Как си търсите работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как си търсите работа?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3966 пъти
Хора, вярвате ли на обявите в нета? И ако не- как си търсите работа? Защото от известно време попадах на доста обяви (за чужбина) и все аха да кандидатствам и майка ми "Те са фалшиви", "Ще те отвлекат", "Ще те направят проститутка" "Недей, ще съжаляваш".

Добре, аз знам че е нормално една майка да се притеснява, ама да си мислиш, че всичките обяви са ги писали някакви сводници, нещо не ми се струва нормално.

И в крайна сметка цял живот ли да не работя, заради това. Ако не по обяви как се търси работа, за Бога? Вече на 22г. станах и тя още не ми дава да работя, защото я е страх някой да не се възползва от мен. Аз се чувствам като инвалид, ужасно е.

Всеки път, когато и кажа нещо за някаква работа и тя почва да се държи сякаш съм и казала, че съм тръгнала да преговарям със сводници. Знам, че има в днешно време рискове, но цял живот ли така трябва да живея, за да се чувства майка ми спокойна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0b4c030778
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не всички са мошеници и сводници, но майка ти с право се притеснява, ако търсиш работа за чужбина - една голяма част от тези обяви са фалшиви, попадала съм на такива - искат ти предварително пари и дотам. Не всички обяви са фалшиви, но има вероятност да попаднеш на такава.
Защо не си потърсиш работа тук в бг? А ако държиш да ходиш в чужбина да работиш, проучи фирмата предварително.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 54e82f36b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти мислила ли си първо за работа у нас?
Иначе, никога не бих отишла в чужбина по обява от интернет - поразпитай хора, които са работили вече така, в бюрото по труда също има такива места, има и частни трудови борси. Аз на времето отидох като детегледачка, бях 4 г. по-малка от теб, но не ми е и хрумвало да търся по нета фирми - питах и намерих момиче, което е ходило с тамошна си фирма и така стана - нито комисионна, нито нищо -само документите сама си ги правиш. После разбрах, че и на запад имало фалшиви фирми, но аз и бес това без препоръка от човек, не бих работила с никаква такава фирма - майка ти донякъде е права. Е, аз имах предимството, че знаех език и директно се оправях. Съветвам те без поне английски никъде да не ходиш, а да се хваниш да работиш у нас. Друг варянт е да намериш приятелка, с която заедно да ходите на полска работа и т. н. Според мен, сама си си виновна. И нашите се страхуваха и много ритаха, но като човек е над 18 не могат да го спрат, нали?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 571b275f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами опитах в България да. Но тя пак същото казва. А и тук е по-трудно за мен. Искат опит, езици, висше. Аз нямам никакъв опит, знам английски и нямам висше. Докато в чужбина се иска общо взето да знаеш език.
Нямам познати, които да помагат за работа. Имам само една приятелка в Берлин, но аз незнам немски. Да, виновна съм и аз. Обаче, ти не можеш да си представиш за какво отношение става въпрос като спомена за работа-все едно казвам, че ще ходя на магистралата и се почват намеци, погледи... ужасно е. Понякога я усещах даже, че вечер не спи от притеснение. А честно казано толкова ужасно и безполезна се чувствам и искам да се изнеса от нас, а няма как да стане без да се хвана на работа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 54e82f36b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уф, жал ми е за теб, не виждам никакво бъдеще така за теб. Не е само заради работата, но ти просто трябва да се махнеш от тази женка.
Ще ти дам страницата на агенцията си, те са читави
http://www.familienservice.de/
В раздел Кontakt има и офисите - гледам и в Берлин имат вече, може и твоята приятелка лично да отиде и да се осведоми.
Страницата е на немски, но и на английски може да им пишеш. Нека ти помогне момичето от Берлин - те търсят детегледачки за цяла Европа+САЩ БЕЗ КОМИСИОННА и са читави. Разходите ти са само за работната виза, може и да не трябва вече, а на място май се издава позволително за работа. Няма да те лъжа, не е лесно като детегледачка, а заплащането е мизерия (навремето беше 200 евро на месец, сега чувам, че е 450, защото нямало желаещи) - предимството е, че просто ще ти е за начало добре, ще има къде да живееш и яденето е осигурено, посещават се курсове по език, които може да те накарат и ти да си платиш. Имаш собствена стая задължително. Работата е много и гадна, на късмет е малко. Ако е гадно семейството, имаш право да го смениш в първите 3 месеца. Можеш само в Берлин да търсиш да кажем, щом имаш там приятелка.
Гадно е, но е по-добре от разните му работи на полето. Като начало е добре, защото учиш език и си в града, запознаваш се с местни хора покрай семейството си. Има момичета, които чистят за допълнителни пари и къщи, но трябва семейството да ти позволи. Аз, честно казано, не бих отишла с този акъл пак като детегледачка, но за момиче като теб си е перфектно. Побързай - програмата е ограничена и след- 24-25 г. нямаш право. Това същност не се води работа, а програма за културен обмен.
Не слушай майка ти! За тази агенция съм сигурна, че са читави и дори си имат апартаменти, в които те настаняват, в случай, че решиш да се откажеш от това семейство. Не продават за проститутки или такива работи, а и ти вече си старичка за това- търсят 18 годишни, не 22-годишни. Познавам 4 момичета заминали с агенцията и всички са доволни от нея. Има и германки, които пък в САЩ ходят така..
Хайде, действай...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 69ab24bd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Що не завършиш висше? След като не ти дава да работиш, значи все пак има достатъчно финанси да те издържа. Завърши си тук някоя хубава специалност, млада си още и си намери добра работа, а не да се цаниш за слугиня някъде в чужбина...

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0ca2ad76b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Права е маикати.
99% са някви пирамиди. Не всички целят да те направят проститутка. Някои просто те измамват - даи 50 лева за документи, даи 300 за транспорт, даи още 100 за еди какво си и като доиде време да заминаваш "посредника" ти се изпарява.
Може пък да заминеш и като ти приберат паспорта няма мърдане. Като си там става ясно че дължиш едни пари и трябва да си ги изработиш... Я с бране на мандарини, я по доста по не приятни начини...
В останалия 1% от обявите трябва да си тесен специалист в дадена област и със съответния език.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d26aa95877
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей и моя съвет е да се опълчиш на майка си и да си потърсиш работа като за начало в България а после след като придобиеш малко увереност и в чужбина. Трябва да работиш ти вече си голяма майка ти не може да те спира това само ще е в твоя вреда. А идеята за детегледачка в чужбина наистина е доста добра хем учиш езика хем ще опознаеш обстановката. Но да знаеш че не е и много лесно понякога семействата са претенциозни и те използват за прислужница. Това обаче не трябва да те плаши има и много мили семейства но за съжаление почти не се среща работа без проблеми и нерви. И така желая ти успех и рискувай. Надя

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 26552a56e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До някъде е права майка ти. Аз съм на твоите години. Има обави и фирми в интернет, които са коректни, но има и такива, които не са. За да тръгнеш да правиш нещо трябва да разучиш фирмата. Аз съм момче, искам да отида и аз да работа в чужбина, но съм предпазлив, и не вярвам на всичко, което пише в обявите. Като съвет бих ти препоръчал да погледниш в сайтовете за младежки и студентски бригади в Англия например. Няма да правя реклами, затова потърси в гугъл. Успех. А и да се поработи в България не е чак толкова лошо, чужбината не е така лесно. Късмет :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fed9bb94a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Поинтересувай се дали въпросната фирма има лиценз за такава дейност, внимавай много какво подписваш, най-добре си наеми адвокат за това нещо. Все пак окончателно ти си решаваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c81c30a5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има страшно много мошеници, сред тези фирми, които предлагат работа в чужбина. Не един и два такива случая знам. Мое семейство познати попаднаха на такава пирамида и сега не само, че работят без да взимат нищо, ами трябвало и да връщат пари на работодателя. Вързани са там заради някакъв си договор- фалшив разбира се и нищо не могат да направят. Заради това работа в чужбина само ако имаш някой близък познат на място и да отидеш при него. Още повече, че си момиче и историите за проститутки, не са просто приказки за плашене. Опитай да си намериш тук работа. Знам, че е трудно, но има шанс. При тази безработица не подбирай чак толкова, виж нещо като барманка, продавач, промоутър...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 31b8488fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз не вярвам на електронните обяви. Например видях една обява за офис мениджър в някаква институция в България, която е публикувана от шест месеца и е прочетена единствено от мен (заради брояча на прочитите).

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c44dae1e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ти си е напълно права. Повечето от обявите са на мошеници, които наистина искат само и единствено да се възползват от теб. Бъди много внимателна и въпреки че си на 22 години е много опасно. Всичко хубаво!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker