Изолирана, защото съм по-млада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Изолирана, защото съм по-млада
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3307 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 24г.
Скоро завърших магистратурата ти.
От година работя като учител в много добро училище, учениците са мотивирани, слушат ме и за мен е голямо удоволствие всеки ден да съм сред тези прекрасни деца.
Проблем ми е, обаче, че ми е трудно да се внедря в учителския кабинет, понеже повечето преподаватели са доста възрастни.
През междучасията и почивките съм там, но съм някак изолирана, общуването е трудно.
Гледат ме с насмешка, защото съм нова и не съм толкова добра като тях, все пак те имат дългогодишен опит.
Как да успея да пречупя тези ледове и да ги накарам дап овярват в мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 509eac7e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами трябва ли ти? Имах учител като теб, той се отдаде само на учениците, ЗИП-ве, СИП-ве, в междучасията помагаше за домашни, изобщо не напускаше класната стая... но не ни пречеше в лудориите, който искаше можеше да се допита до него в това време. Много беше намразен, разбира се, защото накрая взимаше двойна заплата от лекторски...
Важни са ти учениците, забрави колектива.
Майка ми беше учителка, уж бяха приятелки, но когато съкращаваха места, нарочно я съкратиха с интриги. После я убеждаваха да не съдила училището - е съди и спечели. После напусна сама, че не можеше да ги гледа - в труден момент за едно кафе не искаха да я видят. И така - наскоро почита мъжа на нейна колежка, никой не даде и 5 лв., а жената нямаше пари да го погребе.
В децата, там гледай. Скоро старите кранти и прасчовци ще бъдат заменени от младички и мотивирани и ще си намериш добра среда... Потърпи малко

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: af946a76a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 ти каза всичко:)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 49b6d41771
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Наистина 1 е казал/а всичко. Заеби дъртите даскалици, работи над децата, научи ги не само на материала по учебника, предай им житейски опит, предай им начин на мислене, дай им обша култура, дай им цел в живота... пътя всеки ще си го намери сам.

Даскалиците са изпята песен. Миналото никой не може да го промени, работи над бъдещето.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 820c12b09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, когато дойдат млади колеги и колежки, запомни какво каза №1, защото ще постъпят примерно много "малоумни пичове", които им се отдава намирането на доходи. Такова работно място е най-желаното, защото сегашните години има спад в раждаемостта на деца и ще има наплив на малчугани в училищата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4fad156060
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много съм далеч от учителската професия, но едно ще ти кажа. Колкото по-голяма дистанцията, толкова по-малко клюли зад гърба ти. Поздравявай ги, бъди учтива, просто бъди естествена. Но просто не ти трябва да се сприятеляваш с тях.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 51b1e3270e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Съгласявам се с номер 5. Освен това мисля, че младите учители често са много по-ценни от старите. Не забравяй това. Учителската професия е такава, че има две страни - предмета на преподаване и връзката с учениците. Това второто, колкото и да го учиш, само от практика се научава, от грешки и от опит и от инстинкт понякога. Няма роден психолог.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 00d83bb074
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Възможно е да има доза завист, защото сте млада а сигурно и хубава... Това, че ви изолират е тяхна защитна реакция. Причината може и да е, че се мислят за нещо над вас, и им е под достойнството да общуват с вас в случая. Жалко за такива хора.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d7107a85be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, и аз съм на твоите години, абсолютно по същия начин. Е, не съм учителка, на пак работя в образователно-културната сфера и също се чувствам адски изолирана сред по-възрастен колектив. Наистина е трудно, всичките ми колеги са от дълги години там, знаят се едни други, имат си утвърдени екипи и съответно приятелства, доколкото това е възможно на работа... Повечето са майки, дори вече и баби.. Има и две колежки, които са с 10-ина години по-големи от мен, но те също сякаш са дистанцирани и трудно ме допускат и възприемат.. Не знам, голямата разлика, различното време и ценности, в което сме израснали ли, но си оказва влияние всичко.. Е, при мен го има и това, че не съм от най-общителните, но все пак се опитвам да съм мила и да се държа добре.. но не се получава много много.. Не знам какво да ти кажа, може би времето някак ще покаже с кои по ще става приказка и добър контакт и доколко ще се внедрим в колективите.. Но мисля, че и N 5 много добре е коментирал, по-добре малко по-дистанцирно, защото стават големи интриги и клюки..

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b0937e711d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На последното ми работно място мен също ме изолираха. Бяхме общо 6 човека в един спа център.
Чувствах се не желана, а и колегите го показваха като ме докладваха за всякакви грешки на шефката, после гледаха сеир докато тя ми крещеше. Нито ме поздравяха, нито ме поглеждаха, сякаш не бях там. Не съм се карала с тях, бях мила и усмихната, опитах се да завържа поне нормални колегиални отношения с тях, но усилията ми бяха неуспешни. Не знам защо се държаха толкова студено и лицемерно с мен. Какво толкова видяха в мен, че не знам за каква конкуренция ли ме взеха така и не разбрах. Моя съвет е да не се сближаваш с тях много, нека всичко си остане на ниво работа и внимавай какви ги говориш пред тях... да не се изпуснеш нещо и да изхвърчиш като мръсно коте от даскалото. Хората са мръсни и подли същества.

Morena

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 01a2238e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пет пари да не даваш. Нали си харесваш работата, разбираш се с децата, в добро училище си - какво ти пука повече. Да, трудно е, и аз обичам да се впиша добре в колектива, където работя, тогава работата е още по-ползотворна, но все пак няма да им се подлагаш, я. Като те гледат с насмешка, гледай ги и ти. Тънката ирония и чувството за хумор доста помагат, а и както е написал първият коментирал, тяхното време е на изживяване вече.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3abbe45085
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз съм млад учител, по-точно работила съм по специалността по заместване. При мен също се получи такава дистанция, гледаха ме надменно, но не само не ми пукаше, а и самата не се стремях за сближаване. И не само защото бях за кратко време, а просто си имах други цели. Стремях се за това време да дам всичко от себе си, през междучасията си подготвях дъската за следващия час, така, както съм учена в университета по време на изнасяне на уроци пред преподавателите, както и през целия ми преддипломен стаж. Като се прибирах вкъщи отделях време да си нахвърлям основните неща за следващия ден на план-конспект, цели, задачи. допълнителни упражнения за по-бързите и т. н. А какво правеха колежките по време на междучасията - събираха се в коридора да клюкарстват (как знам ли, ами налагаше ми се един ден от седмицата да съм и аз в коридора, защото бях дежурна - което ми беше криво, защото вместо да си подготвя дъската, аз трябваше да следя за реда, при условие че и те бяха там). Помисли в крайна сметка за теб кое е по-важно - да те приемат учителите или да научиш децата на нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker