Редно ли е да се държим така с колежката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Редно ли е да се държим така с колежката?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3960 пъти
Здравейте,
Аз съм момиче на 21години, уча и работя.
Искам да споделя не знам дали е чак толкова проблем не мога да го определя, защото не е пряко свързано с мен.
Та има една колежка в работата, която е на някой си някой и прочие. За мен това не е от голямо значение тъй като и аз почнах работа там чрез познати, но си се явих на интервю всичко както си му е реда. Не съм протеже на някого който да ме тласка на горе и да се държи по различен начин от останалите, всички сме равни на позицията, която заемам, както и тази колежка.

Ще я нарека "Х". Та тази Х и тя е като нас не съм забелязала някакво по специално отношение, но други колежки твърдят друго аз обаче не се влия от тяхното мнение. "Х" смея да твърдя, че не е от най - трудолюбивите. Примерно работа която аз ще свърша за 20мин тя я върши за 60мин, което не е допустимо в нашата сфера така да се каже. Всички колежки пускат някакви коментари, тя това тя онова трето пето десето.. аз само наблюдавам и ако съм забеляза нещо и съм била свидетел на някоя удумка спрямо нея или се съгласявам или казвам не знам тя си знае има кой да я наказва санкционира и прочие, не съм аз човека който да решава. По принцип нямаме определени почивки сам си избираш кога да станеш от работното си място за цигара, за хапване или кафе. Но това са ти максимум 15 - 20 мин. Имаше един случай в който "Х" около 2 часа я нямаше на работното място дори отпред пред помещенията ни, а ние се зариваме в работа която трябва да се направи за определено време, тя обаче си се разхождала из квартала и хич не и пука.. Всеки почна да я обсъжда дори и аз вече ми беше кипнало ние се бъхтим тя се шматка. Не и се заплаща за да се разхожда, а да работи... Както и да е.

Идва следващата случка.. понеже скоро съм била на нейното място като нова и знам, че всичко ти е ново и трудно идва ден в който тя трябва да извършва друг процес на работа който само тя трябва да прави в този определен ден по график сме си. Днес тя аз утре други ден трети но това е твое задължение само на теб (ние регистрираме тя принти резултати)това няма кой да и го свърши. И така доста мудно протече нейния работен ден тогава едвам едвам и беше свършила половината си работа всеки почна да й крещи да се държат грубо с нея и с право, тя си го заслужава... но на мен ми стана много тъпо знам че си го заслужава, но ми стана много жал погледнах я тя едва си здържаше сълзите поне така ми се видя.. Да и те бяха прави да я упрекват и то доста си бяха прави, но тя пък няма срама понякога все се бърка в нещата на другите все така някак си отговаря примерно една колежка която и тя е като мен малко по състрадателна я попита съвсем учтиво "Пускала ли си до сега факс" а "Х" с едно такова дръпнато надменно едва ли не казва "ми не ама явно ще се науча"... И после как да не те е яд на такъв човек... но на мен си ми стана много жал и когато другите и викаха и т. н. аз се намесих и каза хора стига не й викайте стига толкова.. много тъпо ми стана.

После излязохме с едната колежка с която сме си доста партийка даже сме си направо приятелки, да говоря с нея да и обясня защо го направих това, да кажа, че съм съгласна с тях, но според мен точно в този момент прекалиха.. Поспорихме си с нея и ми стана тъпо пък сега заради някаква си дето не си върши работата аз да си развалям отношения с човек който ми допада и го смятам за приятел... Другите ме нападнаха и мен докато седяхме да си говорим за по цигара и в крайна сметка аз млъкнах те явно не можаха да ме разбера, че съм на тяхното мнение, но просто в този момент мисля, че прекалиха и ми стана просто жал не съм я защитавала.

Там търся съвет редно ли е да си отварям устата за такъв човек(мисля че знам отг НЕ но все пак.. )? И другото което е редно ли е да се държим така с нея, включвам и мен защото и аз съм казвала някой неща спрямо нея като например разходката от 2 часа съм я коментирала...?
Струва ли си да се дерзая че съм я "защитила" в този момент и съм застанала на нейна страна и против другите с който съм по близка..?
Да допълня че след този случай няма промяна в отношенията ни с другите... все са си така добри..
Благодаря предварително на всички за коментари дори и на тези по арогантните :)

Ж 21 :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 385d8c4b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   само интриги, жени спрете се..
Ж. 34

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 103169d9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В мойта работа точно до моята стая е счетоводния отдел. В него работят 7 жени. С другите колеги го наричаме "Терариума" и следиме с интерес интригите помежду им.
Мъж 28

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8847e47039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм жена. МОга да ти кажа, че мъжете са по-големи интериганти от нас. Просто хората сме интриганти. Това го има навсякъде.
Навремето работех в една производствена лаборатория - само жени. Клюцаха се една друга, зад гърба, естествено. Имаше 2 интригантки и беше много неприятно да се работи в такава обстановка.
И на нас ни викаха отдел ТЕРАРИУМ и ни бяха залепили на вратата една баба Яга с метла.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 22de6853bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Била на някой си някаква, май сестра на братовчеда, на любовницата, на дясната ръка, на брата, на шефа.
Глупости са това, вас какво ви засяга?

Ей така ме бяха нарочили за някаква на шефа и че са ме взели на работа, защото съм техен човек. А аз отидох по обява, без абсолютно никакъв опит, лапе. И разбира се подмятанията не закъсняха, интригите ескалираха след месец. Еми в началото като нова съм убедена, че съм допускала много грешки, които са ми били опрощавани не защото съм протеже на някого, ами защото съм нова.
А когато си нов в един екип, много рядко ще те приемат добре. Следи се всяка твоя грешка под лупа и колегиалността е изразена само в лицемерната усмивка за поздрав.

Изобщо нямате право да се държите така. Като сте недоволни, че вие работите, а тя не - има си шеф, отивате и говорите. И майка да му е, като бъркат в джоба на един човек няма брат - сестра.
А ти ми се струваш много добро момиче и бих те посъветвала да не ставаш част от екипа на клюкарките. Можеш тактично да поканиш Х на кафе и съвсем приятелски да и обясниш тънкостите, и подробностите в тази сфера, както и какво да прави и не прави, за да не се получават проблеми. Защото която и каквато и да е - определено няма да и е приятно да работи в такава обстановка.

Лоша

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker