Яд ли ви е че не сте се развили както ви се иска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Яд ли ви е че не сте се развили както ви се иска?
преди: 9 дни, 21 часа, прочетена 537 пъти
Здравейте,
Провокира ме един подкаст за успели българи. В най-новия епизод гостуваше създателя на голям български сайт.

Нека не се лъжем. Има наистина успели честно българи. Малко са, но ги има.
Та, седя и го слушам този човек.
Хвана ме срам от себе си, не толкова че е успял много повече от мен, а че сякаш като мислене и възприятие той е цяла Вселена над мен.
Предполагам, че някъде в ранните години на човек се предопределя пътя му дали ще прави големи неща или ще бъде средностатистически човек.
Хвана ме яд на мене си, че нямам такова мислене.
Имам фирма, имам обороти, занимавам се със знания, но въпреки това съм песъчинка до мисленето на такива успели хора.

Та вие чувствате ли се кофти понякога, че не растете така както ви се иска?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 дни, 7 часа
hash: bced48f321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не, няма нужда от завист. За някои успехът се измерва в пари, или в обществено признание, а за някои е в това да имат щастливо семейство. Стига да си удовлетворен от живота си, ти давам разрешение да се чувстваш успял.

 
  ...
преди: 9 дни, 6 часа
hash: bf5968eb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не ме е яд за нищо, което съм направила. Не съм наблягала на ученето на езици в училище, но го правя сега. Понякога трябва да направиш крачка назад, за да се засилиш и да тръгнеш напред. Докато не те положат в ковчега надежда има. Много хора по света са станали милионери след 50-те. Не виждам смисъл в забатачването в черни мисли и как животът ми е минал без да съм направила нищо, при положение че съм в началото на 30-те и животът е пред мен. Мързелувала съм и не съжалявам, защото по онова време ми е било готино да мързелувам и да си гледам филми по цял ден. Късно ми дойде акълът, но важното е че дойде. Важно ми е че днес намирам време за развитие и хубавото предстои. А не всеки мечтае да е бизнесмен. Да работиш за друг си има своите предимства.

 
  ...
преди: 9 дни, 5 часа
hash: 08499bba96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Що ги усложнявате ненужно нещата. 90% от успеха е късмет. Останалите 10% е упоритост да търсиш късмета, независимо от предни провали. Явно на теб не ти достига упоритост.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 21 часа
hash: 0e1b469470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Чудесно е, че си се почувствал така, това значи, че можеш да надграждаш. Много хора не могат, първо да усетят и приемат, че имат много за учене, а това малко хора го приемат и признават.
Глупците обикновено реагират със злостно налагане на празните от съдържание няколко думички в речниците си.

 
  ...
преди: 8 дни, 13 часа
hash: 361f9d37f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, чувствам се кофти, но ако не се бях задържала на държавната работа, надали щях да си позволя майчинство и дете под 30-те ми години и в личен план нямаше да съм удовлетворена. Та за мен е много по-важно, че си родих детенце, моя сбъдната мечта, въпреки че не се реализирах. Имам съученички реализираха се за добри пари в работата, обаче сега на по 33 нямат нито приятел, нито дете: не че не искат. Няма нищо лошо да се роди по-късно, но по-рано силите са други, неособено когато едно дете почне да търчи и около 3 трябва да тичаш след него. Така че: в работата не съм удовлетворена, но в личния живот съм.

 
  ...


...
преди: 8 дни, 10 часа
hash: 90e1a21e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора:
Мисля че не ме разбрахте.
Не става въпрос за парите които такива хора изкарват, а за разликата в качеството на мислене/разсъждаване между нас и тях.
С други думи, всеки един от нас може да си мисли че в някаква степен е интелигентен по скалата, но като застанеш до някой такъв виждаш че при тях дефиницията за познание е на съвсем друго ниво. Съвсем друг мащаб.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 6 часа
hash: 11d958efcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По някога ме е яд, но всяко нещо е с времето си, когато си избирах професията бях на 18 и си нямах идея какво ще ми харесва и какво не, а и нямаше кой да ми каже. Със сегашната ми професия си докарвам стабилни и добри доходи и гледам да се развивам в това което ми е интересно

 
  ...
преди: 6 дни, 21 часа
hash: 8b12d102c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да, яд ме е много и не се побирам в кожата си.... няма да изпадам в детайли сзащото много от сивия сектор ще бъдат засегнати

 
  ...
преди: 6 дни, 9 часа
hash: a4b8d8b1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Да, яд ме е, аз те разбрах, и мисля, че тези хора успяват, защото имат духовна чистота, която е много трудна за постигане. Гледала съм такива интервюта, хора, които са успели в нещо, което им е абсолютна страст, и когато разказват, сякаш отраз са им се подредили външните обстоятелства. А знаем че без външните обстоятелства, ти и всичко да си направил, то е безполезно. В тази връзка, вярвам и в Бог, само че не знам каква е рецептата да постигнеш точно този вътрешен мир, който те въоражава да постигнеш нещо необикновено.

Ако си наблюдавал и ти, тези хора наистина са много смирени, и излъчват някаква специфична топлина. Те са и много умни, но не са се възгордяли от този факт. Това мисля че е много мноого трудно за постигане, реално маса успешни хора се представляват за смирени (за да сложат маската на филантропи в обществото), но реално не са. Но не коментирам тях, става въпрос за хората, които и ти си описал в темата.

Най-вероятно не е необходимо всеки един индивид да е направил нещо уау за обществото. Затова няма как да се случи на всеки. Да, по принцип аз също бих искала да съм направила нещо впечатляващо, но не съм. Затова ме е яд. Както и теб. Но виждаш ли, там е проблемът. Нас ни е е яд. А не трябва. Ядът не е онази светлина, за която говоря. Той разяжда. Не мисля че тези успели хора са имали яд, или ако са, то са го преодолели. С яд не става.

Ако наистина имаш много силно вътрешно желание да си един от малкото, които са направили нещо впечатляващо в този мръсен свят, моли Бог да ти даде разбиране, да благослови талантите ти, и прочие. Обаче целта ти не трябва да е личностно удовлетворяване, а истинско желание да направиш нещо за другите.

Аз също никога не можах да се примиря с посредственост. Ето сам виждаш, хората не са съвсем разбрали темата ти. Те споделят други истории, за това че една жена е станала майка и не е осъществила кариерата си и тн. Да, тя по друг начин е направила нещо голямо, отгледала е дете. Но темата мисля че е за хора, които са оставили отпечатък в историята с новаторското си мислене, повлияли са положително на други хора, и тн.

И по последната ти мисъл, не мисля че е свързано с нещо още от детството обаче. Да, има такива филми, за разни хора, които още от деца имат някаква страст и прочие, но има хора, които първо са правили нещо друго (като обикновен служител), и след това на стари години, правят нещо голямо. Те имат два основни етапа в живота си, първият на обикновения, посредствен работник, и втория на онзи, който е избягал от матрицата, и е направил нещо изключително.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 17 часа
hash: 4753cda7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не, не се чувствам така. В моята сфера има много по-успели, дори такива, на чието място бих искала да съм чисто професионално. Но аз не искам да се сравнявам с другите. Второ- обичам да се сравнявам със себе си в миналото- откъде тръгнах някога и къде съм сега. А съм на място, което ми харесва и за някои съм постигнала много.
Да видя как не съм спирала да се развивам, да добавям нови умения и да постигам целите си.
Да се обърнеш назад и да видиш какъв път си извървял за мен е най-ценно. И ако си вървял все напред- вече е безценно!
Това е успехът за мен- личният път до него, а не сравнението с някой друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker