Проблеми в работата с хора от Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблеми в работата с хора от Варна
преди: 1 месец, 3 дни, прочетена 592 пъти
От няколко години се случва да работя в моята сфера с хора от Варна. Забелязал съм, че просташкия тон, тарикатлъците и гнусните манипулации сякаш не са си отивали от тези хора. Е няма такива долни измамници, честно...

Абсолютно винаги без изключение подхождам с уважение и внимание към работата, и давам повече от себе си, с идеята да се забележи. Еми не се забелязва. За да не излезе като хейт ще дам примери.

Работата ми е технологична и може да се върши дистанционно. През 2020 се съгласих да работя дистанционно с хора от моята сфера по техен проект. То не беше шикалкавене, то не бяха селски пазарлъци, то не беше манипулиране... Въпреки, че имам сериозни проекти зад гърба си и години стаж, се опитаха да ми принизят портфолиото и да го изкарат не конкурентно на другите, с идеята да платят по-малко. Искаха дори да им направя един проект пробно, за да видели какви са ми уменията без те да плащат.

Следващия случай е с човек, който си отваряше заведение и беше наел хора от Варна да му свършат работата, но не се справиха и се случи така, че да им плати, но нещата да не са както трябва. След това по неговите думи - "колкото по-далеч от София, толкова по-зле". Аз не съм софиянец. От Пловдив съм. В крайна сметка си свърших нещата за него. Сега ще кажете "ето, с този човек всичко е било наред". Беше и си плати, но не му се плащаше. Грубо казано за работа, която струва 5000лв (толкова му бяха взели другите), той поиска за 1000 да му я направя. Не я направих съвсем за толкова.

Следващия случай е с проекти и дистанционна работа със софийска фирма, но с офис и във Варна. Бяха наели варненка и честно казано беше една от най-злобните, проклети и отмъстителни същества. Умишлено създаваше проблеми и проектите се бавеха изцяло заради нея. Вместо да отговори на въпросите ни относно работата в средата на деня, тя губеше време последните 2 часа да се оплаква от мен и няколко колеги по мейла. Само че шефката от София не обръщаше внимание и я беше предупредила, че тези мейли са безпочвени и да не ги праща, защото няма да ги четат. Такава злоба и такава гадост съм виждал от много малко хора. Накрая като видя, че номерата и няма да минат, напусна.

Случай от скоро. С мен се свърза човек в една от платформите за работа. Оказа се варненец. Задачата е наистина много сложна и малко хора могат да я свършат качествено и особено за цената, която аз му казах. Всъщност задачата в началото на преговорите беше една, но после се оказа, че се изискват много повече неща да се направят, а в първите разговори излизаше "това го правиме само такаа, "само" еди как си "само" еди какво си... Все едно трябва да му ги направя за без пари. В момента се чудя дали да прекратявам работата с него и изобщо да не си хабя нервите.

Не знам какво им става на тия хора там. Такова гнусно схемаджииство, такива манипулации, тарикатлък и само гадости, които мога да кажа. За напред съм готов да заклеймявам и зачерквам хората (основно) изцяло само защото са от Варна.

Разни хора ще ми кажат да не съм негативен, но това е горчивият ми опит. Буквално във всеки един от случаите за работа с варненци имам проблеми без изключение.

Прочетох други теми от този сайт и много хора се оплакват от Варна и работата им там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 3 дни
hash: 8506d0a5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   На тоя някой варненец му е откраднал гаджето..

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 3de82aa587
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей авторе,

Истината е че всички са лоши и психирани, независимо от коя област са. В добричка област са т. н. "турбо" селяндури. Първоначално се показват с "добри" намерения, но разкриват същността си с лошо възпитание и открита простащина.
Наскоро имах контакт с една варненка в туристическа компания в добричка област и се оказа прикрит психопат с привидно добро поведение. От друга страна преди 2 години си закупих каравана от Пловдив и този тип се оказа изпипан измамник и арогантен тарикат на дребно. Виждайки мои близък познат, който живее в София, от това, че стана много напрегнат с времето и оценява всичко от финансовата гледна точка също не показва добра светлина и от там.
Това прави заключение, че голяма част от хората из България са се превърнали в безчувствени и безкрупулни
се превърнали в безчувствени и безкрупулни зверове.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 7ff0be3543
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз като човек от Варна, работещ с много варненци, не съм забелязал такива проблеми. Може би просто съм свикнал и за това да не ми прави впечатление.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 935f049a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Отдавна се носи слава на ниско заплащане от варненски работодатели. Не знам може би има рекет от ТИМ и не остават пари за заплати образно казано. Другото интересно е, че едва ли не 90% от пирамидите в България са в и около Варна (с главна група прецакани от Варна). За пирамиди пари имат, за заплати и плащане се циганят. Явно си говорят един с друг и се подучват как стават нещата и как да бъдеш хитрец.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 7eeacbb990
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Българина е невъзпитан, груб, няма възпитание, ако ще и от центъра на София да е.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8ec1e067b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хайде стига с такива обобщения! Защото НЕ СА ВЕРНИ!

"Добри" и "лоши" хора има във всеки град и във всяка държава!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0d6c8d1a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Живея във Варна, по стечение на обстоятелствата... Буквално. Мъжът ми е от тук и не ще да мърда, иначе да съм се махнала отдавна. За 12 години в тоя град така и не можах да свикна... Да, наистина има нещо в хората. Сигурно казват така за всеки град, всеки район си има специфики. Зависи на кой какво му харесва. Не съм забелязала хората тук да са злобни честно казано, но определено са ми странни на мен, или лигави и надути (това са кореняк варненците). Всеки кореняк варненец ми е особено странен, някак надуто-надменно-лигав. Не непременно лош... Не мога да определя точно, но нещо такова. Аз съм от район със земни хора, грубички според някои, но истински. От Северозапада съм, и за нас се носят легенди, хаха, къде има истина, къде е преувеличено. Но сме доста различни от варненци и аз нещо затова не мога да ги търпя особено. Не понасям филмари и някви надувки с ужасен градски сленг език. В сленга си, защото това не е диалект, малко ми приличат на лигавите кореняк софиянци, и ония са същите филмари. Мисля, че хората от средните по големина градове са най-добре. Или от балканските градчета. По мои наблюдения хората от Балкана- Търново и от пиринския и родопския регион са най-земни, нормални.
И го казвам като човек, който по принцип се стреми да не слага хората под общ знаменател.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 4dca7c31f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не мисля, че само във Варна с атака, а си е изцяло български манталитет.
Аз живея и работя в чужбина. Всеки опит за работа с българи без значение в/извън България е като да ме залее някой с кофа с помия и съм се отказала абсолютно тотално и категорично.
Два пъти вече съм на косъм да си купувам дори материали за работата ми от българи и всеки път излизат някакви интриги и некоректно отношение.
Та- ДАЛЕЧ от българи! Докато не се смени цялата увредена вече "пасмина" е невъзможно.
А ти и нямаш нужда с твоята професия да работиш с българи.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 8d102c4fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 6 - Абе.... казваш го това, щото са ти напълнили главичката с глупави измислици, които са създадени с цел, да те държат покорен, като малко дете.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 73aeb601a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не бива да се обобщава.

Ето, ти си от Пловдив. Прекрасен град, с който свързвам много хубави спомени. За разлика от почти всички пловдивчани, с които съм се сблъсквала. Аз съм от София. Усеща се високомерие, комплекси, самоизтъкват се, чувстват се елит и така им се иска да са истинските столичани. И какво, да реша, че и ти си "лош материал", защото си пловдивчанин?

За разлика от пловдивчани, от варненци, бургазлии и прочие хора от морето имам почти само добри впечатления. Но ето, че ти пък си се сблъскал с кофти индивиди.

За някои градове в страната отдавна се носят легенди за високия морал на жените, например, даже и песни се пеят. Е, какво, всички съгражданки ли са обвиним? Или всички мъже от Перник да обвиним, че са насилници заради серията вицове?

Иначе браво, че си отстояваш интересите и не позволяваш да ти принизяват труда и плащат малко. Ето, това ти е важният проблем в случая. За съжаление, в цялата страна и не само в твоя сектор се пробват да наглеят работодателите и ако може ти да им плащаш, че работиш - най-добре. И ако българите не се деляхме вечно на такива и такива, а действахме единно, нямаше сега да пишеш такива оплаквания.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 219e6dae46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 6, идеален коментар, добре е да коментират хора от града, които са наясно как са точно нещата, така има реалистично мнение, което е смисъла.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 часа
hash: 5a978ced54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Да те са малко особени и са си сметкаджии. Винаги може да напуснеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker