Как да върна уважението на колегите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да върна уважението на колегите си?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3522 пъти
Здравейте,
дълго време си търсех работа и най-накрая я открих. Отначало толкова много ми харесваше да ходя, че постоянно ми бяха мислите за уърешния ден. С колегите много се разбирах. Аз принципно съм много весел човек, смея да твърдя че имам чувство за хумор.... и бързо се адаптирам към работата и хората. Всеки ден работихме и се веселяхме, смяхме и шегувахме един друг.... не след няколко месеца всичко.... се промени. Колегите започнаха да се отдръпват, да се държат грубо и дори да не ме викат за по една цигара дето се вика.

Има един колега, който адски много ме нерви и не контактувам с него. Не съм злорадствал много грубо по негов адрес, но и не го скривам нито пред него, нито пред когото и да е било че не ми допада. А друг колега, който дойде след мен много ни дразнише, защото първо че не работеше а се подпираше и второ, че много глупости дрънкаше. Но след време ме сложиха с него на една машина и двамата да работим и ми дадоха шанс да го упозная добре. Наистина странен е, но не е чак толкова зле. Както и да е... днес вече много малко хора ме уважават и приказват, а аз останах с този "странен" колега. Занапред с него ще сме екип и трябва да си помагаме и за това реших да му призная зословията ми по негов адрес. Тоест грезеше ме съвестта и му казах всичко каквото и аз и другите са говорили. Не знам какво исках да направя да се застраховам, че едва ли не ще ми е най-добрия приятел вече ли... не знам. Много ме е срам някъде сбърках и не знам с какво, но промених мнението си на повечето колеги за мен (а то беше много добро), а сега какво?

Не знам какво да правя, неприятно ми е да ходя на работа, когато знам че хората говорят зад гърба ми. А аз все се старая пак да им се харесам но не става. Ккаво да правя как да си върна приятелите? Как да върна веселите дни пак?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: d2c18713e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колкото и банално да звучи на работното място зад гърба на колеги или само добро или нищо не се говори.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cdc7bc3c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не можеш. минало свършено. хубаво решил си да си честен с човека, похвално, но защо ти е било нужно да замесваш и другите. сега какво и да направиш в техните очи си лицемер и интригант това е

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 254c11facb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На работа, макар и лицемерно запазвам що-годе добри отношения. Съвсем нормално е, не всички да ми допадат, но в края на краищата работим заедно. Чувала съм много приказки за всички и за тези, които ми допадат, и за тези които не ми допадат, но никога не съм си позволила да сътворя интригата и да им казвам какво съм чула.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d9233d3df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Значи, първо ти си говорил зад гърба на колегите, те се отдръпват и всичко ти се връща по същият начин- какво неясно има? Такава ще е работата, първото впечатление е най-трайно, дори в началното училище е така. Лошо става, ако те хванат за такива неща, но ти не си 8годишно дете, не е ли малко тъпо да си говорите зад гърба, да си правите номерца и да има бъзици. Защото в крайна сметка сега този ,,Странен" колега ти е единственият близък.

Живота е като карта, винаги може да падне, винаги може да си промени лицето и въобще не е стабилна, та както я изиграеш, така ще ти продължи играта. Та работата е проста, някой е казал нещо за теб, слуховете тръгват, хората се отдръпват и честито, честито...
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c9e90e6571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Клюкарщината не се толерира, особено в сплотен екип.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker