал две деца и съм наясно със ситуацията.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 47e1bf0ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   От 38 - въобще не си ми разбрала поста.

Казах ти че търсиш проблема на грешното място.
Имаш голям проблем - първо, не ми говори с такъв тон.
Понеже не си разбрала нищо, ще го напиша възможно най-просто.

Ти си нещастна по някаква причина в живота си. Това първо.
Второ - ти си права относно това че на фактология описаните случки от теб са злоупотреба.

Трето - поради фактът че реагираш със злоба въпреки права на факти, и поради това че бълваш помия наред, ти си губеща. Ако беше овладяла емоциите си, беше говорила с шефа си, и беше обяснила резонно всичко БЕЗ емоции, щеше да спечелиш тази битка. Например, щяха да наемат още служители, щяха да ти увеличат твоето възнаграждение, щяха да направят нещо положително за теб. Ако ли не, да смениш работата също щеше да е вариант.

Но най-големият ти проблем от всичко е характерът ти. Озлобила си се от живота. Абсолютно навсякъде има нередности от всякакво естество. Емоционално интелигентните хора решават проблемите си рационално, БЕЗ емоции. Нарича се интелект на емоциите.

Последно не ти прави чест да нападаш и мен, при положение че аз ти давам ГРАДИВНА критика, от която именно се нуждаеш. Няма да спечелиш нищо от коментари от типа на: да, майките са такава напаст, или да, майките са зверове т. е. коментари тип съгласяващи се с теб.

Казах ти че и аз не съм майка, но никога не бих тръгнала да се занимавам с такива махленски истории, да гледам на другите животите и да ги обсъждам. Честно ли? Ако бях на твое място, и разговорът с шефа не би бил с някакво добро продължение за мен, бих си търсила друга работа.

Но според мен ти си неудовлетворена в личен план, и мразиш околните. Така съвсем никога няма да си намериш мъж. Първо виж себе си.

И ако обичаш, ако смяташ да ми отговаряш пак, въобще няма да се занимавам с теб. Изключително грозно поведение, крещиш по всички наред, даже и по тези, които казват нещо, което да, не е удобно да го чуеш, но това е изкуството на градивната критика.

Злобните хора всичко им се връща с бумеранг. Надявам се да осмислиш това, което съм ти написала, и знам че не е приятно. Само предупреждавам още един път, че ако смяташ да бълваш отново, ще си остане за теб. Аз няма да се включвам повече по темата. Няма да отговарям на хора, които не спазват елементарни правила на поведение и уважение.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 5f8794e3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Доколкото разбирам, авторката се ядосва, че трябва да върши допълнителна работа за да покрие на въпросните майки, а на същата заплата тя, като и майките вземат все едно са работили. Тоест ТЯ върши по принуда и тяхната работа освен своята.
В такъв случай защо я нападат, напълно права е!
Всички вие ако сте всъщата позиция, ще беснеете!
Аз поне със сигурност, а съм майка на две деца. Но не съм очаквала други да ми вършат работата, а аз да вземам същите пари.
Това в крайна сметка е гадно отношение от страна на шефа.
Той/тя е, която щом работата на липсващият човек е неотложна или трябва да плаща допълнително на които я вършат или да наема екстра персонал.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   46, всичко се разбира. Понеже си жена, цял свят трябва да ти козирува и да те глези. Даже и колеги, с които нищо не те свързва. Защото си жена. Оправдаваш явна гавра, което също говори за твоята ценностна система. Сигурно въртиш и същите номерца. Леж цял живот на кълката"Жена съм, крехка и беззащитна, длъжни сте да мислите за моето семейство".
Шефът защитава мамите, не останалите. И по цели дни да си говорим, все тая. Повдигала съм го не само тук, резултат нулев. Приятел си имам, не ме мисли. Гледай с твоето използваческо мислене какъв ще хванеш. Сигурно само ще му се жалваш и настояваш да те хрантути, защото си жена. :)

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 4b1581aded
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   В такива случаи трябва да се взима част от заплатата на бг мамата и да се даде на хората вършили работата й. Изобщо не е честно едни да не могат да вдигнат глави от работа, да стоят извън работно време а бг мамата да си клати краката по кафета. И аз искам на сладкарница с мама, защото не се знае колко време имаме заедно. И всички други хора имат по-приятни неща за правене. Бг мамата да си е правила сметката като е подписвала.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: c90ed8cf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Не е до семеен статус на колегите, а до характер и професионализъм. И шефът е този, който поставя границите къде и какво е допустимо. Както и държавата да упражнява контрол.

За болест се представя болничен (ако трябва и изследвания, рентгенови снимки и т. н. ), а той не може да се дава ей така от лекаря. Например - за да слеем дълга поредица от празнични дни, между които има 1-2 работни.

Значи, без такъв документ аз, ако съм началник, просто няма да призная отсъствието на мъж, жена, ученичка, студентка, майка и т. н. Ще има тежки разговори и санкции.

Ако ръководството реши, може да позволи някакви дни в годината отсъствия по семейни причини. Примерно, както се получи с празника преди 2 дни и заповедта на столичния кмет. Родители в последния момент трябва да решават какво ще правят, тъй като децата им няма да учат. Обажда се на шефа, разбират се - проблем няма. Или го отработва после, ако може - от вкъщи, взима отпуск. Варианти всякакви.

За ядене на пасти и шопинг аз не бих си мълчала пред колежката поне. Защото определено не е не само редно пред останалите колеги, но е и нарушение. На всички ни се почива повече, всички ни домързява, но когато искаш да можеш да се издържаш сам - ще работиш сериозно.

Дори не мога да си представя колко глупава трябва да е тази жена - да хукнеш по молове и сладкарници, когато уж си в болнични...

Но такива скатавки ги има навсякъде и всякакви, а темата прозвуча тенденциозно насочена само към майките. Ето това подразни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 47bc247143
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Както обикновено истината е по средата.
Да, не е лесно да си работеща майка с малко дете, но като не ти се получава има други варианти, работиш почасово или от вкъщи, примерно.
Обаче и другото не ок. Да имаш тийнеджър и да се оправдаваш, че трябва да си тръгнеш от работа, защото 15 годишният ти син има нужда от теб за нещо си. WTF? !
Така, че преди една майка да се върне на работа на пълен работен ден трябва много добре а си прецени може ли да се справи, защото никой не е длъжен да и върши работата само защото е родила. 1 път, 2 пъти, добре, малките деца боледуват, но да отсъстваш на всеки няколко дни, е извинявай, ама по-добре си остани вкъщи и си гледай детето и се върни след няколко години.
За сведение аз също съм била болнава и съм нямала баба да ме гледа (не помня защо баба ми се пенсионира по-късно), а в работата на майка ми се откри добра възможност и тя реши, че и е важно. Ами даваше си половина заплата на една пенсионерка да ме гледа. И нещата се получиха. Просто се налагат компромиси. Човек не може да има и двете. И трябва да си носи отговорност за избора си. А не цял живот все някой друг да опъва каиша вместо тях.
Така, че авторката общо взето е права, не е длъжна да работи двойно защото колежката Х не знае как да съчетава личния и професионалния си живот. Ми като не знае, да си остане вкъщш докато детето стане ученик, а не с години да тежи на колегите си. Ма трябва ли и пари... да си търси надомна работа. Офисът не е детска градина!

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 66d453b298
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   50, явно си забравил как масово учениците пробутват фалшиви болнични и не се вясват със седмици на даскало. В нашият клас имаше такива. Бяха от неученолюбивите и бяха нацвъкали много отсъствия. Накрая идват с бележка от лекар и така.
Насочена е към майките, защото такива номера съм виждала само от семейни млади жени. По-възрастните нито дуднат за децата си, нито гледат да се скатават.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker